PETICIJA za zabranu fondacije "Bosanska piramida Sunca&

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Goran_35

Post by Goran_35 »

Stvarno je frustracija, na srecu samo nekih,ne svih :oops: ,zabrinjavajuca? :oops:

Evo nam i peticije :D a sve u pokusaju da se spasi ugled drzave stecen jos u 1992. godini :oops:

Zanimljivo,zaista :oops: samo se pitam kako fondacija i istrazivanje eventualne piramide moze poljuljati tako "veliki" :D ugled BiH u svijetu?

:oops:

Hajmo patetichari da cujem odgovore? :D
novalic

Post by novalic »

jebes temu gdje moderator posla nema :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

novalic wrote:jebes temu gdje moderator posla nema :D
mene danas zakachishe dvije takve... :roll:

nego, sta bi s peticijom? ima li neko info koliko potpisa?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ma ne, fakat, koliko je ljudi potpisalo peticiju?
novalic

Post by novalic »

ovo sve da nije tuzno bilo bi komicno.. potpisuju se peticije radi necega sto mozda ima mozda nema..

a peticija za auto put.. izgleda da nikome nije ni pala na pamet...

satresanje praznog u suplje...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

novalic wrote:ovo sve da nije tuzno bilo bi komicno.. potpisuju se peticije radi necega sto mozda ima mozda nema..

a peticija za auto put.. izgleda da nikome nije ni pala na pamet...

satresanje praznog u suplje...
pa jebi ga, nikom autoput nije interesantan vise....
sad je ZA ili PROTIV necega...a niko nije protiv autoputa...nema materijala za pljuvanje..
novalic

Post by novalic »

za ili protiv necega... .. ma cega to 8-) :shock:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

novalic wrote:za ili protiv necega... .. ma cega to 8-) :shock:
svega..
nedavno je u toku gradjevinskih radova u Kaknju doslo do otkrivanja neke grobnice, minimum 600 godina stare...nikog iz muzeja da dodje nije bilo...nikoga ko bi mogao protumaciti ko sta koga gdje...
jebes to, hajde da se svadjamo oko feminema, mace, goce...macke piterine...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

mIRCerka wrote:
svega..
nedavno je u toku gradjevinskih radova u Kaknju doslo do otkrivanja neke grobnice, minimum 600 godina stare...nikog iz muzeja da dodje nije bilo...nikoga ko bi mogao protumaciti ko sta koga gdje...
:roll: I ...... poravnali ju, .... jel`!? :roll:
Nema veze, .... napravit cemo mi i stariju i ljepsu od te. :oops:
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

piramooda wrote:
Zivjela visocka piramida!!!

Zivjelaaaaaaaaaaaaa!!!

Zivjela peticijaaaaaaaaaa!!!

Zivjelaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pape wrote:
mIRCerka wrote:
svega..
:roll: I ...... poravnali ju, .... jel`!? :roll:
Nema veze, .... napravit cemo mi i stariju i ljepsu od te. :oops:
koliko god mi fizicke radnike gledali sa visine (sto je cest slucaj ), oni iapk imaju mnogo vise u glavi od vecine intelektualaca...
fizikaneri su to obezbijedili, pa su dizali dramu da neko dodje pogledati i ne znam kako se zavrsilo...ali znam da su radnici obustavili radove dok se to nije sredilo...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

piramooda wrote: :lol:
zivio ti nama sto godina....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

I nigdje nema rezultata glasanja :) ili su sramotni
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote:I nigdje nema rezultata glasanja :) ili su sramotni
zar stvarno ocekujes da se na osmoj stranici neko zadrzi na temi?!?!?!?!
novalic

Post by novalic »

nasa sta :shock:

dvije teme, piramide ni jedne..

za neko vrijeme i ova halabuka ce se ugasiti.. isto kao i za koridorom.. i bosmalom.. i ......i......i..

kako lako neke stvari postaju dio proslosti.. a neke nikada...
novalic

Post by novalic »

novalicka.. novalicka..
:D
pravimjernik

Post by pravimjernik »

Image

Donosimo posljednju statistiku posjeta VAŠE peticije http://peticija.white.prohosting.com/. Broj pojedinačnih posjetilaca za prva tri dana Peticije: preko 1000. Broj potpisnika peticije: 28, čija imena se mogu vidjeti na gornjoj stranici. E-mail adrese, komentari i druge privatne informacije potpisnika za sada pridržane. Server je danas bio van funkcije oko sat vremena, zbog čega se izvinjavamo. U toku je prebacivanje na veći i moćniji server za prihvat velikog broja posjeta.

Koristimo priliku da pozovemo domaće medije da ne podliježu pritiscima kojima su ih propale "vladajuće" (s tek 23% glasova građana BiH!) stranke danas - kao i svakog dana uostalom - maltretirale, i da se što prije stave na pravu stranu. Ovo je pravi trenutak.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

kekec wrote:U cijeloj ovoj prici oko piramida, iskristalisale su se tri grupe:
1. Grupa koja vjeruje i "dokazuje" postojanje piramida,
2. Grupa koja ne vjeruje i koja nastoji da ubijedi prvu grupu, da nema piramida i
3. Grupa koja sa strane sve posmatra.

Prva grupa je drcna i tvrdoglava, ne zeli da otvori oci, ali srlja naprijed... :D

Treca grupa keti, sjedi i ceka "pobjednika", uz povremena dobacivanja. Kada se stvar rijesi, reci ce nesto u stilu "znao sam..." :-)

Druga grupa je GLAS RAZUMA, grupa koja nastoji da sacuva obraz svojoj zemlji, ciji ugled je vec dobro unisten,
a koga srozavaju cak i oni koji bi trebali najvise da rade na njegovom poboljsanju.
:thumbup: :bih:
Daj ba . . . koji sad pa intelektualci i k...ci palci.
Cuj "glas razuma". Kojeg to razuma .

Ja ne mogu da vjerujem koliko umisljenih kretena ima u ovoj zemlji. Ne zelim biti vulgaran . . . al fakat mi dodje da socno opsujem u stilu "jebem vam mater ne radnicku i kompleksasku svima".
Ljudi se oko neceg trude i trose svoja sredstva i energiju da bi pokusali dokazati nesto u sto jos ni sami nisu sigurni . . . Ali vrijedi pokusati. I svaka im cast kad nesto rade. Jer samo onaj koji ni u sta ne vjeruje, hinji i folira da posjeduje kriticku moc uma i jos se tako drsko naziva grupom intelektualaca. Cuij molim te "grupa" . Pitam se zasto sve kukavice i ne radnici vole da se kriju iza mase i "grupe" . Kojim ste vi to naucnim projektom zasluzili da se samoprozovete Intelektualcima. I samo takvi mogu da valjaju gluposti o zdravom razumu.

Ja sam iz sasvim druge branse i kao i mnogi ljudi sve to za sad pratim sa distance i preko medija. Naravno ukoliko ovaj trud pokaze prave rezultate voljan sam dati svu svoju podrsku (da pritom mislim i novcanu), samo da ljudi koji imaju hrabrosti da se upuste u jedan takav istrazivacki projekat osjete kakvu takvu nagradu za svoj trud.
A vi grupo Intelektualaca sa tvom svojom peticijom pokusajte na nekom drugom mjestu gdje ima vise mrzitelja prosperiteta Bosanca i Bosne, (nisam rekao Bosnjaka ili nesto tome slicno, nego Bosanca i Bosne).

Smradovi jedni anonimni.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

car-x wrote:
Pripremila grupa nezavisnih intelektualaca sa portala http://www.Sarajevo-X.com, forum "Bosanska piramida Sunca"
ako nista, ocekujem od sarajevo-x portala da se oficijelno ogradi od ove peticije, jer mislim da oni nemaju apsolutno nikakve veze s ovim, i da bi trebali zahtijevati da se ime portala skine sa ove peticija-stranice..

jos jedna stvar mi je interesantna.. kao protivdokazi nude se linkovi na clanke iz jednog politickog tjednika.. tako naucnici i intelektualci argumentiraju svoje stavove?

nisam bio cesto u prilici da poziv ljude na potpisivanje ovog ili onog.. LM, uvijek sam stao iza svojih ideja i stavova i potpiso ih..

meni ovo, kao uostalom i cijela prica oko piramide na ovom forumu, jos uvijek samo lici na povrijedjenu sujetu i licni interes zasnovan na sudbinskom pitanju: zasto semir, a ne ja..
Ma bravo Majstore . . . cini mi se da si pogodio najvecu boljku naseg jadnog mentaliteta.

Zasto neki Semir a ne JA , pa Ja , i Ja, I Ja bogami , e de stavi i Mene . . . Ovde . . .Ja . . . Mene . . . i Ja . . .
Fair Life

Post by Fair Life »

El-Vedex wrote:(...)
Ne zelim biti vulgaran . . . al fakat mi dodje da socno opsujem u stilu "jebem vam mater ne radnicku i kompleksasku svima".

(...)
Tvoja mama El-Vedex... da li je ona zensko ?
El-Vedex

Post by El-Vedex »

Fair Life wrote:
El-Vedex wrote:(...)
Ne zelim biti vulgaran . . . al fakat mi dodje da socno opsujem u stilu "jebem vam mater ne radnicku i kompleksasku svima".

(...)
Tvoja mama El-Vedex... da li je ona zensko ?
Opa bice da si se nasao u toj grupi . . .

Mogao si naci nesto drugo da citirash , a ne afekte , ko to jos danas citira Afekte majke ti mile . . .
ludvig

Post by ludvig »

O ozbiljnosti pokretaca peticije dovoljno govori to sto zeli da ostane anoniman :lol: kao boji se za svoju sigurnost, a trazi od ostalih da se potpisuju, tj. jako se brine za sigurnost ostalih :lol:

BTW, 28 potpisnika peticije, jos malo pa ce broj stici clanove fondacije :lol:

Inace ako se mislite boriti za neku stvar kukavicluk (anonimnost) nije izgovor, nego se smatra nevjestim opravdanjem... ali kome ja pisem :shock: jednoj osobi koja ima minimun 3 klona i nijedan klon nema hrabrosti da se predstavi :lol:
pravimjernik

Post by pravimjernik »

Rezultati pretrage za :
Sve o ludvig
Član od: 31 jan 2006
Ukupno komentara: 1

dosta hrabro od nekog ko se tek učlanio (bolje reći promijenio nick, ha cernice i ostali) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MEĐUTIM - važnije je ko je potpisao u prvih tek par dana postojanja peticije: tako imamo i potpis dr. Teda Robinsona, (pravog) arheologa sa Univerziteta u Sidneju. i mnogi drugi bi se uskoro trebali pridružiti...

što se tiče broja potpisa očit problem je anonimnost pokretača peticije. nažalost to mora biti tako usljed opravdanih strahova. na adresu peticije došlo je brdo (piramida? :roll: ) uvreda i bljuvotina najprimitivnijeg sadržaja. evo jednog za primjer, s IP adrese jednog od dormitorija Univerziteta u Beču (da ne imenujemo sad koji):
kretenu kretenski koji si zapoceo ovu idiotsku akciju.Pa mater ti kretensku i bezobraznu...Otidji konju jedan na visocicu ...Pa ako nista i ne bude od te piramide barem ce trajno zastiti onaj jebeni grad Visoki.Konju konjski!!!!!!
možda nam SuperM (Mario Gerussi, izvršni direktor nelegalne fondacije ) može objasniti koji od njegovih momaka su dobili u zadatak (i od koga) da šalju ovakve i druge bljuvotine,pominjanje matere,vrijeđanje ličnosti te kulturnog blaga kao što je grad Visoki (ovom vašem pokloniku očito je jako malo stalo do srednjevjekovnog grada na vrhu Visočice),itd.? je li se takvim bljuvotinama zaštićuje kulturno blago?

Gospodine Gerussi za sve prijetnje i uvrede najprimitivnije vrste vas držimo vas krivično odgovornim .

nadam se da je uvaženoj javnosti sada malo jasnije s kime ovdje imamo posla,i da nam nije ni nakraj pameti obznanjivati naš identitet. nedavno smo imali primjer ministra koji je dao ostavku jer nije "bilo vrijedno izgubit glavu zbog države". pa zar da mi ostanemo bez glave zbog zaštite kulturnog nasljeđa te iste države ????? :-?
ludvig

Post by ludvig »

Citam ovaj forum odavno, ali eto danas mi doslo da se registrujem, cisto ne mogu, a da se ne nasmijem glupostima koje pisete.

Ako se opravdano BOJIS, zasto druge ljude svjesno uvlacite u opasnost trazeci od njih da se potpisu??? Kako to nazvati - licemjerstvo?

Kako mislis da te neko shvati ozbiljno ako si anoniman, jasno je da je svako hrabar za ekranom svog racunara, medjutim ako se predstavljas kao cuvar, zastitar neceg (pojma nema cega - valjda svoje bolesne licnosti) zasto ne budes istrajan i ne kazes: DA, JA, IME I PREZIME IZJAVLJUJEM DA PIRAMIDE NEMA??? Hoces reci da si kukavica i da nemas hrabrosti javno zastupati svoje hm.. stavove.

U tom slucaju OSMANAGICU SVAKA CAST jer je ulozio svoje ime i imena svojih potomaka u dokazivanje necega sto bi za nas, nesumnjivo bilo vrlo vrijedno.

I jedno pitanje da li si slucajno posjetio Visocicu? Naime dosta turista (vecinom gradjani R Hrvatske i Slovenije) vikendom vec dolaze tamo.

I za moderatore, ponavljanje jednog te istog posta se na ozbiljnim forumima smatra spamom te se obicno kaznjava banom...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

važnije je ko je potpisao u prvih tek par dana postojanja peticije: tako imamo i potpis dr. Teda Robinsona, (pravog) arheologa sa Univerziteta u Sidneju. i mnogi drugi bi se uskoro trebali pridružiti...
jao kretena

cuj ted robinson, a sta ce taj da podpisiva , umjesto da dodje sa dokazima da nema piramide on bi podpisivo, :lol: koji kretenizam

svaki onaj koji podpise nije za bosnu nego je protiv bosne ato sto se oni kriju pod mi cuvamo blago bosne, moze se macku od rep zavezat, to je laz , laz 1000 puta laz, ko da njih briga za bosnom i njezinim , blagom, eh da jedino da ga pokradu tad ih je briga :-?
Last edited by El-bosniaco on 31/01/2006 23:07, edited 1 time in total.
Locked