Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rashomon

Post by rashomon »

milano wrote:
latinalover wrote:
G.O.D. wrote:cijeli grad je truba....nemamo mi "elitnog" naselja ba niti cemo ga imati...
zalosno,ali istinito....Sarajevo je na zalost jedno veeeeeliko selo,u stvari selendra :roll: :sad:
BTW rodjen sam u ovom gradu....
da,da.dosta ljudi sa brda sisslo u grad i jos uvijek silazi...pa sta mozes ocekivati od toga?

to je tuzno pravo...u satrajevu svega pa i ponegdje neki sarajlija....

ne znam ima li 20% prijeratnih rodjenih sarajlija....

meni je vise muka od seljacina koje dolaze ovdje i kvare sliku o grau u ocima stranaca....

ne mislim na kulturnu raju iz ostalih gradova!
ljetos sam dolazio i vidio Rajlovac. Ljudi moji sta je ono? Kinezi, Srbijanci,... Isto Sabac ili Nis. Sarajevo nije grad vec varos- ni grad ni selo. FUUUUJ
Pozdravi iz China Towna, jedinog pravog multikulturalnog dijela grada...Ovo sve ostalo je pederluk i licemjerje...
radijator

Post by radijator »

G.O.D. wrote:cijeli grad je truba....nemamo mi "elitnog" naselja ba niti cemo ga imati...
zalosno,ali istinito....Sarajevo je na zalost jedno veeeeeliko selo,u stvari selendra :roll: :sad:
BTW rodjen sam u ovom gradu....
Bogami je moje naselje elitno. Istina, ne vozi komšiluk leksuse ni mercendese, niti imaju velike bašte sa fontanama i bazenima, ali što je svijet fin to je milina.

ps. Kovači
van Basten

Post by van Basten »

koliko se može primjetiti, ovdje svako svoga konja hvali :-)
Koshpa

Post by Koshpa »

van Basten wrote:koliko se može primjetiti, ovdje svako svoga konja hvali :-)

Potpisujem :thumbup:

Bjelave i Mejtas naj

AP BP i SS najgori :D
latinalover

Post by latinalover »

naravno!

na logavinoj se rodih, odrastoh i gdje mi moze biti ljepse..
fantom slobode

Post by fantom slobode »

latinalover wrote:naravno!

Pa nije valjda da te je Razija Omanovic odgajala?
Skyfox

Post by Skyfox »

pun_mjesec wrote:grbavica zakon.

ovo ostalo, ili je prebučno i s gužvom (parking i ostalo) ili je žešći geto
:thumbup: ne bih mogao zamisliti da negdje drugo zivim u SA...
tavijapi

Post by tavijapi »

lijepi gazin han
stari_sarajevski_gospodin

Post by stari_sarajevski_gospodin »

besana wrote:
stari_sarajevski_gospodin wrote:b-faza :D
A faza 8)
Nijedna druga faza nam nije ravna. :-D

PS
Meni nesto SS nije toliko jebeno. Onako ok naselje. Sad ti je sve ko normala. Mislim iza rata ovo 97-01 je bilo pravo ludilo kad su se seljaci sljegli. Znaju neki ocemu pricam. 8)
latinalover

Post by latinalover »

fantom slobode wrote:

ime skole promijenjeno
u mula mustafa baseskija
fantom slobode

Post by fantom slobode »

latinalover wrote:
fantom slobode wrote:

ime skole promijenjeno
u mula mustafa baseskija
Znam, znam, ali sta cu kada sam isao u onu sa starim nazivom.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

A L I P A S I N O

sigurno nije fancy naselje ali te brate nauci zivotu :thumbup:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

Post by Šeherzada »

Koliko vidim Alipasino je u vodstvu! :-D I kao sto glasi onaj natpis u Semira Fraste-
Hvala ti Boze sto sam sa Alipasina!!!
nokturno

Post by nokturno »

MUNAFIK wrote:
encian wrote:kako niko nije spomenuo bjelave?! najbolje definitivno :). u centru sam za 10 minuta laganog hoda, a nema buke. nema ni nekih nemira jer je uglavnom raja stara predratna. doseljeni papci (nije ih ni bilo mnogo) su uspjesno kultivisani. izvan smoga, ljeti uvijek hladnije nego u gradu, zimi toplije :-D odlicna veza sa gradom. ma savrsenstvo!

Po ovome ispade nemire prave oni koji nisu iz Sarajeva, a oni koji su se doselili od nekud su etiketirano papci i naravno prave nemire.... tuga tuga :( e sad koliko papanluka ima u ovome tvom razmisljanju :? :? :?

Bjelave su pune klosara i bagre koju i licno poznajem, cakija gore sjeva cesto, kao sto ti rece raja stara predratna, puno klosara kojima je jedini uspjeh sto su RAJA stara predratna a vecih papaka tesko je naci.... Bjelave imaju lijep polozaj cist zrak sve je blizu ali nocu je vrlo vrlo opasno...
Daj ne pretjeruj...Bjelave, Breka, Visnjik, Podhrastovi, znaci sve sto je u trouglu Bolnica Kosevo - bivsa ulica Vuka Karadjica - okretaljka 14-ke....No1.....
encian

Post by encian »

MUNAFIK wrote:
encian wrote:kako niko nije spomenuo bjelave?! najbolje definitivno :). u centru sam za 10 minuta laganog hoda, a nema buke. nema ni nekih nemira jer je uglavnom raja stara predratna. doseljeni papci (nije ih ni bilo mnogo) su uspjesno kultivisani. izvan smoga, ljeti uvijek hladnije nego u gradu, zimi toplije :-D odlicna veza sa gradom. ma savrsenstvo!

Po ovome ispade nemire prave oni koji nisu iz Sarajeva, a oni koji su se doselili od nekud su etiketirano papci i naravno prave nemire.... tuga tuga :( e sad koliko papanluka ima u ovome tvom razmisljanju :? :? :?

Bjelave su pune klosara i bagre koju i licno poznajem, cakija gore sjeva cesto, kao sto ti rece raja stara predratna, puno klosara kojima je jedini uspjeh sto su RAJA stara predratna a vecih papaka tesko je naci.... Bjelave imaju lijep polozaj cist zrak sve je blizu ali nocu je vrlo vrlo opasno...
greska. ili sam ja pogresno napisala ili ti razumio. ne mislim da su svi koji su doselili papci, ali ono sto ih je ipak doslo su kultivisani (trebalo je mnogo nosenja smeca pred vrata i popravljanja provaljenih haustorskih vrata jer gospoda nisu htjela platiti sebi kljuc, ali eto). a to bi opet ynacilo da su prihvaceni, pa nikome ne smeta sto nisu "predratni". sto se klosara tice, necu se preknadati jer ne znam sta ti spada u tu kategoriju. ako je to raja koja jos ponekad izadje "na cosak" umjesto da skokne u kafanu, onda ima. opasno vala nije. mene nikad niko nije pratio, a jos manje napao gore (niti nekoga koga ja znam). s druge strane imam i prijatelja sa grbavice i sa dobrinje, i prijateljicu sa alipasinog kojima je zaplatio novcanik/torba pred zgradom ili u haustoru.
strong69

Post by strong69 »

Da nema ovih sa strane sto bi lijepo zivjeli... Bili bi metropola ali nam sve unistise...

E pun mi je k... ovih prica i likova koji za sve optuzuju druge. Pa i prije rata Sarajevo nije bilo nista bolje. Hebo te, bacalo se smece kroz prozore i prije rata.

Sad, po vasoj logici i Bec, Paris, Lyon i ostali gradovi u kojima je ogromna populacija koja je dosla sa strane su selendre zbog tih ljudi? Hebem ti ovaj grad, ksenofobicare i mahalase... Sve su nam drugi krivi.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

stari_sarajevski_gospodin wrote:
DaysleepeR wrote:Najljepši dio grada je naselje Park koje stoji između Višnjika, Ciglana, Jezera i parka kod druge gimnazije, inače u narodu poznatije kao Koševo :D

E tu ja živim čitav život i to je najkulturnije sarajevsko naselje.

Dovoljno je reći da u mojoj zdradi od 15 spratova nema nijednog potpisa hemijskom a kamoli šta drugo, da sve sijalice u haustoru rade, obadva lifta, da nema nijednog razbijenog šaltera za svjetlo, itd, a ponavljam radi se o zgradi od 15 spratova.

Mislim da sam dovoljno rekao.

Image
Ja kako znam od birvaktile najkulturnije sarjevsko naselje je Hrasno. :-)
Kako nije, uđi u bilo koji haustor, ako ti se oči spoontano ne zakolutaju kao na tom smajliju dam ti šta god hoćeš...
saviola

Post by saviola »

najgori sedrenik

najbolji dobrinja4 :D
xon_sa

Post by xon_sa »

Jel ovo ovdje adresar? Svako glasa za svoje naselje? :D
Tesssa

Post by Tesssa »

DaysleepeR wrote:Najljepši dio grada je naselje Park koje stoji između Višnjika, Ciglana, Jezera i parka kod druge gimnazije, inače u narodu poznatije kao Koševo :D

Dovoljno je reći da u mojoj zdradi od 15 spratova nema nijednog potpisa hemijskom a kamoli šta drugo, da sve sijalice u haustoru rade, obadva lifta, da nema nijednog razbijenog šaltera za svjetlo, itd, a ponavljam radi se o zgradi od 15 spratova.

Image
Ne zivim tu, ali slazem se u potpunosti!
nelo

Post by nelo »

ne postoji najbolji dio grada....

sve je u 5 deka.....
karanana

Post by karanana »

nelo wrote:ne postoji najbolji dio grada....

sve je u 5 deka.....
Manje-vise se slazem. Sta je ustvari standard da se neki kvart ocijeni dobrim ili losim? Stopa kriminala? koliko i koje guzonje zive u tvom ulazu? Cijena kvadrata stana? Dostupnost skola, prodavaonica i sl.? Ovdje te razlike nisu toliko izrazene ko na zapadu. Ja cak mislim da je stopa kriminala izrazenija u "boljim" dijelovima grada kao sto su breka ili ciglane negoli tamo neko alipasino ili dobrinja.
Neelix

Post by Neelix »

Image
al su zato stanovnici polupismeni :P
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Neelix, trebal' ti apostrofa....

...sto ne mogu ove lektore...al' nikako...
nokturno

Post by nokturno »

"Bola će bajramske i novogodišnje praznike provesti sa svojima u BiH. Malo u Sarajevu, više u Zenici, a planira i na planine.

Dolazim narednih dana u BiH. Počinju radovi za stambeni kompleks na Betaniji, pa ću malo nadgledati kako to ide. Novu godinu ću dočekati sa porodicom i prijateljima na Vlašiću. Bit će tu moj prijatelj i domaćin Bego. Možda dođe i Tarik Filipović, mada znam da očekuje prinovu sa Lejlom. – kaže Elvir."

Mozda ovo postane najbolji sarajevski kvart...
Post Reply