Dragane Marinkovicu!
Moderator: anex
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nista ako su do 45 godina starosti
:D:D:D
Ma ne Angela, govorim o tome da se mladi vjecito zale i bune protiv vlasti i ko zna sve cega, a kad dodju izbori mrsko im odvojiti desetak minuta za glasanje, a kamo li da bi procitali program neke stranke ili kandidata pa mozda se i nadje nesto sto valja. Ne odjednom ali godinama se stvara neka politicka svijest pa se osjeti ko je ispravan a ko ne. Najlakse je reci "Ma svi su lopovi, nek se kolju izmedju sebe, ja necu glasati pa nisam ni odgovoran". A to ti je danas, na veliku zalost, tako u BiH.
Od 1998 radio sam u izbornim komisijama na svim izborima do dan danas pa znam vrlo dobro o cemu pricam
Ma ne Angela, govorim o tome da se mladi vjecito zale i bune protiv vlasti i ko zna sve cega, a kad dodju izbori mrsko im odvojiti desetak minuta za glasanje, a kamo li da bi procitali program neke stranke ili kandidata pa mozda se i nadje nesto sto valja. Ne odjednom ali godinama se stvara neka politicka svijest pa se osjeti ko je ispravan a ko ne. Najlakse je reci "Ma svi su lopovi, nek se kolju izmedju sebe, ja necu glasati pa nisam ni odgovoran". A to ti je danas, na veliku zalost, tako u BiH.
Od 1998 radio sam u izbornim komisijama na svim izborima do dan danas pa znam vrlo dobro o cemu pricam
- horns&drums
Tamo gdje su, jednom prilikom, na lik casne sestre nakalemili striptizetu.Vingo wrote:Feral i Maca u isti kosh...pardon post....
Gdje ce ti dusa, sine Hornshe?
Pricam o ZABRANAMA, ne pokusavam da poredim. Mada (gledaj gore) i to bi se moglo
-
edu
horns vam govori o licemjernom drustvu koje razmislja na sljedeci nacin..odlicna je reklama za kumho gume..ali da je moja kcerka umjesto one ceske balerine ja bih je ubio..nisam vidio da se iko od boraca (ili boračica..Hera wrote:Pobogu dragi, ako je nesto pogresno postavljeno u startu, znaci da treba nesto da uradimo da to promjenimo. Da jesu se prijavile, ali sta bi ti rekao da ti kcerka sutra kao jedinu ambiciju ima da bude gola macina zecica, manekenka, misica pa da izlazi na vecere sa guzonjama 30 god starijim od nje? Da je kriva jer to hoce, sama je odabrala??? Treba promjeniti mnogo toga u ovoj drzavi, da bi se knacno i mentalitet ljudi promjenio, na 'silu' ili ne. Mislis da su zapadnjaci nesto kulturniji od nas u biti? Nisu nego su odgajani u uredjenim drzavama gdje se zna sta je dozvoljeno a sta ne. Tolerancija nije nesto s cim se radjamo, to je nametnuta pozitivna pojava...horns&drums wrote:Djevojcica koje su se prijavile za audiciju da bi uopce mogle da ucestvuju u emisiji.
Polako duso, jedno po jedno... A Marinkovica imamo odavno na ziceru...horns&drums wrote: Evo ti momak rece, ako cemo posteno sto niste pokrenuli peticiju da reisa ukinu?
I ponavljam - ne radi se o nemoralu, nego o vrijedjanju osnovnih ljudskih prava...
- NeKi_LiK
Još da znate koliko je bilo prijavljenih za "Maca napumpaj me" maccone i kakav je prijemni za uži krug bio
...
Ako koja forumašica ima želju može se prijaviti
, nakon prikazivanja prve epizode ostalo je jedno upražnjeno mjesto
... još se roditelji pohvalili rodbini kako će im mala nastupiti u popularnoj emisiji
...

Ako koja forumašica ima želju može se prijaviti
- trinaesti
edu sto se tice reisa najradije bih da nema te institucije, jer se odvec pretovrio u nesto nalik na papu. a to islamu ne treba.
al necu sad o tome.
ta njegova izjava mozda jeste grozna, ali je isto tako grozan i plakat.
pa ako cemo o licemjerju onda prvo napadni onoga koje je uradio plakat. ne vidim da je iko pricao o tom plakatu prije nego sto je poliven farbom, koju su polili neki "nazadni" ljudi (bradonje) pa su se tek poslije pljuvanja po njima, mnogi okrenuli na drugu stranu ploce/lica: pa nije bas plakat, znas ponizava zene.
a i bradonje i isti ti sto su ih napadali imali su isti cilj. osuditi plakat.
samo nisu uskladili akciju.
a necemo ni mi ovdje protiv draganove emisije nikad uskladit svoje snage ako budemo skakali s teme na temu i ako ovo samo tako prodje bez da se iko zali.
al necu sad o tome.
ta njegova izjava mozda jeste grozna, ali je isto tako grozan i plakat.
pa ako cemo o licemjerju onda prvo napadni onoga koje je uradio plakat. ne vidim da je iko pricao o tom plakatu prije nego sto je poliven farbom, koju su polili neki "nazadni" ljudi (bradonje) pa su se tek poslije pljuvanja po njima, mnogi okrenuli na drugu stranu ploce/lica: pa nije bas plakat, znas ponizava zene.
a i bradonje i isti ti sto su ih napadali imali su isti cilj. osuditi plakat.
samo nisu uskladili akciju.
a necemo ni mi ovdje protiv draganove emisije nikad uskladit svoje snage ako budemo skakali s teme na temu i ako ovo samo tako prodje bez da se iko zali.
- horns&drums
Sad ce te neko od portira banovati zbog vrijedjanja, cekaj samo...
-
Hera
Borba za jednakopravnost mora se voditi na razne nacine, na raznim nivoima, i mislim da je cista sabotaza te ideje komentar tipa a gdje ste bili kad je reis rekao nesto? Neupitno je da mi mislimo da njegova politika podstice jos vecu zavisnost zena od muskaraca a time i otezavanje njihove emancipacije. Vjeruj mi da cemo se i protiv njega boriti kada dodje vrijeme i kada za to budemo spremne, mora se poceti odnekuda...
Nema niti jednog modernog demokratskog drustva gdje javno a pogotovo putem medija smijes rasplamsavati mrznju ili vrijedjanje na osnovu spola/roda, rase, nacije itd. Da horns neke stvari se trebaju zabraniti u ovoj nam ucmaloj drzavi. Zabraniti da se javno pljuje po drugim vjerama i nacijama, zabraniti diskriminaciju na osnovu spola, seksualne orijentacije. U svim sferama drustva pa i u medijima. Znas politicki korektno i nije tako ruzan izraz kako ljudi misle... Ovim se osigurava ako nista svijest ljudi o tome sta je ispravno a sta ne. Pa nek misli sam kod kuce da su sve zene kurve, svi hrvati/srbi/muslimani za ubit, svi pederi za poklat, ali nece smijeti reci to javno.... I tako se generacijama mjenja stav ljudi i stvara tolerancija...
Nema niti jednog modernog demokratskog drustva gdje javno a pogotovo putem medija smijes rasplamsavati mrznju ili vrijedjanje na osnovu spola/roda, rase, nacije itd. Da horns neke stvari se trebaju zabraniti u ovoj nam ucmaloj drzavi. Zabraniti da se javno pljuje po drugim vjerama i nacijama, zabraniti diskriminaciju na osnovu spola, seksualne orijentacije. U svim sferama drustva pa i u medijima. Znas politicki korektno i nije tako ruzan izraz kako ljudi misle... Ovim se osigurava ako nista svijest ljudi o tome sta je ispravno a sta ne. Pa nek misli sam kod kuce da su sve zene kurve, svi hrvati/srbi/muslimani za ubit, svi pederi za poklat, ali nece smijeti reci to javno.... I tako se generacijama mjenja stav ljudi i stvara tolerancija...
-
Monsignor
Drugarice i drugovi,
dozvolite da kazem svoje skromno misljenje vezano za gore pomenuti TV show i ostatak komentara ovdje na forumu.
Doticnog glumca sam licno upoznao mada nisam imao prilike puno vremena provesti s njim mislim da je dobar glumac, imao sam prilike vidjeti njegov rad na vise predstava sto u kamernom sto u narodnom pozoristu i opet se usudjujem reci da je dobar glumac i pametan covjek, ne tako opce obrazovan ali na jedan primitivan nacin veoma snalazljiv u skoro svakoj situaciji. S druge strane da mu recimo pomenete mp3 ili hard drive poslao bi Vas u PM jer bi mislio da mu govorite nesto jako prosto…
TV Show koji je prikazan u nedjelju je teski trash, smece, otpad kako god hocete….i kao takvog ga ne treba kometarisati.
Zelio bih skrenuti paznju vise Vas na neke druge aspekte nase svakodnevnice…Vidim mnoge dame su ogorcene zbog ove emisije i prijete tuzbama, prosvejdima, mailovima TV kuci itd. Sad bih ja samo da Vas pitam drage moje…Je li Dragan Marinkovic stavarno dorastao tome da pokrene nesto tako veliko i ozbljno kao sto je, nazvao bih to, kulturoloskom revolucojm. Slagali se Vi samnom ili ne kad tad cete priznati da je ovaj svijet stvoren da bi muskarci uzivali u njemu (this is a man’s world). Ne moram Vam govoriti kako je zena od kamenog doba do danas ugnjetavana na svaki moguci nacin, sad u skoroj istoriji doduse puno manje.U Hercegovini jos uvijek mozete cuti da neko ima “jedno dijete i dvije sceri” u Afganistanu ubijen direktor skole za djevojke itd….
Ono sto ja primjecujem u nasem drustvu je da rezim do 92’ I poslije 95’ na nas na jedan cudan nacin utice, rekao bih cak i dobro.
Sjecamo se svi nadrealista, ikona ovog grada I siguran da i Vi kao i ja i kao jos ne znam koliko bosanaca rado prepricavaju njihove fazone…A mislite da oni nisu bili sovinisti??? Varate se durgarice i drugovi.
Ajmo redom: Nele Karajlic…koliko pjesama je napisao koje vrve od pure sovinizma: “alo mala, alo dobra”, “ ko te ne bi prislonio” , “Ozrenka donesi dvije pive”, “opalio joj dva samara kad ga je ..” itd.
Elvis J Kurtovic sa poznatim repertoarom : “mala glupaca”, “ko te k..a nek ti pise pjesme”. itd
Sve njihove epizode TLN bile su pune sovinizma: od Primusa( kad sekretarici Mirni objasnjava startegiju ilegalno rada) preko tuce na liniji razgranicenja (Ajmo u Drinu - ajmo u Triglav) do dresure cura u Hadzicima.
Nikom nije smetao onaj stupidiodni kviz u teatru sa Jasnom Beri i Rambo Amadeusom kad onaj primitivni radnik KP Rad-a tako socno recituje lektiru tipa: “Da si mala fapova masina” i u gro planu prikazuju polugola tijela hostesa
Tad se niko nije sjetio da napise pismo TV kuci i izrazi svoje negodovoanje u vezi ocigledog i napadnog omalovazavanja zenskog pola.
Da ne duzim, Vasi mail-ovi nece napraviti nikakav odjek u javnosti.
Da bi se ovaj svijet promijenio bile bi potrebne neke tektonske promjene na recimo kontinetalnom nivou, recimo u Evropi ukinuti : Ali G-a, Davora Gobca, Macu, Neleta Karajlica, Elvisa, Stefana Rab-a (ovaj zadnji ugnjetava i muskarce) i jos X-Amount njih.
Iskreno ja Vam zelim puno srece u borbi protiv sovinizma i imate moju punu podrsku, ali mislim da se tucete sa vjetrenjacama.
dozvolite da kazem svoje skromno misljenje vezano za gore pomenuti TV show i ostatak komentara ovdje na forumu.
Doticnog glumca sam licno upoznao mada nisam imao prilike puno vremena provesti s njim mislim da je dobar glumac, imao sam prilike vidjeti njegov rad na vise predstava sto u kamernom sto u narodnom pozoristu i opet se usudjujem reci da je dobar glumac i pametan covjek, ne tako opce obrazovan ali na jedan primitivan nacin veoma snalazljiv u skoro svakoj situaciji. S druge strane da mu recimo pomenete mp3 ili hard drive poslao bi Vas u PM jer bi mislio da mu govorite nesto jako prosto…
TV Show koji je prikazan u nedjelju je teski trash, smece, otpad kako god hocete….i kao takvog ga ne treba kometarisati.
Zelio bih skrenuti paznju vise Vas na neke druge aspekte nase svakodnevnice…Vidim mnoge dame su ogorcene zbog ove emisije i prijete tuzbama, prosvejdima, mailovima TV kuci itd. Sad bih ja samo da Vas pitam drage moje…Je li Dragan Marinkovic stavarno dorastao tome da pokrene nesto tako veliko i ozbljno kao sto je, nazvao bih to, kulturoloskom revolucojm. Slagali se Vi samnom ili ne kad tad cete priznati da je ovaj svijet stvoren da bi muskarci uzivali u njemu (this is a man’s world). Ne moram Vam govoriti kako je zena od kamenog doba do danas ugnjetavana na svaki moguci nacin, sad u skoroj istoriji doduse puno manje.U Hercegovini jos uvijek mozete cuti da neko ima “jedno dijete i dvije sceri” u Afganistanu ubijen direktor skole za djevojke itd….
Ono sto ja primjecujem u nasem drustvu je da rezim do 92’ I poslije 95’ na nas na jedan cudan nacin utice, rekao bih cak i dobro.
Sjecamo se svi nadrealista, ikona ovog grada I siguran da i Vi kao i ja i kao jos ne znam koliko bosanaca rado prepricavaju njihove fazone…A mislite da oni nisu bili sovinisti??? Varate se durgarice i drugovi.
Ajmo redom: Nele Karajlic…koliko pjesama je napisao koje vrve od pure sovinizma: “alo mala, alo dobra”, “ ko te ne bi prislonio” , “Ozrenka donesi dvije pive”, “opalio joj dva samara kad ga je ..” itd.
Elvis J Kurtovic sa poznatim repertoarom : “mala glupaca”, “ko te k..a nek ti pise pjesme”. itd
Sve njihove epizode TLN bile su pune sovinizma: od Primusa( kad sekretarici Mirni objasnjava startegiju ilegalno rada) preko tuce na liniji razgranicenja (Ajmo u Drinu - ajmo u Triglav) do dresure cura u Hadzicima.
Nikom nije smetao onaj stupidiodni kviz u teatru sa Jasnom Beri i Rambo Amadeusom kad onaj primitivni radnik KP Rad-a tako socno recituje lektiru tipa: “Da si mala fapova masina” i u gro planu prikazuju polugola tijela hostesa
Tad se niko nije sjetio da napise pismo TV kuci i izrazi svoje negodovoanje u vezi ocigledog i napadnog omalovazavanja zenskog pola.
Da ne duzim, Vasi mail-ovi nece napraviti nikakav odjek u javnosti.
Da bi se ovaj svijet promijenio bile bi potrebne neke tektonske promjene na recimo kontinetalnom nivou, recimo u Evropi ukinuti : Ali G-a, Davora Gobca, Macu, Neleta Karajlica, Elvisa, Stefana Rab-a (ovaj zadnji ugnjetava i muskarce) i jos X-Amount njih.
Iskreno ja Vam zelim puno srece u borbi protiv sovinizma i imate moju punu podrsku, ali mislim da se tucete sa vjetrenjacama.
-
edu
moja mama se htjela zaliti..ali nije mogla nikako iz kuhinje..Vingo wrote:"Tad se niko nije sjetio da napise pismo TV kuci i izrazi svoje negodovoanje u vezi ocigledog i napadnog omalovazavanja zenskog pola. "
Tad smo bili djeca...a, dozvolices, nase majke i nisu bas bile osvjestene.
O tempora o mores....
- trinaesti
ma ja ba... najlakse je tako... nemojte pisat mailove, nemojte glasat, nemoj pricat, nemoj ovo nemoj ono... suti i poklopi se... suti i gledaj kako se momak nedovoljno mentalno razvijen ismijava, dok u publici najglasnije aplaudiraju i smiju se aksel zaimovic i merima burza (ljubimci djece i omladine a-ha) kako bi moderator/voditelj emisije bio komican...
jedno mi nije jasno... kako neko moze da poredi genijalni humor nadrealista, neleta (bez obzira kakav je on ispao papak, bio je genije) sa jednim mediokritetom kao sto je ulojeni, masni pesin koji svoju poganstinu nece sprat ni sa sto litara rastopljene cokolade. bolje da napravi reality show sa naslovom krmak u svinjcu.
linija doticanja dna na tv ide ovako: viza za buducnost, crna hronika, music talents, nappet show - i naravno dno dna je marinkovic. ne show nego on licno. vatrene ulice i adi sarajlic su tamam tu negdje.
jedno mi nije jasno... kako neko moze da poredi genijalni humor nadrealista, neleta (bez obzira kakav je on ispao papak, bio je genije) sa jednim mediokritetom kao sto je ulojeni, masni pesin koji svoju poganstinu nece sprat ni sa sto litara rastopljene cokolade. bolje da napravi reality show sa naslovom krmak u svinjcu.
linija doticanja dna na tv ide ovako: viza za buducnost, crna hronika, music talents, nappet show - i naravno dno dna je marinkovic. ne show nego on licno. vatrene ulice i adi sarajlic su tamam tu negdje.
- horns&drums
Da, a uhvatili se Marinkovica ko pijan plota. Bas zato, neka se vidi da se nesto radi. A s kojim ucinkom, e to je vec nesto drugo... Jer Marinkovica mogu izbaciti ili ukinuti, hajd ukini reisa ako si mangup. A nece. Mozda mangupa i ima ali ima i onih koji u tvom udruzenju govore jedno, a kod kuce drugo. Samim tim pljuvanje po Marinkovicu postaje besmisleno. Isto kao kad bi te napala dva covjeka, jedan rmpalija, drugi patuljak i ti razbijes patuljka pa se poslije hvalis kako si nesto napravila...Hera wrote:Borba za jednakopravnost mora se voditi na razne nacine, na raznim nivoima, i mislim da je cista sabotaza te ideje komentar tipa a gdje ste bili kad je reis rekao nesto? Neupitno je da mi mislimo da njegova politika podstice jos vecu zavisnost zena od muskaraca a time i otezavanje njihove emancipacije. Vjeruj mi da cemo se i protiv njega boriti kada dodje vrijeme i kada za to budemo spremne, mora se poceti odnekuda...
Zabraniti nesto sto je u svijetu normalna pojava-to mi zvuci kao 1945, majke mi. Onda bi trebali zabraniti bruku toga (vec sam ranije nabvrojao, da ne ponavljam). Ja ti kazem, opomena, pa i tuzba nije previse, zabrana je vec pocetak autokracije. Onda bi ti na red doslo 60minuta, da se kladimo? Jer ti svi totalitarci jedva cekaju da neka NGO predlozi nesto pa da preko tudjih ledja pocnu voditi svoje ratove. I eto ti mraka Hero, da se i ne okrenes
-
neocekivana_sila
pa ono je dio našeg folklora..
odakle ste vi?
odakle ste vi?
-
Hera
Normalna pojava??? Niti jedna evropska zemlja ne bi emitovala emisiju onoga tipa, zivjela sam u jednoj 10 godina i znam o cemu pricam. Nema sanse... U Skandinaviji postoje jaki zakoni koji regulisu medije, jer smatraju da oni obrazuju djecu, mase... I nema placanja za fatanje 'treba za supak' dragi horns, o no! A izvini moje misljenje je da mrak nastaje tisinom i prihvatanjem svega serviranog.. I nije fer petljati Feral, sad 60 minuta u isti kos sa Macom, pricas o dvije potpuno razlicite strane...horns&drums wrote: Zabraniti nesto sto je u svijetu normalna pojava-to mi zvuci kao 1945, majke mi.
-
edu
sta je zajednicko policiji i ovim udruzenjeima..pa to da niko od njih nema damu..
..policija ganja narkomanČiĆe..a ne hvata narko bossove..udruzenja su kivna na marinkovica..ali ne diraju reisa..sa takvim razmisljanjem i takvim nacinom djelovanja mazete same sebi oci..oci "k'o more u plicaku"..

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ma brate mili, kad pogledas Monti Pajtona skontas da su Nadrealisti uradili CUT&PASTE&ADAPT TO SARAJEVO HUMOR...to sto ih mi volimo..to je druga stvar..trinaesti wrote:ma ja ba... najlakse je tako... nemojte pisat mailove, nemojte glasat, nemoj pricat, nemoj ovo nemoj ono... suti i poklopi se... suti i gledaj kako se momak nedovoljno mentalno razvijen ismijava, dok u publici najglasnije aplaudiraju i smiju se aksel zaimovic i merima burza (ljubimci djece i omladine a-ha) kako bi moderator/voditelj emisije bio komican...
a btw, niko se nije pobunio sto su genijalni nadrealisti Minku (predstavnicu svih zena
stavise, smijali smo se....
80% nas Crnu Guju zna napamet....a tek sto je on bio i vulgaran i odvratan prema zenama....
pricala sam sa jednim drugom neki dan i kaze da ga iznenadjuje moja podrska Maci....
ne podrzavam ja Macu, vec mi stvarno idete na picni zivac (bas sam dama
e pa mili moji, sve one zecice su krv propisale ne bi li bile u njegovoj emisiji (zar to nije SRAM VAS BILO ZECICE a ne Maco)...BBR je profesionalna striperka i ona je kesirala svoje OSMICE
trubaci su joj sami navlacili trube na grudi....
maca je namamio zene na hrvanje u cokoladi kako bi osvojile auto....
itd itd itd....
e sada, kao sto vi imate mogucnost daljinskim upravljacem promijeniti sliku koju imate na TV, tako i ja mogu svojim misem da zaobidjem klikanje na ovu temu
lijep pozdrav i ne zaboravite opet gledati Macu u nedelju
sinoc sam gledala ultra-mega-giga popularan show na HRT , zove se GENIJALCI...pogledaj i sve ce ti se samo kasti
- trinaesti
minka je jedan od nadrealista.
ako je minka predstavnica svih zena onda je i reuf predstavnik svih muskaraca. koliko god su ismijavane zene u njihovim skecevima, ismijavani su i muskarci. zapravo nije bilo nikakvog ismijavanja.
skecevi TLN-a bili jako dobro osmisljeni, bez namjere da ikoga ismiju, uvrijede ili ga ponize. nadrealisti nisu radili nista drugo nego pricali pricu o trenutnom stanju u drzavi i mogucim posljedicama ako se tako nastavi.
u "skecu" hvatanje "za supak treba na ulici za cvaju" radi se o konkretnoj osobi, necijom mami, sestri, kcerki,... koju je neki idiot presreo i uhvatio "za supak". poslije se isti idiot zali kako se eto razvodi. pa to je tragedija.
koliko god se pricalo ili bilo tacno da je ona pristala na sve to i dobila pare ona je tamo ponizena. i to do krajnjih granica. nju ce sutra neko prepoznati u tramvaju i smijat joj se. njoj ce se komsiluk iza ledja smijat. ili ce ako su imalo pametni ufatit macu i nalupat ga dobro.
dakle, dosta vise o dobrovoljno obavljenom poslu. ovdje se radi o pravilima i zakonima koji ne smiju dopustiti sve i svasta na tv-u. i koje svaka tv treba da postuje.
ako je minka predstavnica svih zena onda je i reuf predstavnik svih muskaraca. koliko god su ismijavane zene u njihovim skecevima, ismijavani su i muskarci. zapravo nije bilo nikakvog ismijavanja.
skecevi TLN-a bili jako dobro osmisljeni, bez namjere da ikoga ismiju, uvrijede ili ga ponize. nadrealisti nisu radili nista drugo nego pricali pricu o trenutnom stanju u drzavi i mogucim posljedicama ako se tako nastavi.
u "skecu" hvatanje "za supak treba na ulici za cvaju" radi se o konkretnoj osobi, necijom mami, sestri, kcerki,... koju je neki idiot presreo i uhvatio "za supak". poslije se isti idiot zali kako se eto razvodi. pa to je tragedija.
koliko god se pricalo ili bilo tacno da je ona pristala na sve to i dobila pare ona je tamo ponizena. i to do krajnjih granica. nju ce sutra neko prepoznati u tramvaju i smijat joj se. njoj ce se komsiluk iza ledja smijat. ili ce ako su imalo pametni ufatit macu i nalupat ga dobro.
dakle, dosta vise o dobrovoljno obavljenom poslu. ovdje se radi o pravilima i zakonima koji ne smiju dopustiti sve i svasta na tv-u. i koje svaka tv treba da postuje.
- horns&drums
Ne znam gdje si zivjela, vjerovatno na dalekom sjeveru gdje nema TV-a. Jer sam ALI G eve epizode dobio upravo iz Svedske, davno davno. Ljubi trebe u sise negdje u Italiji, zove ih na gang-bang na plazi,... Ali ta emisija ide poslije ponoci i nema sanse da je puste ranije. Naravno, ne na drzavnoj TV nego na privatnoj. A o tome upravo i govorim, kakva crna zabrana.Hera wrote:
Normalna pojava??? Niti jedna evropska zemlja ne bi emitovala emisiju onoga tipa, zivjela sam u jednoj 10 godina i znam o cemu pricam. Nema sanse... U Skandinaviji postoje jaki zakoni koji regulisu medije, jer smatraju da oni obrazuju djecu, mase... I nema placanja za fatanje 'treba za supak' dragi horns, o no! A izvini moje misljenje je da mrak nastaje tisinom i prihvatanjem svega serviranog.. I nije fer petljati Feral, sad 60 minuta u isti kos sa Macom, pricas o dvije potpuno razlicite strane
Ne petljam draga Hero 60 minuta nego ti kazem da ce neki kojima su sve neovisne televizije trn u oku cekati da vi ili neka druga NGO zabrani Marinkovica pa ce tom logikom zabraniti i 60 minuta. Kuzis? Nije poanta u Marinkovicu i emisiji, tuzite ga, jebite mu mater, boli me...Ali ce ti se lesinari sjatiti i ode sve u helac.
Mene nervira licemjerstvo, svi se smiju Noksvilu i ALi G-u, Springeru i to su kao ljudi koji su kao provalili dobru zajebanciju, a ovog naseg blate kao da je haman silovao nekog u emisiji. Stara bosanska boljka, tudje je uvijek bolje...
- horns&drums
Jos nesto, mrak ne nastaje tisinom, mrak nastaje kada imas jednog covjeka koji odredjuje kada ce pasti i na koga. Tisina ti je samo postprodukt mraka. Zato ti i kazem, tuzite Marinkovica, OBN, sve koji diskreditiraju zene ali radikalan potez poput zabrane emisije ili rada TV-a , to ti je pocetak tame
-
Stitch__
sinoc sam gledala ultra-mega-giga popularan show na HRT , zove se GENIJALCI...pogledaj i sve ce ti se samo kastima brate mili, kad pogledas Monti Pajtona skontas da su Nadrealisti uradili CUT&PASTE&ADAPT TO SARAJEVO HUMOR...to sto ih mi volimo..to je druga stvar..
a btw, niko se nije pobunio sto su genijalni nadrealisti Minku (predstavnicu svih zena) i fatali, i tjerali na stolu da plese, i tjerali da se penje na krov da promijeni kanal...to smo sve sa humorom gledali...
stavise, smijali smo se....
80% nas Crnu Guju zna napamet....a tek sto je on bio i vulgaran i odvratan prema zenama....
pricala sam sa jednim drugom neki dan i kaze da ga iznenadjuje moja podrska Maci....
ne podrzavam ja Macu, vec mi stvarno idete na picni zivac (bas sam dama) naglabanjem oko Maca showa a jedino sto mozete reci da je degradirao zene....
e pa mili moji, sve one zecice su krv propisale ne bi li bile u njegovoj emisiji (zar to nije SRAM VAS BILO ZECICE a ne Maco)...BBR je profesionalna striperka i ona je kesirala svoje OSMICE
trubaci su joj sami navlacili trube na grudi....
maca je namamio zene na hrvanje u cokoladi kako bi osvojile auto....
itd itd itd....
e sada, kao sto vi imate mogucnost daljinskim upravljacem promijeniti sliku koju imate na TV, tako i ja mogu svojim misem da zaobidjem klikanje na ovu temu
lijep pozdrav i ne zaboravite opet gledati Macu u nedelju:P:P
ma bravo sabaheta, ljubi je dedo
da se razumijemo, i meni je maca odvratan, seljachina i papak, al to ne znaci da ne zna provalit
a to, zena se omalovazava bla bla, objesite mac(i)ku o rep
Last edited by Stitch__ on 06/01/2006 12:06, edited 1 time in total.
-
edu
nervira me svi nesto seru protiv socijalizma..kao jednoumlje..nema demokratije..dosla demokratija..i sta imamo? imas ukidanje izvanredne emisije latinica..imas zabranu podjele novogodisnjih paketica u osnovnim skolama jer to toboze nije u duhu islama..e fakat mu ja jebem majku ko upali svjetlo...
- bmx
ma, kako te nije stid "crnu hroniku" pominjati u istom textu gdje i ono smece od marinkoviceve emisije?! to je dobra serija za nase pojmove, a marikovic je za sve moguce pojmove SMECE!!!!sofist wrote:Nije mi jasno sta hocete vi sto se zgrazavate nad Marinkovicem ?
On je tipican produkt ovog drustva, filozofski receno on se jedino u ovakvom drustvu mogao konstituisati kao subjekt.
Ne vidim veliku razliku izmedju Marinkovicevog "showa" i "Vize za buducnost",
-izmedju "Nappet showa" tzv. glumca Harisa-ceeeeeeener-cvancika-petobanka-Burine i mahalske emisije o kuhanju izvjesnog Faruka Caluka,
-izmedju "Crne Hronike" i Seade Palavric,
-izmedju infantilnog i -u -pocetku-euforicnog-a-na-kraju-uglavnom-depresivnog Bahe Nacionale i polupismenog premijera (pazi molim te PREMIJERA!) Adnana Tezica
-izmedju Centralnog zatvora i Centralnog dnevnika (ovo "centralni" da valjda naglasi vaznost emisije sta li?)
-izmedju Nine-djevojka-mog-jarana-ne zna-sta je-banana Prdeza i Tife "kise jesenje" rokera
i tako dalje i tako dalje
U Bosni je kod ljudi zamrznut mozak i miruje tu negdje u periodu 1986-1991.
Nadrealisti su bili i prosli ali nazalost ispade i da su nam oni oblikovali svijest , ili smo oduvijek takvi bili ?
-
Stitch__
e, da, i da prokomentiram genijalce
gobac i zuhra stoje iznad maje shuput (koja sjedi) i oce da je jebu u ushi jer su culi da je djevica marija zanijela na taj nacin
sta bi njih, trebali u zatvor strpat? ma ajde, ipak je to sve zajebancija!!
(crna hronika je smece smeca)
(crna hronika je smece smeca)