Glasati za SDP "i pored svega, jer SAMO oni imaju sansu
- DiplomataSaSela
Velika je razlika izmedju onog SDP-a (Nijaz)
i ove partije jednog covjeka
Mada ne kontam volimo te jugo i ne dirajte sr bih
-
mostarac
Nijaz je jedino o cemu je onaj Vanredni kongres imao konsenzus i gdje je Zlaja imao plebiscitarnu podrsku i od ovih sto osnovase SDU, a otisao je jer mu Zlaja nije dopustio da prodaje imovinu SDP-a u bescjenjewanderer wrote:A gdje je Nijaz sada i zasto?
- DiplomataSaSela
fair,jarane malo su ti se pomijesala slova ali uzecemo da si zurio kao i onda kad si hrabro okreno auto i nazad , kad su bili ti belaji tamo.ne kontam fakat koji prvi komentar i bojkot.ne znam o cemu pricas.Ako vec hoces da ti pojasnim SDP kao stranka nije mnogo odlucivo,nego Zlaja i to bas o svemu.ne znam sta ti nije jasno.Valjda vrucinaFair Life wrote:Haj' sad lijepo procitaj sta si na pisao i pojasni...DiplomataSaSela wrote:Ili si ti odavno daleko...Fair Life wrote: SDP se stavio na stranu agresora?
SDA petnaest godina dijeli vlast sa tim istim agresorima?
Ili si ti lud liberty ili meni noge smrde?
I u ono vrijeme nije vladala SDP nego diktator i zaljubljeni u sebe Zlatko Lagumdjija pa ne moze se ni pominjati kompletna stranka(zato su je mnogi i napustili). Zlaja je smrad...
Sta se moze a sta ne pominjiati kompletno. U prvom komentaru spomonjes SDP i bojkot, a u drugom pises da se ne treba spominjati kompletna stranka.
Kad dodjes sebi... napisi nesto.
-
mostarac
a jesi to ti bio na sastancima SDP-a pa znasDiplomataSaSela wrote:fair,jarane malo su ti se pomijesala slova ali uzecemo da si zurio kao i onda kad si hrabro okreno auto i nazad , kad su bili ti belaji tamo.ne kontam fakat koji prvi komentar i bojkot.ne znam o cemu pricas.Ako vec hoces da ti pojasnim SDP kao stranka nije mnogo odlucivo,nego Zlaja i to bas o svemu.ne znam sta ti nije jasno.Valjda vrucinaFair Life wrote:Haj' sad lijepo procitaj sta si na pisao i pojasni...DiplomataSaSela wrote:Ili si ti odavno daleko...
I u ono vrijeme nije vladala SDP nego diktator i zaljubljeni u sebe Zlatko Lagumdjija pa ne moze se ni pominjati kompletna stranka(zato su je mnogi i napustili). Zlaja je smrad...
Sta se moze a sta ne pominjiati kompletno. U prvom komentaru spomonjes SDP i bojkot, a u drugom pises da se ne treba spominjati kompletna stranka.
- DiplomataSaSela
Pa vidi se na tebi da nisi.Nijaz je kazes a i svi znamo govorio da se miris tamjana siri a ovaj drugi trco u BG svaki drugi vikend drugu mu svilanovicu pa se zamalo i tuzba ne ukide.da skrbice i ostalo ne pominjem.sto smo puta o tome.meni ima razlikeumro je mostar wrote:nisam primjetio razliku, a bio sam u SDP-u jos dok je Nijaz bio predsjednikDiplomataSaSela wrote:Velika je razlika izmedju onog SDP-a (Nijaz)
- DiplomataSaSela
nece ti nista znaciti ni ako kazem jesam i nisam...jebo sastankeumro je mostar wrote:a jesi to ti bio na sastancima SDP-a pa znasDiplomataSaSela wrote:fair,jarane malo su ti se pomijesala slova ali uzecemo da si zurio kao i onda kad si hrabro okreno auto i nazad , kad su bili ti belaji tamo.ne kontam fakat koji prvi komentar i bojkot.ne znam o cemu pricas.Ako vec hoces da ti pojasnim SDP kao stranka nije mnogo odlucivo,nego Zlaja i to bas o svemu.ne znam sta ti nije jasno.Valjda vrucinaFair Life wrote: Haj' sad lijepo procitaj sta si na pisao i pojasni...
-
mostarac
Izvini, ali je li to hoces reci da trebamo nastaviti siriti jezik mrznje i takav stil zivota ili pokusati graditi tolerantne odnose i suzivot. Zlaja je koliko se sjecam saradjivao sa Djindjicem, ali nije ni bitno. Nama je saradjivati kao drzavi i sa Srbijom i sa Hrvatskom, naravno ako se ne odlucimo na samoizloaciju.DiplomataSaSela wrote:Pa vidi se na tebi da nisi.Nijaz je kazes a i svi znamo govorio da se miris tamjana siri a ovaj drugi trco u BG svaki drugi vikend drugu mu svilanovicu pa se zamalo i tuzba ne ukide.da skrbice i ostalo ne pominjem.sto smo puta o tome.meni ima razlikeumro je mostar wrote:nisam primjetio razliku, a bio sam u SDP-u jos dok je Nijaz bio predsjednikDiplomataSaSela wrote:Velika je razlika izmedju onog SDP-a (Nijaz)
-
mostarac
pa onda ne tvrdi ono sto ne znas i sto ti je rekao neko.DiplomataSaSela wrote:nece ti nista znaciti ni ako kazem jesam i nisam...jebo sastankeumro je mostar wrote:a jesi to ti bio na sastancima SDP-a pa znasDiplomataSaSela wrote: fair,jarane malo su ti se pomijesala slova ali uzecemo da si zurio kao i onda kad si hrabro okreno auto i nazad , kad su bili ti belaji tamo.ne kontam fakat koji prvi komentar i bojkot.ne znam o cemu pricas.Ako vec hoces da ti pojasnim SDP kao stranka nije mnogo odlucivo,nego Zlaja i to bas o svemu.ne znam sta ti nije jasno.Valjda vrucina
- DiplomataSaSela
#187 g
ti ne znas citati...nisam reko ni jesam ni nisam...nece ti znaciti nista
-
mostarac
#188 Re: g
pa da si bio znao bi da se i dan danas Zlaja kao predsjednik partije o nekim stvarima u SDP-u premalo pita, a kamoli da on sam kroji politiku kako ti mislis.DiplomataSaSela wrote:ti ne znas citati...nisam reko ni jesam ni nisam...nece ti znaciti nista
- DiplomataSaSela
#189 Re: g
pravo da ti kazem ne znam za danas znam za ondaumro je mostar wrote:pa da si bio znao bi da se i dan danas Zlaja kao predsjednik partije o nekim stvarima u SDP-u premalo pita, a kamoli da on sam kroji politiku kako ti mislis.DiplomataSaSela wrote:ti ne znas citati...nisam reko ni jesam ni nisam...nece ti znaciti nista
-
wanderer
Nije valjda i Nijaz poceo udarat po Sipadovom dizajnu iz sedamdesetih?umro je mostar wrote:Nijaz je jedino o cemu je onaj Vanredni kongres imao konsenzus i gdje je Zlaja imao plebiscitarnu podrsku i od ovih sto osnovase SDU, a otisao je jer mu Zlaja nije dopustio da prodaje imovinu SDP-a u bescjenjewanderer wrote:A gdje je Nijaz sada i zasto?
- Fair Life
Jeste vala... sve mi se pomijesalo.DiplomataSaSela wrote:fair,jarane malo su ti se pomijesala slova ali uzecemo da si zurio kao i onda kad si hrabro okreno auto i nazad , kad su bili ti belaji tamo.ne kontam fakat koji prvi komentar i bojkot.ne znam o cemu pricas.Ako vec hoces da ti pojasnim SDP kao stranka nije mnogo odlucivo,nego Zlaja i to bas o svemu.ne znam sta ti nije jasno.Valjda vrucina
I bio je red vec jednom.
VRUCINAAAAAAAAAAAAA !!
-
Vingo
#194 Re: Glasati za SDP "i pored svega, jer SAMO oni imaju s
Pametno! Ni ne cijenim odgovore koje treba smisljati 3 dana. Preferiram one impulsivne. Jos kad je impulsivan, a smislen (Ko u Sejfe), nigdje kraja mojoj sreci....wanderer wrote:Posto sada taj odgovor namjerno necu pisatiwanderer wrote:Ipak nismo ni jedno- ni dvopartijski sistem, niti (posebno u ovakvoj situaciji) trebamo biti. Sa izuzetkom Amerike (gdje su se neki nedostaci de facto dvopartijskog sistema pokazali i izborom Busha), nema prosperitetnih dvopartijskih sistema u demokratskom svijetu. Naravno, sa vremena na vrijeme se ovi ipak pred izbore svedu na to, ali se dosta cesto ipak radi o dvije razlicite partije, a i "ostatak" zadrzava mjesta za manevrisanje. Malo detaljnije u odgovoru Vingo, koji tek treba da napisem.kub lajkan wrote:Zasto uopste uvoditi takve podjele? Previse vode treba proteci da bi neka od danas opozicionih stranaka postala toliko jaka da bi mogla sama odlucivati. Glasovi SAMO za SDP ili SAMO za BPS itd. nisu dovoljni.
Zato podrzavam opciju: sto vise glasova za SDP, BPS, liberale...red je da se ovdje malo bolje izjasnim po ovom pitanju.
Da krenem, ipak, od SDA. Da se kojim cudom ja pitam, i da je njima zaista u cilju razvoj demokratije u BiH, i oni bi se sto je moguce prije podijelili na bar dvije stranke, jer bi tek tada postalo jasno koliko su njihovi implicirani ciljevi u stvari kontradiktorni.
Jedna bi bila nekakva manje-vise cista klerofasisticka stranka (a la SDS), a druga jedna nacionalna stranka zasnovana na nekakvim (kvazi)gradjanskim vrijednostima. Tu je, medjutim, najveci problem to sto nije nemoguce da bi u ovoj situaciji ova prva cak i takva dobila na izborima. Dakle, to bi u ovom trenutku vjerovatno bila jos gora opcija od trenutne gdje se njihovi fasisticki porivi ipak donekle ublazuju "tisom vecinom".
Sada malo o nenacionalnim strankama. Glasati za neku od njih ne znaci automatski odbijati svaku pomisao na koaliciju sa SDP-om. Ali, to bi morala biti koalicija zasnovana na cistijim racunima i puno manje "lomljenja ruku" od strane onih vecih i arogantnijih. Dakle, koaliciji u kojoj oni najveci ni najmanji ne bi imali pravo veta, niti bi se tako ponasali.
-
privremeni
[quote]1.Da krenem, ipak, od SDA. Da se kojim cudom ja pitam, i da je njima zaista u cilju razvoj demokratije u BiH, i oni bi se sto je moguce prije podijelili na bar dvije stranke, jer bi tek tada postalo jasno koliko su njihovi implicirani ciljevi u stvari kontradiktorni.
2.Jedna bi bila nekakva manje-vise cista klerofasisticka stranka (a la SDS), a druga jedna nacionalna stranka zasnovana na nekakvim (kvazi)gradjanskim vrijednostima. Tu je, medjutim, najveci problem to sto nije nemoguce da bi u ovoj situaciji ova prva cak i takva dobila na izborima. Dakle, to bi u ovom trenutku vjerovatno bila jos gora opcija od trenutne gdje se njihovi fasisticki porivi ipak donekle ublazuju "tisom vecinom".
Sada malo o nenacionalnim strankama. Glasati za neku od njih ne znaci automatski odbijati svaku pomisao na koaliciju sa SDP-om. 3.Ali, to bi morala biti koalicija zasnovana na cistijim racunima i puno manje "lomljenja ruku" od strane onih vecih i arogantnijih. Dakle, koaliciji u kojoj oni najveci ni najmanji ne bi imali pravo veta, niti bi se tako ponasali.[/quote]
1.Jedna podijela iza nas a druga pred nama
2. SBiH tipican primjer kvazi-gradjanske stranke
3.Predizborni ugovori i dogovori, koliko ulozis toliko i dobijes, ponuda i potraznja (socijalnoj i bilo kojoj drugoj uravnilovki bez argumenata je narod 1990. rekao ne)
2.Jedna bi bila nekakva manje-vise cista klerofasisticka stranka (a la SDS), a druga jedna nacionalna stranka zasnovana na nekakvim (kvazi)gradjanskim vrijednostima. Tu je, medjutim, najveci problem to sto nije nemoguce da bi u ovoj situaciji ova prva cak i takva dobila na izborima. Dakle, to bi u ovom trenutku vjerovatno bila jos gora opcija od trenutne gdje se njihovi fasisticki porivi ipak donekle ublazuju "tisom vecinom".
Sada malo o nenacionalnim strankama. Glasati za neku od njih ne znaci automatski odbijati svaku pomisao na koaliciju sa SDP-om. 3.Ali, to bi morala biti koalicija zasnovana na cistijim racunima i puno manje "lomljenja ruku" od strane onih vecih i arogantnijih. Dakle, koaliciji u kojoj oni najveci ni najmanji ne bi imali pravo veta, niti bi se tako ponasali.[/quote]
1.Jedna podijela iza nas a druga pred nama
2. SBiH tipican primjer kvazi-gradjanske stranke
3.Predizborni ugovori i dogovori, koliko ulozis toliko i dobijes, ponuda i potraznja (socijalnoj i bilo kojoj drugoj uravnilovki bez argumenata je narod 1990. rekao ne)
-
privremeni
Glavne rijeci su "neuspjelog" i "pokusala",wanderer wrote:SBiH je primjer jednog relativno neuspjelog takvog pokusaja, i jos o stranci koja se pokusala profilirati kao nenacionalna sto se kosi sa onim o cemu gore govorim.
-
Herc
Ne zasluzujemo mi bolju drzavu.Kakvi ljudi,takva drzava.Ja ovo necu podnositi,vi se svadajte i ubuduce,trazite perfektnu alternativu ovim glupanima na vlasti...ako pobijede jos jednom SDA-HDZ-SDS zbogom vi svi kreteni zauvijek! Ne treba mi ovakav zivot u ovakvoj drzavi.Red za vize,green card,Njemacka.
-
privremeni
Tacno tako, Mostar nemoj izjednacavati Zlatka i SDP, evo sta na jedno drugo izjednacavanje (walter i Causevic) kaze nas nepristrasni pokretac teme, a on zna sta kaze, jer to on ni slucajno ne radiaddem wrote:Mostar previse branis Lagumdziju, ako se vec trudis da SDP dobije glas nekog sa ovog foruma koristi neke mladje i perspektivnije ljude koje SDP ima. Licno mislim da je Zlaja davno trebo otici.
Damira Hadzica za PREMIJERA!!!
Autor: wanderer Poslano: 16. dec. 2005. 14:24
Prenj (citat):
Nema mi druge nego da zakljucim, na osnovu tvoje argumentacije, da je E. Causevic bio neka varijanta naseg Dr. Jackila and Mr. Hydea: Hrabri borac za istinu u ulozi novinara i monstrum u ulozi glavnog i odgovornog urednika, u istom vremenu, u istoj novini.
Da svi moramo svijet reducirati na jedno poimanje jedne knjige (ili prije mislis na neki od istoimenih filmova?), vjerovatno bi bilo tako.
Srecom, ima nas koji ne moramo.