N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...

Forum za humanitarne akcije.
Locked
Eshek

Post by Eshek »

farky wrote:
daduli_sa wrote:LJUDI STANITE MALO!

Molba, prestanite pricu oko tih accounta za uplacivanje jer ode tema u vraga, ljudi koji pokusavaju ovo sad realizovati gube preglednost u bitnim stvarima koje se postaju! Ostavite molim vas tu temu za pricu kad se realizuje sadasnja akcija, kasno je sad da ispitujemo novi sistem.
HVALA!
kako cemo realizovati akciju ako nema para :-?
si.. :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Helem, sad bitno.
Nisam upratio ko se prijavio da mu se salju pare preko preporucene poste (mirci cini mi se). Sto se mene tice - ako forumasi koji tako zele poslati pare vjeruju (nista protiv mirci, samo se ogradjujem da ne bude frke kasnije), onda neka salju. U svakom slucaju preporuceno i ako mogu neka skeniraju svoje one uplatne listice i naznace svotu koju su poslali da bi prije otvaranja koverti mogli vec da baratamo sa nekom cifrom. Mirci onda moze te pristigle koverte da otvori zajedno sa nekom grupom lokalnih forumovaca i tako sama sebe ogradi od eventualne frke. Kako vam se cini ta ideja?!

Sto se tice kome sve dati - to cemo najbolje znati kada zatvorimo period primanja love, ovako jos nista ne mozemo 100% sigurno planirati. Mjedenica je sa svojih 80-tak sticenika prva na spisku, ako bude viska - jos bolje! onda ce jos neko da usicari.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Sto se tice ovih ljudi iz USA i Kanade, mislim da @digger ima neku ideju oko objedinjavanja svih para na tom podrucju i da se onda uplate na racun @100_KA da bi se izbjeglo dupliranje placanja provizije koja je valjda 30 dolara, nevezano koliko se uplacuje.

Jos nekih pitanja oko para?! hajmo konkretne prijedloge, bez sirenja jos nekih milion nacina sta kako i ostalo :D Dajte prijedloge kako da u sto manje vremena to realizujemo oko prenosa i stizanja para do nas lokalaca da bi mogli krenuti sa finaliziranjem i odredjivanjem kome i koliko podijeliti.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

farky wrote:ja sam se ponudio da ide preko mog racuna
Nije problem preko kojeg ce racuna ici nego je problem sa provizijama koje su basnoslovne i nepotrebne.

Pitanje je kolika je provizija kad se salje nesto iz EU ka nasim racunima, ako neko ima odgovor na to pitanje neka posta odgovor. Ako nije velika onda cemo objaviti neki racun forumovca (koga vecina ljudi LICNO poznaje) i to je to!
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Eshek wrote:
farky wrote:
daduli_sa wrote:LJUDI STANITE MALO!

Molba, prestanite pricu oko tih accounta za uplacivanje jer ode tema u vraga, ljudi koji pokusavaju ovo sad realizovati gube preglednost u bitnim stvarima koje se postaju! Ostavite molim vas tu temu za pricu kad se realizuje sadasnja akcija, kasno je sad da ispitujemo novi sistem.
HVALA!
kako cemo realizovati akciju ako nema para :-?
Uozbilji se i ne dizi nam frku, ima ljudi koji se ovim ozbiljno bakcu vec par dana... nemoj potvrdjivati svoje zanimanje iz profila (Student (nehljebar/parazit)) :D Ako mozes konkretno sta pomoci - bujrum i hvala!
farky

Post by farky »

daduli_sa wrote:
farky wrote:ja sam se ponudio da ide preko mog racuna
Nije problem preko kojeg ce racuna ici nego je problem sa provizijama koje su basnoslovne i nepotrebne.

Pitanje je kolika je provizija kad se salje nesto iz EU ka nasim racunima, ako neko ima odgovor na to pitanje neka posta odgovor. Ako nije velika onda cemo objaviti neki racun forumovca (koga vecina ljudi LICNO poznaje) i to je to!
pogledaj http://www.moneybookers.com pa ce ti biti jasnije
Eshek

Post by Eshek »

daduli_sa wrote:
Eshek wrote:
farky wrote: kako cemo realizovati akciju ako nema para :-?
Uozbilji se i ne dizi nam frku, ima ljudi koji se ovim ozbiljno bakcu vec par dana... nemoj potvrdjivati svoje zanimanje iz profila (Student (nehljebar/parazit)) :D Ako mozes konkretno sta pomoci - bujrum i hvala!
@daduli_sa - daduli, napisao sam da sam student jer mislim da nije potrebno da pišem da radim privatno i da su mi bankovne transakcije "specijalnost" :D Zato nemoj misliti da samo tako laprdam.ž
Ne treba biti brzoplet, bolje je pomoći djeci uz 95% tnu efikasnost poslanog novca, makar i poslije nove godine, nego uz 60%tnu efikasnost prije nove godine.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Eshek wrote:
daduli_sa wrote:
Eshek wrote: si.. :D
@daduli_sa - daduli, napisao sam da sam student jer mislim da nije potrebno da pišem da radim privatno i da su mi bankovne transakcije "specijalnost" :D Zato nemoj misliti da samo tako laprdam.ž
Ne treba biti brzoplet, bolje je pomoći djeci uz 95% tnu efikasnost poslanog novca, makar i poslije nove godine, nego uz 60%tnu efikasnost prije nove godine.
Ma nemam ja nista protiv, naprotiv, ako mozes pomoci - jos bolje! samo nam nista ne pomaze ono "si..." koje si postao jer pokusavamo upravo vec par dana da skontamo nacin kako da izbjegnemo to placanje provizije koja ce nekima biti veca nego ukupan uplaceni iznos. Ja jesam student i bankarstvo mi nije jaca strana ali pokusavam da skontam nacin da dodjemo do tih para sto prije i da realizujemo akciju, ipak mislim da mjesec dana nije malo, samo je bitno da definisemo odrediste na koje se salju pare sto prije da bi imali 15-tak dana da se raja i odazove pozivu.
Ti ako si u mogucnoti da nesto pomognes oko sigurnog i efiksanog transfera para a da pri tome ne gubimo puno na glupim provizijama - reci, slobodno se prihvati tog dijela! :D
Eshek

Post by Eshek »

:D :D :D
vidi, ako se dogovorite ko će biti blagajnik, sve se moze završiti večeras ili sutra rano. Samo se otvori račun na koji će se slijevati lova, i uplate već mogu početi. Ja nikoga od vas ne poznajem lično, to je na vama...

Mirci je pala konekcija, a mislim da je potrebna za ovu diskusiju. Kako god, završićemo ovo do večeras.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ja stvarno ne znam u cemu je problem...ako ste dogovorili da je taj money sajt rjesenje, dajte da se prihvatimo toga. Da li ima dobrovoljaca za blagajnika? dok se mi ovdje naprdjujemo, prolazi vrijeme.
Znaci
1. Kome pomazemo? Mjedenici ili Pazaricu?
2. Da li idemo preko money sajta?
3. Ima li neko da zeli biti blagajnik?
macka mu piterina, ovo mi sve lici na BLA BLA BLA BLA pa par ljudi sve odradi nasamo..
daduli_sa

Post by daduli_sa »

@mirci, Mjedenica je sigurna, Pazaric cemo vidjeti kad budemo znali koliko nam love stigne. Rijesite vi iskusniji kako da dobijelo lovu bez puno gubljenja na provizije i da onda krenemo u realizaciju.
stella_k

Post by stella_k »

daduli_sa wrote:@mirci, Mjedenica je sigurna, Pazaric cemo vidjeti kad budemo znali koliko nam love stigne. Rijesite vi iskusniji kako da dobijelo lovu bez puno gubljenja na provizije i da onda krenemo u realizaciju.
Ok. Dakle ostaje nam jos samo "dostava" novca od forumasa koji zive vani. Sto se tice lokalne raje, mi mozemo ako treba novac i predati forumashu koji bude odredjen za blagajnika.
Licno mislim da bi blagajnik mogla biti Mirci, naravno ako se ona slaze a i ostali forumasi.
Eshek

Post by Eshek »

mIRCerka wrote:ja stvarno ne znam u cemu je problem...ako ste dogovorili da je taj money sajt rjesenje, dajte da se prihvatimo toga. Da li ima dobrovoljaca za blagajnika? dok se mi ovdje naprdjujemo, prolazi vrijeme.
Znaci
macka mu piterina, ovo mi sve lici na BLA BLA BLA BLA pa par ljudi sve odradi nasamo..
evo farke se ponudio za blagajnika. Mogao bih to i ja uraditi, ali imam već previše transakcija na svom računu, ionako se ne mogu snaći. Račun treba otvoriti u eurima. Svi koji budu slali novac na taj Centralni račun, mogu slati u bilo kojoj valuti. Bice izvršena automatska konverzija u eure.

Ja imam nekoliko računa u nekoliko valuta, tako da, ako želite, možete na kraju izvršiti uplatu na moj račun u eurima, bez mijenjanja valute, a na kraju podići keš u KM. Predlažem sebe jer meni ne uzimaju proviziju. Ako neko drugi ima devizni račun u eurima, može to uraditi. Ali mora imati i tekući račun u Raiffeisen-u
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nije frka...
farky moze biti blagajnik sto se mene tice, a ja cu kontrolisati Esheka :D:D:D
stella_k

Post by stella_k »

mIRCerka wrote:nije frka...
farky moze biti blagajnik sto se mene tice, a ja cu kontrolisati Esheka :D:D:D
I ja se slazem da farky bude blagajnik.
digger

Post by digger »

Danas sam otisao u svoju banku i dobio sve informacije sto sam trebao.

Dijasporci mogu da mi posalju novac ELEKTRONSKIM putem (NE cekove, drafts, money orders, etc.). Znaci, samo TRANSFER elektronskim putem.

Moja banka:
CANADIAN IMPERIAL BANK OF COMMERCE (CIBC)
15195 Yonge St., Aurora, Ontario L4G3H1, Canada

TRANSIT (ROUTING) No: 09042
MOJ RACUN: 7159730
Moje ime: B.B.
BANK No: 010
Bank SWIFT code: CIBCCATT

Posto ja i moja familija imamo racun u Sarajevu kod Raiffeisen banke, ja cu im samo telefonom javiti koliko da dignu u gotovini i da daju jedom od lokalno zaduzenih: 100_KA, Mirci, Flora. Mozda cak da dvoje dodju da podignu tu gotovinu kako ne bi bilo kometara kao Shandorovih. :roll:

OK; LETS ROLL!
Eshek

Post by Eshek »

bolje da ja nemam veze s parama. sad sam bio u banci.... :(

OVOLIKA CRVENA SLOVA!!!

A sad da se malo uozbiljim:

Otvaranje računa i deponovanje love je besplatno. Transfer love sa privatnog MB računa na centralni MB račun (farke) kosta najviše 0,5 eura i traje par sati. Na kraju, kad se skupi lova na centralnom računu, uplati se u domaću banku. Preporučujem Raiffeisen banku. Treba vam neko ko ima tekući račun i debitnu karticu u Raiffeisenu. Kada novac legne, vlasnik računa može lovu dizati u KM po srednjem kursu CBBH i bez plaćanja provizije. Transfer sa centralnog MB računa na bankovni u BiH traje oko 2 dana i kosta:

- 1,8eura za MoneyBookers i
- 0,5% uplaćenog iznosa za Raiffeisen Banku (minimalno 10 KM)

Ako bude više od 4-5 hiljada morona, povoljnije je uplatu uraditi u HVB Central Profit Banci, jer oni uzimaju samo 0,2%. Ali bi se morao podići keš u eurima, pa uplatiti u Raiffeisenu, sačekati 2 sata da se uknjiži, pa ga podići u kešu u KM.

Nejse, kako god....Pare mogu iz inostranstva doći za 2-3 dana uz 1% troškova...Ako hoćete, ja vam mogu na kraju, kada budete slali lovu u BiH sa MB-a, ustupiti svoje račune, ali vjerujem da toga barem ima dovoljno.

BTW, ima li koga na ovom forumu da se razumije u kargo avijaciju? treba mi neko takav da izađem iz onog minusa gore :(
bpsang

Post by bpsang »

ovo je faksimil paketica bez igracke u mercator centru ukupno 14.10 km
Image
Eshek

Post by Eshek »

A wrote:
digger wrote:Moje ime: B.B.
Dje si ba Brižit :D

A da li je moguca uplata samo iz Kanade, ili moze i iz Evrope?
Može i iz Evrope, što ne bi moglo...na kraju će kusur stići :lol:

Otvori Moneybookers account, uplati sutra u lokalnoj banci na taj account, i za dan, dva sa tog accounta prebaci na onaj koji vam farke da. Ako se ne mozes snaci na moneybookersu, obratite se farketu, neka vam otvori account na MB, da podatke računa na koji ćete uplatiti, i neka on obavi sve ostalo.

Nemojte se zalijetati, sačekajte da vam farke da podatke računa.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Dobili smo specifikaciju paketica iz Merkatora:
Image

Je li to to sto bi jedan paketic trebao da sadrzi? Ne dobijam vec duze vrijeme pa se iskreno receno vise i ne sjecam bas... a nemam ni osjecaj koliko bi trebalo da bude artikala u paketicu
bpsang

Post by bpsang »

mIRCerka wrote:ja stvarno ne znam u cemu je problem...ako ste dogovorili da je taj money sajt rjesenje, dajte da se prihvatimo toga. Da li ima dobrovoljaca za blagajnika? dok se mi ovdje naprdjujemo, prolazi vrijeme.
Znaci
sad jos treba otvoriti pod-temu sa pitanjem MJEDENICA ILI PAZARIC
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Mislim da ne treba nista postavljati podtemu - koliko para toliko i muzike! Kad zavrsimo prikupljanje znat cemo tacno gdje cemo moci sve da obradujemo djecu, do tada ostaje Mjedenica kao startna destinacija. Ili?!
farky

Post by farky »

@Eshek - moj devizni racun koji je vezan na moneybookers je u RBA, a imam tamo i tekuci i ziro i debitne kartice.. tako da oko toga nece biti problema

za slanje na moj racun preko http://www.moneybookers.com servisa dovoljno vam je moja mail adresa:
mozete poceti slati :)
bpsang

Post by bpsang »

Eshek wrote:bolje da ja nemam veze s parama. sad sam bio u banci.... :(

OVOLIKA CRVENA SLOVA!!!

A sad da se malo uozbiljim:

Otvaranje računa i deponovanje love je besplatno. Transfer love sa privatnog MB računa na centralni MB račun (farke) kosta najviše 0,5 eura i traje par sati. Na kraju, kad se skupi lova na centralnom računu, uplati se u domaću banku. Preporučujem Raiffeisen banku. Treba vam neko ko ima tekući račun i debitnu karticu u Raiffeisenu. Kada novac legne, vlasnik računa može lovu dizati u KM po srednjem kursu CBBH i bez plaćanja provizije. Transfer sa centralnog MB računa na bankovni u BiH traje oko 2 dana i kosta:

- 1,8eura za MoneyBookers i
- 0,5% uplaćenog iznosa za Raiffeisen Banku (minimalno 10 KM)

Ako bude više od 4-5 hiljada morona, povoljnije je uplatu uraditi u HVB Central Profit Banci, jer oni uzimaju samo 0,2%. Ali bi se morao podići keš u eurima, pa uplatiti u Raiffeisenu, sačekati 2 sata da se uknjiži, pa ga podići u kešu u KM.

Nejse, kako god....Pare mogu iz inostranstva doći za 2-3 dana uz 1% troškova...Ako hoćete, ja vam mogu na kraju, kada budete slali lovu u BiH sa MB-a, ustupiti svoje račune, ali vjerujem da toga barem ima dovoljno.

BTW, ima li koga na ovom forumu da se razumije u kargo avijaciju? treba mi neko takav da izađem iz onog minusa gore :(
Sta je sa WESTERN UNION - transver novca
imam tekuci racun za taj transver ,ali sad nije bitno jer je digger vec odlucio kako cemo doci do novca.
kod ovog transvera se ne ceka nista, a racun je otvoren upravo zbog placanja manje provizije na velike sume novca
bpsang

Post by bpsang »

A wrote:Smijem li ja nesto sugerisati?
Ako "zaspete" djecu svim tim cokoladicama i bombonama, pojesce za dva dana, da im pozli. Da li mozete vidjeti sa Merkatorom da bude u pola manje hrane, a namjesto druge polovice, da bude neka mala igrackica, nesto da im ostane iz tog paketa. Ima tih malih zezalica za po 5 maraka - plisana lutkica, plasticna, autic - nesto da zadrze osim karijesa ;)
u tom slucaju bi se morali dogovoriti u Mercator centru ,za takav paketic ,vjerovatno moze i to.

ali ipak moramo prvo sacekati lovu , pa tek onda razmisljati o odifikaciji paketica
Locked