Domovino sretan ti rodjendan
-
SherlockHolmes
Nije Juga, nego Kraljevina SHS. Bem ti takve jugonostalgicare

- Salko sto je u vodu skako
slazem se sa tobom, kraljevina Srbi Hoce Sve je to bila ili ti ga Svi Hrvati Smetaju...SherlockHolmes wrote:Nije Juga, nego Kraljevina SHS. Bem ti takve jugonostalgicare![]()
-
SherlockHolmes
@Vodeni, vazi, ali neko izgleda ipak treba
@Salko, ti se vazda slazes
@Salko, ti se vazda slazes
-
Arslan_
Nego ba raja salu na stranu ali izgleda da smo mi u BiH ipak najmanje usicarili od Juge i ideja koje su je krasile.
Izuzecu rat ali ipak sam ocekivao da ce Bosanci i Hercegovci bez obzira kako se izjasnjavaju ipak malo vise love dici na osnovu imidza i ugleda koji je SFRJ imala u svijetu.
Uzecu samo Sarajevo, osim caffea Tito, ponekog zanatlije na carsiji koji prodaje neke zaostale suvenire mi prakticno i nemamo nikakve ekonomske koristi od stare slave.

Izuzecu rat ali ipak sam ocekivao da ce Bosanci i Hercegovci bez obzira kako se izjasnjavaju ipak malo vise love dici na osnovu imidza i ugleda koji je SFRJ imala u svijetu.
Uzecu samo Sarajevo, osim caffea Tito, ponekog zanatlije na carsiji koji prodaje neke zaostale suvenire mi prakticno i nemamo nikakve ekonomske koristi od stare slave.
najvise je izgubila hrvatska...hrvatska je prije rata najvise profitirala na racun dobrog imagea stare nam drzave... npr. firma u kojoj radim je prije 20 godina preko sindikata organizirala odlaske na plitvice, dubrovnik, krk itd 
-
freak_with_a_laptop
znas kako narod kaze: nicija nije do zore gorjela - a eto, sta ces, njihova izgleda dogorjelaSalko sto je u vodu skako wrote:najvise je izgubila hrvatska...hrvatska je prije rata najvise profitirala na racun dobrog imagea stare nam drzave... npr. firma u kojoj radim je prije 20 godina preko sindikata organizirala odlaske na plitvice, dubrovnik, krk itd
moja ce veceras do zore goriti...cijelu noc ostajem na forumu..freak_with_a_laptop wrote:znas kako narod kaze: nicija nije do zore gorjela - a eto, sta ces, njihova izgleda dogorjelaSalko sto je u vodu skako wrote:najvise je izgubila hrvatska...hrvatska je prije rata najvise profitirala na racun dobrog imagea stare nam drzave... npr. firma u kojoj radim je prije 20 godina preko sindikata organizirala odlaske na plitvice, dubrovnik, krk itd![]()
![]()
sindikati danas organizuju odlaske u tursku...jer zapad zeli jacati ekonimsku i kulturnu vezu sa turskom...
-
freak_with_a_laptop
Kekec, nije moguce .. stani bolan, da pogledam ... mora da padaju pecene kokosi sa neba ... ti i ja jednog misljenjakekec wrote:
Sa karte se vidi da smo i mi nekada bili zaHebani osvajaci.![]()
Nekad bilo sad´se spominjalo.![]()
Nego, da ova karta bude osnova za pregovore na nekom buducem "Dejton-u".
Vala kad mogu Srbi i Jevjeri da pravdaju svoje zahtjeve na osnovu nekih prahistorijskih podataka - ah sto nebi mi, ~ 60% obale, svaka cast, znali Turci sta valja
-
freak_with_a_laptop
u pravu si, oni tek 14...neke stigli - ovo jos doba kralja Tvrtka.Arslan_ wrote:ovdje turaka nema s`glave![]()
ovo je karta iz vakta kad smo jos uvijek drzali konce u svojim rukama
A sto se tice podrucja, isto ti se hvata i kad gledas kartu osmanskog carstva.
- kekec
Svi mi imamo nekih dodirnih "tacaka", a ja cesto kazem:freak_with_a_laptop wrote:Kekec, nije moguce .. stani bolan, da pogledam ... mora da padaju pecene kokosi sa neba ... ti i ja jednog misljenjakekec wrote:
Sa karte se vidi da smo i mi nekada bili zaHebani osvajaci.![]()
Nekad bilo sad´se spominjalo.![]()
Nego, da ova karta bude osnova za pregovore na nekom buducem "Dejton-u".![]()
Vala kad mogu Srbi i Jevjeri da pravdaju svoje zahtjeve na osnovu nekih prahistorijskih podataka - ah sto nebi mi, ~ 60% obale, svaka cast, znali Turci sta valja
"Haj´nek se bar sredine dodirnu, a za ono okolo cemo se dogovoriti".
Malo mi je ova karta nezgodna, gubimo bihacku krajinu, Unu...
Jedino da ponudimo prostor od Sibenika pa zapadno za bihacku krajinu.
Opet nam dosta obale ostaje.
I mirna Bosna, a sa njom i Hercegovina.
- Suicidal Siberian
Jebote ti prezivio zoom'a.....svaka ti castChingy wrote:Ma mali iskocio iz gaca pa poceo tuzakat. Nisam te htio javno blatit Vodenjace, al´ kad vec hoces. Postiraj jos jednom.freak_with_a_laptop wrote:tuzibaba - respect
-
freak_with_a_laptop
said Kenny ... and ... got killedSuicidal Siberian wrote:Jebote ti prezivio zoom'a.....svaka ti castChingy wrote:Ma mali iskocio iz gaca pa poceo tuzakat. Nisam te htio javno blatit Vodenjace, al´ kad vec hoces. Postiraj jos jednom.freak_with_a_laptop wrote:tuzibaba - respect
- Vodenjak
Ne nisi..Chingy wrote:Ma mali iskocio iz gaca pa poceo tuzakat. Nisam te htio javno blatit Vodenjace, al´ kad vec hoces. Postiraj jos jednom.freak_with_a_laptop wrote:tuzibaba - respect
Onaj pm je dosao nakon ovoga sto nije napisano u pm:
Osim toga, svojim pisanjem i izrazavanjem mene sigurno ne mozes blatiti...Chingy wrote:
Ej moj Vodenjace, ti si tako glup i patetican lik da bi te poslao kod doktora Murica na Ali-pasinom. Samo da ti pokaze ljepote zivota. Nego sta je, nasao se pogodjenim? Ili jos uvijek pjevas? O rasi mozda? Sretno samo pazi da te ko ne klepi.
Svojim pisanjem samo sebe predstavljas u punom sjaju!
Ali, ne mozes ti to shvatiti...
Kraj price!
-
Chingy
Pa ja nisam ti htio ono reci pred forumom pa rekoh da ti kazem na samo a ti brze bolje pokazat.Vodenjak wrote:Ne nisi..Chingy wrote:Ma mali iskocio iz gaca pa poceo tuzakat. Nisam te htio javno blatit Vodenjace, al´ kad vec hoces. Postiraj jos jednom.freak_with_a_laptop wrote:tuzibaba - respect
Onaj pm je dosao nakon ovoga sto nije napisano u pm:
Osim toga, svojim pisanjem i izrazavanjem mene sigurno ne mozes blatiti...Chingy wrote:
Ej moj Vodenjace, ti si tako glup i patetican lik da bi te poslao kod doktora Murica na Ali-pasinom. Samo da ti pokaze ljepote zivota. Nego sta je, nasao se pogodjenim? Ili jos uvijek pjevas? O rasi mozda? Sretno samo pazi da te ko ne klepi.
Svojim pisanjem samo sebe predstavljas u punom sjaju!
Ali, ne mozes ti to shvatiti...![]()
Kraj price!
Sebe sam predstavio u punom sjaju - jesam a ti?