Kako krijete nevjeru i branite se kad vas provale

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

MayaSA wrote:Kad je bal, nek' je maskenbal.

Ovdje se o meni radi, u Zivchinoj prici. Upoznali se na internetu prije osam mjeseci. Pricali, puklo me i zaljubih se :) Nadali se, mastali, snivali, kovali planove, brojali mjesece, sedmice i dane kad cemo se vidjeti. Kad je doslo vrijeme da on treba doci da se vidimo, nije mogao, jednom, pa dva puta....niti obecati kad cemo se vidjeti napokon.
U tome svemu, ja sam pocela pricati sa nekim drugim na internetu i nisam to rekla Zivchi, slagala sam ga.
U osam mjeseci mogu nabrojati na prste ruke koliko sam puta izasla vani. Sve se svodilo na cetiri zida i kompjuter.

Kratka verzija jer stvarno ne volim ovoliko iznosenje privatnosti, a vi sad udarite drvlje i kamenje na mene. Kad moze Zivcho, zasto ne biste mogli i vi. :(
ž

:shock: :shock:

e hajde sad zivchu pod ruku pa lijepo kod psihijatra.
neocekivana_sila

zmijaIzmaj wrote:nesto sam ovih dana razmisljala :oops: :D i odlucila (cvrsto) da nikad necu biti nevjerna :? :oops: ...ko izda, taj je prokleda piz*a
:) ma i nije. ko izda..taj je, rekla bih, prosječan čovjek. Svako ima i potrebu da ga neko voli, da ima neku žešću ljubav pored sebe, ali u isto vrijeme ima i želju za promjenom, za adrenalinom.
E sad, varanja obično nema kad se takve želje za promjenom smatraju neispravim i to obostrano, kad i jedno i drugo smatraju da time gube nešto što vrijedi. (nešto kao kad nećeš baš da se ubiješ alkoholom naveče jer bi htio ujutro funkcionisati, i to ti je OK. niko te na to nije prisilio). Bitno je biti iskren i reći ako nam smeta šaranje nama bliske osobe, a ne folirati i propagirati nekakvu kvazi-slobodu. Jednostavno, "ako me prevariš, igraš se s mojim povjerenjem - izgubićeš me" Bez prisile, običan kompromis. U tom slučaju, ako veza vrijedi, oboma će više odgovarati monogamna veza i oboje će biti spremni odreći se drugih veza radi zajedničkog cilja.
Murat Sabanovic

#178 Re: Kako krijete nevjeru i branite se kad vas provale

Post by Murat Sabanovic »

horns&drums wrote:Evo, potaknut onom temom o vjernosti imam pitanje.

Pitranja su jasna, ako ste ikako imali ikakvih iskustava izvol'te

Ima podpitanje, je l' napad najbolja obrana?

Nadam se da cete biti kratki ali jebitacni :D:D:D:D
ne krijem je.... nemam razloga da je krijem
direktan 100 posto
neocekivana_sila

sta je bilo sa Zivchom i Mayom?

Da li je covjek ziv? Mayo, gdje ce ti dusa? :)
Zivcho

Post by Zivcho »

Ma jok bola, nije Maya u pitanju bila 8-)

ona se javila samo da zakuha :D znas nju :D :D
MayaSA

Post by MayaSA »

Poznata kuharica :D :D
Zivcho

Post by Zivcho »

a japraka skuhati ne zna :lol: :lol:
MayaSA

Post by MayaSA »

Znam kuhati normalnu hranu :D :D K'o da je japrak pljacka :oops: :P
Zivcho

Post by Zivcho »

A od kad se normalna hrana zove "Argeta" :lol: :P
MayaSA

Post by MayaSA »

Oduvijek :D :D Men' se cini ti trazis belaja :D :D
Zivcho

Post by Zivcho »

Dobro ti se men'secini :D

...i dok neki govore da je "Coca-Cola" pice njihove mladosti :D ja moram konstatovati da je "Argeta" jelo moje starosti :lol: :D :P
Brega

Post by Brega »

post pobrisan zbog neprimjerenog sadrzaja.

moderator
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Joj Brege, roman frajer napisa :D
Brega

Post by Brega »

horns&drums wrote:Joj Brege, roman frajer napisa :D

Kakav roman :roll:

To je opera sa sretnim zavrsetkom :lol:
Brega

Post by Brega »

Zivcho wrote:Kako sakriti prevaru i nevjeru - to ne znam. Vjerovali ili ne nikada nisam varao (sram me bilo :roll: ).
Posljednje dvije veze su mi se neslavno zavrsile :( bas radi prevare, nevjere i lazi. Posljednja friska...jos se "pusi".
Vjerovatno je razlog u meni. Il' mi je mali ili sam dosadan ili ....ne znam.
Ljubomoran jesam, to stoji ali nista strasno...sve u granicama.

Posljednjih dana postavljam sebi milion pitanja...tacnije samo jedno pitanje u milion verzija - zasto biti nevjeran i zasto lagati?

Zar se ne moze fino reci "hej, ne valjas...odjebi nasla sam boljeg i gotovo".
I tada bi ona napravila isti efekat...ja bih ostao povrijedjen, utucen i razocaran koliko njom toliko i samim sobom. Ali mislio bih da je posteno od nje da mi je to rekla "u lice".
A ne ovako...kao u primjeru moje zadnje "veze" koja je trajala pa skoro godinu dana. Sve je fino, bajno i sjajno. "Volimo se" grlimo i ljubimo da bi jednoga dana sasvim slucajno taj neki drugi pozalio se prijateljima kako ga je ona "ostavila" zbog mene. Hej...ostavila ga zbog mene sa kojim je vec u vezi :?
I ranije sam sumnjao (ljubomora je ipak nekad opravdana), ali mi je ona govorila da "lupam i da je vrijedjam time sto mislim da je ona takva" te sam to ipak ostavljao po strani. Volio sam je, jebiga...i vjerovao joj.
Medjutim, kada je glas "razocaranog ljubavnika" doslo do mene, pod pritiskom (ne batinama :D ) mi je priznala da je ipak imala nesto sa njim.
Oprostio sam joj jer (vratimo se na pocetak komentara) vjerovatno u svemu tome ima i moje krivnje - nisam bio dovoljno dobar, ali nazalost...ja ne mogu dati vise.
Oprostio jesam - zaboraviti necu nikada.

Istina zna da zaboli - nevjerovatno zaboli.
Ali nevjera...to je ono sto te bukvalno tjera da prokrvaris u dusi. Zbog cega biti tako sebican i zbog tog minuta prividne srece i zadovoljstva raniti nekoga duboko u dusu...

Samo pravi maheri znaju prikriti nevjeru i laz, a takvih je veoma malo.

Stvarno kako ti je ovo mogle napraviti , pa sada hodas okolo kao Monsignore Zivcho III - Renesansni , Pacenik , a ona i dalje nastavlja flertovati sa drugima :lol: :lol:
Brega

Post by Brega »

Zivcho wrote:
sanaman wrote:
Jebiga care, mozda sam je i ja kurvom trebao zvati...ko zna, mozda bi bila uz mene tada Rolling eyes
zar ustinu zelis da imas takvu osobu pored sebe, koju moras tako nazivati ... mislim da ne ...
Zelio sam imati osobu kakvom se predstavljala. Sve je bilo kao u bajci. Saputanja, romantika...pjesme sam joj pisao i zelio je time iznenaditi za nasu prvu godisnjcu, da joj ih otpjevam uz svjetlost svijeca...nasamo i na uho :(
Za obiljezavanje svakog naseg datuma od pocetka "veze" napravio bih joj nesto lijepo, posljednji put bas sam se potrudio.
I sta sam dobio zauzvrat?? Da sad kontam koji sam debil ispao...dok sam ja pisao stihove, sklapao najljepse melodije koje sam mogao ona je bila sa nekim drugim :( i planirala gdje ce i kako njih dvoje provesti nadolazece praznike krajem godine :(

Znala je odlicno da mi je i prosla veza "neslavno" zavrsila i molio sam je da me ne prevari vec da mi kaze otvoreno. Njene rijeci tada su bile "ako se ikada iko pojavi - ti ces to PRVI znati". A saznao sam posljednji :(
Dok me moja "mahala" sazalijevala ja sam bio u oblacima i mislio da imam zenu sa kojom cu provesti ostatak zivota.

Ne znam...ja stvarno ne mogu vise...slomljen sam totalno :(

Stvarno je ta MayaSa bez imalo morala , kako ti je samo mogla ovo napraviti :lol: :lol:

Citajuci ovo sto pises mislim da opravdano nosis ime Monsignore Zivcho III - Renesansni , Pacenik , stvarno si ga zasluzio :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

aaaa o tome se radi

mayo...u pravu si...ko bi ih cekao...a prolongiraju par puta susret

zivco...ebi ga...sto nisi dosao kada te je ocekivala...sam si kriv

brega...dobro je ba...vidi od kad su postovi...decembar

:D
Brega

Post by Brega »

Lace wrote: brega...dobro je ba...vidi od kad su postovi...decembar

Mislim da zub vremena ne moze nauditi jednoj ovakvoj prici o ljubavi i nevjeri , ova prica je jedan klasik , kao "Doktor Zivago" ili "Prohujalo s' vihorom" i citajuci je iznova mozemo samo nesto poucno nauciti ili se bar nasmijati :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

a hajd iskreno

sta ti imas od ove price?

Brega

Post by Brega »

Ova prica motivisala me je da napisem jednu meni dragu pjesmu , "Lazes zlato , lazes duso , lazes vjestice ...." :lol: :lol:
Last edited by Brega on 05/04/2006 11:27, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

Brega wrote:Motivisala me je da napisem jednu meni dragu pjesmu , "Lazes zlato , lazes duso , lazes vjestice ...." :lol: :lol:
dobro..."napisao si"

al s obzirom da se u pjesmi "obracas" zenskoj osobi a na drugoj temi napadas musku osobu (ustvari oboje)...meni zaista nije jasno sta hoces?

Brega

Post by Brega »

Nas umjetnike je nekada tesko razumjeti :lol: :lol:
Lace

Post by Lace »

jel to tebe zivco otkacio radi maye koja je otkacila zivcu...pa si ljut na oboje...jer se zivco tebi nije vratio nakon otkacivanja? :D
Lace

Post by Lace »

izgleda da jeste

al je bregina uloga u ovoj prici jos uvijek nejasna

on je nesto ko advokat (ne znam koja je uloga...branioca ili tuzioca)

neciji :D ili svoj :D
Brega

Post by Brega »

Zivcho wrote: Evo u medjuvremenu saznajem da je moja bivsa "draga" sklopila primirje sa svojim ljubavnikom (tacnije, iz njenih usta)...
da napomenem da ju je ocrnjavao na svakom koraku, nazivao je pogrdnim imenima (kurvom, izmedju ostalih) i sve to tako.
Medjutim, ona mu oprasta...pa dobro, nista cudno...i ja sam njoj oprostio vec prije

ah, cudna stvar je ta ljubav... :D

E pa draga moja...neka ti je sa srecom i da mi budete sretni i zadovoljni 1000 godina.

Ovaj dio je , ipak , najbolji od svih , mada je svaki dio ove price poseban na svoj nacin :lol: :lol:
Last edited by Brega on 05/04/2006 11:45, edited 1 time in total.
Post Reply