Stas gore zivota tijefff wrote:I ja bih da se preselim u Lasicu.
jel ilidza sarajevo? ...
-
lijepa u dusi
#176 Re: jel ilidza sarajevo? ...
- Haris.ba
#177 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Bila je tema o izmještanju aerodroma. Ako te zanima, potraži je.megaman4 wrote:
Koliko je meni poznato, a mozda grijesim, buduci Aerodrom bi trebao biti u Visokom, na mjestu nekadasnjeg vojnog aerodroma, posto mu je blizu koridor Vc, a uvela bi se i linija za potrebe buduceg Aerodroma Visoko-Sarajevo-Visoko. Glavna prednost je mala udaljenost Visokog od Sarajeva, svega 30 km.
Trenuti Aerodrom Butmir je nedovoljan, zbog njegove lokacije, zato sto je okruzen kucama i drugim objektima, koji mu ne dozvoljavaju sirenje, posto svake godine raste broj letova sa istog.
Ovaj Aerodrom je unistio urbanu sliku prije svega Butmira, jer je prvobitno bilo planirano da ovaj Aerodrom bude privremenog karaktera, dok se ne nadje lokacija za novi, a dvije su lokacije bile u opticaju i to Sokolac i u novije vrijeme Visoko.
Njegovom dislokacijom iz Butmira, moglo bi se izgraditi novo naselje sa pratecom infrastrukturom. Kako stvari stoje, tesko cemo docekati novi Aerodrom.
Aerodrom na Ilidži može bez problema zadovoljiti potrebe u narednih 50ak godina. Hoće li se potpuno ukidati - ili ostati, o tom potom. Visoko isto nije idealna lokacija za aerodrom - ali sumnjam da ima ijedna bolja u okolini Sarajeva. Ili da uopće ima.
To što je aerodrom malo živnuo, pa ima čarter letova iz Dubajia i Turske - ne znači da je aerodrom iskorišten.
-
jefff
#178 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Da se civilizujemlijepa u dusi wrote:Stas gore zivota tijefff wrote:I ja bih da se preselim u Lasicu.
-
lijepa u dusi
#179 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Vecih seljaka blizih gradu nigdje nema (osim u Buca Potoku)jefff wrote:Da se civilizujemlijepa u dusi wrote:Stas gore zivota tijefff wrote:I ja bih da se preselim u Lasicu.
-
megaman4
#180 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Da nije mozda ulica Bosanskih gazija, nekadasnja Mlada Bosna? Tu su vecinom stanovi koje je FAMOS pravio za svoje radnike.Haris.ba wrote:Dže ćeš? Tek si došo.Black swan wrote: mogo sam na otoku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pjehe s posla ili bajkom na poso![]()
![]()
![]()
zbogom elidza
![]()
Trebaju se rušiti neki stari objekti i graditi novi. Ali, to su uglavnom garaže i one "radničke" zgradice od dva sprata sa puno zelene površine oko.
- sunceKOtepsija
#181 Re: jel ilidza sarajevo? ...
treba postavit pitanje jel sarajevo ilidza? ...
-
FreakyStyley
#182 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Odlicno pitanje.sunceKOtepsija wrote:treba postavit pitanje jel sarajevo ilidza? ...
Mjestimicno, rekao bih.
Na primjer, Barlotti i Argelini su Ilidza. Jos mnoga mjesta, a mnoga i nisu.
Tramvaj s Ilidze je Ilidza. Jala Brat je Ilidza. I Buca Potok isto i tako dalje i tome slicno.
- listopad
#183 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Jel Ilidza uopce BiH?
- Haris.ba
#184 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Mislim da nije u toj ulici. Ima tamo god džamije gdje su garaže i one prizemne huđerice. Ima oko mjesne zajednice stare zgradice na dva sprata sa puno zemlje okolo (zato i jesu interesantne).megaman4 wrote:Da nije mozda ulica Bosanskih gazija, nekadasnja Mlada Bosna? Tu su vecinom stanovi koje je FAMOS pravio za svoje radnike.Haris.ba wrote:Dže ćeš? Tek si došo.Black swan wrote: mogo sam na otoku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pjehe s posla ili bajkom na poso![]()
![]()
![]()
zbogom elidza
![]()
Trebaju se rušiti neki stari objekti i graditi novi. Ali, to su uglavnom garaže i one "radničke" zgradice od dva sprata sa puno zelene površine oko.
-
megaman4
#185 Re: jel ilidza sarajevo? ...
@Haris.ba
A znam gdje su te garaze. To je onaj niz blizu Zeljeznice, gdje je nekada bio Centar za socijalni rad. Tu sam kao dijete prije rata setao obalom te rijeke, posto nije bilo dzamije prije rata.
Kod MZ Ilidza Centar ima nekih starih zgrada i vidio sam tu zemlju okolo, posto sam neki dan isao do MZ.
A znam gdje su te garaze. To je onaj niz blizu Zeljeznice, gdje je nekada bio Centar za socijalni rad. Tu sam kao dijete prije rata setao obalom te rijeke, posto nije bilo dzamije prije rata.
Kod MZ Ilidza Centar ima nekih starih zgrada i vidio sam tu zemlju okolo, posto sam neki dan isao do MZ.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#186 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Sve je to oteto od ljubine punice