BIKERI

Podforum za motocikliste...
Post Reply
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Qler wrote:
DaysleepeR wrote:
Qler wrote:dobar mercedes :D
Mozes pokazat pederu milion dobrih treba, a on ce i dalje vidjeti samo kurac.
a to tebi motor sluzi kao lijek nekog komleksa mozda?

jebo te motor!
Ispravna rijec je kompleks.

Znao sam da ce ti se svidjeti analogija sa kurcem.

Volis ti to izgleda.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Vidite momci, ja jednu stvar ne kontam: ako neko voli motore, bilo da ima motor ili da ga zeli nabaviti, ovo je thread da malo cakulamo o tome.

Sa druge strane, za one koji ne vole motore, nije mi jasno sta se slepaju ovdje, zar im nije dosadno? To je isto kad bih ja otisao na peder site i tamo nesto davao svoje komentare. Odnosno, bio sam ja i na tom siteu kao i na mnogm drugim od raketa za mjesec do siteovima o mravima, da vidim sta ima i vidim da mi je to bezze i ne provodim vrijeme tamo (mislim na peder site, dok su mravi i rakete interesantni). Kontate sta zelim reci, ne-ljubitelji motora? Nije stvar nase ljubaznosti ili neljubaznosti, zar vam svima nije pun kurac raznoraznih problema u zivotu, pa jos serete po forumu? Daj ba da se malo zabavimo, cujemo po koju lijepu, da uljepsamo jedan drugom dan, pa da se i upoznamo, popijemo po koju kaficu zajedno, dosta je ba sranja, okrenite se oko sebe......
Qler

Post by Qler »

DaysleepeR wrote:
Qler wrote:
DaysleepeR wrote: Mozes pokazat pederu milion dobrih treba, a on ce i dalje vidjeti samo kurac.
a to tebi motor sluzi kao lijek nekog komleksa mozda?

jebo te motor!

Volis ti to izgleda.
pa i jeste dobra analogija, motor-kurac...

a prije sam ti rekao da gotivim choppere. samo sto su u odnosu na auta ka*ine...

phil, pogledaj malo moje postove ranije, i vidjet ces da se ja i nisam raspravljao, a onda je je daysleeper postavio sliku motora, i ja sam iz ZAJEBANCIJE rekao "dobar mercedes" i onda je on poceo da vrijedja.

sto je on kompleksas, to je njegov problem, ali kad SELJAK mene pocne vrijedjati onda me nervira.

koji je njemu qurac pa samo nesto sere o motoristima, nek' zivi svoj zivot, kao rauber, ja cu kao normalan vozac, i mirna bosna....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Qler wrote:
DaysleepeR wrote:
Qler wrote: a to tebi motor sluzi kao lijek nekog komleksa mozda?

jebo te motor!

Volis ti to izgleda.
pa i jeste dobra analogija, motor-kurac...

a prije sam ti rekao da gotivim choppere. samo sto su u odnosu na auta ka*ine...

phil, pogledaj malo moje postove ranije, i vidjet ces da se ja i nisam raspravljao, a onda je je daysleeper postavio sliku motora, i ja sam iz ZAJEBANCIJE rekao "dobar mercedes" i onda je on poceo da vrijedja.

sto je on kompleksas, to je njegov problem, ali kad SELJAK mene pocne vrijedjati onda me nervira.

koji je njemu qurac pa samo nesto sere o motoristima, nek' zivi svoj zivot, kao rauber, ja cu kao normalan vozac, i mirna bosna....
Ti si pokusao da provociras a zavrsio si sa kurcem u rukama.

I sad si frustriran.

Poigraj se malo sa njim mozda se budes lakse osjecao.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Prvo i osnovno, poznajem DaysleepeRa i on nije seljak, vec jedan obrazovan i kulturan momak. Ali zna da pokaze zube kada treba. Vjeruj mi, daj Boze da smo svi kao DaysleepeR, bio bi svijet bolji. Tebe ne znam, tako da ne mogu da dajem komentare, ali opet......evo vidis da mene nema na "Auto" forumu, odnosno ne postavljam thredove, iako imam SKUPI automobil i vjeruj mi da sam tata-mata za aute, ali ja nisam "freak" auta pa se zato puno ne kvartam medju vas koji to bolje i vise pratite, meni je automobil samo (sigurno) sredstvo prevoza za prilike kada se ne koristi motocikl, pa tako i tebi kazem: ako nisi usadio motociklizam u srce, postuj to sto drugi jesu i upravo se o tome kod nas i radi - RESPECT. Vjeruj mi da u motociklistickom zargonu sve manje i manje ima termina "supak" u smislu "znas li ti onoga, toga i toga....." - malo koji ce ti biker reci "pusti, znam ga, supak". Nema jarane toga medju bikerima. Ako ga ne voli, ili stvarno misli da je supak, samo ce presutiti odgovor, ali nece reci da je supak. Tako ti je to, prihvatio ti to ili ne. Bilo bi dobro kada bi to svi tako radili pa nam ne bi trebao biti svakodnevni gard kao u boksera. Pa i na forumu.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

I jos nesto sam zaboravio da kazem: vecina bikera koje ja znam, odnosno bikera sa naseg podneblja, je prvo sve drugo u zivotu zavrsila, znaci posao, auto (sto se tice materijalnih stvari) a tek onda je na red dosao - motocikl. Znaci, motocikl je tresnjica na torti, znaci malo je ko od bikera mis mekinjas....
Qler

Post by Qler »

eto vidis po postu da je seljak, a opet ti kazem ,nisam freak ni za auta, ni za motore, procitaj postove, cak sam ja bio na strani daysleepera.

a ja nisam provocirao, on papak, ne jednu zajebanciju provocira. nek se on poigra sa kitom....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja sam samo igrao po pravilima igre koju si ti poceo.

Malo si se mislio sukat, ali nisi se ni okrenuo ispao si donji pa se sad gadjas epitetima.

Iz posta u post se sve vise vidi bol koju sam ti prouzrokovao jednom jedinom recenicom.

Stvarno mi je zao ako sam ti povrijedio osjecanja.
Qler

Post by Qler »

ma zdravo, ba, bezveze ti to, ja se zajebavam, a ti, kompleks, odmah provociras....

zajebo sam se sto sam se ikako javljao na temu, bio sam prestao i da citam.... :x
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Hocemol' kupovati zimske gume za motore, pa pravac "Elefanten Treffen"?
:?

"Elefanten Treffen" - bez mene svakako, ali ima par freakova u Sarajevu koji bi isli ali nikako da se nakane.........
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Jest mi poznat taj citat do bola.

Hajd otkrij svoje pravo lice Phil nije vise fol :D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Skontaces, prije ili kasnije! Drzim ti ledja, don't worry, be happy! :-D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Dje ste ba bikeri ovih dana na cesti, nesto vas ne vidjam, ja proletim tu i tamo? DaysleepeR? :-D

Nema vas ni na forumu? Dje ba zapelo? Nije valjda da vas je ono malo vozaca golfova dvojki pokolebalo?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja sam akumulator izvadio ima 15 dana, tockovi dignuti od zemlje.

Nema mene na cesti, a tu jesam pravim finansijski okvir za modifikacije koje sam planirao preko zime.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Znaci "bars to the stars" ? :-D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Necemo bas to the stars ali bice vise nego sad.

Ima tu jos stvarcica, ne svidja mi se stock sissybar, onaj GIVI je bas mocan ali skup.
Engine guards bi bio idealan, ali jedino mi se svidja Baron by Kuryakin a on je preko okeana...

Itd. itd.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Za choppera/cruisera nekoliko stvari je najvaznije: vjetrobran (ko god sta rekao, on je vazan za svako malo dulje putovanje na svakom motoru), engine guard, sissy bar, bisage. Nadalje, zamjenski muffleri (je*es izbusene mufflere, k'o stari stojadin, a i mnogo steti masini) i oil cooler.

Tvoj sissy bar je dobar, cuvaj lovu za vaznije stvari. Ako pretekne love, kupi drugi sissy bar, ali....kad pocnes ulaganje, nikada nece "preteci" love za drugi sissy bar, znaci...zaboravi.

Ne znam da li planiras da ovaj motor ostavis sebi duzi period, ako da, onda dobro je ugraditi oil cooler.

Vezano za engine guard, ja sam pristalica OEM aftermarket dijelova (Original Equipment Manufacturer), pa ne bih isao na Kuryakin. Kuryakyn ima mnogo drugih lijepih stvari, evo bas sad listam katalog na stolu, posto se i ja pripremam za novu sezonu. No, ako ipak TO zelis, zovi neka ti posalju: [email protected], tel: 001-715-247-5880, fax: 001-715-247-5007, http://www.kuryakyn.com

Sretno. ;-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Postujem tvoje misljenje, ali ja naprimjer nebih nikad stavio windshield.

Mozda nekad kad budem bas u godinama, nije skroz iskljuceno.

Bisage imam, moram ih malo osvjeziti, ali sto se tice velicine najvece su koje se mogu nabaviti na trzistu Iron Horse by Louis :D

Sto se tice OEM dijelova, Yamaha u ponudi ima stvarno bezveze engine guards barem kad je moj motor u pitanju, ipak je Baron najbolje rjesenje.
Image
Kad smo kod Kuryakina, ni Hypercharger nije lose rjesenje.
Image
A kad su mufflers u pitanju, Hard Krome bi bio moj izbor, 2.75" Big Straights :D
Image

Pozdrav
phil manzanera

Post by phil manzanera »

VEOMA VAZNO !!!

Sta god ti gomila neupucenih amatera bude govorila i hvalila te, znaj da nisu u pravu: prilikom ugradnje Hyperchargera ili bilo kojeg drugog aftermarket air filtera, a posebno ako se postavljaju performance muffleri OBAVEZNO se mora uraditi rekalibracija elektronskog ubrizgavanja (kod masina sa elektronskim ubrizgavanjem) ili rejetting karburatora (kod masina sa karburatorom). Ukoliko ovo ne uradis, a jako je tesko naci strucnu osobu koja to zna uraditi (ja nisam taj), dogodice ti se vece stete na motoru, prije ili kasnije! U NAJBOLJEM slucaju poplavice ti muffleri, a vrlo je vjerovatno da moze doci do raznih ostecenja u samom cilindru radi "lean" goriva i smjese i radi drugih stvari.

Preporucujem obaveznu kupovinu nekih od "rekalibracionih" uredjaja koji se odnose na masine sa karburatorom.

Na ovome sam dosta radio u smislu samoeduciranja tako da sam tata-mata za ovu oblast.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

* It is recommend that HyperchargerTM installation and jetting on the 650 V-Star be performed by a Yamaha Dealer or other qualified technician. ** For optimum performance and driveability KüryakynTM strongly recommends installing a Dyno-Jet Power Commander and having the bike tuned by an authorized Dyno-Jet Power Commander tuning center. *

No decrease in longevity of drivability should be expected after normal, careful installation and proper jetting.

Pise na uputstvu ;)

Nebih ga ni uzimao dok nebi nasao covjeka za rejetting.

Image
digger

Post by digger »

Izvinjavam se za upad.

Molim sve one koji su zainteresovani da pomognu akciju slanja novogodisnjih paketica djeci u BiH, da posjete temu "N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU."

Link:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 987#645987

Tu su i informacije kako poslati doprinos. Svaki paketic kosta 15 KM sto bi trebao da bude najmanji prilog.

Za uplate iz inostranstva, idite na moj post u plavom, strana # 8.

Za domaca placanja gotovinom, idite na stranu 11 i dalje.

Hvala unaprijed na prilozima.

Digger.
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ti nisi izvrsio upad, ti si pao sa Marsa!

2DaysleepeR:

Eto, drago mi je da ipak neko ide u 21-vi vijek i da konta stvari. Kada pokusas primitivnim bikerima da objasnis sta je sve potrebno uraditi, jedini komentar koji dobijem (i zato sam prestao pomagati) je: "De ba ne seri, meni motor i bez toga odlicno ide. Ja izbusim auspuh i ide ko metak". Sta na to reci, osim.....ma ne znam sta bih rekao.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Nosimo zivot na svojim masinama, moramo ih pazit.

Pozdrav.
djevojka iz sjene

Post by djevojka iz sjene »

Pa, šta bi sa ovim bikerima???
Ja se taman zainteresovala za temu, a vas nigdje....
Jeste li to upali u zimski san???
Sad ce proljece, jos malo...don't worry!!!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Tu su bikeri, nista se ti ne sekiraj
Post Reply