Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 14:35, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

ludost wrote:
Prenj wrote:
ludost wrote:izostren piramidalni instinkt :lol: :lol: :lol: :lol: ubit cu se! bole me bubrezi od smijeha jos od jucer!
No le entiendo! Yo mejicano! :oops:
rosa salvahe piramidales :lol:
Si, si, grande piramidales!
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 14:36, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
ludost wrote:
Prenj wrote: No le entiendo! Yo mejicano! :oops:
rosa salvahe piramidales :lol:
Dios mio!!!!!!

ne zachatavajte.....necu skontati sta je bilo u kojoj epizodi :D
Prenj

Post by Prenj »

ludost wrote:
Prenj wrote:
ludost wrote: rosa salvahe piramidales :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: vozdra moji bubrezi :lol:
Usted tiene gusto de tener alguno grandes paleosudjukas?
Last edited by Prenj on 01/11/2005 13:25, edited 1 time in total.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 14:37, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ludost wrote:prenj, paleosudjukas, al fasovacemo ban il ce nas opet protjerat na chat verziju :lol:
mozda je i bolje tamo nastaviti, osloboditi se....
a ovdje samo postirati nalaze iskopina....
:D
Propast1

Post by Propast1 »

Jeste li citali one tekstove na njegovoj alernativnoj istoriji? Pa on izgleda misli da se u sredistu brda u visokom nalazi se masonska loza iz civilizacije koja je zbrisana posljednjim ledenim dobom (prije 12,5 hiljada godina) i da mozda tu nalazi jedan od centara za upravljanjem svijetom. Naša piramida i atlantida su se razvijale negdje u istom vremenskom periodu, samo cudno sto Homer nije nigdje spominjao Visoko, ili mozda sto u to doba krave jos nisu bile domaće zivotinje pa visocani nisu prodavali suho meso :? ? Ili mozda ima arheoloskih zapisa iz tog perioda da su u Viskom prvi pripitomili krave :shock: ?? Moguce da je i to istina, ali ako je to istina onda proizilazi da je prvo pismo otkriveno u visokom :bih: (Znatno prije 4000 godina p.n.e. kalibrirano radioaktivnim karbonom 14/ odnosom prema 12 tako da nije P.N.E. vec p.n.e.)..

pa znate sta, ovo istraživanje svakako je senzacijaaaaa heheh bezveze torsimo jagodice na prstima pisuci o ovome,,,,, bolje se posvetiti konkretnijim stvarima. Ili je Visoko ta idealna platonova drzava? :zzzz:
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 14:38, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ovo je samo priprema da se aerodrom SARAJEVO izmjesti u Visoko...
davno sam ja rekla da ce ga preseliti....

:roll:
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 14:39, edited 1 time in total.
hamza1

Post by hamza1 »

Prenj wrote:
DonDavudes wrote:prenj, i meni ovo lici na ublehu :-)
međuitim, nemoj biti nepravedan prema Osmanagiću (ma koliki on možda prevarant bio) jer on u iskopavanje i dokazivanje piramide koristi SVOJ novac zarađen u SAD-u :oops:
nema ni govora o nekoj državnoj pomoći za iskopavanje na Visopcici :roll:
Samo nek Osmanagic izostavi ono 'profesor' i usutjecu se kao riba. Do tada ...
Zbog tih titularanja propada nase drustvo. Koji si ti snob prenj!!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:ovo je samo priprema da se aerodrom SARAJEVO izmjesti u Visoko...
davno sam ja rekla da ce ga preseliti....

:roll:
kamo srece, da se rahat naspavam... :D

nego, jel istina da je Cengic vec kupio tu piramidu ? :D
Prenj

Post by Prenj »

hamza1 wrote:
Prenj wrote:
DonDavudes wrote:prenj, i meni ovo lici na ublehu :-)
međuitim, nemoj biti nepravedan prema Osmanagiću (ma koliki on možda prevarant bio) jer on u iskopavanje i dokazivanje piramide koristi SVOJ novac zarađen u SAD-u :oops:
nema ni govora o nekoj državnoj pomoći za iskopavanje na Visopcici :roll:
Samo nek Osmanagic izostavi ono 'profesor' i usutjecu se kao riba. Do tada ...
Zbog tih titularanja propada nase drustvo. Koji si ti snob prenj!!
"Titularanje" nam problem??? Bas naprotiv ...

Da ti neko sutra ponudi da postanes predsjednik vlade, da li bi prihvatio?
Vjerovatno ne bi, a ne bih ni ja, niti vjerovatno bilo ko sa ovog foruma, jer nismo dovoljno strucno osposobljeni da radimo takvu vrstu posla.

Trenutno imamo dipl geometra na tom mjestu koji nema nikakav problem sa vlastitim nedovoljnim kvalifikacijama za posao kojeg obavlja.
Na nasu zajednicku stetu ...

Image
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 14:40, edited 1 time in total.
|||||

Post by ||||| »

Ah svasta, ovo mi sve vise lici na onu komsijinu kravu na koju se pozivaju
ovi skeptici. :D Ovolika sprdnja i sta vec svega nema, nevidim mjesta normalnom umu. Jedva da mogu nac razlog ovakvim komentarima, da li to dolazi zbog zavidnosti, ljubomore to sto se naslo negdje a negdje ne. Stvarno ne znam. Prosvrljo sam po susjednim forumima, jednostavno ljudi su prijatno iznenađeni, podrzavaju, pozitivno misle o svemu, zale sto oni nisu "takve srece", vide veliku korist. Ali mi nazalost mozemo njima zavidit na ovakvom razmisljanju.
U nedelju Vosicica je vrvila od stranih medija, arheologa koji su dosli iz cijelog svijeta, jednostavno Visoko i Visocica su bili centar svijeta.
Svakim danom se mnostvo dokaza pronalazi da je to sigurno piramida, a samim tim ne znam iz kojih razloga negativna razmisljanja pojedinih, hvala Bogu, rastu.
Samo da zamislimo godisnje koliko bi turista doslo da vidi ovo nevjerovatno cudo, ne samo sto bi Visoko imalo velike koristi od toga nego cijela BiH.
Tu je usput i Sarajevo, lijepi grad Mostar koji isto tako puno toga moze ponudit turizmu. Ljepota sto bi se kazalo.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 14:40, edited 1 time in total.
misha

Post by misha »

Prenj u pravu si 100%.Treba da se zna ko je i šta je čovjek.Doktor nije sigurno jer na njegovoj stranici ne piše ništa o tome a to je valjda prva stvar koju će čovjek o sebi napisati (gdje se obrazovao i koji je stepen tog obrazovanja).I ko to zna zasigurno čije on to pare tamo troši?Meni to sve izgleda kao da je on tako došao i izvalio to što je izvalio ni ne sanjajući na šta će to sve izaći i sad se čupa i izmišlja.I kao, bio je on svugdje i vidio svašta pa je prepoznao piramidu ispod brda???!! :-) haloooo?Ima na Filoofskom fakultetu samo bar 3 čovjeka koji su isto tako prošli što bi se reklo i Bunu i Bunicu, a još i jesu doktori nauka, pa što njih ko ne pita za mišljenje?Ma sve je ovo samo jedna od onih uobičajenih gluposti o kojima cijela zemlja priča 15tak dana a poslije mjesec više ne znaš jel to stvarno bilo il' si imo dobar trip!!!
Daj Bože da se otkrije šta, bilo bi to lijepo, al sve je to na dugu štapu...
eh...
misha

Post by misha »

Prenj u pravu si 100%.Treba da se zna ko je i šta je čovjek.Doktor nije sigurno jer na njegovoj stranici ne piše ništa o tome a to je valjda prva stvar koju će čovjek o sebi napisati (gdje se obrazovao i koji je stepen tog obrazovanja).I ko to zna zasigurno čije on to pare tamo troši?Meni to sve izgleda kao da je on tako došao i izvalio to što je izvalio ni ne sanjajući na šta će to sve izaći i sad se čupa i izmišlja.I kao, bio je on svugdje i vidio svašta pa je prepoznao piramidu ispod brda???!! :-) haloooo?Ima na Filoofskom fakultetu samo bar 3 čovjeka koji su isto tako prošli što bi se reklo i Bunu i Bunicu, a još i jesu doktori nauka, pa što njih ko ne pita za mišljenje?Ma sve je ovo samo jedna od onih uobičajenih gluposti o kojima cijela zemlja priča 15tak dana a poslije mjesec više ne znaš jel to stvarno bilo il' si imo dobar trip!!!
Daj Bože da se otkrije šta, bilo bi to lijepo, al sve je to na dugu štapu...
eh...
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 14:42, edited 1 time in total.
Bastet

Post by Bastet »

_galaksija wrote:Bas si rjecita i kulturna i vaspitana ,nemam sta,bas je to fino od tebe...ali ako vec mislis da se zezam ..ok...onda stvarno cu poceti...jesam Allaha mi mislila da pise isise :lol:
evo zakopavam ratnu sjekiru... :)
Bastet

Post by Bastet »

Alfons Kauders wrote:
_galaksija wrote:
Alfons Kauders wrote:Jah, kad je otkopaju pa nadju kamen temeljac na kom pise "ŽGP" ili "Hidrogradnja" bice veselo... :D :D :D
Ma nek pise bilo sta samo nek je piramida :D
Ma nesto me ovo podsjeti na onaj skec nadrealista kad Zenit glumi Ramiza S. Sabanovica, poznatijeg kao Ramzes II, a nasi mu grade piramidu, a on im kuka: "Pa daj ljudi kad ce bit gotova, ja vec 2000 godina cekam da umrem!"
zakon... :D :D :D :D :razz: :razz: :razz:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Bastet wrote:
Alfons Kauders wrote:
_galaksija wrote: Ma nek pise bilo sta samo nek je piramida :D
Ma nesto me ovo podsjeti na onaj skec nadrealista kad Zenit glumi Ramiza S. Sabanovica, poznatijeg kao Ramzes II, a nasi mu grade piramidu, a on im kuka: "Pa daj ljudi kad ce bit gotova, ja vec 2000 godina cekam da umrem!"
zakon... :D :D :D :D :razz: :razz: :razz:
nek ima makar neko ko se sjeca... :D ono su bile najjace izvale... pogotovo oni skecevi radjeni u dubrovniku... osmjeh jadrana... :D
Last edited by Alfons Kauders on 01/11/2005 14:22, edited 1 time in total.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

sve ce proljece pokazati kad pocnu satelitska snimanja a do tada spekulacije :-) moze bit al ne mora :D

u slucaju da se nadje piramida , bosna ce biti turisticka atrakcija broj 1 u evropi pa nadalje
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

El-bosniaco wrote:sve ce proljece pokazati kad pocnu satelitska snimanja a do tada spekulacije :-) moze bit al ne mora :D

u slucaju da se nadje piramida , bosna ce biti turisticka atrakcija broj 1 u evropi pa nadalje
nece ba, ima medjugorje... :D
Locked