Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Post Reply

Lagumdzija je za vas...

pozitivina licnost
64
51%
negativna licnost
61
49%

Total votes: 125

JBT

Post by JBT »

Ti kao da goriš od želje da se nađeš na plakatu.

Mozda. Kao covjek koji je dobio 5 miliona dolara nagrade za hvatanje Radovana K.
avicena

Post by avicena »

umro je mostar wrote:
izvini ali sta tebe kao teskog protivnika SDP-a, nacionalistu, covjeka koji nema nikakve, ama bas nikakve veze sa SDP-om ima zanimat sta se dogadja u nasoj kuci i unutar SDP-a i kako Zlatko valda. Da si nac clan, glasac, simpatizer pa bi razumio i uredu, ali tebe koji bi vise volio vidit nestanak SDP-a nego bilo sta drugo zaista ne treba zanimat na koji nacin Zlatko vlada partijom SDP i komunicira sa svojim clanovima, a pogotov te ne treba zanimat koliko cemo mi glasova uspjet prikupit na izborima. Doduse to te mozda treba zanimat, jer nije isto hocemo li tvoju voljenu zguzit za 50, 100, ili 150 hiljada razlike :D
To dođe k'o neka formula, ako nisi u SDP-u, onda si nacionalista :?
Nešto se sjetih onog Tuzlaka Mirnesa....jel' i on nacionalista...?
Ti se ovdje iznervira k'o vlada i kako vlada trenutno, valjda i one koji nisu članovi SDP-a interesuje ko sve može zajahat' nam' za vrat...
kike

Post by kike »

To dođe k'o neka formula, ako nisi u SDP-u, onda si nacionalista

Upravo tako. ne znam da li svjesno ili sa početkom predizborne kampanje primjenjuju ovu simplificiranu istrošenu floskulu, kao kada se mala djeca straše vješticom.
Ipak, meni je žalosno kako su ovdje zastupali ideje SDP-a agresivni Mostar i vulgarni Ne bi
Pored ovakvih militanata i marketinških aktera SDA se nema šta bojati.

A ja još uvijek sanjam trečeg nekorumpiranog političkog činitelja BIH stvarnosti
SD-6

Post by SD-6 »

avicena wrote:
umro je mostar wrote:
izvini ali sta tebe kao teskog protivnika SDP-a, nacionalistu, covjeka koji nema nikakve, ama bas nikakve veze sa SDP-om ima zanimat sta se dogadja u nasoj kuci i unutar SDP-a i kako Zlatko valda. Da si nac clan, glasac, simpatizer pa bi razumio i uredu, ali tebe koji bi vise volio vidit nestanak SDP-a nego bilo sta drugo zaista ne treba zanimat na koji nacin Zlatko vlada partijom SDP i komunicira sa svojim clanovima, a pogotov te ne treba zanimat koliko cemo mi glasova uspjet prikupit na izborima. Doduse to te mozda treba zanimat, jer nije isto hocemo li tvoju voljenu zguzit za 50, 100, ili 150 hiljada razlike :D
Ti se ovdje iznervira k'o vlada i kako vlada trenutno, valjda i one koji nisu članovi SDP-a interesuje ko sve može zajahat' nam' za vrat...
jest da je samo to :lol: kaida,vehabija u najblazu ruku fasista:D ..."Ako nisi šnjima sa Osamom si" zlatkov poučak ,vrlo jasan i vrlo praktican :oops:
mostarac

Post by mostarac »

SD-6 wrote:
avicena wrote:
umro je mostar wrote:
jest da je samo to :lol: kaida,vehabija u najblazu ruku fasista:D ..."Ako nisi šnjima sa Osamom si" zlatkov poučak ,vrlo jasan i vrlo praktican :oops:
kod tebe se nije bilo daleko od istine :D

a moracu te razocarati i reci da ce ova kampanja biti dosta drugacije od prethodnih na koje si navikao.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

JBT wrote:
Ti kao da goriš od želje da se nađeš na plakatu.

Mozda. Kao covjek koji je dobio 5 miliona dolara nagrade za hvatanje Radovana K.
Samo izvoli! Automatsku pušku i put pod noge u Crnu Goru. Uhvati najprije Amfilofija. Ako njega uhvatiš lako ćeš i do Radovana!

Još da uhvatiš i Mladića samo tu ti treba bolji tim(možda MI6 ili neko drugi) ukoliko se 1. sam ne preda(ako ni Koštuničini pokloni njegovoj porodici ne urode plodom), 2. ukoliko ga Srbija ne izruči uskoro i ne shvati da će njegovim izručenjem biti lakše svima i njima i nama, 3. ukoliko ni diplomatija EU ne pomogne, 4. ukoliko Karla ne odustane od svega.

Sretno u lovu!
SD-6

Post by SD-6 »

koja je sad,bila je armija-četnici,armija-mudzahedini 8-) ...koji sad trend ćerate? :D
bojim se da ce vas fahro definitivno sahranit kad sibne svoj tv signal i do najuudaljenije vukujebine...tu ce vam biti kraj,ipak je tv puno jaci medij od stampe...ne radujem se tome(ozbiljno) ali samo kazem sta je za ocekivat,..valjda je opste poznato da fahro vedri i oblaci...da je mjesto zlatka Nijaz,Bogic (prvi otjeran,drugi se svjesno pasiviziro)ili neko treci taj bi uz fahrin blagoslov zasigurno rutinski se prosto kroz tu famoznu kapanju i zasjeo na prijesto...zlatko nema sta da trazi,najbolje da se povuce dok jos nije kasno..mada nema sanse za to...poznavajuci njegov ebolesno ego ici ce sam do potpune propasti DJL-a,pardon SDP-a
u potpisu:
desna ruka El-Zarkawija :D
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

ova kampanja biti dosta drugacije od prethodnih na koje si navikao

Bojim se da će biti kao i svaka druga dosada i da će najviše ličiti na posljednju.
SD-6

Post by SD-6 »

predvidjam retromaniju. :D ...drug lagi u bjelom odjelu izlazi na stejdz poziva na bratstvo&jedinstvo :zzzz: citira se karl marx :-) ,sjecanje na sutjesku i td. u duhu retro-trenda :oops:
--------------------------
ps. nesho, fasovacete na marakani :oops: povratak janjicara,the final episode :bih:
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

SD-6 wrote:predvidjam retromaniju. :D ...drug lagi u bjelom odjelu izlazi na stejdz poziva na bratstvo&jedinstvo :zzzz: citira se karl marx :-) ,sjecanje na sutjesku i td. u duhu retro-trenda :oops:
--------------------------
ps. nesho, fasovacete na marakani :oops: povratak janjicara,the final episode :bih:
Za to fasovanje bi ti rado odgovorio ali mi ne daju više jer sam ispunio bonus.
stella_k

Post by stella_k »

avicena wrote:
umro je mostar wrote:
Avicena, ba....Kao mi ne znamo da je Mirnes uvijek lajao iz lanca SDA!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

hamza1 wrote:Bitna razlika izmedju Harisa i Zlatka je ta sto Zlatko rado zeli da ima Harisovu karizmu ali sve to na kraju ispadne izvjestaceno i poput pokondirene tikve.

Gen je bitan za sve!!!
E sad malo da ti napisem o Harasi i njegovoj karizmi. vec ranije sam naveo da su u mnogim osobinama tipa ufuranosti, nadmenosti, samoljubivosti Haris i Zlatko skoro pa braca blizanci. Elokventonost posjeduju obojica, s tim sto je ipak Elektrotehnika jedan od najjacih fakulteta mada je u principu nebitno. Haris govori Arapski i to mu je jedina prednost. Zlatko je fasovao u ratu Haris nije.
Medjutim ima jedna i te kako bitna razlika takorec najvaznija a to je da je Haris izdao svoje birace a Zlatko nije. Kada je osnovana SBiH isla je sa tezom neudruzivanja i koalicije sa nacionalnim strankama, sa tezom centra, sa tezom protiv lopovlika itd itd. Slucajno sam bio na jednoj njihovoj kampanji cini mi se 97 godine u Njemackoj kada su obecavali sve ovo sto sam ranije naveo. 50% biraca SDA je bilo za Harisa (nevjerovatno ali istinito), puno nebosnjaka, profesora, fine raje. Nakon toga Haris se popisao na sve to i otisao u koaliciju sa SDA. Sva ta raja su ga odjebala. Sta sve ovo kaze? Da je Haris najobicniji licemjer.
Zlatko je rekao da nece sa nacionalistima i toga se drzi do dana danasnjeg. Ne mislim da je on taj koji bi trebao da povede SDP u izbornu pobjedu ali u svakom slucaju za Harisa je ako nista covjek od rijeci. I slazem se da za vrijeme svoga mandata je napravio puno gresaka ali je napravio i puno dobrih stvari. A sto se tice Alzirske grupe ti su nevini isto kao sto su nevine francuske sobarice. Radi takvih grupa i dan danas je BiH na losem glasu a da ne govorim o tome kakvu su sramotu nanijeli casnoj Armiji BiH. Zato sto se mene tice daleko im kuca od nase pa bila ona u Alziru i Guantanamu. Ovo je za njihove pojmove isuvise civilizovano drustvo da bi mi imali nekakve koristi od njih a stetu su nam vec nanjeli.
hrasno38

Post by hrasno38 »

hamza1 wrote:
umro je mostar wrote:a inače u americi je bio zbog:

Dr ZLatko Lagumdžija, Predsjednik SDP BiH
je u središtu američkih demokrata razgovarao sa
Howard Deanom, Predsjednikom Demokratske
partije, guvernerom američke države Vermont i
bivšim kandidatom za Predsjednika SAD. U du-
žem i prijateljskom razgovoru oni su razgovara-
li o daljoj saradnji američkih demokrata i bosan-
skohercegovačkih socijaldemokrata

I SDA i SBiH obavljaju razgovore i sarađuju sa ovakvim likovima. A-ha. Mozda s njihovim vozačima :-D
Pa bola kada se Haris susretao sa takvim likovima Zlaja nije ni kinder jaja otvarao.
Sta ces ti porediti njih dvojicu. Pa covjek ima najveci uticaj u zapadnom i arapskom svijetu.
Dolazio je npr. kod Larry Kinga na Cnn, x puta. Bio pocasni gost itd. itd..
Jeste dolazio ali zato sto je bio tada ministar vanjskih Poslova BiH a tada je BiH bila u centru paznje a i nekako mi je normalno da takve susrete ima ministar vanjskih poslova. Dovljno je reci da mu je pratilac bio Dimce i odmah mozes suditi kakav je i Haris covjek
Ima ih jos mnogo u ovoj zemlji koji su dolazili na razne televizije i to nije dokaz kvaliteta.
hrasno38

Post by hrasno38 »

the_stick wrote:Kada neko poredi branioce Bosne i Hercegovine sa balvanima koji su u Banja Luci kamenovali narod koji se skupio na ceremonij postavljanja kamena temeljca za Ferhadiju, onda misljenje o toj o sobi ne moras ni formirati.

A ostale stvari necu ni pominjati.... ima vas dovoljno...
Koje branioce?????? Mislis one iz prvih redova. Onog Roma u kolicima koji je dva sata poslije ustao i mirno odsetao. Ili mozda one delegirane da izazovu ono sto se desilo. I sta su ti "borci" radili na tom skupu? Borci nisu nista, mirno su slusali a smetljari su dosli po zadatku da naprave exsces. Vidis prijatelju i ja sam borac Armije i branioc BiH ali interesantno niko od moje raje iz jedinice sa kojima sam pricao o tom skupu nije drukcije rekao nego sto ja tebi kazem. Daj bolan pusti suplju pricu Svrakicevih jurisnika.
hrasno38

Post by hrasno38 »

E. Jaganjac wrote:Nazalost socijaldemokratsak opcija u Repubici BiH je ubijena zbog stvarne ( a ne deklarativne) naklonjenosti njihovih lidera Durakovioca i Lagumdjije cetnickoj ideologiji.

Mnogi se sa ovim nece sloziti, ali fakti govore drugacije.

Durakovic je bio u alijansi sa cetnicima kada su isti montirali slucaj Neum, sa ciljem da maknu Pozdrece i Mikulica, istinske patriote Republike BiH. Cetnici sa petokrakom na glavi ga nisu zaboravili i postavljaju ga za glavnog sekretara CK RBiH.

Durakovic im se oduzio na taj nacin sto je na jednoj od posljednjih sjednica CK SKJ onako bahatim glasom pijandure porucio Slovencima i Hrvatima: " Ko nece sa nama (Milosevicevim cetnicima) vrata su mu sirom otvorena".Zatim slijedi slanje bosanske policije na Kosovo da pomogne Milosevicevim cetnicima u rusenju kosovske autonomije (rusenju Ustava SFRJ).

Gradjani Republike BiH to prepoznaju, shvataju da je takva "socijaldemokratija u tranziciji" jest jednako cetnistvo i listom se opredjeljuju za jedinu opciju koja i je preostala -nacinalne stranke, sto je cetnicima i odgovaralo. Kasnije, do tada nacionalna stranke SDS napusta parlament RBiH, pocinje se naoruzavati i voditi rat protiv RBiH, cime prestaje biti legalna stranka RBiH i postaje teroristicka organizacija, koja je i danas na vlasti. To je cisti dokaz da je danasnja dejtonska BiH zapravo okupirana drzava sa vlascu teroristicke organizacije SDS i njenih saucesnika SDA i HDZ.

Dolaskom Lagumdjije na celo Alijanse, bosanska socijaldemokratija po drugi puta pokazuje otvoreno cetnistvo time sto legalizira genocidom stvorenu tzv RS, rusenjem izbornog zakona RBiH i usvajanjem Karadzicevog izbornog zakona. Potom Lagumdjija izigrava na jedvice jade postignutu odluku Ustavnog Suda BiH o ravnopravnosti svih gradjana u tzv RS, ponistavjuci tu odluku nekakvim dogovorom sa cetnicima u vlasti tzv RS.

Socijaldemokratija u Republici Bih je sama sebi dala dva autogola i tesko da ce se ikada oporaviti. Nasuprot tome, socijaldemokratija u Sloveniji je napr izvela drzavu na pravi put i uvela je u relativno kratkom roku u Evropu.

Kao sto se da vidjeti iz conjenica ( an e supljiranja) lideri socijaldemokratije su direktno odgovorni za izdaju Republike BiH i za saucesnistvo u genocidu nad gradjanima Republike BiH.

Nazalost ni alternativa, koalicioni partneri teroristicke organizacijen SDS nisu nista bolji, vec cak u mnogim elementima jos gori. Kada govorimo o njima onda fakti ukazuju da su njihovi lideri takodjer saucesnici u izdaji Republike Bih i suodgovorni za genocid, jer podrzavaju ratne ciljeve Milosevicevih cetnika, koji su: Rusenje Republike Bih i legalizacija dvije nove paradrzave na njenoj teritoriji. Njima posredno vladaju krimogeni gangovi, koji se bogate, pljackaju narod, dijele Bosnu na zone u valsti ovih gangova i prodaju i ovo malo sto je od Bosne ostalo.

Trece alternative nema, jer joj okupatori Republike BiH ne dozvoljavaju da se pojavi. Svaka nova politicka opcija je u korjenu sasjecena, ismijana, finansijski onemogucena i td.

Spasa nam nema ,a propasti necemo.
Jesi li ti ikada vidio cetnika uzivo??????? ili je to standardna SDA floskula da su svi iz bivseg sistema cetnici. Znas kad kazes rijec cetnik onda bi morao znati sta to i znaci.
MedoX

Post by MedoX »

50 godina se Bosna bazirala na multi-svemu....

:D :D A SAD ZBOGOM BRATSTVO JEDINSTVO :D :D
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

kike wrote:Sjedi Zlaja u Beogradu na tribinama ispred transparenta NOž žica...
i gleda čovek bre utakmicu sa braćom mu :-)

jeli to istina? ne bi me cudilo da je. Ako imas kakav dopkaz postavi ga ovdje, to bi mu bila najbolja propagnda pred izbore.
max_power

Post by max_power »

ma supljak, evo sta u Slobodnoj Bosni pise
SVEČANA LOŽA

Za BiH navijali samo Adnan Terzić i Zlatko Lagumdžija

Iz svečane lože stadiona Crvene zvezde utakmicu je pratilo i nekoliko visokih bh. političara. Prvi je, sat i po prije početka meča, stigao Nikola Špirić, a poslije su za njim stizali i Borislav Paravac i predsjednik Vijeća ministara Adnan Terzić, te predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija. U loži su bili najavljeni i neki od proslavljenih bh. nogometnih trenera, poput Duška Bajevića, ali je na kraju u Beograd došao samo Faruk Hadžibegić, koji je zajedno sa predsjednikom svog Gaziantepspora tokom dana stigao u Beograd i utakmicu posmatrao u blizini nekadašnjeg napadača Željezničara Radmila Mihajlovića.
max_power

Post by max_power »

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST FORUMA MLADIH SDP BIH POVODOM IGRANJA UTAKMICE REPREZENTACIJA SRBIJE I CRNE GORE I BOSNE I HERCEGOVINE - "HAJ'MO BOSNO, HAJ'MO HERCEGOVINO"

Bosnu i Hercegovinu, zemlju koju su međunarodni okupatori i domaći izdajnici doveli na rub propasti, kraj Evrope i Svijeta, nakon što su propali svi nedavni politički pokušaji da budemo dio evropske civilizacije je jedino još ostalo da je u pozitivnom svjetlu predstave naši sportisti – reprezentativci Bosne i Hercegovine u fudbalu. Ovo je, na žalost, jedina prilika da Bosna i Hercegovina postane dijelom Evrope i Svijeta.

Aktulena dešavanja pred utakmicu koja se igra između reprezentacija Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine u Beogradu su dokaz da pojedine političke partije, njihovi podmlaci, pojedinci i grupe idu u dalje dezavuisanje vrijednosti i državnosti Bosne i Hercegovine, te ponosa i patriotizma Bosanaca i Hercegovaca. Plansko organizovanje odlaska građana Bosne i Hercegovine na utakmicu u Beograd u režiji raznih organizacija, pa čak i podmladaka političkih stranaka, sa namjerom da navijaju za reprezentaciju Srbije i Crne Gore je ispod svakog nivoa i treba da bude predmet ozbiljnih naučnih rasprava sociologa, psihologa, politologa, ali svakako i psihijatara.

Svaki Bosanac i Hercegovac koji misli navijati za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, dakle reprezentaciju susjedne zemlje, navija istovremeno i protiv Bosne i Hercegovine, protiv njene državnosti, njenog mulietničkog bića i na kraju krajeva i protiv samog sebe.

Patrotizam Bosanaca i Hercegovaca, ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu nije nikada bio upitan. Sutra, Bosanci i Hercegovci, patrioti i ljudi koji vole svoju domovinu i kojima Reprezentacija Bosne i Hercegovine služi za ponos će biti uz svoju zemlju i navijati do konačne pobjede.

Situacija u kojoj pojedini političari podržavaju naše sportske protivnike, a njihovi podmlaci organizuju odlazak na utakmicu da navijaju protiv svoje zemlje neodoljivo podsjeća na trenutno stanje na političkoj sceni u BiH – svi su deklarativno za evropski put Bosne i Hercegovine, svi deklerativno žele postati dio Evrope, a sve rade da se to ne desi. Neka im služi na čast, kao i svi oni politički potezi kojima su nas usidrili u žabokrečinu besperspektivnosti.
eto...
kike

Post by kike »

Pa znate li vi drugovi ššta drugo sem prijetiti neistomišljenicima?

Ovaj prijeti hapšenjem mi oca, ti uništenjem kao što već ima iskustva...
:-)
Stavili ste temu, trpite udare, iako znam da istina boli :-D

Edit...Tema je Lagumdžija, ne reis niti iko drugi

Ili opet onako "kumunistički"... qui non mecum contra me est
Last edited by kike on 16/10/2005 00:33, edited 2 times in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

potpisala sam danas njihovu peticiju protiv PDVa kakav nam planiraju....
znam da je i ta akcija jedna od pisanja uz vjetar, ili kasno marko na kosovo stize...ali sta znas, mozda se izbore...
nebi

Post by nebi »

Razumijem ja kiketa(kike budalike)......razumijem,Tita mi.
Taman levat pomislio:pade komunizam,sad cemo opet uvesti begovate....pa cemo ko u starom zemanu...jes da mu neki beg moze zguzit koga u familiji ako mu se cefne,ali pasce valjda par mrvica sa begovske trpeze i za njega...
kad ono....Zlaja on the road again.
kike

Post by kike »

Tema nije Kike, nemaš ga ti šta razumjeti ni prijetiti mu, a najmanje spominjati mu familiju ni sexualne tendencije, komunjaro.

Tema je vaš Zlaja, pa baš niste znali negirati napisano. Onda iz impotencije koprcajući su u vlastitom jadu, srljate na uvredu, pri tom, naravno, govoreći više o sebi nego o onome kome pišete
Jasho

Post by Jasho »

Kike zaboravio si spomenuti da je i tvoj omiljeni Terzić sjedio ispred transparenta nož žica Srebrenica, ali kolikovidim njega ne kritkuješ, vjerovatno smatraš da nije problem kad SDA-ovci sjede ispred uvredljivi natpisa i kad isti prave vlast sa Radovanom!
kike

Post by kike »

Jasho wrote:Kike zaboravio si spomenuti da je i tvoj omiljeni Terzić sjedio ispred transparenta nož žica Srebrenica, ali kolikovidim njega ne kritkuješ, vjerovatno smatraš da nije problem kad SDA-ovci sjede ispred uvredljivi natpisa i kad isti prave vlast sa Radovanom!
Opet komunjarski stil....Ako ne gotiviš Zlaju, moraš biti ljuti esdeaovac

1.Da li je tema Terzič ili Lagumdžija?
2.Da li to što je Terzić sjedio ispred transparenta znači da je i Zlatko ispravno postupio?

Opet nastupate jeftino i demagoški, onako politikantski baš kao i u vas prvi
Post Reply