Koncept je jasan - Rusenje entiteta Republike Srpske i F BiH

Post Reply

Da li ste za rusenje RS, ove vjestacke, genocidne, destruktivne i nazadne tvorevine odmah i sada?

Da
206
80%
Ne
53
20%

Total votes: 259

Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

:bih:
Last edited by Novi_Nick on 10/10/2005 00:55, edited 1 time in total.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

monolog wrote:
atlas wrote:Novi_Nick и ја сам Босанац и Херцеговац, разлика је само у томе што ја не претендујем уништељу или искључивању једног народа из БХ. Да ли би ти био сретнији кад би сви они који се не слажу са твојим виђењем БХ једноставно отишли из ње? При томе узми у обзир да цијели српски народ не жели БХ без РС, како онда може бити добро за Босанце и Херцеговце да она нестане? Једино добро за СВЕ Босанце и Херцеговце је стабилна децентрализована држава са федералним уређењем што понавњам, подразумијева РС и остале федералне јединице, сваки други сценарио без РС је за србе не прихватљив и као такав у старту одпада. Република Српска је показала(уставом је одређена као дио БХ, царине, УИНО, полиција...) да је спремна бити дио БХ и да у њеним оквирима иде ка путу ЕУ(наравно није све мед и млијеко али је учињен огроман напредак и са логичним реформама треба наставити, а не са оним што је Мартинс представио као реформу полиције) Једноставно ствари стоје тако да Срби неће БХ без РС, а пошто су конститивни народ а и због устава БХ она се не може укинути и сва ова твоја прича је узалудна, и што прије се ти и теби слични помирите са тим ова земља можда и крене путем напредка.
Ovdje nema govora o iskljucenju jednog NARODA iz BiH, kako to ekstremisiti koji plase vlastiti narod vole da formulisu, vec se radi o ukidanju necega nastalog genocidom. Da svi ti ljudi NISU POBIJENI I PROTJERANI, poprilicno sam siguran da se oni kao stanovnici BiH ne bi slozili da se napravi taj RS. Kako onda to moze biti dobro za BiH??? Znaci da se pitao narod (odnosno svi ljudi na podrucju sada zahvacenom RSom), RSa NE BI BILO. Zato genocid i jeste pocinjen, to valjda ne moram ponavljati.

Eh sad, ako nas ovaj primjer nauci da je sasvim moguce i u redu pociniti ZLOCIN i ne snositi nikakvu odgovornost za to, onda to rusi sve moje principe o pravicnosti, moralu i kredibilitet "modernog i demokratskog" drustva. Tada ljudi mogu prestati da razmisljaju na jedan human nacin i vracamo se u brutalni srednji vijek buzdovana. Znaci sa RSom nema napretka, RS je veliki korak nazad.

Ali se slazem da se MORAJU na neki nacin zagarantovati i osigurati ljudska prava svih ljudi u BiH, jezik, kulturno naslijedje, sistem protiv preglasavanja itd. Ipak, ovo se ne postize genocidom.
@ Atlas,
mislio sam odgovoriti na tvoj prilog, medjutim @ Monolog je to tako lijepo i korektno objasnio da ja nemam sta dodati ili oduzeti.

@ Monolog, odlican prilog :-D :thumbup: :bih:
atlas

Post by atlas »

monolog

РС није геноцидна творевеина и ту се нема шта дискутовати кад је нека релевантна институција прогласи таквом о томе можеме разговарати.
Иначе генецида је било са свих страна, ево па погледај шта је геноцид http://en.wikipedia.org/wiki/Genocide и ево што ви радите а то је тежња ка укидању РС, проглашавање је геноцидном, настојање сврштавање једног народа у државу у какву он не жели итд.
Значи РС је уставом загарантована као дио БХ и она ту остаје никуд не иде, а ова ваша гласања и слична срања служе само да лијечите своје фрустрације што нисте добили БХ по вашој мјери, у којој се ви све питате, БХ идем путем да постане у потпуности мулти етичка федерално уређена држава са равноправним односом свих федерални јединица и њени конститутивних народа, и то је њен једини пут, до краја тог пута има још доста али ваљда ће једном све доћи на своје.
sve ce doci na svoje

Post by sve ce doci na svoje »

atlas wrote:monolog

РС није геноцидна творевеина и ту се нема шта дискутовати кад је нека релевантна институција прогласи таквом о томе можеме разговарати.
Иначе генецида је било са свих страна, ево па погледај шта је геноцид http://en.wikipedia.org/wiki/Genocide и ево што ви радите а то је тежња ка укидању РС, проглашавање је геноцидном, настојање сврштавање једног народа у државу у какву он не жели итд.
Значи РС је уставом загарантована као дио БХ и она ту остаје никуд не иде, а ова ваша гласања и слична срања служе само да лијечите своје фрустрације што нисте добили БХ по вашој мјери, у којој се ви све питате, БХ идем путем да постане у потпуности мулти етичка федерално уређена држава са равноправним односом свих федерални јединица и њени конститутивних народа, и то је њен једини пут, до краја тог пута има још доста али ваљда ће једном све доћи на своје.

Fraza po vasoj volji.

Ovi koje ti nazivas vasi su za tvoju informaciju svi postenim patriote BIH srbi,muslimani ,hrvati i ostali.

A ostali su otpad i neprijatelji BIH.

To sto ti tvrdis je u redu ,da su neprijatelji BIH u periodu 92-95 pregovarali,a ne cinili najvece zlocine koje je moderni svijet zapamtio.

Ti bi sad pregovarao i nesto dijelio nakon takvih strasnih zlocina i protjerivanja.

Pregovarat ce se ali ne pod tvojim i takvim kao sto si ti uslovima.

tvoj post je puno providan i otrcan za danasnju situaciju u BIH.
atlas

Post by atlas »

sve ce doci na svoje

Fraza po vasoj volji.
Ако ћемо већ генерализовати онда су ови што их ти називаш ваши само људи који су БХ за каву се ти залажеш осјетили на својој кожи и такву БХ више не желе.

A ostali su otpad i neprijatelji BIH.
У твојој визији БХ сигурно да јесу.

To sto ti tvrdis je u redu ,da su neprijatelji BIH u periodu 92-95 pregovarali,a ne cinili najvece zlocine koje je moderni svijet zapamtio.
Злочина је било на обе стране.

Ti bi sad pregovarao i nesto dijelio nakon takvih strasnih zlocina i protjerivanja.
Па кад већ идемо том логиком, и ти би.

Pregovarat ce se ali ne pod tvojim i takvim kao sto si ti uslovima.
Услов за било какве преговоре је РС. Једном је Додик фино рекао, од сад кад год сједнем са неким да разговарам прво га питам да ли прихвата чињеницу да је РС дио БХ и да ли је као такву прихвата, ако је одговор позитиван идемо даље, у детеље, ако није, довиђења с таквим немам о чему причати.

tvoj post je puno providan i otrcan za danasnju situaciju u BIH.
По твом мишљењу.
monolog

Post by monolog »

atlas wrote: РС није геноцидна творевеина и ту се нема шта дискутовати кад је нека релевантна институција прогласи таквом о томе можеме разговарати.
Ovo je apsurdno. Da nije bilo GENOCIDA, ne bi bilo ni RSa. Jednostavno.

Pricas o iskljucenju jednog naroda u BiH ukidanjem RSa (sto je daleko od istine). Istina je da su DVA naroda u BiH iskljucena uvodjenjem RSa.

Uvijek neka zamjena teza i optuzivanje za nesto sto cetnici sami rade.
atlas wrote: Иначе генецида је било са свих страна,
Stara prica... Prozvakana na hiljadu tema dosada... I opet, i da je bilo uzajamnog genocida, to ga ne opravdava.

Po tebi je genocid i
atlas wrote: настојање сврштавање једног народа у државу у какву он не жели итд.
Opet, vecina protjeranih gradjana sadasnjeg RSa (koji cine vecinu u RSu) ne zeli RS! Znaci ipak priznajes genocid.
atlas wrote: БХ идем путем да постане у потпуности мулти етичка федерално уређена држава са равноправним односом свих федерални јединица и њени конститутивних народа, и то је њен једини пут, до краја тог пута има још доста али ваљда ће једном све доћи на своје.
Sumnjam... Kao sto sam rekao, mislim da je perspektiva da se u narednih sest do osam godina RS polako i postepeno ukine iznutra, znaci pretezno od strane bosanskih Srba, bez ikakve prisile, bez sadasnjih ultranacionalistickih kriminalaca na celu, shvatajuci da je RS nastala pogresnom politikom tj. ratom i da ce im u protivnom crni oblak GENOCIDA visiti nad glavom u nedogled. Vlastita prava se mogu ostvariti i bez tlacenja i ubijanja drugih.
sve ce doci na svoje

Post by sve ce doci na svoje »

Koncept je jasan.

Zadrzati genocidnu tvorevinu rs gdje ce zivjeti 90% srba i biti onemogucen povratak i opstanak drugih naroda i cekati povoljnu priliku da dode do promjene u svjetskim odnosima i pripojiti srbiji.

Medutim prosla baka sa kolacima.

BiH ide nezaustavljivim putem ka normalnoj drzavi i ka tome da se poniste rezultati rata i genocida.

Oni koji ne postuju zakon BIH i ne zele da zive u takvoj BIH eno im primjer Jelavic.

Ko ga stvorio neka ga i unisti.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

:) @ Monolog i @ sve ce doci na svoje, odlicni prilozi, cestitam :thumbup: :bih:
atlas

Post by atlas »

monolog

Ovo je apsurdno. Da nije bilo GENOCIDA, ne bi bilo ni RSa. Jednostavno.

Pricas o iskljucenju jednog naroda u BiH ukidanjem RSa (sto je daleko od istine). Istina je da su DVA naroda u BiH iskljucena uvodjenjem RSa.

Da nije bilo genocida nebi bilo ni FBiH, a treći narod je isključen na njenoj teritoriji. Sad ćeš ti reći kako je tebi i do ukidanja i FBiH, to me ne interesuje, ali nije to bitno BH bez RS ne ide. Gledaj bio je rat, borba i sranja na sve strane, iz toga ne proizilazi ništa dobro, a zna se što je rat počeo. Mislim bilo bi glupo da ja sad kažem kako je sve u RS tokom rata bilo zlatno, naravno da nije, bilo je loše, do juče braća danas neprijatelji, progoni ubistva sve se to dešavalo i u RS i u FBiH. Sve u svemu nesretni rat se okončao i ostadoše RS i FBiH, i ko bi rekao da će više ikad biti priče o BH, na sreću ili nesreću bi, i ljudi se počeše slobodno kretati, pa se i vraćati (a u RS povratak ide mnogo bolje, čak je i Kebo neki dan rekao da u RS nema prepreka povratku), pa biše zajednički pasoši, lične karte, valuta... pa doje do uspostavljanja jedinstvenog ekonomskog prostora, pa carine pa onda još dosta toga, pa vojska, pa pokušeše da diskredituju RS sa onim smiješnim mapama, pa ne uspjedoše, tuc muc hop cup pade dogovor oko policije, normalan dogovor pa sad još i novi ustav i da se to valjda jednom završi(a to je nekih jo 5-6 god.). Sad kad je RS dala toliko toga da zajedno sa FBiH na zajedničkom nivou pokušaju napraviti nekakvu državu, sad nju treba ukinuti i stvarati ponovo isto sranje pa da se opet desi tamo neki referendum pa... nesmijem ni pomisliti.Za Srbe(ko ne vjeruje nek organizuje neku anketu pa nek provjeri) kao konstitivni narod u BH nema govora o BH bez RS, a kao takvi njeno ukidanje nije moguće, prema tome a i po ustavu RS ostaje.

Uvijek neka zamjena teza i optuzivanje za nesto sto cetnici sami rade.
????!!?????!

Stara prica... Prozvakana na hiljadu tema dosada... I opet, i da je bilo uzajamnog genocida, to ga ne opravdava.
Apsolutno, samo što ti nikad ne kažeš bilo ga je na obe strane, uvijek samo na jednoj.

Po tebi je genocid i

atlas (citat):

настојање сврштавање једног народа у државу у какву он не жели итд.

Nije to genocid po meni, to je gnocid i pročitaj to imaš link iznad.

Opet, vecina protjeranih gradjana sadasnjeg RSa (koji cine vecinu u RSu) ne zeli RS! Znaci ipak priznajes genocid.
Ja priznajem genocid i zločine na teritoriji cijele BH, a ti to tumači kako god hoćeš, tvoje mišljenje mi nije na vrhu liste prioriteta.

atlas (citat):

БХ идем путем да постане у потпуности мулти етичка федерално уређена држава са равноправним односом свих федерални јединица и њени конститутивних народа, и то је њен једини пут, до краја тог пута има још доста али ваљда ће једном све доћи на своје.

Sumnjam... Kao sto sam rekao, mislim da je perspektiva da se u narednih sest do osam godina RS polako i postepeno ukine iznutra, znaci pretezno od strane bosanskih Srba, bez ikakve prisile, bez sadasnjih ultranacionalistickih kriminalaca na celu, shvatajuci da je RS nastala pogresnom politikom tj. ratom i da ce im u protivnom crni oblak GENOCIDA visiti nad glavom u nedogled. Vlastita prava se mogu ostvariti i bez tlacenja i ubijanja drugih.

Ti to tako vidiš, ja ne(sem zadnje reč.), vrijeme će pokazati šta će biti, a biće multi etička federalno uređena država sa ravnopravnim odnosom svih federalni jedinica i njeni konstitutivnih naroda.

sve ce doci na svoje

Koncept je jasan.

Zadrzati genocidnu tvorevinu rs gdje ce zivjeti 90% srba i biti onemogucen povratak i opstanak drugih naroda i cekati povoljnu priliku da dode do promjene u svjetskim odnosima i pripojiti srbiji.

Ne seri, bolje ćuti ako namaš ništa pametno da kažeš.
Oni koji ne postuju zakon BIH i ne zele da zive u takvoj BIH eno im primjer Jelavic.
Ja zakon poštujem i živim u BH, tačnije u RS jednom od 2 entiteta BH, a ti? Svi koji se ne slažu sa tvojom idejom da idu, nema šta, sjedi 5. :(
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

:-? de ba @Atlas, vozis i cirlicu i latinicu u tvojim postovima. Pola se ne razumije sta pises, sva ti se cirilica izvitopirila. :-D
atlas

Post by atlas »

Novi_Nick ево ти ћирилица кад је тако волиш :)
иначе са тобом само преко заставица Image
da pamtis

Post by da pamtis »

atlas wrote:Novi_Nick ево ти ћирилица кад је тако волиш :)
иначе са тобом само преко заставица Image
Mnoge srpske skupine demantiraju genocid, tvrdeći kako je masovno ubistvo od skoro 8.000 Bošnjaka znatno preuveličano, da vlada Republike Srpske nije imala nikakvu politiku istrebljivanja, ili barem da je obim genocida znato preuveličan. Oni koji ne demantiraju masovna ubistva od strane Republike Srpske (općenito oni koji su neupučeni, s tvrdnjama o potrebi revizije događaja) bave se prikazivanjem "nemoralnih ekvivalenta" koji su nerijetko dio propagande (npr. ubijanje Srba od strane Nasera Orića, etničko čiščenje Srba u Hrvatskoj) i/ili opravdanja za pogubljenja (npr. osveta ili kažnjavanje za sabotaže, terorizam, ili subverziju).

Srbi nisu imala povjerenje u "zapadno objašnjene" događaja zbog dugih odugovlačenja u dokazivanju da je bilo masovnih grobnica u području Srebrenice, i da su ljudi u njima u stvari bili Bošnjaci (trebalo je skoro deset godina da bi značajan postotak tijela bio identificiran). Prema njima, općeprihvaćena priča je postala još više sumnjiva nakon što je visoki predstavnik Paddy Ashdown smijenio komisiju za Srebrenicu Republike Srpske koja je prvobitno objavila da su Srebreničani izvršili kolektivno samoubistvo. Ovo je samo pogoršalo zabrinutost da postoji pristranost Zapada u vezi s većom koncentracijom na ratne zločine Srba u odnosu na Bošnjake i Hrvate.

Srpska strana je 2004. godine, pod pritiskom Visokog predstavnika, službeno priznala broj ubijenih Bošnjaka i izrazila žaljenje za masakr, a broj ubijenih nije pod znakom pitanja osim za par slučajeva. Mnoge nacije i međunarodne organizacije smatraju da se u Srebrenici desio masakr, a većina ih smatra da se radilo o genocidu. Vlada manjeg bh. entiteta Republike Srpske je osudila zločin. Vlada Srbije je osudila zločin, ali relativizujući ga na način da je osudila i sve druge zločine koji su se dogodili na Balkanu, iako mnogi Srbi iz Srbije i dalje sumnjaju u broj ubijenih. Na zapadu, radikali na obje strane političkog spektra spore se oko genocida radi različitih razloga.

Image http://www.genocid.org/naslovna.php Image
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

atlas wrote: Ja zakon po�tujem i �ivim u BH, tačnije u RS jednom od 2 entiteta BH, a ti? Svi koji se ne sla�u sa tvojom idejom da idu, nema �ta, sjedi 5. :(

...jedan mali primjer...jedanaest bosnjackih kuca je sruseno da bi se u centru bijeljine napravila velika crkva, koja i dan danas stoji...digni glas protiv toga i zahtijevaj da se ljudima vrati njihova privatna imovina, pa onda dodji da prosipas demokratiju...
Murisno1

Post by Murisno1 »

Ma genocid je pocinjen (uglavnom nad Bosnjacima)! Vjerovatno je bilo "nekontrolisanih" ubijanja i od strane druga dva naroda ali su bili u afektu! Npr, znam jedan slucaj gdje je otac jednog poginulog mladica u tuzli nakon sto je sazno da mu je sin poginuo na ratistu otiso na groblje i poveo komsiju srbina i fino mu reko da iskopa sebi grob i ovaj ga fino utoho!! Ja mislim da ne bi mogao pociniti tako nesto međutim kad ti je situacija da "otac sahrani sina" ja stvarno ne znam da li bi u meni progovorilo ono razumno!! Mome tetku je gotovo sva rodbina pobijena u Srebrenici i covjek svake godine ode i zakopa nekog..i ja stvarno ne mogu da zamislim kako i o ceemu taj covjek razmislja kad su u pitanju Srbi i RS!!

Kao sto je reko jedan nas srpski knjizevnik "da sam vjernik svako jutro bi molio Boga da ukine RS"
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

1. radi se o crnogorskom knjizevniku...

2. ne postoji "nekontrolisano" ubijanje, ako je vec to pocinio, onda treba biti spreman i da "nekontrolisano" ide na robiju...zlocin je zlocin, i da je ubio ne znam koliko jos ljudi, to mu sina ne bi vratilo...
Murisno1

Post by Murisno1 »

Sve ja to znam jarane...ali jel ti mislis je li njemu do zivota ako mu je sin pogino... robija je njemu jarane ostatak zivota a zna se ko je za to kriv!!!!!!!
_galaksija

Post by _galaksija »

Tema je ako se ne varam rusenje RS.No...da li ce se to zaista desiti pitanje je???Srbi u RS jos uvijek u mislima zamisljaju VELIKU SRBIJU i nadaju se danu kad ce biti spojeni sa Srbijom i CG.(Mnogi i zive u tom ubjedjenju da je se to vec desilo)Oni ne mogu da shvate da nisu dobro prihavceni od svoje brace Srba sa Istoka.
No,postojala ili ne postojala RS ili PC stvarno nista mi ne znaci...mogu ja zivjeti i bey tog komada nase teritorije...sasvim mi je super. :)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

@ Galaksija,
ne valja ti prica, ti poklanjas 50% teritorije BiH ko da je to tvoja neka privatna prcija a ne drzava i teritorija Bosanca i Hercegovaca. Tebi je mozda dovoljna tvoja avlija i fildzan drzava.

Srbija je napravila rat da uzme sto vise teritorija susjednih drzava. Hrvatska se sa Slovenijom svadja oko nekoliko Km2 teritorije na moru i na kopnu. Srbija i Hrvatska ne daju ni pedlja svoje teritorije, ne oprastaju i ne poklanjaju nikome nista a ti nasla da se slazes sa otpisom pola BiH teritorije i da je otpisujes u sekundi.

Zaboravi tu SrpskoHrvatskuBosnjacku politiku. BiH je prije svega drzava Bosanaca i Hercegovaca a zatim svih onih koji je postuju i cuvaju njen teritorijalni integritet.

Tkz. RS i Federacija se moraju ukinuti i oko toga nema nikakvih kompromisa i sl.
Murisno1

Post by Murisno1 »

Mi (Bosanci i Hercegovci) samo treba da se zezsce i zivlje borimo za cjelovitu i nezavisnu BiH makar onoliko koliko se Srbi bore za opstanak RSa !!!
furlan

Post by furlan »

Atlas
KADA RS POCNE ISPUNJAVATI SVA LJUDSKA PRAVA KOJA TREBA DA SU ZAGARANTOVANA NE SAMO NA PAPIRU NEGO I U STVARNOSTI,KADA ISPORUCE RATNE ZLOCINCE, KADA PRIHVATE CINJENICU DA JE U IME ISTE IZVRSEN GENOCID I ISKRENO SE POKAJU ZA ONO STO SU UCINILI, KADA SE IZBJEGLI VRATE TAMO GDJE SU BILI RANIJE I ZELE OPET DA BUDU,KADA SE BUDEMO OSJECALI SIGURNO I UGODNO NA BILO KOJEM PEDLJU ZEMLJE BOSNE,KADA PRIVATNO VLASNISTVO BUDE IZNAD DRZAVNOG I VJERSKOG,KADA PO MISLJENJE NE BUDE ISLA U BEOGRAD,KADA VRATI NAZIVE GRADOVIM KOJI SU UVIJEK IMALI PRIDJEV BOSANSKI, KADA BUDE AKTIVNA U BOSANSKOJ POLITICI NE SAMO ZA SVOJ RACUN NEGO I U KORIST DRUGIH,KADA PRESTANE DA ZAPISIVA ZEMLJU SA ATRIBUTOM SRPSKI ,KADA...
jos sa hiljadu drugih stvari pokaze da je republika dostojna da nosi ime republike onda cu poceti da je uvazavam i smatram dijelom Bosne i Hercegovine, a dok se to ne desi moja politicka platforma a i mase drugih ce se zasnivati na ukidanju iste.
Murisno1

Post by Murisno1 »

a 98% toga se nikad nece desit tako da sam i ja za ukidanje iste :-D
atlas

Post by atlas »

da pamtis

Ја не знам само који то мозак може наредити убиство толико људи а да при том мисли да чини добро свом народу, сви одговорни за Сребреницу морају и требају бити кажњени, број жртава утврђен и све остало, да се та прича коначно разријеши у потпуности.
А што се тиче манипулације бројем жртава, и тога је било, баш је скоро било приче о неким људима из Црне Горе који су се нашли на тим списковима, наравно ово не умањује злочин само једноставно треба и то прихватити.
Srbi nisu imala povjerenje u "zapadno objašnjene" događaja zbog dugih odugovlačenja u dokazivanju da je bilo masovnih grobnica u području Srebrenice, i da su ljudi u njima u stvari bili Bošnjaci (trebalo je skoro deset godina da bi značajan postotak tijela bio identificiran). Prema njima, općeprihvaćena priča je postala još više sumnjiva nakon što je visoki predstavnik Paddy Ashdown smijenio komisiju za Srebrenicu Republike Srpske koja je prvobitno objavila da su Srebreničani izvršili kolektivno samoubistvo. Ovo je samo pogoršalo zabrinutost da postoji pristranost Zapada u vezi s većom koncentracijom na ratne zločine Srba u odnosu na Bošnjake i Hrvate.
Е ово је смијешно, колективно самоубиство, тај који је то изјавио(ако јесте пошто нисам са тим упознат) сигурно није здрав или га је неки други болесник на то приморао.

Нема ту никаквог релативизовања ако се осуде сви злочини, погрешно је форсирати само један, а одговорни за све трбају да се казне.
Kurt_Kombajn
...jedan mali primjer...jedanaest bosnjackih kuca je sruseno da bi se u centru bijeljine napravila velika crkva, koja i dan danas stoji...digni glas protiv toga i zahtijevaj da se ljudima vrati njihova privatna imovina, pa onda dodji da prosipas demokratiju...
Наравно да сам против тога, и ево дижем глас против такве градње вјерских објеката, градити на туђој имовини цркву????!!?
Само што сличних и горих примјера у цијелој БХ има на стотине а ти овде наводиш само један од многих.
Murisno1
Ma genocid je pocinjen (uglavnom nad Bosnjacima)! Vjerovatno je bilo "nekontrolisanih" ubijanja i od strane druga dva naroda ali su bili u afektu! Npr, znam jedan slucaj gdje je otac jednog poginulog mladica u tuzli nakon sto je sazno da mu je sin poginuo na ratistu otiso na groblje i poveo komsiju srbina i fino mu reko da iskopa sebi grob i ovaj ga fino utoho!! Ja mislim da ne bi mogao pociniti tako nesto međutim kad ti je situacija da "otac sahrani sina" ja stvarno ne znam da li bi u meni progovorilo ono razumno!! Mome tetku je gotovo sva rodbina pobijena u Srebrenici i covjek svake godine ode i zakopa nekog..i ja stvarno ne mogu da zamislim kako i o ceemu taj covjek razmislja kad su u pitanju Srbi i RS!!

Kao sto je reko jedan nas srpski knjizevnik "da sam vjernik svako jutro bi molio Boga da ukine RS"
Ево је стварно смијешно, неконтролисано убијање??!!!???!!!!
Да баш ће теби погинулу особу вратити и умањити то што ћеш отићи и убити припадника другог народа, какво је то размишљање. И злочине не чини цијели народ него поједници које траба изоловати и казнити, проблем је што ти то неможеш схватити.

А мишљење овог књижевника и није неки аргумент, као што рече један Бошњачки књижевник, да сам вјерник сваки дан би се молио против укидања РС. :)
Murisno1
Sve ja to znam jarane...ali jel ti mislis je li njemu do zivota ako mu je sin pogino... robija je njemu jarane ostatak zivota a zna se ko je za to kriv!!!!!!!
А да нису случајно сви Срби, па под хитно треба укинути РС. Нормално да је крив човјек који га је убио, а за то није имао „оправдан разлог“.

Novi_Nick
@ Galaksija,
ne valja ti prica, ti poklanjas 50% teritorije BiH ko da je to tvoja neka privatna prcija a ne drzava i teritorija Bosanca i Hercegovaca. Tebi je mozda dovoljna tvoja avlija i fildzan drzava.

Srbija je napravila rat da uzme sto vise teritorija susjednih drzava. Hrvatska se sa Slovenijom svadja oko nekoliko Km2 teritorije na moru i na kopnu. Srbija i Hrvatska ne daju ni pedlja svoje teritorije, ne oprastaju i ne poklanjaju nikome nista a ti nasla da se slazes sa otpisom pola BiH teritorije i da je otpisujes u sekundi.
Ма тако је мајсторе, раци јој, какав смијех!!!
Zaboravi tu SrpskoHrvatskuBosnjacku politiku. BiH je prije svega drzava Bosanaca i Hercegovaca a zatim svih onih koji je postuju i cuvaju njen teritorijalni integritet.
БХ је држава три конститутивна нараода и свих остали нацијонални мањина и свих њених грађана, наки се можда осјећају као Босанци неки као Херцеговци неки као Американци....
Tkz. RS i Federacija se moraju ukinuti i oko toga nema nikakvih kompromisa i sl.
По теби....

Е да ево да лупим још коју заставицу Image
Murisno1
Mi (Bosanci i Hercegovci) samo treba da se zezsce i zivlje borimo za cjelovitu i nezavisnu BiH makar onoliko koliko se Srbi bore za opstanak RSa !!!
БХ је и независна и цјеловина а њену цјеловитост по уставу чине ентитети, а у пракси и још један дистрикт, све ће се то регулисати новим уставом.
furlan
KADA RS POCNE ISPUNJAVATI SVA LJUDSKA PRAVA KOJA TREBA DA SU ZAGARANTOVANA NE SAMO NA PAPIRU NEGO I U STVARNOSTI,KADA ISPORUCE RATNE ZLOCINCE, KADA PRIHVATE CINJENICU DA JE U IME ISTE IZVRSEN GENOCID I ISKRENO SE POKAJU ZA ONO STO SU UCINILI, KADA SE IZBJEGLI VRATE TAMO GDJE SU BILI RANIJE I ZELE OPET DA BUDU,KADA SE BUDEMO OSJECALI SIGURNO I UGODNO NA BILO KOJEM PEDLJU ZEMLJE BOSNE,KADA PRIVATNO VLASNISTVO BUDE IZNAD DRZAVNOG I VJERSKOG,KADA PO MISLJENJE NE BUDE ISLA U BEOGRAD,KADA VRATI NAZIVE GRADOVIM KOJI SU UVIJEK IMALI PRIDJEV BOSANSKI, KADA BUDE AKTIVNA U BOSANSKOJ POLITICI NE SAMO ZA SVOJ RACUN NEGO I U KORIST DRUGIH,KADA PRESTANE DA ZAPISIVA ZEMLJU SA ATRIBUTOM SRPSKI ,KADA...
jos sa hiljadu drugih stvari pokaze da je republika dostojna da nosi ime republike onda cu poceti da je uvazavam i smatram dijelom Bosne i Hercegovine, a dok se to ne desi moja politicka platforma a i mase drugih ce se zasnivati na ukidanju iste.
И кад се све то деси са цијелом БХ онда ће све бити у реду, исти су проблеми и у РС као и осталим дијеловима БХ.
А твоја политичка платформа је погрешна, да ли то значи да и ја треба да радим на укидању БХ јер је и она у истима проблемима а можда и у већим као и РС?
furlan

Post by furlan »

Po odredjenim stvarima si u pravu.Takva Bosna nam treba ali sa razlikom trenutnom koj je slijedeca.Uporedi procente povratka u Federaciji i RS, u Bosni srusise djamiju napravljenu na privatnom vlasnistvu dok u RS im ne pada na pamet,Federacija predade svoje generale u Hag a RS..U Sa Srbi prodaju svoju imovinu,dok s druge strane nemaju sta da prodaju jer je sravnjeno sa zemljom da nema sanse za povratak, djele privatnu imovinu kao opstinsku za izgradnju kuca, ne dade se nijednom gradu pridjev Bosnjacki a tamo,da ne nabrajamo..Malo ,samo malo realnosti.Zasto biti iskljuciv.Ja se sa tvojom politickom platformom ne slazem a ne kazem da je pogresna.I to je jedna od razlika.
atlas

Post by atlas »

furlan
Po odredjenim stvarima si u pravu.Takva Bosna nam treba ali sa razlikom trenutnom koj je slijedeca.Uporedi procente povratka u Federaciji i RS, u Bosni srusise djamiju napravljenu na privatnom vlasnistvu dok u RS im ne pada na pamet,Federacija predade svoje generale u Hag a RS..U Sa Srbi prodaju svoju imovinu,dok s druge strane nemaju sta da prodaju jer je sravnjeno sa zemljom da nema sanse za povratak, djele privatnu imovinu kao opstinsku za izgradnju kuca, ne dade se nijednom gradu pridjev Bosnjacki a tamo,da ne nabrajamo..Malo ,samo malo realnosti.Zasto biti iskljuciv.Ja se sa tvojom politickom platformom ne slazem a ne kazem da je pogresna.I to je jedna od razlika.
У РС повратак иде много боље неге у ФБиХ, препрека за повратак нема и то је рекао и министар избјеглица и расељени лица БХ Кебо, ја нисам нешто примјетио да има неких инцидената са повратницима. Само је проблем што те људе кад се врате чакају исти проблеми које имаја и остатак становништва. Ако је то са џамијом тачно све похвале, а мореће и ови ту цркву једном, под условом наравно да је она стварно направљена на туђој имовини, незаконито. Ја сам лично против рушења, радије сам за неки компромис али ако оштећени то не прихватају, рушење и готово.

Ево почели су и ови редам да изручују све, а ову двојицу главни РС све да оће не може испручити, ту су неке мутније игре у питању.

Што се тиче подјеле приватне имовине као општинеске, каква стока нам сједи у власти изгледа да је и то могуће, само ми није јасно јел они мисле вјечно држати туђе за своје, једном ће се to morati вратити а ти људи треба да наплате дебеле оштете прво од тих ментола што доносе такве одлуке па онда и од државе.

Није реално очекивати давење предзнака неког града у ФБиХ Српски или у РС Бошњачки, бар не сад. Али је и глупо кад суд донесе одлуку о привреном преименовању градова у РС а у исто вријеме се у Сарајеву хоће преименовати Аеродром у име АИ.

Ако се са нечим не слажеш онда је то вјероватно зато што мислиш да је то погрешно, ја се са ставом о рушењу РС не слажем и мислим да је погрешан, то ти није искључивост, само моје мишљење.
Murisno1

Post by Murisno1 »

Pa atlas vama nikad nije kriv narod...kod vas je uvijek kriv pojedinac!! Pa jarane kad se dogovarala reforma policije okupili ste se na trgu u Banjoj Lucii i slavili kad su vasi lideri odbijali sve moguce reforme i napredke u ovoj nesretnoj drzavi. Hoces sad reci da je opet neki pojedinac kriv sto ste se okupili i pozdravljali svaki destruktivni akt vaseg entiteta?! Ma mani se te ba price!! Sad govorite o nekim zlocinima nad srbima u Sarajevu koji su ginuli od vasih granata .ebiga! Mozda ti imas neki razumniji stav medjutim tvoj narod je direktno podrzavo i podrzava svaku destrukciju ove drzave kako vi "nasi Srbi" tako i ovi na Istoku!
Post Reply