Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zašto bismo trebali biti ponosni ili ne-ponosni na činjenicu da se dogodilo da smo rođeni i odrasli u određenom geografskom području? Meni je to isto kao da neko kaže "Jesi li ponosan što imaš smeđe oči?". Takva vrsta "ponosa" nema apsolutno nikakvu težinu. Mogu biti ponosan na nešto što sam sam napravio (ako je dobro), na zajednicu ako smo nešto zajedno uradili, ali biti ponosan, ono po automatizmu, jer sam iz ove ili one države meni nema nikakvog smisla. To ne znači da državu ne volim, naprotiv. Mislim da je samo takva vrsta ponosa zapravo maska i bacanje prašine u oči jer nam taj neki zanos o ljubavi prema zemlji onemogućuje da racionalno razmišljamo o ono što valja i ne valja u zemlji u kojoj živimo.
Na ono što je lijepo i dobro u BiH je suludo biti ponosan jer ni to što valja nismo mi stvorili, npr, priroda, prelijepa zelena brda itd. Skoro ništa u ovoj zemlji što valja nije nastalo našom zaslugom.
Last edited by Vitezanin on 13/10/2017 09:30, edited 1 time in total.
mO k3 wrote:haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
o, o, mogul' ja, mogul' ja?
meteorit135531
meteorit135531 wrote:Hoću li tada biti magnet za picke, hoću.
Jesam li sada lijep, jesam.
Ja sam neopisivo lijep, ali sam sad fukara koja živi u čahuri i nema ništa.
Ali promijenit će se to.
mO k3 wrote:haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
o, o, mogul' ja, mogul' ja?
meteorit135531
meteorit135531 wrote:Hoću li tada biti magnet za picke, hoću.
Jesam li sada lijep, jesam.
Ja sam neopisivo lijep, ali sam sad fukara koja živi u čahuri i nema ništa.
Ali promijenit će se to.
nisi fukara ti si bre gospodin ... ne prodaji se ispod svoje vrijednosti
ALI ponos gledam da sakrijem koliko je moguce vise ( ono diskretno ) da se moji sugradjani ( stanovnici iste drzave koji je ne dozivljavaju domovinom) ne bi osjecali neugodno i nasli ugrozeni
ALI ponos gledam da sakrijem koliko je moguce vise ( ono diskretno ) da se moji sugradjani ( stanovnici iste drzave koji je ne dozivljavaju domovinom) ne bi osjecali neugodno i nasli ugrozeni
allah te nagradio
E to je bosnjo , merhametlija ...
Vitezanin wrote:zašto bismo trebali biti ponosni ili ne-ponosni na činjenicu da se dogodilo da smo rođeni i odrasli u određenom geografskom području? Meni je to isto kao da neko kaže "Jesi li ponosan što imaš smeđe oči?". Takva vrsta "ponosa" nema apsolutno nikakvu težinu. Mogu biti ponosan na nešto što sam sam napravio (ako je dobro), na zajednicu ako smo nešto zajedno uradili, ali biti ponosan, ono po automatizmu, jer sam iz ove ili one države meni nema nikakvog smisla. To ne znači da državu ne volim, naprotiv. Mislim da je samo takva vrsta ponosa zapravo maska i bacanje prašine u oči jer nam taj neki zanos o ljubavi prema zemlji onemogućuje da racionalno razmišljamo o ono što valja i ne valja u zemlji u kojoj živimo.
Na ono što je lijepo i dobro u BiH je suludo biti ponosan jer ni to što valja nismo mi stvorili, npr, priroda, prelijepa zelena brda itd. Skoro ništa u ovoj zemlji što valja nije nastalo našom zaslugom.
Komentar na svom mjestu..nismo nista uradili da nase prirodne ljepote dodatno sacuvamo, zastitimo..naprotiv. Bitno je reci da nam je priroda lijepa, kao i sto jeste...a o smecu, kradzi suma, kanalizaciji u planinskim jezerima, necemo..
Ako je poenta bila samo reci..eto ponasna sam..jesam..i nastavicu zmiriti.
Ne prodje ni tren a da ne vidim ponosne ljude sto sad pa sad polete u nebesa, jure medju zvijezdama, ne spustaju se nigjde,
odose....... toliko bih volio da se nikad ne vrate, neka idu, premala je Zemlja za njih, kako mi se cini i u nebesima za njih mjesta nema.
Ponos, biti ponosan...... tesko mi je to, ne bih volio jos to da nosam,
lagahno sebe do kuce dovuci pa sa zenom finu promuhabetit, pogledat je ispod oka, cuti joj cvrkut rahatluka, kako dise..... je li me procitala da sam njoj pobjegao od ponosnih letaca sto mi sunce zaklanjaju, sve uvehnu od njih.
Ponos je supljak koji nema kraja..... samo picis a veze nemas gdje picis, a ja ne picim nigdje ako ne znam gdje picim, onda stanem pa nazad kuci.
mali jomu wrote:DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ne prodje ni tren a da ne vidim ponosne ljude sto sad pa sad polete u nebesa, jure medju zvijezdama, ne spustaju se nigjde,
odose....... toliko bih volio da se nikad ne vrate, neka idu, premala je Zemlja za njih, kako mi se cini i u nebesima za njih mjesta nema.
Ponos, biti ponosan...... tesko mi je to, ne bih volio jos to da nosam,
lagahno sebe do kuce dovuci pa sa zenom finu promuhabetit, pogledat je ispod oka, cuti joj cvrkut rahatluka, kako dise..... je li me procitala da sam njoj pobjegao od ponosnih letaca sto mi sunce zaklanjaju, sve uvehnu od njih.
Ponos je supljak koji nema kraja..... samo picis a veze nemas gdje picis, a ja ne picim nigdje ako ne znam gdje picim, onda stanem pa nazad kuci.
sadie_forever wrote:Nisam i ne vidim da imamo na sto biti ponosni,zaista.Hvalimo se sto kod nas zive kao druge vjere zajedno,toga ima u mnogim drzavama(a bez etnickog ciscenja),ne znam cime se jos ponosimo inace
naravno da nisi kad ti je svekrva zivot zagorcala
Eh jbg sad ,nismo se vidjele gotovo 2 god i zivot zagorcan ja sam Bosanka i volim svoju zemlju,ali sam vidjela da smo mi previse maleni i previse obicni da bi se ponosili na bilo sta,,,a evo citam trenutno jedan internacionalni forum i mali ljudi obicno isticu sto i mi,multikulti,ovo ono ,zaista nemamo nista posebno.osim to sto su nam muskarci u braku dobri
sadie_forever wrote:Nisam i ne vidim da imamo na sto biti ponosni,zaista.Hvalimo se sto kod nas zive kao druge vjere zajedno,toga ima u mnogim drzavama(a bez etnickog ciscenja),ne znam cime se jos ponosimo inace
naravno da nisi kad ti je svekrva zivot zagorcala
Eh jbg sad ,nismo se vidjele gotovo 2 god i zivot zagorcan ja sam u Bosni zivjela i vidjela da smo mi previse maleni i previse obicni da bi se ponosili na bilo sta,,,a evo citam trenutno jedan internacionalni forum i mali ljudi obicno isticu sto i mi,multikulti,ovo ono ,zaista nemamo nista posebno.osim to sto su nam muskarci u braku dobri
glupo mi se ponosit zemljom u kojoj sam rodjen ma koja to bila
mogu je voljet il jok a mnogi je ne vole--njihov problem
forumas mali jomu je fino napisAo vrijedi procitat
Ja, ne. Zasto?
Zasto da im uskracujememo da kuvaju, ususavaju, planiraju godisnje odmore , sve sami rezervisu, placaju i vode racuna kada sta treba platiti ...
Ja nekako volim kad mi samo kaze,zakazi ti kad hoces,gdje hoces bez da on ima neke svoje zelje
Ne znam smijem li ovdje napisati --ali me Srbi nerviraju sa svojim ponosom.Sta je tom narodu.I djecu odgajaju tako.NERVIRAJU- ko'Ameri kad se razmasu sa zastavom, ko' da ne znamo da smo u toj zemlji.
Mi, Bosanci smo -opozit.
Ja, ne. Zasto?
Zasto da im uskracujememo da kuvaju, ususavaju, planiraju godisnje odmore , sve sami rezervisu, placaju i vode racuna kada sta treba platiti ...
Ja nekako volim kad mi samo kaze,zakazi ti kad hoces,gdje hoces bez da on ima neke svoje zelje
i ja volim kad mi ona naredjuje, valjda tako naviko
najdraze mi kad ujutro ustanem i nadjem spisak sa zadacima koje moram u toku dana odradit
sve fino napisano ne volim kad mi usmeno naredjuje tad imam osjecaj da je ljuta i da me ruzi ima nekakav cudan glas, naredjivacki
Ja, ne. Zasto?
Zasto se opterecujes tolikim poslom, obavezama. Imas li vremena za sebe?
Sad se pitam , kako nadjes vremena da tipkas ovdje?
Ja, ne. Zasto?
najdraze mi kad ujutro ustanem i nadjem spisak sa zadacima koje moram u toku dana odradit
sve fino napisano ne volim kad mi usmeno naredjuje tad imam osjecaj da je ljuta i da me ruzi ima nekakav cudan glas, naredjivacki
Ja, ne. Zasto?
Pa vidis kako je fina i pazljiva,napise ti i to rucno
Ja, ne. Zasto?
Nisam od zena kojima sve mora biti tip top,ne pravm uvijek ni domacu hranu nekad mu kazem idi kupi,ako kaze nesto rekoh..hajde ti stigni i on usuti
napravila sam evo sirnicu doduse,cekat ce ga aBd,ali nije ni to svaki dan
Ja, ne. Zasto?
ima zajebanu svekrvu
ne do bog nikom svekrvu kao sto sadi ima i hanumu kakvu ja imam