DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mO k3

#176 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

realna do boli wrote:To sto smo deklarativno..ponosni..hajd i nekako razumijem, ali sto necemo da vidimo realnost, e, to nerazmijem.
uf mogu ti reci da mi ides na zivce....
jeli ti mislis da smo mi slijepi ...
haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
Vitezanin

#177 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by Vitezanin »

zašto bismo trebali biti ponosni ili ne-ponosni na činjenicu da se dogodilo da smo rođeni i odrasli u određenom geografskom području? Meni je to isto kao da neko kaže "Jesi li ponosan što imaš smeđe oči?". Takva vrsta "ponosa" nema apsolutno nikakvu težinu. Mogu biti ponosan na nešto što sam sam napravio (ako je dobro), na zajednicu ako smo nešto zajedno uradili, ali biti ponosan, ono po automatizmu, jer sam iz ove ili one države meni nema nikakvog smisla. To ne znači da državu ne volim, naprotiv. Mislim da je samo takva vrsta ponosa zapravo maska i bacanje prašine u oči jer nam taj neki zanos o ljubavi prema zemlji onemogućuje da racionalno razmišljamo o ono što valja i ne valja u zemlji u kojoj živimo.

Na ono što je lijepo i dobro u BiH je suludo biti ponosan jer ni to što valja nismo mi stvorili, npr, priroda, prelijepa zelena brda itd. Skoro ništa u ovoj zemlji što valja nije nastalo našom zaslugom.
Last edited by Vitezanin on 13/10/2017 09:30, edited 1 time in total.
tranquil

#178 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by tranquil »

mO k3 wrote:haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
o, o, mogul' ja, mogul' ja?

meteorit135531 :D
meteorit135531 wrote:Hoću li tada biti magnet za picke, hoću.
Jesam li sada lijep, jesam.
Ja sam neopisivo lijep, ali sam sad fukara koja živi u čahuri i nema ništa.
Ali promijenit će se to. :bih:
mO k3

#179 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

tranquil wrote:
mO k3 wrote:haj ovako navedi mi neku lijepu stvar u bosni??
o, o, mogul' ja, mogul' ja?

meteorit135531 :D
meteorit135531 wrote:Hoću li tada biti magnet za picke, hoću.
Jesam li sada lijep, jesam.
Ja sam neopisivo lijep, ali sam sad fukara koja živi u čahuri i nema ništa.
Ali promijenit će se to. :bih:
nisi fukara :) ti si bre gospodin ... ne prodaji se ispod svoje vrijednosti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#180 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by Truba »

nekad mi bude drago kad prođe četa turista a svi su do pupka većini građana u ferhadiji

ali eto oni preletiše pola planete zahvaljujući ekonomiji svoje zemlje a mi ostadosmo visoki :lol: :mrgreen:
muha_sa

#181 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by muha_sa »

Black swan wrote:nekad mi bude drago kad prođe četa turista a svi su do pupka većini građana u ferhadiji

ali eto oni preletiše pola planete zahvaljujući ekonomiji svoje zemlje a mi ostadosmo visoki :lol: :mrgreen:
tebi je vakat da se vanka ispalis :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#182 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by Truba »

ne kontam
TDK-90

#183 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by TDK-90 »

Sigurno da sam ponosan :-D

ALI ponos gledam da sakrijem koliko je moguce vise ( ono diskretno ) da se moji sugradjani ( stanovnici iste drzave koji je ne dozivljavaju domovinom) ne bi osjecali neugodno i nasli ugrozeni :roll:
mO k3

#184 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mO k3 »

TDK-90 wrote:Sigurno da sam ponosan :-D

ALI ponos gledam da sakrijem koliko je moguce vise ( ono diskretno ) da se moji sugradjani ( stanovnici iste drzave koji je ne dozivljavaju domovinom) ne bi osjecali neugodno i nasli ugrozeni :roll:
allah te nagradio :)
E to je bosnjo , merhametlija ... :mrgreen:
realna do boli

#185 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by realna do boli »

Vitezanin wrote:zašto bismo trebali biti ponosni ili ne-ponosni na činjenicu da se dogodilo da smo rođeni i odrasli u određenom geografskom području? Meni je to isto kao da neko kaže "Jesi li ponosan što imaš smeđe oči?". Takva vrsta "ponosa" nema apsolutno nikakvu težinu. Mogu biti ponosan na nešto što sam sam napravio (ako je dobro), na zajednicu ako smo nešto zajedno uradili, ali biti ponosan, ono po automatizmu, jer sam iz ove ili one države meni nema nikakvog smisla. To ne znači da državu ne volim, naprotiv. Mislim da je samo takva vrsta ponosa zapravo maska i bacanje prašine u oči jer nam taj neki zanos o ljubavi prema zemlji onemogućuje da racionalno razmišljamo o ono što valja i ne valja u zemlji u kojoj živimo.

Na ono što je lijepo i dobro u BiH je suludo biti ponosan jer ni to što valja nismo mi stvorili, npr, priroda, prelijepa zelena brda itd. Skoro ništa u ovoj zemlji što valja nije nastalo našom zaslugom.
Komentar na svom mjestu..nismo nista uradili da nase prirodne ljepote dodatno sacuvamo, zastitimo..naprotiv. Bitno je reci da nam je priroda lijepa, kao i sto jeste...a o smecu, kradzi suma, kanalizaciji u planinskim jezerima, necemo..

Ako je poenta bila samo reci..eto ponasna sam..jesam..i nastavicu zmiriti.
mali jomu

#186 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by mali jomu »

Ne prodje ni tren a da ne vidim ponosne ljude sto sad pa sad polete u nebesa, jure medju zvijezdama, ne spustaju se nigjde,

odose....... toliko bih volio da se nikad ne vrate, neka idu, premala je Zemlja za njih, kako mi se cini i u nebesima za njih mjesta nema.

Ponos, biti ponosan...... tesko mi je to, ne bih volio jos to da nosam,

lagahno sebe do kuce dovuci pa sa zenom finu promuhabetit, pogledat je ispod oka, cuti joj cvrkut rahatluka, kako dise..... je li me procitala da sam njoj pobjegao od ponosnih letaca sto mi sunce zaklanjaju, sve uvehnu od njih.

Ponos je supljak koji nema kraja..... samo picis a veze nemas gdje picis, a ja ne picim nigdje ako ne znam gdje picim, onda stanem pa nazad kuci.
muha_sa

#187 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by muha_sa »

mali jomu wrote:DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Ne prodje ni tren a da ne vidim ponosne ljude sto sad pa sad polete u nebesa, jure medju zvijezdama, ne spustaju se nigjde,

odose....... toliko bih volio da se nikad ne vrate, neka idu, premala je Zemlja za njih, kako mi se cini i u nebesima za njih mjesta nema.

Ponos, biti ponosan...... tesko mi je to, ne bih volio jos to da nosam,

lagahno sebe do kuce dovuci pa sa zenom finu promuhabetit, pogledat je ispod oka, cuti joj cvrkut rahatluka, kako dise..... je li me procitala da sam njoj pobjegao od ponosnih letaca sto mi sunce zaklanjaju, sve uvehnu od njih.

Ponos je supljak koji nema kraja..... samo picis a veze nemas gdje picis, a ja ne picim nigdje ako ne znam gdje picim, onda stanem pa nazad kuci.
:thumbup:
sadie_forever

#188 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by sadie_forever »

muha_sa wrote:
sadie_forever wrote:Nisam i ne vidim da imamo na sto biti ponosni,zaista.Hvalimo se sto kod nas zive kao druge vjere zajedno,toga ima u mnogim drzavama(a bez etnickog ciscenja),ne znam cime se jos ponosimo inace
naravno da nisi kad ti je svekrva zivot zagorcala
Eh jbg sad ,nismo se vidjele gotovo 2 god i zivot zagorcan :D ja sam Bosanka i volim svoju zemlju,ali sam vidjela da smo mi previse maleni i previse obicni da bi se ponosili na bilo sta,,,a evo citam trenutno jedan internacionalni forum i mali ljudi obicno isticu sto i mi,multikulti,ovo ono ,zaista nemamo nista posebno.osim to sto su nam muskarci u braku dobri :thumbup:
muha_sa

#189 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by muha_sa »

sadie_forever wrote:
muha_sa wrote:
sadie_forever wrote:Nisam i ne vidim da imamo na sto biti ponosni,zaista.Hvalimo se sto kod nas zive kao druge vjere zajedno,toga ima u mnogim drzavama(a bez etnickog ciscenja),ne znam cime se jos ponosimo inace
naravno da nisi kad ti je svekrva zivot zagorcala
Eh jbg sad ,nismo se vidjele gotovo 2 god i zivot zagorcan :D ja sam u Bosni zivjela i vidjela da smo mi previse maleni i previse obicni da bi se ponosili na bilo sta,,,a evo citam trenutno jedan internacionalni forum i mali ljudi obicno isticu sto i mi,multikulti,ovo ono ,zaista nemamo nista posebno.osim to sto su nam muskarci u braku dobri :thumbup:
glupo mi se ponosit zemljom u kojoj sam rodjen ma koja to bila :-)
mogu je voljet il jok :-D a mnogi je ne vole--njihov problem :-)

forumas mali jomu je fino napisAo :thumbup: vrijedi procitat
sadie_forever

#190 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by sadie_forever »

moonca wrote:

Ja, ne. Zasto?
Zasto da im uskracujememo da kuvaju, ususavaju, planiraju godisnje odmore , sve sami rezervisu, placaju i vode racuna kada sta treba platiti ... :cutim: :nokti:
Ja nekako volim kad mi samo kaze,zakazi ti kad hoces,gdje hoces bez da on ima neke svoje zelje :mrgreen:
moonca

#191 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by moonca »

osim to sto su nam muskarci u braku dobri :thumbup:
Pa sad.. :-) zavisi 'oklen je .

Ne znam smijem li ovdje napisati --ali me Srbi nerviraju sa svojim ponosom.Sta je tom narodu.I djecu odgajaju tako.NERVIRAJU- ko'Ameri kad se razmasu sa zastavom, ko' da ne znamo da smo u toj zemlji.
Mi, Bosanci smo -opozit.
muha_sa

#192 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by muha_sa »

sadie_forever wrote:
moonca wrote:

Ja, ne. Zasto?
Zasto da im uskracujememo da kuvaju, ususavaju, planiraju godisnje odmore , sve sami rezervisu, placaju i vode racuna kada sta treba platiti ... :cutim: :nokti:
Ja nekako volim kad mi samo kaze,zakazi ti kad hoces,gdje hoces bez da on ima neke svoje zelje :mrgreen:
i ja volim kad mi ona naredjuje, valjda tako naviko :-D
najdraze mi kad ujutro ustanem i nadjem spisak sa zadacima koje moram u toku dana odradit :-D
sve fino napisano :thumbup: ne volim kad mi usmeno naredjuje :-) tad imam osjecaj da je ljuta i da me ruzi :-) ima nekakav cudan glas, naredjivacki :-)
Logovan

#193 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by Logovan »

Jesam. :D
moonca

#194 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by moonca »

sadie_forever wrote:
moonca wrote:

Ja, ne. Zasto?
:?

Zasto se opterecujes tolikim poslom, obavezama. Imas li vremena za sebe? :ceslja: :nokti:
Sad se pitam , kako nadjes vremena da tipkas ovdje? :mastakazes:
insomnia78

#195 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by insomnia78 »

muha_sa wrote:
sadie_forever wrote:
moonca wrote:

Ja, ne. Zasto?
najdraze mi kad ujutro ustanem i nadjem spisak sa zadacima koje moram u toku dana odradit :-D
sve fino napisano :thumbup: ne volim kad mi usmeno naredjuje :-) tad imam osjecaj da je ljuta i da me ruzi :-) ima nekakav cudan glas, naredjivacki :-)
:lol:
sadie_forever

#196 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by sadie_forever »

muha_sa wrote:
sadie_forever wrote:
moonca wrote:

Ja, ne. Zasto?
Pa vidis kako je fina i pazljiva,napise ti i to rucno :mrgreen:
MyTao

#197 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by MyTao »

Kako mozes biti ponosan na nesto na sto nisi imao nikakvog uticaja?
sadie_forever

#198 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by sadie_forever »

moonca wrote:
sadie_forever wrote:
moonca wrote:

Ja, ne. Zasto?

Zasto se opterecujes tolikim poslom, obavezama. Imas li vremena za sebe? :ceslja: :nokti:
Nisam od zena kojima sve mora biti tip top,ne pravm uvijek ni domacu hranu nekad mu kazem idi kupi,ako kaze nesto rekoh..hajde ti stigni i on usuti

napravila sam evo sirnicu doduse,cekat ce ga aBd,ali nije ni to svaki dan :D
muha_sa

#199 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by muha_sa »

moonca wrote:
sadie_forever wrote:
moonca wrote:

Ja, ne. Zasto?

ima zajebanu svekrvu :-)

ne do bog nikom svekrvu kao sto sadi ima i hanumu kakvu ja imam :(
sadie_forever

#200 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???

Post by sadie_forever »

mMuha ,ako imas sinova ne daj zeni da bude nightmare mother in law :lol: ili punica,doduse
Post Reply