samo buraz smanji slova..imamo utisak da galamis na nassirah wrote:
NISAM JA KOMPETENTAN DA RASPRAVLJAM O LJUDSKIM TRAGEDIJAMA, JA SAMO MOGU REĆI ONO ŠTO ĆE POMOĆI DA SE TAKVO ŠTO NIKADA VIŠE NE DESI.......
Zvijeri su oko nas - Koju kaznu biste im dali?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
-
rehaktor
i bog nam kaze, cuvaj se i ja cu te cuvati...
ima nesto istine u ovome sto sirah pise, iako se uopce ne slazem sa njegovim stilom i nacinom na koji iznosi svoje misljenje...
ovdje je problem silovanje... nacin dodatnog omalovazavanja zrtve, dakle, majmunima nije bilo dovoljno sto su djevojku fizicki kaznili, trebalo je jos i silovati da nauci lekciju i ona i okolina... hebi ga zakon copora
siguran sam da bi se slican scenario mogao desiti i da je na mjestu djevojke bio neki slabiji muskarac... zna se da je jedan od nacina kaznjavanja u kriminalnog krugu *aranje u bulju...
hocu reci, svi smo mi manje ili vise izlozeni ovakvim tipovima... pitanje je koliko im dajemo sanse da budu u nasoj blizini...
ima nesto istine u ovome sto sirah pise, iako se uopce ne slazem sa njegovim stilom i nacinom na koji iznosi svoje misljenje...
ovdje je problem silovanje... nacin dodatnog omalovazavanja zrtve, dakle, majmunima nije bilo dovoljno sto su djevojku fizicki kaznili, trebalo je jos i silovati da nauci lekciju i ona i okolina... hebi ga zakon copora
siguran sam da bi se slican scenario mogao desiti i da je na mjestu djevojke bio neki slabiji muskarac... zna se da je jedan od nacina kaznjavanja u kriminalnog krugu *aranje u bulju...
hocu reci, svi smo mi manje ili vise izlozeni ovakvim tipovima... pitanje je koliko im dajemo sanse da budu u nasoj blizini...
-
sirah
za to karanje u bulju navedi JEDNOG KRIMINALCA, POZNATOG I NEPOZNATOG DA JE TO URADIO......
PAO SI ČOVJEČE...........
Kriminalci niu homoseksualci, zar nije jednostavnije njega prebiti (kao ono 3-4 momaka udaraju jednog, jer 1-1 je svašta moguće bez obzira na snagu) a ako ćeš šta karinđati i ako si pravi kriminalac (za zatvora) siluješ mu djevojku........
Kriminalci niu homoseksualci, zar nije jednostavnije njega prebiti (kao ono 3-4 momaka udaraju jednog, jer 1-1 je svašta moguće bez obzira na snagu) a ako ćeš šta karinđati i ako si pravi kriminalac (za zatvora) siluješ mu djevojku........
-
rehaktor
sirah, drzi se ti jagnjetine i ne zamjeri se kojem od bossova ako ti je do guzne nevinosti stalosirah wrote:za to karanje u bulju navedi JEDNOG KRIMINALCA, POZNATOG I NEPOZNATOG DA JE TO URADIO......
koliko god galamio i vikao... naivan si, djecace
- flora.sa
rehaktor:ima nesto istine u ovome sto sirah pise, iako se uopce ne slazem sa njegovim stilom i nacinom na koji iznosi svoje misljenje...
ovdje je problem silovanje... nacin dodatnog omalovazavanja zrtve, dakle, majmunima nije bilo dovoljno sto su djevojku fizicki kaznili, trebalo je jos i silovati da nauci lekciju i ona i okolina...
podapisujem..
ne bih ni ja bolje objasnila...
samo da su uzvratili istom mjerom...ona njih čašom, on nju čašom...gotovo...end of the story...ali su oni ti koji su pretjerali...na njima je veća krivica, to sirah moraš priznati...
eto...
i malo ohani sa prozivanje, OK?
nismo tu da se vrijeđamo nego da diskutujemo, normalno je da se ne možemo složiti u svemu...
ovdje je problem silovanje... nacin dodatnog omalovazavanja zrtve, dakle, majmunima nije bilo dovoljno sto su djevojku fizicki kaznili, trebalo je jos i silovati da nauci lekciju i ona i okolina...
podapisujem..
ne bih ni ja bolje objasnila...
samo da su uzvratili istom mjerom...ona njih čašom, on nju čašom...gotovo...end of the story...ali su oni ti koji su pretjerali...na njima je veća krivica, to sirah moraš priznati...
eto...
i malo ohani sa prozivanje, OK?
nismo tu da se vrijeđamo nego da diskutujemo, normalno je da se ne možemo složiti u svemu...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
e sad jos hoces ime i preyime kriminalca kao i njegove zrtve....sirah wrote:za to karanje u bulju navedi JEDNOG KRIMINALCA, POZNATOG I NEPOZNATOG DA JE TO URADIO......
nebitno....
off
-
sirah
što se tiče siraha,
nije do mene, ja sam samo eksplozivan ponekad, ne mogu se kontrolisat, ali kao što mi žena kaže, ko nema u glavi ima u nogama, pa se vratim svako malo i pobrišem čudne dijelove....
reeahktor hvala,
ali priznaj da si se našao uvrijeđen...
elem
ljudi su krivi i to je jasno, ali NIJE SVE U PARAMA IMA NEŠTO I U LOVI.............
nije do mene, ja sam samo eksplozivan ponekad, ne mogu se kontrolisat, ali kao što mi žena kaže, ko nema u glavi ima u nogama, pa se vratim svako malo i pobrišem čudne dijelove....
reeahktor hvala,
ali priznaj da si se našao uvrijeđen...
elem
ljudi su krivi i to je jasno, ali NIJE SVE U PARAMA IMA NEŠTO I U LOVI.............
-
rehaktor
uvrijedjen? ni slucajno...sirah wrote:što se tiče siraha,
reeahktor hvala,
ali priznaj da si se našao uvrijeđen...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
elem
-
Edit
reaktor, radi se o nepristajanju da oni budu u nasoj blizini - odnosno da se u toj blizini ponasaju kako hoce!hocu reci, svi smo mi manje ili vise izlozeni ovakvim tipovima... pitanje je koliko im dajemo sanse da budu u nasoj blizini...
Umjesto da se izmicemo, moramo se pobrinuti za svoj zivotni prostor!
Zar ne mozete povuci neke paralele???
Nije u pitanju ko zivi pored tebe, nego kako se prema tebi ponasa, kako mu je dozvoljeno da se ponasa! Ne pristajem na to, da mu je sve dozvoljeno, a ne meni je da - uzmaknem, a "sama sam kriva" ako mu se slucjano usprotivim pa ga naljutim...!!!
Ne pristajem na krivicu zrtve!
Nadam se da ce ova djevojka smoci snage, da ih tuzi i trazi im basnoslovnu odstetu za psihicke i psihicke povrede, za unistenje buducnosti... a dokaze o toj unistenoj buducnosti moze naci i medju razmisljanjima iznesenim ovdje na forumu - kako "nije vrijedna molera".
Osim kazne koju bi morali odsluziti po krivicnom zatvoru, treba i da ih oguli za cijeli zivot, za patnju nanesenu njoj i njenoj porodici. Ako obojica kadabahija nakon ovoga ne bankrotiraju, ova drzava - u kojoj se njeni stanovnici moraju bojati susreta sa "jacima" i nemaju nikakvu zastitu - ne ispunjava svoju osnovnu obavezu prema njima...
-
rehaktor
kada govoris o principima, kaznjavanju i ovih o kojima govorimo, kao i ogromnog broja drugih siledzija i kadabahija, slazem se s tobom u potpunosti, ali u svakodnevnom zivotu... daleko im kuca od mojeEdit wrote:reaktor, radi se o nepristajanju da oni budu u nasoj blizini - odnosno da se u toj blizini ponasaju kako hoce!hocu reci, svi smo mi manje ili vise izlozeni ovakvim tipovima... pitanje je koliko im dajemo sanse da budu u nasoj blizini...
Umjesto da se izmicemo, moramo se pobrinuti za svoj zivotni prostor!
Zar ne mozete povuci neke paralele???
Nije u pitanju ko zivi pored tebe, nego kako se prema tebi ponasa, kako mu je dozvoljeno da se ponasa! Ne pristajem na to, da mu je sve dozvoljeno, a ne meni je da - uzmaknem, a "sama sam kriva" ako mu se slucjano usprotivim pa ga naljutim...!!!
Ne pristajem na krivicu zrtve!
Nadam se da ce ova djevojka smoci snage, da ih tuzi i trazi im basnoslovnu odstetu za psihicke i psihicke povrede, za unistenje buducnosti... a dokaze o toj unistenoj buducnosti moze naci i medju razmisljanjima iznesenim ovdje na forumu - kako "nije vrijedna molera".
Osim kazne koju bi morali odsluziti po krivicnom zatvoru, treba i da ih oguli za cijeli zivot, za patnju nanesenu njoj i njenoj porodici. Ako obojica kadabahija nakon ovoga ne bankrotiraju, ova drzava - u kojoj se njeni stanovnici moraju bojati susreta sa "jacima" i nemaju nikakvu zastitu - ne ispunjava svoju osnovnu obavezu prema njima...
-
ibnHome
rehaktor wrote:
cini mi se, da si ti ovom recenicom uspio opisati ono sto sirah...doduse ne savim uspjesno...pokusava reci...
jer saberu li se cinjenice...da sad ne trazim citate...onoga sto su svemirac i Stari iz svojih iskustava govorili...vrlo je vazno kako ce se, kako pojedinci - tako i drustvo, odnositi prema ovom i slicnim slucajevima...
jer ova nesretnica...ako je kriva, nije nista vise kriva od svih ostalih normalnih tipova koji i, pored toga sto znaju ko je gazda, i sta sve se moze desiti, i desava - idu na takva mjesta...i indirektno finansiraju i podrzavaju idiote...
ja licno ne mogu da pojmim da neko ide u lokal gdje zna...nisu zivinice bas tako velike...da gazda pucaljkom razrjesava racune u lokalu punom gostiju....
-
rei
"Ona ga je pogodila i rasjekla mu obraz. Milion puta sam te večeri ponovila da nisam imala namjeru da ga pogodim, ali to nije dopiralo do njega. Skočio je i počeo me tućii"
zar nakon ovoga treba ostati cijelu noc i objasnjavati se.... ako nije dopiralo do njega, nakon nesretnog dogadja sa casom, jer je ta caa bila posljedica
njegovog dosadjivanja....., a silovanje posljedica posjekotine i tako u nedogled....... a jos kabadahije, trebala je pobjeci davno glavom bez obzira....
Naravno kabadahije su za svaku osudu i najvecu kaznu....
zar nakon ovoga treba ostati cijelu noc i objasnjavati se.... ako nije dopiralo do njega, nakon nesretnog dogadja sa casom, jer je ta caa bila posljedica
njegovog dosadjivanja....., a silovanje posljedica posjekotine i tako u nedogled....... a jos kabadahije, trebala je pobjeci davno glavom bez obzira....
Naravno kabadahije su za svaku osudu i najvecu kaznu....
-
Svemirski_Jebach
cure, slazem se s vama oko toga da ne smijemo uzmaci i suzavati svoj zivotni prostor radi kretena, nasilnika i slicnog olosa.
ali, zamisli kakvo bolje rjesenje. Siguran sam da bi ga moglo biti kada bi ljudi bili andjeli, ali tada to ne bi ni trebalo jer bi ljudi radili samo dobre stvari.
ja u ovakvoj situaciji ne vidim nista bolje od toga da u stanu sjedim sa kalasnjikovom za slucaj da mi neki kreten odluci obiti stan...kad se pojavi, vise se nikad nikom nece pojaviti.
Ali ne mislite li da bi na taj nacin sve vise licili na npr jug SAD-a?
Ili ako si cura, nazalost, lako je pricati dok se nekom drugom desi. Bolje je poduzeti neke mjere samozastite nego poslije plakati kad traume nastanu...
Ipak ne mislim da prevencija i izbjegavanje svakavog olosa znaci uzmicanje niti znaci zivjeti u strahu. To je jednostavno najbolji put da se zlo sprijeci.
Ni ja ne priznajem teoriju krivice zrtve, najmanje kod silovanja jer se radi o psihopatskom porivu poremecene licnosti, ali ne mogu se oteti dojmu da je neke stvari, moguce sprijeciti uz dodatnu opreznost.
mozda je bolje da svoje misljenje slikovito pokazem - uci u kavez sa gladnim lavovima i misliti kako me nece pojesti je barem neodgovorno.
Eh sada, zasto neko ne zna da su u kavezu lavovi a ne pitome mackice je stvar pocetne prezumpcije ili naivnosti ili necega treceg (o cemu sada ne bih). Moja jeste da su u kavezu uvijek lavovi, dok se ne dokaze suprotno.
Jebi ga, ali ja bas nisam osoba koja bas lako ulazi u kontakt sa nepoznatim osobama, pogotovo me njihov nagli prijateljski odnos cini jos sumnjicavijim.
ali, zamisli kakvo bolje rjesenje. Siguran sam da bi ga moglo biti kada bi ljudi bili andjeli, ali tada to ne bi ni trebalo jer bi ljudi radili samo dobre stvari.
ja u ovakvoj situaciji ne vidim nista bolje od toga da u stanu sjedim sa kalasnjikovom za slucaj da mi neki kreten odluci obiti stan...kad se pojavi, vise se nikad nikom nece pojaviti.
Ali ne mislite li da bi na taj nacin sve vise licili na npr jug SAD-a?
Ili ako si cura, nazalost, lako je pricati dok se nekom drugom desi. Bolje je poduzeti neke mjere samozastite nego poslije plakati kad traume nastanu...
Ipak ne mislim da prevencija i izbjegavanje svakavog olosa znaci uzmicanje niti znaci zivjeti u strahu. To je jednostavno najbolji put da se zlo sprijeci.
Ni ja ne priznajem teoriju krivice zrtve, najmanje kod silovanja jer se radi o psihopatskom porivu poremecene licnosti, ali ne mogu se oteti dojmu da je neke stvari, moguce sprijeciti uz dodatnu opreznost.
mozda je bolje da svoje misljenje slikovito pokazem - uci u kavez sa gladnim lavovima i misliti kako me nece pojesti je barem neodgovorno.
Eh sada, zasto neko ne zna da su u kavezu lavovi a ne pitome mackice je stvar pocetne prezumpcije ili naivnosti ili necega treceg (o cemu sada ne bih). Moja jeste da su u kavezu uvijek lavovi, dok se ne dokaze suprotno.
Jebi ga, ali ja bas nisam osoba koja bas lako ulazi u kontakt sa nepoznatim osobama, pogotovo me njihov nagli prijateljski odnos cini jos sumnjicavijim.
-
Indy
prosto se grozim citajuci neke od postova,ali boze moj ovo jeste forum i postoji za to da svako moze iznijeti svoje misljenje,ma kakvo ono bilo...........samo cu navesti jedan dogadjaj za primjer, mjesto radnje: takodje Tuzla
dva brata Dino i pokojni Djani, njihov prijatelj Dubravko i pas dalmatiner kod kapije u Tuzli oko pola jedan navece (inace posli iz svog Tattoo studija kuci) susretnu trojicu momaka Kristijan, Isak, Samir (izbacivaci Samir,Isak bivsi policijski specijalaci i trener)
prica tece dalje, Dubravko pozdravi svog trenera Isaka sa zdravo,sta ima,kako si i na taj pozdrav Samir kaze sta ti imas njega da pozdravljas i krenu prema njima uhvate Dinu i Djanija i pocnu ih udarat, Dubravko uspije pobjec prema studiju iznad kojeg se nalazi i kafic EKV tada u vlasnistvu njihovog prijatelja Djuke da pozove pomoc......u medjuvremenu Djani (inace je posjedovao pistolj sa dozvolom) uspije izvadit pistolj i "opuca" jedan metak u zrak kao znak upozorenja da ih puste,nasto ova trojica sva trojica znaci izvade pistolje prema njima,Djani polozi pistolj na zemlju preda se legne,takodje Dino, dolaze ova trojica iznad pucaju Djaniju u potiljak, Dini takodje (na neku srecu Dino je prezivio)
neko vrijeme posle,sudjenje, Isaka na osnovu da je suradjivao sa policijom odmah puste da "odseli" u Holandiju, Samir je dobio 2 godine jer je bio bivsi specijalac,a Kristijan 12 godina
da samo dodam da je metak koji je bio u Djanijevoj glavi nestao,nikad nije nadjen,ne zna se ko je zapravo pucao
mnogi bi sada rekli momci trazili belaja,zasto je vadio pistolj,zasto se nisu okrenuli i otisli,zasto nisu pustili da ih malo udaraju i to je to,sta su radili u pola jedan po gradu,zasto ga je pozdravljao, postoji jako puno zasto,ali momak je izgubio zivot na najsvirepiji nacin,nakon sto se predao,samo zato sto je bio na tom mjestu u to vrijeme i jer su ispred bili mocniji,uticajniji,takozvani mangupi nasih gradova,koji mogu sve i svasta
Amela nadam se da ces smoci snage za dalji zivot i bori se svim snagama
p.s. niko,bas niko ne moze zasluzit silovanja,zlostavljanja,udaranja,maltretiranja,ubijanja...............
dva brata Dino i pokojni Djani, njihov prijatelj Dubravko i pas dalmatiner kod kapije u Tuzli oko pola jedan navece (inace posli iz svog Tattoo studija kuci) susretnu trojicu momaka Kristijan, Isak, Samir (izbacivaci Samir,Isak bivsi policijski specijalaci i trener)
prica tece dalje, Dubravko pozdravi svog trenera Isaka sa zdravo,sta ima,kako si i na taj pozdrav Samir kaze sta ti imas njega da pozdravljas i krenu prema njima uhvate Dinu i Djanija i pocnu ih udarat, Dubravko uspije pobjec prema studiju iznad kojeg se nalazi i kafic EKV tada u vlasnistvu njihovog prijatelja Djuke da pozove pomoc......u medjuvremenu Djani (inace je posjedovao pistolj sa dozvolom) uspije izvadit pistolj i "opuca" jedan metak u zrak kao znak upozorenja da ih puste,nasto ova trojica sva trojica znaci izvade pistolje prema njima,Djani polozi pistolj na zemlju preda se legne,takodje Dino, dolaze ova trojica iznad pucaju Djaniju u potiljak, Dini takodje (na neku srecu Dino je prezivio)
neko vrijeme posle,sudjenje, Isaka na osnovu da je suradjivao sa policijom odmah puste da "odseli" u Holandiju, Samir je dobio 2 godine jer je bio bivsi specijalac,a Kristijan 12 godina
da samo dodam da je metak koji je bio u Djanijevoj glavi nestao,nikad nije nadjen,ne zna se ko je zapravo pucao
mnogi bi sada rekli momci trazili belaja,zasto je vadio pistolj,zasto se nisu okrenuli i otisli,zasto nisu pustili da ih malo udaraju i to je to,sta su radili u pola jedan po gradu,zasto ga je pozdravljao, postoji jako puno zasto,ali momak je izgubio zivot na najsvirepiji nacin,nakon sto se predao,samo zato sto je bio na tom mjestu u to vrijeme i jer su ispred bili mocniji,uticajniji,takozvani mangupi nasih gradova,koji mogu sve i svasta
Amela nadam se da ces smoci snage za dalji zivot i bori se svim snagama
p.s. niko,bas niko ne moze zasluzit silovanja,zlostavljanja,udaranja,maltretiranja,ubijanja...............
-
The_Flyer2002
JEBO IM JA PORODICU NAKARADNU. TREBA POBIT SVE KOJI BILI U TOJ "DISKOTECI" I KOJI NISU NISTA PODUZELi.
MAJKU TIM RAZBOJNICIMA J.EBAT TREBA.
RADI OVOGA BiH TREBA UVESTI SMRTNU KAZNU.
SMRT I TO NA NAJGORI NACIN UZ PUNO PATNJE.
ZIVE IH ZAPALI TREBA.
MAJKU TIM RAZBOJNICIMA J.EBAT TREBA.
RADI OVOGA BiH TREBA UVESTI SMRTNU KAZNU.
SMRT I TO NA NAJGORI NACIN UZ PUNO PATNJE.
ZIVE IH ZAPALI TREBA.
-
Prenj
Zasto neko uopste moze pomisliti da ce zivinicka dvojka biti osudjena na vece kazne od ubica iz ove price?Indy wrote: ...
vlasnistvu njihovog prijatelja Djuke da pozove pomoc......u medjuvremenu Djani (inace je posjedovao pistolj sa dozvolom) uspije izvadit pistolj i "opuca" jedan metak u zrak kao znak upozorenja da ih puste,nasto ova trojica sva trojica znaci izvade pistolje prema njima,Djani polozi pistolj na zemlju preda se legne,takodje Dino, dolaze ova trojica iznad pucaju Djaniju u potiljak, Dini takodje (na neku srecu Dino je prezivio)
...
- danas
nece kazne biti vece, bice manje... pa ovaj je dobio 2 godine za hladnokrvno ubistvo a ova dvojica su "samo" silovala...Prenj wrote:Zasto neko uopste moze pomisliti da ce zivinicka dvojka biti osudjena na vece kazne od ubica iz ove price?Indy wrote: ...
vlasnistvu njihovog prijatelja Djuke da pozove pomoc......u medjuvremenu Djani (inace je posjedovao pistolj sa dozvolom) uspije izvadit pistolj i "opuca" jedan metak u zrak kao znak upozorenja da ih puste,nasto ova trojica sva trojica znaci izvade pistolje prema njima,Djani polozi pistolj na zemlju preda se legne,takodje Dino, dolaze ova trojica iznad pucaju Djaniju u potiljak, Dini takodje (na neku srecu Dino je prezivio)
...
-
Duh bez sjekire
Evo ima otprilike mjesec dana da sam na ovome forumu i svaki dan sam razocaraniji ljudima koji se javljaju,sve nezrela djeca i curice u pubertetu.
Tesko je naci zreo i pametan komentar o bilo cemu.Ova tema nije izuzetak.Pa je li iko procitao izjavu,jednom dvaput,pa vidio sta sve stoji izmedzu redova.Srecom sud(mada ima mana) ce to procitati i ispitati i donijeti vise-manje normalnu odluku.
Licno sam bio optuzen za silovanje i normalno oslobodzen,ne zato sto imam para,daleko od toga,vazda sam kokuz bio,nego sto prica 'zrtve' nije imala nikakvog smisla.
Da se vratimo izjavi,vidi se da je ta djevojka bila RAJA sa optuzenima i da ih je dobro poznavala,vidi se da su bili prijatelji i da su se i prije 'zabavljali' na svakakve nacine,da je bila u njihovom drustvu i da se posvadzala sa svojim drustvom i prijateljima.
Veoma vazan detalj je da ona uopste nije prijavila slucaj nego je to uradila bolnica,gdje je ona otisla posto se prepala povreda od pretjeranog zabavljanja svojih prijatelja a poslije je bili kasno.
Mnogo govori i nacin na koji je 'pobjegla',to jest otisla iz stana,oni je nisu uopste cuvali ni drzali pod kontrolom ,jer je to njihova prijateljica sa kojom su se uvijek zabavljali.Nego su krivi oni iz bolnice sto moraju zvati policiju za svaki kurac.
Imaju 3 istine moja,tvoja i istina, na sudu i poroti je cesto tezak zadatak da utvrdi koja je prava ali srecom tamo sjede zreli ljudi koji razmisljaju a ne samo kolji sijeci,na kolac,nabij,smrtna,vjesanje,streljanje i slicno.
Samo bih jos htio dodati nesto na post one Indy iz Tuzle,3 fina momka ,vlasnici Tatoo salona(cuj ovo)oko 1 ponoci sa psom i utokom(a sa dozvolom,nego samo da se nadze) setkaju i smjerno pozdravljaju zle momke,koji onda dobre decke,krvolocno napadaju i ubijaju.Tu ti pricu niko normalan,pa ni ja,(znao sam Samira,specijalca iz rata,(ko ne zna to je onaj momak sto u spotu Vojnik srece,pruza cokoladicu onom djetetu)strasan momak u svakom pogledu),ne bi povjerovao a u ostalom toj prici nije povjerovao ni sud ,pa normalno da nije osudio na smrt zle momke koji ubijaju vlasnike Tatoo radnji koji ponoci hodaju sa utokama okolo.
Tesko je naci zreo i pametan komentar o bilo cemu.Ova tema nije izuzetak.Pa je li iko procitao izjavu,jednom dvaput,pa vidio sta sve stoji izmedzu redova.Srecom sud(mada ima mana) ce to procitati i ispitati i donijeti vise-manje normalnu odluku.
Licno sam bio optuzen za silovanje i normalno oslobodzen,ne zato sto imam para,daleko od toga,vazda sam kokuz bio,nego sto prica 'zrtve' nije imala nikakvog smisla.
Da se vratimo izjavi,vidi se da je ta djevojka bila RAJA sa optuzenima i da ih je dobro poznavala,vidi se da su bili prijatelji i da su se i prije 'zabavljali' na svakakve nacine,da je bila u njihovom drustvu i da se posvadzala sa svojim drustvom i prijateljima.
Veoma vazan detalj je da ona uopste nije prijavila slucaj nego je to uradila bolnica,gdje je ona otisla posto se prepala povreda od pretjeranog zabavljanja svojih prijatelja a poslije je bili kasno.
Mnogo govori i nacin na koji je 'pobjegla',to jest otisla iz stana,oni je nisu uopste cuvali ni drzali pod kontrolom ,jer je to njihova prijateljica sa kojom su se uvijek zabavljali.Nego su krivi oni iz bolnice sto moraju zvati policiju za svaki kurac.
Imaju 3 istine moja,tvoja i istina, na sudu i poroti je cesto tezak zadatak da utvrdi koja je prava ali srecom tamo sjede zreli ljudi koji razmisljaju a ne samo kolji sijeci,na kolac,nabij,smrtna,vjesanje,streljanje i slicno.
Samo bih jos htio dodati nesto na post one Indy iz Tuzle,3 fina momka ,vlasnici Tatoo salona(cuj ovo)oko 1 ponoci sa psom i utokom(a sa dozvolom,nego samo da se nadze) setkaju i smjerno pozdravljaju zle momke,koji onda dobre decke,krvolocno napadaju i ubijaju.Tu ti pricu niko normalan,pa ni ja,(znao sam Samira,specijalca iz rata,(ko ne zna to je onaj momak sto u spotu Vojnik srece,pruza cokoladicu onom djetetu)strasan momak u svakom pogledu),ne bi povjerovao a u ostalom toj prici nije povjerovao ni sud ,pa normalno da nije osudio na smrt zle momke koji ubijaju vlasnike Tatoo radnji koji ponoci hodaju sa utokama okolo.
-
The_Flyer2002
ahaDuh bez sjekire wrote: Licno sam bio optuzen za silovanje i normalno oslobodzen,ne zato sto imam para,daleko od toga,vazda sam kokuz bio,nego sto prica 'zrtve' nije imala nikakvog smisla.
.
i po tebi je ovo sve bila NJENA ideja jelde??? mozda kao i u tvom slucaju???
smrt vjesanjem za muda.
-
Svemirski_Jebach
slazem se s tobom u pogledu toga da sam razocaran komentarima tipa sjeci, ubij, zakolji i slicno. To je onaj impuls primitivne mase koja bi svakoga ko bude optuzen odmah na linc.Duh bez sjekire wrote:Evo ima otprilike mjesec dana da sam na ovome forumu i svaki dan sam razocaraniji ljudima koji se javljaju,sve nezrela djeca i curice u pubertetu.
Ne branim one momke niti krivim nju samo govorim da treba dooobro procijeniti sve okolnosti i cinjenice prije se neko osudi za silovanje ili bilo koje drugo krivicno djelo.
Upravo zbog toga biti sudija nije nimalo lagan posao (zato su nam suci ovakvi kakvi su-nikakvi) jer to zahtijeva racionalno a ne emotivno prosudjivanje. Sud mora objektivno i nepristrasno procijeniti sve dokaze i utvrditi van razumne sumnje postojanje krivicnog djela. Ako postoji bilo kakva razumna sumnja da je optuzeni pocinio djelo on se mora osloboditi, jer nije obaveza optuzenog da dokazuje nevinost nego je obaveza tuzioca da dokazuju krivnju.
Jos jedan ozbiljan problem vezano sa krivicno pravosudje jesu i nesposobni tuzioci, jer bez tuzioca koji ce podnijeti dovoljno dokaza nijedan sud ne smije nekoga osuditi.
Zamislite sljedecu situaciju i stavite se u takvu poziciju pa ce vam mozda biti jasnije o cemu pricam i koliko problema i teskoca se tu nalazi.
Kriminologija poznaje veliki broj slucajeva u praksi koji se odnose na lazno optuzivanje za silovanje ili slicne seksualne delikte. Zaista, silovanje je djelo koje poznaje mozda najveci broj laznih, iymisljenih optuzbi te zbog toga treba biti jako prezan prilikom istrage.
Motivi za lazno optuzivanje su mnogobrojni, npr cura je ostala trudna ali da bi to "opravdala" ona izmisli silovanje od strane npr profesora tjelesnog.
Nekima ce ovo izgledati kao gluposti ali ako udjete dublje u ovu tematiku vidjet cete da stvari nisu uvijek onakve kakve se predstavljaju.
Svako za koga se dokaze da je ucinio ovo treba biti najstroze kaznjen. Ali ne treba zuriti sa optuzbama i lincovanjem.
U novinama citamo samo jednu stranu price koja je cesto daleko od istine zato inache, nemojte zuriti sa kvalifikacijama.
Muzda se curi zaista desio onaj horor o kome prica a mozda su stvari bile dosta drugacije. To ovakvim nagadjem nikad necemo saznati.
-
Svemirski_Jebach
ok slazem se...i ne kazem da ta dvojica nisu zvjeri ali samo pokusavam ukazati da pozivi na linc nikad ne donose nista dobro nikome.A wrote:Recimo da prihvatimo ideju da je ta djevojka poznavala momke i voljno otisla da se zabavi sa njima; recimo da je voljno ostala nekoliko sati uzivajuci u seksu sa deckima. Ali - da li se zaista mozete ubijediti da je voljno pristala da bude onako pretucena, da mora ici u bolnicu, te da u bolnici odluce da je dovoljno strasno da obavijeste policiju?
Ili je djevojka, koja je pristala na seks, automatski, po vasem nacinu razmisljanja, pristala i da je momci divljacki prebiju?
kako god, teska je sudbina te cure...i iskreno imam saosjecanja prema njoj ali vremenom kada se covjek svaki dan bavi i gorim stvarima od ovoga sto je ovdje ispricano, jednostavno se ukazuju i druge dimenzije zlocina osim jednostavne zlocin-pocinilac-kazna.
Mislim da se i na takve stvari zeludac vremenom navikne, inache bi svi pukli.