to sto imas rodbinu i prijatelje ovdje ne znaci da si dobro informirana... znas da bosanci imaju maHanu da pretjeruju u kukanju i da za sve svoje probleme razloge nalaze u pogresnim mjestima - tipa, da se ne grade ovolike dzamije imali bismo industriju jacu od slovenacke, svi bismo bili zaposleni, bolnice bi bile ko klinika svarcvald, ali eto, dzamije se prave, a narod gladan, jos i vehabije... nigdje srece i napretka
Jah, niko nikad nece priznati da je do njega.
Pazi, postoje stvari koje su ispravne i one koje su neispravne. Ako i jedna stvar ima pa i 1% neispravnog u sebi ona nikad ne moze biti okarakterisana kao ispravna.
Dakle, ulaganje para u pravljenje nekih dzamija koje nikad nisu postojale, bavljenje kriminalom tj. pranjem novca u ovom slucaju, bogacenjem na racun toga i ucestvovanjem u razgranavanju mreze mita i korupcije, gospodo, NIJE ISPRAVNO i kao takvo mora biti sankcionisano.
Zasto me ne cudi da upravo oni koji se predstavljaju ispravnijim vjernicima na ovom forumu zele to zataskati i umanjiti?
Da li je u pitanju zanemarivanje nazora, na koji se sami pozivaju a za koje tvrde da su od samoga Allaha, u svrhu licne koristi?
Neko se poziva na djecu i "skinute" narkomane.
E pa gospodo, posjetimo djecije odjele po nasim BiH bolnicama. Prestanimo ulagati pare u nove dzamije (jer i onako, kada bi svake sedmice obnovili neku staru, porusenu, trebalo bi nam 20-30 godina) nego ulozimo te pare u djecije odjele.
Gospodo, posjetimo komune za pomoc narkomanima da skinu. Necemo. Nema potrebe. Nema ih. A cekajuci da se sami narkomani okrenu bogu i tako se skinu sa ovisnosti, mozemo se dobro nacekati. Jer takav nacin nece rijesiti to pitanje...... nikada.
I zasto me ne cudi kada ti isti ispravni vjernici pokusavaju zacepiti na silu usta ljudima koje je bog obdario i ustima i mozgom?
Da li se varam ako me to podsjeca na pricu o fasizmu i zabrani govora..... ili staljinizmu (a za koji iste tvrdi da im je mrski neprijatelj)?
A primijetim da ima i onih koji ne znaju citati. Imaju oci i naucili slova a..... ne znaju citati.