Dzamija za dzamijom

Post Reply
pitt

Post by pitt »

rei wrote:
pitt wrote:
a kakvo je stanje u BiH ne treba nama niko pricati iz pizdica....
Molim ljepo.....ja nisam u pizdicima vec u pittsburghu :D:D:D:D

pa nesto si sa p... :D a ja u BiH :lol: ali svakako se nije na tebe ni odnosilo
na kara majka muju sto se kocko ...vec sto se vadio :D:D
A za P......i onda kazu ja perverzan :D
danas

#177 Re: Dzamija za dzamijom

Post by danas »

dr. wrote: Ja sam zato da se za svaku srušenu džamiju podignu dvije, da se pokaže rasistima da zlo neće pobijediti.
podigni dvije jarane -- ali na mjestu porusenih! dvije na cengic vili i alipasinom ti nece vratiti onu u banja luci i foci... a tebe se navodi da mislis da hoce... :roll:
pitt

Post by pitt »

Sram tebe da bude sto mene naivna i lakovjerna na grijeh navodis :D:D Zpaitaj se gdje ce ti dusha :D
dr.

#179 Re: Dzamija za dzamijom

Post by dr. »

danas wrote:
dr. wrote: Ja sam zato da se za svaku srušenu džamiju podignu dvije, da se pokaže rasistima da zlo neće pobijediti.
podigni dvije jarane -- ali na mjestu porusenih! dvije na cengic vili i alipasinom ti nece vratiti onu u banja luci i foci... a tebe se navodi da mislis da hoce... :roll:
A ko me navodi da "tako" mislim. Možda Perić ili Amfilohije. Ako tamo postoje vjernici koji imaju potrebu za džamijom, džamija kao i crkva ili sinagoga se treba graditi.
rei

Post by rei »

seka wrote:@dr.
@rei

zivota vam jel´ vi citate samo ono sto vama odgovara.

Obnova - da al´ "dzidzanje" bogomolja (da ne kazem zap.......e teritorija) na sve strane - ne.

dzidzanija, ja zaista ne vidim pretjerane dzidzanije, naravno i ja bih voljela da je stara bosanska arhitektura, ali ako nije, i ako nema para
i na kraju krajeva ako vjernik zadovoljan, a ja sam svojim ocima
vidjela da su vjernici zadovoljni.... e sad druga je stvar da ja trosim
svoje vrijeme ovdje bezze na nekoga kome jel smetaju ikako :-) sto se prave jel :-)
danas

#181 Re: Dzamija za dzamijom

Post by danas »

dr. wrote:
Jel fakat ovo vjeruješ? Iskreno? Halo, kažeš nove džamije se grade kako bi se zacementirao srpski zločin, e jebi ga sad!
o cemu ti to? :?
rekla sam -- neobnavljanjem starih dzamija se cementira srpski zlocin, i ja ne zelim da se to desi... protiv njihovog fasizma ces se boriti time sto ces obnoviti stare dzamije (jer su sve sravnjene :x ) , a ne time sto ces dici tri moderne na alipasinom.
dr.

#182 Re: Dzamija za dzamijom

Post by dr. »

danas wrote:
dr. wrote:
Jel fakat ovo vjeruješ? Iskreno? Halo, kažeš nove džamije se grade kako bi se zacementirao srpski zločin, e jebi ga sad!
rekla sam -- neobnavljanjem starih dzamija se cementira srpski zlocin, i ja ne zelim da se to desi... protiv njihovog fasizma ces se boriti time sto ces obnoviti stare dzamije (jer su sve sravnjene :x ) , a ne time sto ces dici tri moderne na alipasinom.
OK, parafrazirao sam, ali jednako smiješno djeluje ono što si rekla, a to je:

"a ove nove dzamije se i grade da bi narod zaboravio sta je izgubio, i da niko nije kaznjen za ta zlodjela."

Džamije se grade da bi narod zaboravio džamije. :-)
danas

#183 Re: Dzamija za dzamijom

Post by danas »

dr. wrote:
danas wrote:
dr. wrote:
OK, parafrazirao sam, ali jednako smiješno djeluje ono što si rekla, a to je:

"a ove nove dzamije se i grade da bi narod zaboravio sta je izgubio, i da niko nije kaznjen za ta zlodjela."

Džamije se grade da bi narod zaboravio džamije. :-)
ja sam rekla "da bi narod zaboravio sta je izgubio i da niko nije kaznjen za to"... podrazumijeva mnogo vise od dzamije, ali i stare dzamije su tu, izgubljene.... zauvijek... u zamjenu nam se nude ove "nove"... hajde, fino... :roll:

a ja odoh sa ove teme, nisam bas toliki mazohista... :-)
pitt

Post by pitt »

Nista je mud wrestling kako je pocelo :D:D:D
JBT

Post by JBT »

to sto imas rodbinu i prijatelje ovdje ne znaci da si dobro informirana... znas da bosanci imaju maHanu da pretjeruju u kukanju i da za sve svoje probleme razloge nalaze u pogresnim mjestima - tipa, da se ne grade ovolike dzamije imali bismo industriju jacu od slovenacke, svi bismo bili zaposleni, bolnice bi bile ko klinika svarcvald, ali eto, dzamije se prave, a narod gladan, jos i vehabije... nigdje srece i napretka

Jah, niko nikad nece priznati da je do njega.

Pazi, postoje stvari koje su ispravne i one koje su neispravne. Ako i jedna stvar ima pa i 1% neispravnog u sebi ona nikad ne moze biti okarakterisana kao ispravna.
Dakle, ulaganje para u pravljenje nekih dzamija koje nikad nisu postojale, bavljenje kriminalom tj. pranjem novca u ovom slucaju, bogacenjem na racun toga i ucestvovanjem u razgranavanju mreze mita i korupcije, gospodo, NIJE ISPRAVNO i kao takvo mora biti sankcionisano.
Zasto me ne cudi da upravo oni koji se predstavljaju ispravnijim vjernicima na ovom forumu zele to zataskati i umanjiti?
Da li je u pitanju zanemarivanje nazora, na koji se sami pozivaju a za koje tvrde da su od samoga Allaha, u svrhu licne koristi?

Neko se poziva na djecu i "skinute" narkomane.
E pa gospodo, posjetimo djecije odjele po nasim BiH bolnicama. Prestanimo ulagati pare u nove dzamije (jer i onako, kada bi svake sedmice obnovili neku staru, porusenu, trebalo bi nam 20-30 godina) nego ulozimo te pare u djecije odjele.
Gospodo, posjetimo komune za pomoc narkomanima da skinu. Necemo. Nema potrebe. Nema ih. A cekajuci da se sami narkomani okrenu bogu i tako se skinu sa ovisnosti, mozemo se dobro nacekati. Jer takav nacin nece rijesiti to pitanje...... nikada.

I zasto me ne cudi kada ti isti ispravni vjernici pokusavaju zacepiti na silu usta ljudima koje je bog obdario i ustima i mozgom?
Da li se varam ako me to podsjeca na pricu o fasizmu i zabrani govora..... ili staljinizmu (a za koji iste tvrdi da im je mrski neprijatelj)?

A primijetim da ima i onih koji ne znaju citati. Imaju oci i naucili slova a..... ne znaju citati.
JBT

Post by JBT »

Zaboravih.

Problem Novih dzamija, pranja novca, bogacenje na racun toga...... nisu jedini problemi BiH. Ali su problemi. I treba ih rjesavati.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:Zaboravih.

Problem Novih dzamija, pranja novca, bogacenje na racun toga...... nisu jedini problemi BiH. Ali su problemi. I treba ih rjesavati.
Vrlo jednostavno. Imaš dokaz za pranje novcam, korupciju i sl. obrati se sudu. Nemaš dokaz, uživaj u dijaspori i djelu svojih srpsko-hrvatskih rušitelja, a nas pusti na miru.
Last edited by dr. on 21/09/2005 19:00, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

a kako bi bilo da o svim tim problemima u drzavi pricate kojih
ima na pretek a da to nije na ovom topicu, i da ljudi ne sticu
dojam da vam smetaju dzamije.... koje su rusene, i da kakako kazete
i skola da je manjka a u stvari ih viska ,i skola i nastavnika
jer nema djece..... i o problemima narkomana o svemu ali
zasto na ovom topicu.... da li ima pranja novca zbog gradnja dzamija
je opet tema za sebe pa bujrum :D
JBT

Post by JBT »

Vrlo jednostavno. Imaš dokaz za pranje novcam, korupciju i sl. obrati se sudu. Nemaš dokaz, uživaj u dijaspori i djelu svojih srpsko-hrvatskih rušitelja, a nas pusti na miru.
Da, da. Svako ko ne radi posteno bi da se pusti na miru.
Nemaš dokaz, uživaj u dijaspori i djelu svojih srpsko-hrvatskih rušitelja,
Meni se cini da vise ti uzivas u plodovima tog rusenja nego ja. Cak sta vise, to koristis u licnu odbranu.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
Meni se cini da vise ti uzivas u plodovima tog rusenja nego ja. Cak sta vise, to koristis u licnu odbranu.
Imal tih dokaza? Samo šuplju prosipaš, a providan si. Evo reci sad ovdje jesil Srbin ili Hrvat?
pitt

Post by pitt »

dr. wrote:
JBT wrote:
Imal tih dokaza? Samo šuplju prosipaš, a providan si. Evo reci sad ovdje jesil Srbin ili Hrvat?
pola cifut a pola mason....najgora sorta :D
JBT

Post by JBT »

a kako bi bilo da o svim tim problemima u drzavi pricate kojih
ima na pretek a da to nije na ovom topicu, i da ljudi ne sticu
dojam da vam smetaju dzamije.... koje su rusene, i da kakako kazete
i skola da je manjka a u stvari ih viska ,i skola i nastavnika
jer nema djece..... i o problemima narkomana o svemu ali
zasto na ovom topicu.... da li ima pranja novca zbog gradnja dzamija
je opet tema za sebe pa bujrum

Pa "vi" ste poceli, nismo "mi".

Neke stvari se ne mogu samo stresti sa sebe. Nisu, bolan svi ljudi ovce. Sto prije to shvatis vishe ces Allaha postovati i njegovo djelo. Jer i to je od Allaha.
JBT

Post by JBT »

hahahahaha.....dragi Allahu, jedan si, kadar si.
dr.

Post by dr. »

pitt wrote:
dr. wrote:
JBT wrote: Da, da. Svako ko ne radi posteno bi da se pusti na miru.
pola cifut a pola mason....najgora sorta :D
Ma znaš ovdje je standard, da teme koje se prvenstveno tiču Bošnjaka ili muslimana, tipa džamije, reis, Bošnjaci isl. otvaraju Srbi i Hrvat ili su na tim temama najaktivnijii, ali ubrzo se pokaže da svoju etnofobiju izmiješanu sa islamofobijom, a nekada i rasizmom vrlo brzo pokažu.

To bi bilo kao da Švabe poslije Drugog svjetskog rata pitaju Jevreje, halo što gradite sinagoge, a eto Jevreji izgradiše čitavu državu na tuđoj državi, a niko im ništa ni UN i Amerika.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:

Ne znam jel se smiješ zato što nemaš dokaze, pa valjaš gluposti.

Ili zato što sam te pitao o nacionalnosti? Još tragičnije bi bilo da nisi Srbin ili Hrvat, sa ovakvim patetičnim nastupom.
pitt

Post by pitt »

dr. wrote:
JBT wrote:

Ili zato što sam te pitao o nacionalnosti? Još tragičnije bi bilo da nisi Srbin ili Hrvat, sa ovakvim patetičnim nastupom.
Eto sad....ne smijes kritikovati niti misliti suprotno ako si cafir...a jos gore je ako si pravovjerni :D:D
dr.

Post by dr. »

pitt wrote:
dr. wrote:
JBT wrote:

Eto sad....ne smijes kritikovati niti misliti suprotno ako si cafir...a jos gore je ako si pravovjerni :D:D
Nastranu sarkazam i ironija. Teme ovakvog tipa su nekulturne, nako svega što se desilo.
JBT

Post by JBT »

Znas li ti, jarane, da je islam bio daleko ispred drugih vjera i kultura kad su u pitanju napredak i nauka? Bili su najjaci u medicini, astronomiji, matematici.....
E, onda je dosao tip iz Engleske, presao na islam i poceo propagirati kako je Allah htjeo ovo ili ono, uglavnom, takve stvari koje ne samo da su zaustavili progres nego su ga unazadile.
U to vrijeme je, recimo, Bagdad imao vecu i bolje opremljeniju bolnicu nego ijednu dzamiju.
Ne moram ti navoditi da je tvoj stab u Londonu, jel tako? Ti to vec znas.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:Znas li ti, jarane, da je islam bio daleko ispred drugih vjera i kultura kad su u pitanju napredak i nauka? Bili su najjaci u medicini, astronomiji, matematici.....
E, onda je dosao tip iz Engleske, presao na islam i poceo propagirati kako je Allah htjeo ovo ili ono, uglavnom, takve stvari koje ne samo da su zaustavili progres nego su ga unazadile.
U to vrijeme je, recimo, Bagdad imao vecu i bolje opremljeniju bolnicu nego ijednu dzamiju.
Ne moram ti navoditi da je tvoj stab u Londonu, jel tako? Ti to vec znas.

Samo gora stvar od budale je glup čovjek. Nažalost, to je ipak samo tvoj problem.

:zzzz:
JBT

Post by JBT »

Tacno.

Recimo, za tebe bin Laden nije budala. Cak sta vise. One skulpture Budhe su stajale gdje su stajale i prije 3000 godina. I on sada dodje i srusi ih. I to ti opravdavas. Shvatas li sad poentu moga prethodnoga posta?
Post Reply