penda wrote:ooooooooo, sad je skontalo i kako se pise....aferim mali...![]()
Ako ovako nastavi, morat cemo mu kupit cokoladu sa jagodama
Jakakomorti wrote:Ooooooo...FRENDŠIP IZ IN DI ER...stella_k wrote:morti wrote:Što vas je zanimljivo čitati kad se "svađate"...![]()
..samo tako...
Cuj, svadjamo, ovo ti je samo morti lagano, prijateljsko ubjedjivanje![]()
![]()
![]()
Lijepo i jasno. Tako i treba. Ali...kalesijski slavuj wrote: bog je sve sto nas okruzuje! ako nisi znala...sad znas!
digger wrote:Lijepo i jasno. Tako i treba. Ali...kalesijski slavuj wrote: bog je sve sto nas okruzuje! ako nisi znala...sad znas!
Dodje mi do ruke u Sarajevu pamflet neko ostavio u kafani oko starog pape (Paul John) sa citatima i medju ostalima stoji da je papa jedini zvanicni zastupnik boga na zemlji.
Kada vi to medjusobno rijesite sa drugim religijama ko je prvi ili slicno, javi se na diskusiju.
I moj. Zato ja smao u sebe vjerujemdanas wrote:ja licno nisam religiozna jer svaka religija koju sam imala prilike vidjeti je vise centrirana na obozavanju toga boga nego na bilo sta drugo. "ne ubij" je tek peta bozja zapovjest u hriscanstvu, a islamskom bogu je vaznije da mu se molimo 5 puta dnevno i da mu koljemo ovna nego da ne ubijamo jedni druge... egocentricni bogovi neki... za moj ukus...
selamdanas wrote:ja licno nisam religiozna jer svaka religija koju sam imala prilike vidjeti je vise centrirana na obozavanju toga boga nego na bilo sta drugo. "ne ubij" je tek peta bozja zapovjest u hriscanstvu, a islamskom bogu je vaznije da mu se molimo 5 puta dnevno i da mu koljemo ovna nego da ne ubijamo jedni druge... egocentricni bogovi neki... za moj ukus...
ja se ne bavim issa-om, moras pitati nekog od muslimana na forumuCiCiban wrote:jedno pitanje mi vec danima zlostavlja uho..pa bih zamolila sve ozbiljnije kriticare
Kreacionisticke teorije![]()
Bozjih zakona
porijekla Kur’ana (prepisano? Napisano? Spusteno? )
vjerodostojnosti poslanstva muhameda a.s. ii-taKo-daLJLJEeee
da Mu pojasne.. zasto nigdje na forumu ne moze pronaci post ..koji se pozabavio Issa-om a.s.... s naRrocitim osVrtom na vjerodostojnost njegovog bezgresnog zaceca.. kako im je tako krupan & slastan zalogaj mogao promaci?!111111
![]()
![]()
..mislim da bi se ozbiljno trebali zamisliti nad tim pitanjem, ako ne iz iskrenijih razloga.. bar zbog zbog vLLastite Reputaaacije..
je je, volim caj...CiCiban wrote:ako si teista ? .ne pika se, sori
Ma i ti si svrstan u štošta i bez tvog znanja ili dozvole.orbit wrote:je je, volim caj...CiCiban wrote:ako si teista ? .ne pika se, sori
ja se samo volim sam svrstavati uprkos drugima, cim me drugi pocnu svrstavati ja bjezim...
svi mi vi licite na zepter, tupperware party - drustvo - organizacije.
osiguravajuca drustva ili banke sa svojim "proizvodima" i ultimativnim osiguranjem buducnosti.
oni koji dodju prvi privuku druge pa dobiju i proviziju. a u biti samo oni na vrhu piramide kupe pravu proviziju, ostali se nadaju velikim kamatama za 20, 30, 40 godina pa se lukavo smijese i cekaju glavni dobitak, a za to vrijeme im prolazi VRIJEME i ubacuju svoj novac i bogatstvo u nepovrat...
Ovo mi se svidja.....valjda zato sto sam istiorbit wrote:je je, volim caj...CiCiban wrote:ako si teista ? .ne pika se, sori
ja se samo volim sam svrstavati uprkos drugima, cim me drugi pocnu svrstavati ja bjezim...
svi mi vi licite na zepter, tupperware party - drustvo - organizacije.
osiguravajuca drustva ili banke sa svojim "proizvodima" i ultimativnim osiguranjem buducnosti.
oni koji dodju prvi privuku druge pa dobiju i proviziju. a u biti samo oni na vrhu piramide kupe pravu proviziju, ostali se nadaju velikim kamatama za 20, 30, 40 godina pa se lukavo smijese i cekaju glavni dobitak, a za to vrijeme im prolazi VRIJEME i ubacuju svoj novac i bogatstvo u nepovrat...
Hannah, ne skrecem ja nikome paznju na ispravnost, nego na sasvim pristojan i civilizovan nacin razmjenjujem misljenja sa Danas. Takodjer, ja ne pravim nikakve deftere ko ce gdje zavrsiti (Dzennet, Dzehennem), jer sam to na forumu vec spominjala. Po Islamu, niko unaprijed ne zna gdje ce bilo ko od nas zavrsiti, jer su to stvari koje ce nama ljudima postati poznate tek nakon Sudnjeg dana. U svom komentaru, ti si sama sebe stavila na listu osoba koja ce zavrsiti u Dzehennemu, ocito pokusavajuci iskriviti smisao mog komentara, ali hananah, ja bih tebe radije ostavila da zivis sa svojim uvjerenjem, kako ces se poslije ovog zivota koji zivis, pretvoriti u muhu, koja slobodno leti i dok se odmara, slijece na svakakva mjesta. Mislim da si i sama sretnija dok vjerujes u takve stvari, a meni niti je namjera da bilo kome namecem nesto svoje, niti mi to vjera dozvoljava.hananah wrote:e haj bijancino posto ti skreces paznju na ispravnost i posto pravis tefter ko ce gdje fino napravi spisak ko ce gdje:
evo ja cu poceti ti dovrsi
dzehenem:
1. Hana
2.
3.
.....
dzenet
1. bijancino
2.
3.
...
zahvaljujem se iskreno na pojasnjenju -- mada nisam sigurna da je ovo sto ti kazes bas tacno. ipak su ove stvari stubovi islama, pa ja svakako ne mogu biti nikakva muslimanka ako ne klanjam, ne postim ramazan i slicno. samo nepostivanje ovih stvari je grijeh po islamu, koliko ja shvatam. cak i ako nikada za zivota ne ucinim nijedan teski grijeh, i zivim pravedno po svim mjerilima, to nije dovoljno jer nisam postovala islamska pravila. da li grijesim -- molim te pojasni mi ovo i ispravi me ako nisam dobro shvatila.bjacinjo wrote:selamdanas wrote:ja licno nisam religiozna jer svaka religija koju sam imala prilike vidjeti je vise centrirana na obozavanju toga boga nego na bilo sta drugo. "ne ubij" je tek peta bozja zapovjest u hriscanstvu, a islamskom bogu je vaznije da mu se molimo 5 puta dnevno i da mu koljemo ovna nego da ne ubijamo jedni druge... egocentricni bogovi neki... za moj ukus...
ko ti to sve slaga![]()
neko ti je pogresno rastumacio neke stvari u Islamu..nije uopce tako kako si napisala
mozes da nikad ne klanjas,ne zakoljes kurban..samo ako preselis sa sehadetom da zavrsis u Dzennetu
naravno..prvo ces se malo isprziti ovisno o tezini grijeha![]()
e upravo zato je NAMAZ tu da se "peremo" od tih grijeha
mozda nisam ni ja kompetentna da ti tumacim neke stvari samo ti zelim skrenuti paznju da malo vise proucis neke stvari prije nego sto sud doneses
selamdanas wrote:
zahvaljujem se iskreno na pojasnjenju -- mada nisam sigurna da je ovo sto ti kazes bas tacno. ipak su ove stvari stubovi islama, pa ja svakako ne mogu biti nikakva muslimanka ako ne klanjam, ne postim ramazan i slicno. samo nepostivanje ovih stvari je grijeh po islamu, koliko ja shvatam. cak i ako nikada za zivota ne ucinim nijedan teski grijeh, i zivim pravedno po svim mjerilima, to nije dovoljno jer nisam postovala islamska pravila. da li grijesim -- molim te pojasni mi ovo i ispravi me ako nisam dobro shvatila.