Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tataratira

Post by tataratira »

hananah wrote:Mr Orange, niko ne udara po vjeri. Abdulah je zamoljen da ne ponavlja nesto sto je vec rekao i da ne skrece temu u drugom pravcu.
Dalje - slazem se da treba dokazati, medjutim tu je rijec djevojcica protiv njegove. I sta - ako on povuce konce vuk pojeo magarca. Kao da nista nije bilo. Sve do onog trenutka dok stovani pedofil ne siluje neku djevojcicu pa ne ostanje njegove spreme u njoj da se moze putem analize DNK-a dokazati da je to bio on :x Ili jos gore dok neka curica ne ostane trudna pa tek kad joj se trbuh bude vidio tek onda dokazati da je on kriv :x Jer pobogu kakvi sad postoje dokazi - osim prica 6 djevojcica :x
bolje 6 djevojcica nego jedan djecak, rece stari imam...

e bas tako na ovo gledaju ovi zaključanih glava
a po islamu "spremna" je cim dobije mecu a sam poslanik je imao i mladjih zena ... po serijatu ne kaci ga nikakva kazna, samo gradjanski zakoni,
a njih bas i ne priznaju pobornici serijata.....
paprica29

Post by paprica29 »

Duh bez sjekire wrote:
mIRCerka wrote:
Duh bez sjekire wrote:A sto ste mi svi fini ko da ste iz Finske i krvolocni ko da ste sa Pala.Svi bi odma,sjekli ,vjesali streljali a tu se pojavio i veseli bradonja sa serijatom,kome bih preporucio polugodisnji izlet u Afghanistanu da se izlijeci od islamizma.
Mada bi vas vecina,sjekla i vjesala u BiH mada nije neka drzava ima krivicni zakon koji jasno kaze;silovanje 1-10 godina,bludne radnje(oralni sex i slicno) 1-5 godina,seksualno uznemiravanje o cemu je ovdje rijec od uslovne kazne do 1 godine.
Koliko sam ja procitao ,radi se o 6 djevojcica od 12-16 godina,halo 16 godina,to je doba kad u vecini evropskih zemalja ,ZENA smije imati odnose sa kim i kako hoce .Prije samo par decenija ZENE u toj dobi su kod nas vecinom bile udate i imale1-2 djece a sto ni danas nije rijetkost.
Mislim da bi nasega imama trebali napadat samo oni koji nikad u zivotu nisu uhvatili curu od 16 godina za guzu i samo one koje u 16-toj nisu znale sta je penis.
Srecom kod nas ne sijeku ruke za diranje djevojki od 15-16 godina ,jer bi onda bili narod jednorukih.
Osim toga,niko nije kriv ,dok se ne dokaze,treba cuti i drugu stranu.
Malo tolerancije i sabura,nikad ne skodi.

malo su ti parametri otisli u stranu....
jedna je stvar kad se 16godisnja curica pofata sa frajerom, druga je stvar kada je DIRA vjerski sluzbenik od 53 godine starosti...da prostis, tu je razlika od 37 godina....neki ljudi u tim godinama vec zene i udaju svoju djecu, a neki postaju i bake i djedovi....
a svi smo nahorozeni i krvolocni jer isti takav vjerski sluzbenik odobarva "odgojno udaranje zene"....

e serem mu se ja u pricu znas sad.....
I vjerski sluzbenik je zivo bice i covjek i ima ljudske slabosti.Ako je kriv treba ga kazniti ali po zakonu a ne pozivati na linc.
Ne znam kakve veze sad ima razlika u godinama ako pedofil ima 19 godina opet je pedofil i kazna je jos teza.U ovoj prici su imamove godine olaksavajuci detalj isto ko i godine djevojcica.
Ti si vjerovatno veoma mlada,u 53-oj godini mozes biti i djed i pradjed ali jos uvijek imas redovitih sekualnih potreba.
Tolerancija i sabur.
Ti si, legendo, bolestan!!
Fair Life

Post by Fair Life »

Izgleda... seljani koji brane imama odlucili su da mu ga popuse.
Himera

Post by Himera »

kekec wrote:
Pitanje za hannah i druge (uglavnom one ne koji ne vjeruju, vec one koji ne vole vjeru, htijeli ili ne priznati): Jel u ovoj citavoj prici uopste bitno sto je on Imam tj. Musliman (mislim nije Musliman cim je ucinio ovo)?
Posto nisam vjernik i na jedan nacin sam prozvan, odgovor je kratak i vec dat:
Jer, u pitanju je dijete i u pitanju je povjerenje, na osnovu kojega roditelji i dozvoljavaju da djeca pohadjaju, prisustvuju, ucestvuju. "Napasti" dijete i izigrati povjerenje, e, to je ipak nesto ozbiljno, preozbiljno.
U konkretnom slucaju je u pitanju imam- musliman. Isti komentar, s moje strane, je za sve, kako za onog profesora iz ranijeg "List-ovog" posta, tako i za sve ostale kojima je ukazano povjerenje da rade sa djecom.
Znaci, za mene je nebitna njegova vjerska pripadnost. Ljudskost i postenje u prvom redu.

Pravo se zakuhalo neka samo neka :x :x .S tim kad su roditelji poslali dijete u mejtaf pokazali su neku dozu povjerenja u IVZ i imama a ovaj ovako izigrao njihovo povjerenje a da ne govorim o vjeri djeteta u roditelje.Nema tu ko je šta je šta radi več šta mu je povjereno da radi i o čemu da se brine.Imam da je imalo insan nebi to radio.

Nedo bog da bi se meni tako kčerka povjerila il da bi ja neđe natukno prvo bi udaro efrendiju a onda ošo u pa reisa odvalio
Himera

Post by Himera »

Fair Life wrote:Izgleda... seljani koji brane imama odlucili su da mu ga popuse.

ma ne izgleda več su mu ga
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Klasicna seoska politika, samo na zalost djeca nemaju nikakvu mogucnost izbora.
Fair Life

Post by Fair Life »

Himera wrote:
Fair Life wrote:Izgleda... seljani koji brane imama odlucili su da mu ga popuse.
ma ne izgleda več su mu ga
Nek' provjere koliko ima dima u dva jaja.
Himera

Post by Himera »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vonBosnae

Post by vonBosnae »

VRATITE NAM NASEG EFENDIJU-poručili su mještani bosanskokrupskog naselja Jezerski.
"Dobro poznajemo ljude koji su mu to namjestili,uglavnom se radi o nemoralnim ljudima kojim se nemože vjerovati"-poručili su okupljeni građani.

Kako mi reče prijatelj iz Bihaća,radi se najvećem bosanskokrupskom naselju koje broji 5000 stanovnika,poznati su po tome sto su tokom rata prihvatili 15 000 izbjeglica,uglavnom mirna i čestita sredina sa prelijepim krajolikom i srednjovjekovnim starim gradom iz 13 stoljeća.
Ovo im stvarno nije trebalo.zao mi ljudi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

vonBosnae wrote:VRATITE NAM NASEG EFENDIJU-poručili su mještani bosanskokrupskog naselja Jezerski.
"Dobro poznajemo ljude koji su mu to namjestili,uglavnom se radi o nemoralnim ljudima kojim se nemože vjerovati"-poručili su okupljeni građani.

Kako mi reče prijatelj iz Bihaća,radi se najvećem bosanskokrupskom naselju koje broji 5000 stanovnika,poznati su po tome sto su tokom rata prihvatili 15 000 izbjeglica,uglavnom mirna i čestita sredina sa prelijepim krajolikom i srednjovjekovnim starim gradom iz 13 stoljeća.
i u moj stan od 72 kvadrata je u aprilu primljeno 25 ljudi koji su u pidzamama pobjegli ispred noza, pa me to ne cini sveticom....

nek se saberu ti ljudi .... i ovi za i ovi protiv imama....
i nek se dokaze sta je bilo....
samo da ne bude TRESLA SE GORA RODIO SE MISH, pojeo vuk macu i ostale zivotinjske poslovice...
flora.sa

Post by flora.sa »

vonBosnae wrote:VRATITE NAM NASEG EFENDIJU-poručili su mještani bosanskokrupskog naselja Jezerski.

termin "nemoralnost" je amlo relativan, i sigurno se različito tumači u Sarajevu i u Jezerskom...
Šta li je to po njima nemoralno?? :?
I kako djevojčica koja ima 12 godina, može biti nemoralna??? :roll:
Šta je to radila-hodala po selu u majici na bretelice???
na kraju će biti da su djevojčice isprovocirale Imama na takvo ponašanje...
Stari

Post by Stari »

mIRCerka wrote:

i u moj stan od 72 kvadrata je u aprilu primljeno 25 ljudi koji su u pidzamama pobjegli ispred noza, pa me to ne cini sveticom....

nek se saberu ti ljudi .... i ovi za i ovi protiv imama....
i nek se dokaze sta je bilo....
samo da ne bude TRESLA SE GORA RODIO SE MISH, pojeo vuk macu i ostale zivotinjske poslovice...

Ja koliki ti stan imas :shock: :shock: wow...jel sama zivis u stanu od 72km...izdajesli sobu podstanarima.....

Prostite mi na ovoj digresiji.

Glede teme ....pravo da vam kazem ....ne znam ni sta bih va rekao.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stari wrote:
Ja koliki ti stan imas :shock: :shock: wow...jel sama zivis u stanu od 72km...izdajesli sobu podstanarima.....

nazalost mnogi ljudi ovako reaguju na ove skandale...sve dok se i njima ne desi....btw, bilo nas je 5 u tom stanu....april 1992.... i onda doslo jos 25 ljudi....
al nebitno....

cuj namjestaljka .... ne mogu da vjerujem.... previse narod gleda sapunice....
Stari

Post by Stari »

Ma nisam nista lose mislio...mircerko.
Evo recimo ....ja da se pitam....ukoliko mu se utvrdi krivica (da pravna drzava... to svi hocete...e pa to je to )....znaci ako sud (gradjanski a ne sarijatski) utvrdi da efendija ucinio prekrsaj rubriciran kao sexualno uznemiravanje....onda bih mu odrapio onako bas momacku kaznu.
Samo treba imati u vidu ...da prekrsaj definisan kao sexualno uznemiravanje....nije isto sto i recimo sexualno zlostavljanje....ili recimo silovanje. Ovdje u ovoj drzavi (svedskoj) su za slucajeve sexualnog uznemiravanja predvidjene relativno male kazne...nisam pravnik ali mislim da u praxi te kazne nisu nikad zatvorske. Ako se desilo na poslu recimo ...mozes eventualno dobiti otkaz (ako je osoba o kojoj se radi recimo ...direktorova svalerka )...najcesce je kazna za takvo nesto novcana.

Dakle Rijaset islamske vjerske zajednice ...(opet ponavljam ako sud to utvrdi) treba da mu uruci nazescu kaznu - otkaz i zigosanje stembiljem "potencijalni Pedofil"...za sva vremena.
vonBosnae

Post by vonBosnae »

flora sa,

Kad su rekli da se radi o nemoralnim ljudima,mještani nisu mislili na djevojke već na njihove roditelje koji su pokrenuli tuzbu.
A navodno su svi familijarno vezani.
Pa sad,sta da ti kazem.........
Situacija nije bas jednostavna!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Stari wrote:Ma nisam nista lose mislio...mircerko.
Evo recimo ....ja da se pitam....ukoliko mu se utvrdi krivica (da pravna drzava... to svi hocete...e pa to je to )....znaci ako sud (gradjanski a ne sarijatski) utvrdi da efendija ucinio prekrsaj rubriciran kao sexualno uznemiravanje....onda bih mu odrapio onako bas momacku kaznu.
Samo treba imati u vidu ...da prekrsaj definisan kao sexualno uznemiravanje....nije isto sto i recimo sexualno zlostavljanje....ili recimo silovanje. Ovdje u ovoj drzavi (svedskoj) su za slucajeve sexualnog uznemiravanja predvidjene relativno male kazne...nisam pravnik ali mislim da u praxi te kazne nisu nikad zatvorske. Ako se desilo na poslu recimo ...mozes eventualno dobiti otkaz (ako je osoba o kojoj se radi recimo ...direktorova svalerka )...najcesce je kazna za takvo nesto novcana.

Dakle Rijaset islamske vjerske zajednice ...(opet ponavljam ako sud to utvrdi) treba da mu uruci nazescu kaznu - otkaz i zigosanje stembiljem "potencijalni Pedofil"...za sva vremena.
zigosanje jastaradi :D tu se slazemo :D

@vonBosnae,
Kad su rekli da se radi o nemoralnim ljudima,mještani nisu mislili na djevojke već na njihove roditelje koji su pokrenuli tuzbu.
Roditelji su nemoralni a?Mjestani su poremeceni...

ne dao bog da mojoj sestricni (znaci ja sam tetka) neko nesto kaze, a ne uradi (natjera napoljubac), ne da bi ga lincovala, vec bi mu tupom kasikom odvajala testise od ostatka tijela....
mislim da sam dovoljno slikovita bila... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Kečalović: Još nema informacija o određivanju pritvora imamu iz sela Jezerski

Glasnogovornica Županijskog tužiteljstva u Bihaću Edina Kečalović potvrdila je da još ne postoje informacije o određivanju pritvora osumnjičenom Z. Mulaliću, imamu koji je optužen da je tijekom satova vjeronauka u zaseoku Djelovi u selu Jezerski bludničio nad šest djevojčica starosne dobi od 12 do 16 godina, javio je dopisnik NINA-e.

Međutim, prema neslužbenim informacijama, dan nakon uhićenja Općinski sud Bosanska Krupa, na prijedlog županijskog tužitelja, Z. Mulaliću odredio je pritvor u trajanju od 30 dana.

Prema riječima Ekrema Oreščanina, predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa, u Medžlisu su iznenađeni događanjima u džematu Djelovi.

Istaknuo je da oni ne mogu ništa komentirati, te da će nakon prikupljanja potrebnih podataka o navedenom događaju iste proslijediti Muftijstvu u Bihać, koje ima svoja disciplinska tijela koja odlučuju o ovakvim i sličnim slučajevima.

"Dotad treba pustiti istražna i pravosudna tijela neka vrše svoj posao i istragu o ovom slučaju", kazao je Oreščanin dodavši da do prošlog vikenda nije bilo problema ni pritužbi mještana na rad imama u Jeterskom, odnosno u zaseoku Djelovi.
flora.sa

Post by flora.sa »

vonBosnae wrote:flora sa,

da žrtvovali su svoju djecu, i objavili da su seksualno uznemiravana, izmjenili im cijelu njihovu budućnost, samo da bi Imama otjerali iz sela...
:roll: :roll: :roll:

Nešto je trulo u selu Jezersko ... :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

A nemoralni su zato sto su pokrenuli tuzbu protiv efendije? Taj narod ne da nije normalan, nego cesto pomislim i da zasluzuju takve gadosti barem zbog nacina razmisljanja. Neka se naguze jos hodzi, fino izvinu IVZu, i jos isamaraju djecu zbog bezobrazluka, i mirna Bosna.
flora.sa

Post by flora.sa »

_BosanaC wrote:

A nemoralni su zato sto su pokrenuli tuzbu protiv efendije? Taj narod ne da nije normalan, nego cesto pomislim i da zasluzuju takve gadosti barem zbog nacina razmisljanja. Neka se naguze jos hodzi, fino izvinu IVZu, i jos isamaraju djecu zbog bezobrazluka, i mirna Bosna.
To sam i rekla :D ...
Kome će još pasti na pamet da žrtvuje vlastitu djecu, samo da bi postigao ono što je naumio :? :? :?
Ama i da su nemoralni, ne vjerujem da bi izmislili baš takvu gadost, samo da bi postigli ono što su zamislili.
Pa nisu igračke, to su djeca....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Lagano nabijem na [peeeeeep] sve one kojima je interes IVZa i inih imama koji su se nakotili iza rata bitniji od buducnosti bilo kojeg djeteta. :x
Da me neko ne shvati pogresno, ovo se odnosi na sve vrste religija i predstavnika religija, cisto da se niko ne nadje uvredjen jer sam ga izostavio :D
virgo

Post by virgo »

Covjek je samo rekao JA VELIKI IMAM, a one odmah nadigle frku
Himera

Post by Himera »

flora.sa wrote:

da žrtvovali su svoju djecu, i objavili da su seksualno uznemiravana, izmjenili im cijelu njihovu budućnost, samo da bi Imama otjerali iz sela...
:roll: :roll: :roll:

Nešto je trulo u selu Jezersko ... :roll:

i dobro smrdi
hananah

Post by hananah »

cp.card, nema veze vjera s mojom osudom jer pedofil ne pedofil, ali ima veze utoliko sto je ovaj pedofil vjerski sluzbenik, a boli me briga koje konfesije jer vjerski sluzbenik je vjerski sluzbenik, a ti pronadji u rijecniku tacno znacenje rijeci "vjerski sluzbenik" - neko ko sluzi vjeri.
I sad ja i ostali koji su ateisti po tebi ispadosmo neko ko napada vjeru. E fakat se satrasmo pisuci na 7 stranica da bi ti ovako nesto lupio. Slabi ti osjecaji koje ti navede :(
Haj procitaj jos jednom sve odgovore pa se javi. Izvinjenje tvoje cemo prihvatiti bez problema.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

virgo wrote:Covjek je samo rekao JA VELIKI IMAM, a one odmah nadigle frku
kao sto rekoh, ne dao bog da je neko tvoj u pitanju, drukcije bi se shalio....
sramotno je to da je takvo nesto mogao uraditi (evo branitelji IZ, dajem vam ono "nevin dok se ne dokaze krivica") neko ko po cijeli dan propovijeda o moralu i bludu i svemu ostalome....

mislim da mi preostro reagujemo jer je u pitanju neko nas, nije vise biskupija u americi, vec nase selo....
uzas...
Post Reply