PROUD TO BE CROAT

Post Reply
nebi

Post by nebi »

cekaj,jel se helikopter kaze zrakomlat ili vrtilet?(cuo sam obje verzije) :?
praznina

Post by praznina »

nebi wrote:cekaj,jel se helikopter kaze zrakomlat ili vrtilet?(cuo sam obje verzije) :?
Misliš vrtolet?

Na Hrvatskom je ipak helikopter.
dr.

Post by dr. »

A sad fakat ozbiljno. Zna li iko šta znači: vidozor?
praznina

Post by praznina »

dr. wrote:A sad fakat ozbiljno. Zna li iko šta znači: vidozor?
google is ur friend
dr.

Post by dr. »

praznina wrote:
google is ur friend
Pa ne bih pitao da nisam iscrpio sve resurse. Pokušao sam iz konteksta da skontam, ali nisam uspio.
sule_krug

#181 Re: PROUD TO BE CROAT

Post by sule_krug »

Bosanac_HR wrote:
sule_krug wrote:
Zrinski wrote: :lol: :lol: :skoljka:
citaj neceti skoditi; mislio sam na religiju'najtolerantniji su bili sto se tice religije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ako se malo pozabavis trazenjem i izucavanjem imperializma mozda ces i sam doci do istg zakljucka
E moj Sule, dobro su ti isprali mozak, hahaha.

P.S. Objasni mi molim te kako to onda da katolici koji su do dolaska Turaka 1463. na prostoru današnje BiH činili preko 90% stanovništva, nakon njihovog odlaska 1878. čine 10% stanovnišva u BiH.

Jel to zbog stoljetne turske tolerancije? :D
kao prvo turci nisu drzali samo bosnu a kao drugo veliki broj krscana je presao na islam da nebi placali porez, jer muslimani su bili oslobodjeni poreza a sve ostale vjere su morale placat porez.ti hrvati koji su bili heretici pa su presli na katolicanstvo da bi bili neprogonjeni od rimokatolicke crkve.
Last edited by sule_krug on 20/08/2005 23:28, edited 1 time in total.
nebi

Post by nebi »

dr. wrote:
praznina wrote:
google is ur friend
Pa ne bih pitao da nisam iscrpio sve resurse. Pokušao sam iz konteksta da skontam, ali nisam uspio.
googlogled pojasnjava da je vidozor dapace tocka motrista.
dr.

Post by dr. »

nebi wrote:
dr. wrote:
praznina wrote: google is ur friend
googlogled pojasnjava da je vidozor dapace tocka motrista.
To je neki planinarski termin... :-)
Alfaromeo

Post by Alfaromeo »

Ma mislim da je dvogled ali nisam bas siguran
po pitanju jezika slazem se da su kao sto DR rrece nadmasili sami sebe samo da bi mogli reci da se razlikuje od srpskog-mada pravopis koji je nametnuo Vuk Karadzic ostaje i neka
Nego hajde sto hrvati mijenjaju ali zasto mi uradismo istu stvar ok ne bas tako extremno ali ipak sta mislim pa recimo
nasa himna,,Tisucljetna.mislim zar nije hiljada kod nas
pa Nogometna reprezentacija-mislim uvijek je bila fudbalska
povijest-istorija i tako to ima kamara..
po ovim primjerima ispada da smo samo prisvojili hrvatski jezik i odrekli se ono kao srpskog..mislim ovo je extremna verzija bez uvrede moli,, :oops:
ali sam samo htjeo da pitam sta je pjesnik sa ovim izmjenama htjeo reci
ono mi federacija pa moze vas jezik samo nek nije srpski ili :shock:
ja jos uvijek igram fudbal...
zaradjujem par hiljada mjesecno..
citam i istoriju...ponekad..kad procitam playboy :D
pricam srpski po nekima :?
sta god da je pa i srpski da je moj je
a i vecine bosanaca
El_Comunista

Post by El_Comunista »

samo se pitam koliko bi dugo ostala tema da sam ja napisao:
"Proud to be Serb" :D :D :D
Dobro salu na stranu ali NE bih savjetovao da im namecete bosanski jezik ko sto vidim da rade mnogi.
Ne znam samo kome je mogla pasti na pamet ta glupa ideja da svako ko zivi u BiH govori bosanskim jezikom. Po meni,bolje je da vam se jezik zove Bosnjacki,puno bolje jer on NIJE bosanski, nije jezik ni pola drzavljana Bosne i Hercegovine. Znaci,govoreci u cjelini on je jezik Bosnjaka. Nemojte mi sada pricati gluposti i govoriti kako znate Srbe ili Hrvate kako govore istim. To ili rade iz nuzde (sto zive u tim sredinama) ili zapravo nisu Srbi ili Hrvati vec su nasjeli na jeftinu politiku Alije Izetbegovica sa ciljem da od 3 naroda stvori 1 a vidjeli smo kako je to sve zavrsilo!
sule_krug

Post by sule_krug »

El_Comunista wrote:samo se pitam koliko bi dugo ostala tema da sam ja napisao:
"Proud to be Serb" :D :D :D
Dobro salu na stranu ali NE bih savjetovao da im namecete bosanski jezik ko sto vidim da rade mnogi.
Ne znam samo kome je mogla pasti na pamet ta glupa ideja da svako ko zivi u BiH govori bosanskim jezikom. Po meni,bolje je da vam se jezik zove Bosnjacki,puno bolje jer on NIJE bosanski, nije jezik ni pola drzavljana Bosne i Hercegovine. Znaci,govoreci u cjelini on je jezik Bosnjaka. Nemojte mi sada pricati gluposti i govoriti kako znate Srbe ili Hrvate kako govore istim. To ili rade iz nuzde (sto zive u tim sredinama) ili zapravo nisu Srbi ili Hrvati vec su nasjeli na jeftinu politiku Alije Izetbegovica sa ciljem da od 3 naroda stvori 1 a vidjeli smo kako je to sve zavrsilo!
kao prvo hrvati u bosni neznaju hrvatski jezik isto ko sto neznaju ni dalmatinski lil zagorski (dijalekt)jezik. tako i srbi u bosni od juce su poceli da pricaju ekavicu zato sto ih je politika navukla. srbi se protive i crnogorskom jeziku (dijalektu) a ni oni ga sami ne razumiju. pa koji vam je .trebali bi uvesti engleski kao oficijelni jezik u BiH pa se nebi trebo niko ljutiti.
gavrilo

Post by gavrilo »

sule_krug wrote:tako i srbi u bosni od juce su poceli da pricaju ekavicu
sule izvini ali to sto govoris je glupost... srbi iz bosne su previse ponosni da bi govorili ekavicu. ima ona maaaallaaa manjina koja je tamo devedestih tako nesto pokusavala.

dakle ne lupaj bezze :wink:
sule_krug

Post by sule_krug »

gavrilo wrote:
sule izvini ali to sto govoris je glupost... srbi iz bosne su previse ponosni da bi govorili ekavicu. ima ona maaaallaaa manjina koja je tamo devedestih tako nesto pokusavala.

zar ja nisam to isto rekao. i na sta su to srbi iz bosne ponosni. hoce sve na cirilici zar tako nije i u srbiji.a bosanski jezik je kazes bio narjecje koje se zvalo bosantchica. a ne srbica ili hrvica.a i prije toga postojala je glagoljica. a srpsko-hrvatski je dosao na snagu uz pomoc austro-ugarske.a mozes pogledati i ovaj sajt
http://personal.inet.fi/cool/blt/historijat.htm
praznina

Post by praznina »

sule_krug wrote:
gavrilo wrote:

zar ja nisam to isto rekao. i na sta su to srbi iz bosne ponosni. hoce sve na cirilici zar tako nije i u srbiji.a bosanski jezik je kazes bio narjecje koje se zvalo bosantchica. a ne srbica ili hrvica.a i prije toga postojala je glagoljica. a srpsko-hrvatski je dosao na snagu uz pomoc austro-ugarske.a mozes pogledati i ovaj sajt
Čirilica je pismo a ekavica je način govora. Ćirilica se učila i pisala i prije rata u BiH. Jedne sedmice latinicom druge ćirilicom. Bila je ravnopravna i na TV-u prije rata što danas nije slučaj ili si ti možda odavno vani pa ne znaš ili jednostavno ti ide na živce sve što počinje pridjevom srpski. Ćirilica je pismo koje koriste Srbi. Je li ti to predstavlja problem?
Last edited by praznina on 22/08/2005 00:16, edited 2 times in total.
skrOzZz

Post by skrOzZz »

pa bolan orbit "dje zivis ti".ja sam Bosanac katolicke vjeroispovjesti,mada me svi smatraju hrvatom ZAJEB.meni ne smeta kada se netko izjasnjava kao Hrvat,ali povraca mi se od toga sto prvo tim Hrvatima nije jasno da se ja kao katolik osjecam Bosancem.
sto se povijesti/historije tice,pa covjece ti si ocito nacitan udzbenicima iz osnovne i srednje skole po hrvatskom planu i programu.kao ono "Tvrtko je stari hrvatski kralj",ma popisam se ja na to. uostalom ne treba zivjeti u proslosti,istini za volju ja HRV vidim sedam dana preko ljeta ako skupim lovu da odem na more i sad ti meni reci kakav sam ja jebeni Hrvat?rodjen sam u Sarajevu ,citav zivot zivim ovdje i najvise mi smeta kad meni bliske osobe koje nisu muslimanske vjeroispovjesti ovu zemlju smatraju muslimanskom,jebu joj mater na svakom koraku itd.to je za mene jadno ,zalosno,nerazumljivo.sad ja ne znam da li ja slabo kontam neke stvari,ali ako je neko rodjen ovdje ,zivi ovdje,a dao bi zivot za drugu zemlju,jebe mater SOPSTVENOJ zemlji,e to stvarno ne razumijem.
na kraju da kazem da ne zelim nikome ispirati mozak i sl.ali zelim da me prvo "moji Hrvati" prihvate kao Bosanca katolika(kao sto ja njih prihvatam kao Hrvate) ,pa onda i ostali.izvinite zbog psovki i malih slova(malo sam iznerviran),ajd zivjeli svi.
sule_krug

Post by sule_krug »

praznina wrote:
sule_krug wrote:
gavrilo wrote: sule izvini ali to sto govoris je glupost... srbi iz bosne su previse ponosni da bi govorili ekavicu. ima ona maaaallaaa manjina koja je tamo devedestih tako nesto pokusavala.

Čirilica je pismo a ekavica je način govora. Ćirilica se učila i pisala i prije rata u BiH. Jedne sedmice latinicom druge ćirilicom. Bila je ravnopravna i na TV-u prije rata što danas nije slučaj ili si ti možda odavno vani pa ne znaš ili jednostavno ti ide na živce sve što počinje pridjevom srpski. Ćirilica je pismo koje koriste Srbi. Je li ti to predstavlja problem?
jesam li ja mozda negdje spomenu da srbi mozda pricaju cirilicom jeli to hoces da kazes :lol: :lol: :lol: i cirilicu koriste srbi iz srbije i sad hoce i bosanski srbi da se koriste istom.trebali bi pocet pisat i strane jezike, cirilicom kao npr. engleski . cirilica meni nepredstavlja problem ali bi vise volio pisati latinicom ali drago mi je da znam i cirilicu. ali ti zelim reci da srbi i hrvati ne priznaju tu drzavu osim na papiru a ukljuceni su u vlast. i na izborima se biraju oni koji vise mrze BiH.zar je to necije pravo. zar neko ima pravo da unisti milione zivota koji su tek rodjeni koji neznaju sta se desava u njihovom svijetu. zar neko ima pravo na takvo nesto. razmisli o buducnosti svojoj i onih koji su tek dosli na ova svijet , zar i oni trebaju da ratuju zato sto se zbog interesa gdje niciji nisu ugrozeni mora narod navoditi na mrznju i sukob.
praznina

Post by praznina »

sule_krug wrote:
praznina wrote:
sule_krug wrote:zar ja nisam to isto rekao. i na sta su to srbi iz bosne ponosni. hoce sve na cirilici zar tako nije i u srbiji.a bosanski jezik je kazes bio narjecje koje se zvalo bosantchica. a ne srbica ili hrvica.a i prije toga postojala je glagoljica. a srpsko-hrvatski je dosao na snagu uz pomoc austro-ugarske.a mozes pogledati i ovaj sajt
jesam li ja mozda negdje spomenu da srbi mozda pricaju cirilicom jeli to hoces da kazes :lol: :lol: :lol: i cirilicu koriste srbi iz srbije i sad hoce i bosanski srbi da se koriste istom.trebali bi pocet pisat i strane jezike, cirilicom kao npr. engleski . cirilica meni nepredstavlja problem ali bi vise volio pisati latinicom ali drago mi je da znam i cirilicu. ali ti zelim reci da srbi i hrvati ne priznaju tu drzavu osim na papiru a ukljuceni su u vlast. i na izborima se biraju oni koji vise mrze BiH.zar je to necije pravo. zar neko ima pravo da unisti milione zivota koji su tek rodjeni koji neznaju sta se desava u njihovom svijetu. zar neko ima pravo na takvo nesto. razmisli o buducnosti svojoj i onih koji su tek dosli na ova svijet , zar i oni trebaju da ratuju zato sto se zbog interesa gdje niciji nisu ugrozeni mora narod navoditi na mrznju i sukob.
Nisam rekao da Srbi govore ćirilicom nego da pišu ćirilicom i da se je to pismo koristilo uporedo sa latinicom prije rata ali tebi to smeta jer jednostavno mrziš sve sa pridjevom srpski. Neka koriste i latinicu(i sam je koristim) ali ćirilica je takođe njihovo pismo. U BiH su zvanična pisma latinica i ćirilica sviđalo se to tebi ili ne.

Kažeš na izborima se biraju oni koji najviše mrze BiH(misliš SDS i HDZ i njihova trčkarala) a SDA se kao bori za BiH. Ma daj! Znači ako voliš BiH glasaj za SDA.

Ovo ih ti malo promovišeš. Izbori su sljedeće godine. Ima vremena do početka izborne kampanje.
-=DoMaGoJ=-

Post by -=DoMaGoJ=- »

Koji kompleksaši, majko mila. :?
Zreli

Post by Zreli »

hrvati imaju jezicke komplekse, pa izmisljaju jedan novi jezik ... who the fuck is croat? ma salim se, ali to je sve deplasirano ... koga sadd boli za to vise?!
Zrinski

Post by Zrinski »

Gdje vi odoste od jedne rečenice. Hajde da i ja nešto pitam. Gdje je problem u rečenici "ponosan sam što sam Hrvat"?? Jel to možda sramota biti ponosan na pripadnost svom narodu. Jel ima netko ovdje da se stidi?

Za kraj

Ponosan sam što sam Hrvat i zaboli me milokliz što neko o tome misli. :D :D
No_Comment

Post by No_Comment »

I mene glede i unatoc toga zabolje pishomir... :lol: :D
nebi

Post by nebi »

Zrinski wrote:Gdje vi odoste od jedne rečenice. Hajde da i ja nešto pitam. Gdje je problem u rečenici "ponosan sam što sam Hrvat"?? Jel to možda sramota biti ponosan na pripadnost svom narodu. Jel ima netko ovdje da se stidi?

Za kraj

De matereti reci kako mozes biti ponosan na ovo ili ono.To sto si Hrvat,Srbin,Bosnjak,Ciganin,Eskimo je vezano samo i jedino za slucajno mjesto tvog rodjenja....sta imas biti ponosan na to?Je li tvoja zasluga?
Ili,kao i vecina,u nedostatku drugih stvari na koje mozes biti ponosan potezes naciju kao jedini oslonac?
pitt

Post by pitt »

Zrinski wrote:Gdje vi odoste od jedne rečenice. Hajde da i ja nešto pitam. Gdje je problem u rečenici "ponosan sam što sam Hrvat"?? Jel to možda sramota biti ponosan na pripadnost svom narodu. Jel ima netko ovdje da se stidi?

Za kraj

Zar nisi hepokovac? :D:D:D
gavrilo

Post by gavrilo »

ponosan sam sto sam za vikend smuvo zescu ribu 8-) i boli me racku sta vi mislite
pitt

Post by pitt »

gavrilo wrote:ponosan sam sto sam za vikend smuvo zescu ribu 8-) i boli me racku sta vi mislite
Aaaaaa pao metak znaci :DD: Aferim gavro :D
Post Reply