Naucna cuda Kurana
- PixelDrifter
#176 Re: Naucna cuda Kurana
ti zivis u nekom svom svijetu, koji nema puno veze sa stvarnoscu. da probas ovdje:
https://whitearkitekter.com/project/sod ... ic-clinic/
https://whitearkitekter.com/project/sod ... ic-clinic/
- nivla
#177 Re: Naucna cuda Kurana
to što ti radiš je jasno i precizno okarakterisano kao pseudonauka, ne znam gdje ćeš konkretnije, ova tvoja baljezganja su sramota za sve muslimane
-
Zehran82
#178 Re: Naucna cuda Kurana
a jarane jes se natrabunja gluposti svaka ti castnivla wrote: ↑15/10/2025 14:58 ----
godina traje otprilike 365 dana, zato imas poravnanja u vidu prijestupnih godine za kalendar koji se ne koristi primarno u islamu, pa prijestupne godine koje sluze da se to poravna, pa izracun da svaka 400. godina nije prijestupna(nije se uzelo u obzir 2000. pa sad nam svako godisnje doba pocinje ranije)
eh to su ti činjenice ovo tvoje se zove lupetanje
nije otprilike nego tacno 365,242 dana u decimalimagodina traje otprilike 365 dana,
a to znaci
365 dana 5 sati 48 minuta 46 sekundi
znaci zbog toga sto nije tacno 365 nego imamo tih 5 sati 48 minuta 46 sekundi, nakon 4 godina, se dodaje jedan DAN, i zovemo je prijestopnom godinom, pa imamo u kalendaru 366 dana kako bi sihronizovalo se i da kalendar nebi kaskao za astronomskim proracunima.
a eto gore sam ti detaljno objasnio da lupteas u prazno....eh to su ti činjenice ovo tvoje se zove lupetanje
znaci imamo svake godine 365 dana 5 sati 48 minuta 46 sekundi
a Bog je u Kuranu DAN u jednostanoj formi spomnuo 365 puta u 77432 rijeci u Kuranu koliko ih ima.
- PixelDrifter
#179 Re: Naucna cuda Kurana
Apsolutno, Islam doista ima bogatu tradiciju učenjaka, mislilaca, filozofa i znanstvenika koji su kroz historiju dali veliki doprinos ljudskom znanju. Ali, Zehran prikazuje Islam kao karikaturu, kao vic, kroz svoje jezivo glupe postove.
-
Zehran82
#180 Re: Naucna cuda Kurana
decko ne pametuj puno
nisi jos dokazao kako to je pseudonauka , osim sto si to ti nazvao pseudonaukom...
AJde sad fino se potrudi i pojasni kako je to pseudonauka, cekam jos....pozovi satanistu Pixela nek ti pomoze
- nivla
-
Zehran82
#183 Re: Naucna cuda Kurana
sta bolan nemamo sta pricas
The solar year (365 days 5 hours 48 minutes 46 seconds), also called tropical year, or year of the seasons, is the time between two successive occurrences of the vernal equinox (the moment when the Sun apparently crosses the celestial equator moving north).
https://www.britannica.com/science/year#ref120288
zasto tako palamudis mi ovdje javno ??? kako mozes reci da nemamo a to su precizni proracuni tacno u sekundu i kaze to su aproksimacije...volis ti meni decko palamudit, ko i satanista ti jaran....
- nivla
#184 Re: Naucna cuda Kurana
Since 12 - 3 = 9, Gregory's rule eliminates 9 leap years out of 1,200. Thus: 300 - 9 = 291 years are klix leap years, and 900 + 9 = 909 years are regular years. The average length of the year becomes (291 x 366 + 909 x 365)/1,200 = 365.2425 days, with an error of 365.2425 - 365.2422 = 0.0003 days per year, or one day every 3,333.3 years.Zehran82 wrote: ↑15/10/2025 15:28sta bolan nemamo sta pricas![]()
The solar year (365 days 5 hours 48 minutes 46 seconds), also called tropical year, or year of the seasons, is the time between two successive occurrences of the vernal equinox (the moment when the Sun apparently crosses the celestial equator moving north).
zasto tako palamudis mi ovdje javno ??? kako mozes reci da nemamo a to su precizni proracuni tacno u sekundu i kaze to su aproksimacije...volis ti meni decko palamudit, ko i satanista ti jaran....vidi se to vec sad
- PixelDrifter
#185 Re: Naucna cuda Kurana
Greška od oko 1 dana u ~3.333 godine.
- nivla
#186 Re: Naucna cuda Kurana
i ide razmisljanje kako je to sad aproksimacija, valja naci nove odnose u harfovima koji ce ovo zaokruzenje potkrijepiti
- PixelDrifter
#187 Re: Naucna cuda Kurana
Za Zehrana od Aleistera Crowleya!
- PixelDrifter
#188 Re: Naucna cuda Kurana
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=faMcgtj ... I&index=22[/youtube]
Zehry, dopast ce ti se i izvedba i omot
Zehry, dopast ce ti se i izvedba i omot
- PixelDrifter
#190 Re: Naucna cuda Kurana
Autoput za Dzehenem
-
Zehran82
#192 Re: Naucna cuda Kurana
de ne brukaj se covjece vise, prestani se brukatinivla wrote: ↑15/10/2025 15:34Since 12 - 3 = 9, Gregory's rule eliminates 9 leap years out of 1,200. Thus: 300 - 9 = 291 years are klix leap years, and 900 + 9 = 909 years are regular years. The average length of the year becomes (291 x 366 + 909 x 365)/1,200 = 365.2425 days, with an error of 365.2425 - 365.2422 = 0.0003 days per year, or one day every 3,333.3 years.Zehran82 wrote: ↑15/10/2025 15:28sta bolan nemamo sta pricas![]()
zasto tako palamudis mi ovdje javno ??? kako mozes reci da nemamo a to su precizni proracuni tacno u sekundu i kaze to su aproksimacije...volis ti meni decko palamudit, ko i satanista ti jaran....vidi se to vec sad
365.2425 daana su ti 365 dana 5 sati 48 minuta 46 sekundi
- nivla
#193 Re: Naucna cuda Kurana
i imas fulu opet na 3333 godine jedan dan,dakle aproksimacija
-
Zehran82
#194 Re: Naucna cuda Kurana
bolan ne glupiraj se covjce , kao i onaj tvoj drugar satanista koji te hvali...koji ti pljuje po islamu i Bogu, a ti kao musliman to presutno sve odobravas
nego da se vratimo ovome....
koliko sada cijelih obrtaja zemlja ima dok obidje jedan put oko sunca?
koliko dana sada ima jedna solarna godina ?
Da cujem
- PixelDrifter
#195 Re: Naucna cuda Kurana
Zasto prebacujes diskusiju na licni plan, to nema nikakve veze sa temom (ad hominem). To je znak da nemas argumenata, kada se predje na licno vrijedjanje (ne poznavajuci covjeka, umanjujes ga kao vjernika ponizavajucim tonom), ostaje samo pljuvanje. To nije lijepo, pokazuje nedostatak etike u komunikaciji, odsustvo forumskog bon tona.
- nivla
#196 Re: Naucna cuda Kurana
slab ahlak i to je toPixelDrifter wrote: ↑16/10/2025 10:44Zasto prebacujes diskusiju na licni plan, to nema nikakve veze sa temom (ad hominem). To je znak da nemas argumenata, kada se predje na licno vrijedjanje (ne poznavajuci covjeka, umanjujes ga kao vjernika ponizavajucim tonom), ostaje samo pljuvanje. To nije lijepo, pokazuje nedostatak etike u komunikaciji, odsustvo forumskog bon tona.
nesto ili jeste ili nije egzaktno
u zivotu se u svakoj sferi vrse aproksimacije, cak i materijali na koje se oslanjas na solarnu godinu kad ih iscitas kazu da je to neka srednja vrijednost
evo ja mu nisam napisao da je glup, vec da je ovo sto pise totalna glupost i sramota nazivati naukom jer to nije, onda on citira sta je pseudonauka i daje primjere koji su cista pseudonauka kao naucne
mislim da je red da se kloni buduce rasprave sa njim, jer ovo je svakako tema koja se godinama provlaci po forumu i svaki put bude zakljucana jer smrcak jednostavno ne prihvata nista sto nije u skladu sa njegovim uvjerenjima kao argument
ljudi su izmislili kalendare, mjerenje vremena, mozda bi bilo dobro da smrcak pogleda film PI https://letterboxd.com/film/pi/ i ustanovi koliko je u krivu i zasto sve ovo sto navodi smatramo nikakvim dokazom osim da se radi o pseudonauci
-
Zehran82
#197 Re: Naucna cuda Kurana
ne radi se to o slabom ahlaku, nego kako si ti samo nonsalatno pokusavao mene da ponizis od samog starta bez da imalo ista saznas o onome sto pisem, sto istrazujem preko 13 godina, bavim se jako puno sa tim i istrazujem to, produciram video, pisem knjige, analiziram nalaze saradnika....nivla wrote: ↑16/10/2025 10:56slab ahlak i to je toPixelDrifter wrote: ↑16/10/2025 10:44Zasto prebacujes diskusiju na licni plan, to nema nikakve veze sa temom (ad hominem). To je znak da nemas argumenata, kada se predje na licno vrijedjanje (ne poznavajuci covjeka, umanjujes ga kao vjernika ponizavajucim tonom), ostaje samo pljuvanje. To nije lijepo, pokazuje nedostatak etike u komunikaciji, odsustvo forumskog bon tona.
nesto ili jeste ili nije egzaktno
u zivotu se u svakoj sferi vrse aproksimacije, cak i materijali na koje se oslanjas na solarnu godinu kad ih iscitas kazu da je to neka srednja vrijednost
evo ja mu nisam napisao da je glup, vec da je ovo sto pise totalna glupost i sramota nazivati naukom jer to nije, onda on citira sta je pseudonauka i daje primjere koji su cista pseudonauka kao naucne
mislim da je red da se kloni buduce rasprave sa njim, jer ovo je svakako tema koja se godinama provlaci po forumu i svaki put bude zakljucana jer smrcak jednostavno ne prihvata nista sto nije u skladu sa njegovim uvjerenjima kao argument
ljudi su izmislili kalendare, mjerenje vremena, mozda bi bilo dobro da smrcak pogleda film PI https://letterboxd.com/film/pi/ i ustanovi koliko je u krivu i zasto sve ovo sto navodi smatramo nikakvim dokazom osim da se radi o pseudonauci
da bi ti dosao meni ovdje da omalovazis i mene i tu tematiku koja postoji u islamu, brojcana cuda Kurana.
i onda mi imas obraza pricati o ahlaku.
po toj logici , pa cim se bavim glupostimaevo ja mu nisam napisao da je glup, vec da je ovo sto pise totalna glupost i sramota nazivati naukom jer to nije,
Kaze sramota je nazivati naukom, jel de....a de mi molim te sad objasni kao pravi vjernik musliman, kako to ti sebe hoces da predstavis....sta je to radio Ibn Abbas, ashab bozijeg poslanika, i onaj koji je najbolje poznavao Kuran poslije Muhammeda...
On prvi je poceo da istrazujem brojcana cuda Kurana, znaci prije njega niko...on prvi....
jeli ashab se bavio glupostima onda a za njega je receno da je najbolji poznavalac Kurana poslije Muhammeda.
objasni to onda
eh eh eh, necemo tako ,sad bi da bjezis iz diskusije, neka te ....da razjasnimo stvar....mislim da je red da se kloni buduce rasprave sa njim, jer ovo je svakako tema koja se godinama provlaci po forumu i svaki put bude zakljucana jer smrcak jednostavno ne prihvata nista sto nije u skladu sa njegovim uvjerenjima kao argument
a ne samo mal oda bocnes i onda bjezis nazad....neka te tu gdje i jesi.
Objasni mi Jeli Ibn Abbas se bavio glupostima?
- PixelDrifter
#198 Re: Naucna cuda Kurana
Molim te, nauci pisati, bolno je citati gluposti nepismenog covjeka.
- nivla
#199 Re: Naucna cuda Kurana
s tobom se ne moze diskutovati, osim kad bi ti rekli da si sve upravu pa ti onda to godilo jer eto kao upravu si
dali smo ti argumente, ali kao da zidu pricamo, ti jednostavno po svom guslas 15+ godina o ovoj temi i uvijek se zavrsi da se ista zakljuca i obrise
nekad su bila brojcana cuda i danas su naucna, kako ce se zvati sljedeca tema ne znamo, ali znamo da si svaki argument koji nije isao po tvojoj volji tj bio u skladu sa tvojim na poprilicno neargumentovanim tvrdnjama reagovao kao nije to dokaz, dokazite da nisam upravu
eh da, nekad u mojoj srednjoj skoli bio je jedan profesor koji je isto ovo pricao, kontam da mu nisi sin unuk ili sta vec, jer nevjerovatno je koliko vam je slicna prica, inace se za njega kasnije utvrdilo da je imao sklonosti ka mladim djevojcicama, jer sta drugo dijete od 13-14 godina jeste pa je nekako sva ta njegova prica dosla pod veliki upitnik i poceli smo je preispitivati
objektivno gledajuci ti si svoje vrijeme utrosio u dokazivanje necega sto nije potrebno dokazivati, da ne govorim koliko znanje arapskog jezika trebas imati a objektivno ne vladas ni maternjim jezikom kako treba
logika koju primjenjujes je bez osnova, jer nije Bog uspostavio i izmislio sistem cijelih brojeva nego covjek pa shodno tome aproksimacije koje ti nastojis uspostaviti nisu tacne, jer Bog se ne bavi aproksimacijama pa da odredi da zemlji treba malo duže od 365 dana al eto u objavi cemo staviti da se spominje dan 365 dana a ovo preko toga nek ljudi sami poravnaju, da se sljedbenici islama ne bi puno smarali nek se orijentisu po lunarnoj godini koja je cijelih 354 dana, a nek se mjesec pominje 354 puta kao dokaz da to nije pogresno
dali smo ti argumente, ali kao da zidu pricamo, ti jednostavno po svom guslas 15+ godina o ovoj temi i uvijek se zavrsi da se ista zakljuca i obrise
nekad su bila brojcana cuda i danas su naucna, kako ce se zvati sljedeca tema ne znamo, ali znamo da si svaki argument koji nije isao po tvojoj volji tj bio u skladu sa tvojim na poprilicno neargumentovanim tvrdnjama reagovao kao nije to dokaz, dokazite da nisam upravu
eh da, nekad u mojoj srednjoj skoli bio je jedan profesor koji je isto ovo pricao, kontam da mu nisi sin unuk ili sta vec, jer nevjerovatno je koliko vam je slicna prica, inace se za njega kasnije utvrdilo da je imao sklonosti ka mladim djevojcicama, jer sta drugo dijete od 13-14 godina jeste pa je nekako sva ta njegova prica dosla pod veliki upitnik i poceli smo je preispitivati
objektivno gledajuci ti si svoje vrijeme utrosio u dokazivanje necega sto nije potrebno dokazivati, da ne govorim koliko znanje arapskog jezika trebas imati a objektivno ne vladas ni maternjim jezikom kako treba
logika koju primjenjujes je bez osnova, jer nije Bog uspostavio i izmislio sistem cijelih brojeva nego covjek pa shodno tome aproksimacije koje ti nastojis uspostaviti nisu tacne, jer Bog se ne bavi aproksimacijama pa da odredi da zemlji treba malo duže od 365 dana al eto u objavi cemo staviti da se spominje dan 365 dana a ovo preko toga nek ljudi sami poravnaju, da se sljedbenici islama ne bi puno smarali nek se orijentisu po lunarnoj godini koja je cijelih 354 dana, a nek se mjesec pominje 354 puta kao dokaz da to nije pogresno
-
Zehran82
#200 Re: Naucna cuda Kurana
nivla wrote: ↑16/10/2025 11:30 s tobom se ne moze diskutovati, osim kad bi ti rekli da si sve upravu pa ti onda to godilo jer eto kao upravu si
moze itekako, ali samo argumentopvano....onda dobivas na vrijednosti u mojim ocima....a ako ce se blebetati kao Pixel, onda nemoj...s tobom se ne moze diskutovati, osim kad bi ti rekli da si sve upravu pa ti onda to godilo jer eto kao upravu si
ode ti sad daleko....lik furao tu pricu ,pa eto malo poceo da svrlja gdje ne treba, i kao eto brojcana cuda Kurana su ga natjerala na to da posrne....ma jaka ti je logika brate, svaka ti casteh da, nekad u mojoj srednjoj skoli bio je jedan profesor koji je isto ovo pricao, kontam da mu nisi sin unuk ili sta vec, jer nevjerovatno je koliko vam je slicna prica, inace se za njega kasnije utvrdilo da je imao sklonosti ka mladim djevojcicama, jer sta drugo dijete od 13-14 godina jeste pa je nekako sva ta njegova prica dosla pod veliki upitnik i poceli smo je preispitivati
sad vec malo pametujes mi ovdjeobjektivno gledajuci ti si svoje vrijeme utrosio u dokazivanje necega sto nije potrebno dokazivati, da ne govorim koliko znanje arapskog jezika trebas imati a objektivno ne vladas ni maternjim jezikom kako treba
ne znas ti nista sta ja znam i koliko znam....
pricas gluposti i dalje....nije covjek izmislio broj 1 ili 2 ili 3 , nego je to samo simbolicni predoceno iz realnosti....logika koju primjenjujes je bez osnova, jer nije Bog uspostavio i izmislio sistem cijelih brojeva nego covjek pa shodno tome aproksimacije koje ti nastojis uspostaviti nisu tacne
kada vidi 1 kamen, on je to jedno nazvao 1, kada vidi dva kamena, nazvao ga je 2, kada vidi 3 kamena, izmislio je simbol 3, da to predstavlja 3 stvari itd
Ne mozes imati 365.242 rijeci DANA...moze samo da imas cijele brojeve, ako vec se kodira preko rijeci...jer Bog se ne bavi aproksimacijama pa da odredi da zemlji treba malo duže od 365 dana al eto u objavi cemo staviti da se spominje dan 365 dana a ovo preko toga nek ljudi sami poravnaju, da se sljedbenici islama ne bi puno smarali nek se orijentisu po lunarnoj godini koja je cijelih 354 dana, a nek se mjesec pominje 354 puta kao dokaz da to nije pogresno
pa 365 rijeci DAN u Kuranu je potpuno validno i logicno a to sto ti palamudis i negiras ocito...tebi na dusu.
da te rastuzim i rasplacem odmah...da se sljedbenici islama ne bi puno smarali nek se orijentisu po lunarnoj godini koja je cijelih 354 dana, a nek se mjesec pominje 354 puta kao dokaz da to nije pogresno
Bog je kodirao i SOlarnu godinu i Lunarnu godinu
kodirao je i 365 rijeci DAN, a takodjer je kodirao i lunarnu godinu....tako sto je pozicionirao 354 rijeci DAN izmedju prvoh pojavljivanja rijeci Mjesec i 12 rijeci MJesec, pa izmedju ima 354 rijeci dan u Kuranu.
na taj nacin kodira i Solarnu i Lunarnu godinu...tebi na zalaost i na neznanje.....blage ti veze nemas ovdje sta pises a dosao si mi ovdje kontrirati udruzeno sa satanistom