"To je prvi Rafale izgubljen u borbi a ujedno i prvi Rafale koji je ikada sudjelovao u borbi.
Hahaha
Može li se maknut ovo pitanje s odgovorom "devet"ako ih sruše 9?
Bilo nekad, stvari se mijenjaju.Velkoski wrote: ↑07/05/2025 21:17zasad.Chmoljo wrote: ↑07/05/2025 21:11Ja sam neki dan napisao da je sto tehnike tice najisplativije kupiti neki kineski brand koji se tek probija na trziste. Potrebno je samo skontati ko zaista zeli da bude relevantan i na zapadu.
Tada se moze cvaknuti fin komad tehnologije sa dobrim komponentama po niskoj cijeni. To je bio slucaj sa huawei, poslije sa xiaomi npr.
Sve su iskopirali, ali istovremeno ulazu u znanje i na listama najboljih tehnickih univerziteta kineski izrazito dominiraju.
Nikako za potcijeniti. Njihov najveci problem za neku jacu dominaciju moze biti to sto njihov soft power nije nimalo privlacan.
Ne bi me nimalo čudilo da počnu u agresivnu kampanju investiranja svugdje po svijetu, da iskoriste kompletan cirkus sa narandžastim maloumnikom
Inače, JežU, ne bih rekao da je proksi Amerike i Kine, Pakistan je (dosad) bio i veliki saveznik vas preko Atlantika![]()
Ako im je elektronika kao u auta, onda su tek uvalili muda pod bubrege.arman1 wrote: ↑07/05/2025 22:36Podržavaju indijce jer ih, Bože, podržava i israel. I jedni i drugi kupili makaron rafaele pa se tješe da se omaklo. Nezvanično jedan od hr rafaela ima neki problem s elektronikom i već neko vrijeme je prizemljen. Da se to francuzima, govorim kao neko ko je imao renolam citroena i pežoa.MehmedPasaMoric wrote: ↑07/05/2025 22:31 Jel se saznalo koga podrzavaju Hrvati u ovom ratu? Hocu da zauzmem stranu a ne mogu bez te informacije
Posto sam ja zivio dole neko vrijeme i proputovao cijeli potkontinent, nije mi jasno na osnovu cega to pises? Gdje si bio tacno? Budi siguran da znam vise njih i vise o njima nego ti. Cak znam progovorit par fraza i svojevremno sam znao procitati rijec napisanu devanagarijem.Dugarry wrote: ↑07/05/2025 21:54Bio jesam, a jos vaznije poznajem i jednih i drugih.jeza u ledja wrote: ↑07/05/2025 21:06A ti si bio pa to tvrdis?Dugarry wrote: ↑07/05/2025 14:08
Ko god je bio u ove dvije drzave, zna da je velika razlika izmedju, njih. Ali ovdje na forumu, mozete pisati sta hocete i stvarati svoju istinu, boli vas neka stvar![]()
Imaju slicnosti, ali koji narodi nemaju....Mi i Rusi imamo slicnosti, ali smo daleko od istih.
U Indiji mozes setati jednim od najvecih gradova, i u samom centru dok setas, pored tebe tip vrsi veliku nuzdu, ustane se i ode.
Takvih stvari u Pakistanu nema.
Isti narod. Isti jezik. Isti gradovi. Isto ponasanje. Isti problemi.
Podjelili se po religiji i to je to.
Usput, Indija je tehnoloski, ekonomski i vojno mnogo jaca. No vode ih fasisti. Ovo je skoro pa proxy sukob Amerike i Kine.
Isti nisu. Velika je razlika. Osim toga, kako raspravljati o tome kakvi su Indijci, kad ih je milijarda ipo?
Pa zamisli kolike su razlike izmedju nekog iz istocne Bosne i Dalmacije, a da ne bude izmedju Karachija i Chenaia
Ma podržavaju (makar ta neka "tiha većina") jer su islamofobi, nema sada tu puno kalkulisanja.arman1 wrote: ↑07/05/2025 22:36Podržavaju indijce jer ih, Bože, podržava i israel. I jedni i drugi kupili makaron rafaele pa se tješe da se omaklo. Nezvanično jedan od hr rafaela ima neki problem s elektronikom i već neko vrijeme je prizemljen. Da se to francuzima, govorim kao neko ko je imao renolam citroena i pežoa.MehmedPasaMoric wrote: ↑07/05/2025 22:31 Jel se saznalo koga podrzavaju Hrvati u ovom ratu? Hocu da zauzmem stranu a ne mogu bez te informacije
eno kažu puni aeorodromi pakistanaca koji se vraćaju braniti svoju zemlju i kulturu
Moliti Boga da se to ne desi.

Navodno je Chengdu J-10 oborio Rafala.