Meni je tako sa RFB bilo prije 3 mjeseca ali eto ne vjeruje niko
Moguce da je RFB "premium" klijente dodatno "zastitio"
Moderator: anex
Prijavio sam naravno.. Licnom bankaru i odma'.. U medjuvremenu sam zavrsio sa bankom i zatvorio sve sto imam izmedjuostalog zbog njihove nesposobnosti da rijese probleme (ne samo ovaj nego inace) i "silent treatment" koji sam dobio (konkretno u ovom slucaju).dzenanalic22 wrote: ↑26/08/2024 12:37 Pa kontaktiraj RF i pitaj? Puno nas je ovdje koji dopunjujem upravo preko RF. Zadnja uplata kod mene 20.08.
Kod mene prolaze uplate sa Raiffeisen kartice na Aircash.
Promijeniti banku i zdravo. Nisu u stanju pratiti fintech. Ma zdraaavoooo. Ponašaju se kao kartel. Kao BH telecom nekada kad je određivao šta i koliko treba nekom korisniku.
Sada ovo proslijedi vlasniku lokalne Intese tj. PBZ-u i Aircashu pa neka se oni dalje "bore".
Online plaćanje jeftinije od naših kartica? Mislio sam da nema naknada kad se plaća online. Da li je apple pay besplatan što se tiče transakcija u trgovinama kod nas i za online? Dodao sam sad karticu nakon što sam region stavio na Hrvatska pa onda opet vratio na BiH. Valjda nije neka ilegala to raditi, mada svako može otići u hrvatsku na dan i da doda na apple pay.starboy018 wrote: ↑19/08/2024 14:38pa da.gentoo wrote: ↑19/08/2024 14:33 Fazon je sto je ovo finnese servis (realno nepotreban vecini ljudi) i postoji veliko pitanje koliko ljudi koristi isplatu na bankomatu za fee umjesto da istu radi sa maticnom bankom i na maticnom bankomatu.
Koliko sam ja skontao i u HR se koristi najvise u par scenarija:
a) ta isplata na kiosu kad ti neko nesto "posalje" i plati (obicno iz inostranstva)
b) placanje rezija bez provizije
c) placanje parkinga i ostalih slicnih stvari
u hrvatskoj najvise upravo koriste za placanje racuna i parkinga itd. zbog toga imaju 400.000 korisnika u Hrvatskoj (isto koliko i Revolut). smatram da bi izgubili puno korisnika kad bi digli naknade
s druge strane, ja ga u BiH koristim za Apple pay i za online placanja (jer je jeftiniji od nasih prepaid kartica). dakle ta isplata na bankomatima mi i ne treba
jeftinije izadje nego kod naših prepaid kartica, mislim opcenito jer npr Unicredit prepaid karticu naplacuje dodatnih 4.99 KM na cijenu već postojeceg paketa (5.49 KM osnovni + 4.99 KM prepaid kartica) i plus ti naplate 1% za svaku online transakciju koja je u stranoj valuti (EUR/USD…).sarajevosa wrote: ↑31/08/2024 18:56Online plaćanje jeftinije od naših kartica? Mislio sam da nema naknada kad se plaća online. Da li je apple pay besplatan što se tiče transakcija u trgovinama kod nas i za online? Dodao sam sad karticu nakon što sam region stavio na Hrvatska pa onda opet vratio na BiH. Valjda nije neka ilegala to raditi, mada svako može otići u hrvatsku na dan i da doda na apple pay.starboy018 wrote: ↑19/08/2024 14:38pa da.gentoo wrote: ↑19/08/2024 14:33 Fazon je sto je ovo finnese servis (realno nepotreban vecini ljudi) i postoji veliko pitanje koliko ljudi koristi isplatu na bankomatu za fee umjesto da istu radi sa maticnom bankom i na maticnom bankomatu.
Koliko sam ja skontao i u HR se koristi najvise u par scenarija:
a) ta isplata na kiosu kad ti neko nesto "posalje" i plati (obicno iz inostranstva)
b) placanje rezija bez provizije
c) placanje parkinga i ostalih slicnih stvari
u hrvatskoj najvise upravo koriste za placanje racuna i parkinga itd. zbog toga imaju 400.000 korisnika u Hrvatskoj (isto koliko i Revolut). smatram da bi izgubili puno korisnika kad bi digli naknade
s druge strane, ja ga u BiH koristim za Apple pay i za online placanja (jer je jeftiniji od nasih prepaid kartica). dakle ta isplata na bankomatima mi i ne treba![]()
I kod mene je UniCredit debitna kartica, nemam internet bankarstvo i kupujem na aliexpress, valjda je to mala provizija pa nisam ni primijetio da su uzeli pošto kupujem obično ispod 50 KM. Znači isplati se aircash kartica za razne stvari. Šta je za slanjem novca drugim ljudima, da li tu ima provizije u unicredit preko mobilnog ili klasično u banku kad odeš... pošto je u aircashu 1%starboy018 wrote: ↑31/08/2024 19:04jeftinije izadje nego kod naših prepaid kartica, mislim opcenito jer npr Unicredit prepaid karticu naplacuje dodatnih 4.99 KM na cijenu već postojeceg paketa (5.49 KM osnovni + 4.99 KM prepaid kartica) i plus ti naplate 1% za svaku online transakciju koja je u stranoj valuti (EUR/USD…).sarajevosa wrote: ↑31/08/2024 18:56Online plaćanje jeftinije od naših kartica? Mislio sam da nema naknada kad se plaća online. Da li je apple pay besplatan što se tiče transakcija u trgovinama kod nas i za online? Dodao sam sad karticu nakon što sam region stavio na Hrvatska pa onda opet vratio na BiH. Valjda nije neka ilegala to raditi, mada svako može otići u hrvatsku na dan i da doda na apple pay.starboy018 wrote: ↑19/08/2024 14:38
pa da.
s druge strane, ja ga u BiH koristim za Apple pay i za online placanja (jer je jeftiniji od nasih prepaid kartica). dakle ta isplata na bankomatima mi i ne treba![]()
to je ako bas hoces posebnu prepaid karticu za online placanja, da ne koristis primarnu. mozes ti koristit i primarnu karticu za online placanja, tu onda imas i dalje onih 1% za sve transakcije (online i u trgovini u stranoj valuti). Npr kupis nešto na Aliexpresu tu ti je isto 1%.
edit: pitao si za apple pay, nema dodatnih naknada za AP, sve je isto kao i kad korsitis AC fizicku karticu online i u trgovini
1% po transakcijisarajevosa wrote: ↑31/08/2024 19:11I kod mene je UniCredit debitna kartica, nemam internet bankarstvo i kupujem na aliexpress, valjda je to mala provizija pa nisam ni primijetio da su uzeli pošto kupujem obično ispod 50 KM.starboy018 wrote: ↑31/08/2024 19:04jeftinije izadje nego kod naših prepaid kartica, mislim opcenito jer npr Unicredit prepaid karticu naplacuje dodatnih 4.99 KM na cijenu već postojeceg paketa (5.49 KM osnovni + 4.99 KM prepaid kartica) i plus ti naplate 1% za svaku online transakciju koja je u stranoj valuti (EUR/USD…).sarajevosa wrote: ↑31/08/2024 18:56
Online plaćanje jeftinije od naših kartica? Mislio sam da nema naknada kad se plaća online. Da li je apple pay besplatan što se tiče transakcija u trgovinama kod nas i za online? Dodao sam sad karticu nakon što sam region stavio na Hrvatska pa onda opet vratio na BiH. Valjda nije neka ilegala to raditi, mada svako može otići u hrvatsku na dan i da doda na apple pay.![]()
to je ako bas hoces posebnu prepaid karticu za online placanja, da ne koristis primarnu. mozes ti koristit i primarnu karticu za online placanja, tu onda imas i dalje onih 1% za sve transakcije (online i u trgovini u stranoj valuti). Npr kupis nešto na Aliexpresu tu ti je isto 1%.
edit: pitao si za apple pay, nema dodatnih naknada za AP, sve je isto kao i kad korsitis AC fizicku karticu online i u trgovini
sarajevosa wrote: ↑31/08/2024 19:11starboy018 wrote: ↑31/08/2024 19:04
nisam siguran, ja mislim da je 0.60 KM kad se salje nekom preko mobilnog, a oko 3 KM preko saltera (nek me ispravi ako neko zna bolje)
to je za slanje unutar BiH, dok je slanje u inostranstvo i obrnuto bas skupo preko nasih banaka, dok je preko AC i dalje 1% (slanje/primanje iz 30+ zemalja)