Kad vec pitas.
Neki dan gledao i biti ce bas lijepo.Mislim da je tako nesto potrebno Bjelasnici.Pogotovo super za pripreme fudbalera,kosarkasa dto bi moglo privućiVladaFBiH wrote: ↑11/07/2024 13:26zašto? ovo je jedan od rijetkih projekata koji je imao smisla
https://zpr.ks.gov.ba/sites/zpr.ks.gov. ... trnovo.pdf
Mislim da je isti dan kad je izasao ovaj tekst bila vijest da je Zeljeznicar otisao na Zlatibor na pripreme.
Goražde
Ja bih, da dolazim iz Goražda, išao tim drugim putem, preko Dejčića.
A šta bi radili na Bjelašnici? Slušali i obilazili bagere,mješalice...kad se smrači ko da je sve pomrlo...
Pa napisao sam. Nema nocnih kiubova, diskoteka.
Ne znam radi li šestosjed, možda otići na vožnjuPM72 wrote: ↑27/07/2024 08:25A šta bi radili na Bjelašnici? Slušali i obilazili bagere,mješalice...kad se smrači ko da je sve pomrlo...
Radi ako ima turista.Bio sam svjedok kad su radi tri arapa upalili trosjed.Koliko su im uzeli samo oni znaju...kartu ne dobišeNaslovnica wrote: ↑27/07/2024 08:54Ne znam radi li šestosjed, možda otići na vožnju
Kad sam išao za Bjelašnicu, išao sam na Krupac. Kada sam se vraćao išao sam preko Dejčića. I jedan i drugi putevi su OK, s tim da put preko Dejčića ima dosta krivina, mada se i brže stigne u svakom slučajuNaslovnica wrote: ↑27/07/2024 08:08Ja bih, da dolazim iz Goražda, išao tim drugim putem, preko Dejčića.
Prije nekoliko godina vozio sam Bjelašnica - Trnovo, koliko se sjećam cesta skroz OK.
Ma jarane, potrošilo bi se i na Bjeli da se ima gdje i na šta. Ovako te onaj iz Javorovog svojom ponudom (kakva god da je) privuče i ostaviš pare gore na kojekakve "razmute" od drenjaka i precijenjene piturine.
Naravno...gore bi jedan "trovač" sa Bjelava uzeo dobre pare a kamoli neka radnja sa ručnim radovima i điđama...Naslovnica wrote: ↑29/07/2024 16:42Ma jarane, potrošilo bi se i na Bjeli da se ima gdje i na šta. Ovako te onaj iz Javorovog svojom ponudom (kakva god da je) privuče i ostaviš pare gore na kojekakve "razmute" od drenjaka i precijenjene piturine.
https://www.klix.ba/magazin/kultura/cen ... /240730027PM72 wrote: ↑29/07/2024 17:22Naravno...gore bi jedan "trovač" sa Bjelava uzeo dobre pare a kamoli neka radnja sa ručnim radovima i điđama...Naslovnica wrote: ↑29/07/2024 16:42Ma jarane, potrošilo bi se i na Bjeli da se ima gdje i na šta. Ovako te onaj iz Javorovog svojom ponudom (kakva god da je) privuče i ostaviš pare gore na kojekakve "razmute" od drenjaka i precijenjene piturine.
Ko to nespreman ide na planinu? Posto se autom dolazis, sve pokupujes u gradu i odes gore i uzivas.Naslovnica wrote: ↑29/07/2024 16:42Ma jarane, potrošilo bi se i na Bjeli da se ima gdje i na šta. Ovako te onaj iz Javorovog svojom ponudom (kakva god da je) privuče i ostaviš pare gore na kojekakve "razmute" od drenjaka i precijenjene piturine.
Nije pitanje (ne)spremnosti.Haris.ba wrote: ↑30/07/2024 09:35Ko to nespreman ide na planinu? Posto se autom dolazis, sve pokupujes u gradu i odes gore i uzivas.Naslovnica wrote: ↑29/07/2024 16:42Ma jarane, potrošilo bi se i na Bjeli da se ima gdje i na šta. Ovako te onaj iz Javorovog svojom ponudom (kakva god da je) privuče i ostaviš pare gore na kojekakve "razmute" od drenjaka i precijenjene piturine.
Slazem se sa vecinom. Samo, na Bjeli se moze u hotelima pofino pojesti. Jesu i cijene pofine, ali tako je.
Ne kontam druže i Javorov do je Bjelašnica... Babin do je zimska destinacija, Javorov se očito profilisao za ljetni turizamNaslovnica wrote: ↑30/07/2024 09:50Nije pitanje (ne)spremnosti.Haris.ba wrote: ↑30/07/2024 09:35Ko to nespreman ide na planinu? Posto se autom dolazis, sve pokupujes u gradu i odes gore i uzivas.Naslovnica wrote: ↑29/07/2024 16:42
Ma jarane, potrošilo bi se i na Bjeli da se ima gdje i na šta. Ovako te onaj iz Javorovog svojom ponudom (kakva god da je) privuče i ostaviš pare gore na kojekakve "razmute" od drenjaka i precijenjene piturine.
Jedno je kada kupuješ kod Mujanića mariniranu piletinu i ćevape, pa svratiš do Bimgeta i kupiš sokova, pive i ćumur, pa se zaštekaš negdje na ledinu na Igmanu, rasklopiš stolice, raspališ roštilj.
Ja govorim o situaciji kad dođem na planinu (kao recimo arapski turista ili bilo koji turista) i očekujem neku ponudu, neke sadržaje, a ne da nosim iz grada roštilj i kolu.
Kontaš?
Dođem u Javorov do i imam neke sadržaje, ljulja, zip line, sjedim u restoranu i gledam djecu kako uživaju u sadržajima, a ja laganini, uštipci, piće, ovo-ono.
Na Bjelašnici i Igmanu to ne postoji, kao koncept.
Eto kod Montija ima parkić za djecu, super.
Malo Polje mrtvo.
Bjelašnica? Možeš sjesti u hotel i piti kafu. Dole onaj gdje je parking, postoje neki sadržaji ali je sa gastronomske strane mrtvo.
Javorov do ima, manje-više, sve. I ubi lik paru.
Naravno da je Javorov do Bjelašnica.BadBoy wrote: ↑30/07/2024 12:17Ne kontam druže i Javorov do je Bjelašnica... Babin do je zimska destinacija, Javorov se očito profilisao za ljetni turizamNaslovnica wrote: ↑30/07/2024 09:50Nije pitanje (ne)spremnosti.
Jedno je kada kupuješ kod Mujanića mariniranu piletinu i ćevape, pa svratiš do Bimgeta i kupiš sokova, pive i ćumur, pa se zaštekaš negdje na ledinu na Igmanu, rasklopiš stolice, raspališ roštilj.
Ja govorim o situaciji kad dođem na planinu (kao recimo arapski turista ili bilo koji turista) i očekujem neku ponudu, neke sadržaje, a ne da nosim iz grada roštilj i kolu.
Kontaš?
Dođem u Javorov do i imam neke sadržaje, ljulja, zip line, sjedim u restoranu i gledam djecu kako uživaju u sadržajima, a ja laganini, uštipci, piće, ovo-ono.
Na Bjelašnici i Igmanu to ne postoji, kao koncept.
Eto kod Montija ima parkić za djecu, super.
Malo Polje mrtvo.
Bjelašnica? Možeš sjesti u hotel i piti kafu. Dole onaj gdje je parking, postoje neki sadržaji ali je sa gastronomske strane mrtvo.
Javorov do ima, manje-više, sve. I ubi lik paru.