Andrew Tate ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alijagoro

#176 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by alijagoro »

MUNAFIK wrote: 04/03/2023 20:32
Nowicki wrote: 04/03/2023 19:48 U čemu je fora s ovim likom?
Kao sto sam rekao lik je pobjedio blokadu koje su mu pokusale uvesti SVE društvene mreže i drugi serveri i servisi.

Dakle lik je postao poznat na tim mrežama, oni ga blokirali i banovali na SVEMU... mislim da su mu banovali i GLOVO akaunt :-) i onda je on postao još poznatiji i još zastupljeniji i tako je postao najtraženija osoba na googlu.

Dakle fenomen jednostavno...

Eto ukratko u vremenu gdje se kao slavi nekakva sveopca sloboda i slave se nekakvi gologuzi perverznjaci i ostale devijacije u ponasanjima i gdje je nekakva kurva mega pop hip hop zvijezda a uz nju kamara narkomana i kriminalaca i raznih bolesnika koji pjesmama truju omladinu i ove nekakve trans gluposti gdje s promovise da trogodisnje bebe biraju pol itd.... e.tu dolazi jedan TEJT koji promovise da muskarci treba da rade na sebi, da se moze uspjeti ako se uprono trudi i radi itd... i oni njega BANUJU sa svega jer kao TRUJE omladinu :-)

U svemu tome ima tu raznih njegovih licnih stavova o mnogim pitanjima sa kojima se svako od nas slaze ili ne slaze i to je to.

Kako sam skontao u zatvoru je treci mjesec bez ikakve zvanicne optuzbe, a tuzilastvo vec vodi istragu skoro godinu dana i jos nisu izasli sa zvanicnom optuzbom sto je samo po sebi malo sumnjivo...

Kao da je neko na silu tuzitelja gurno u ovo, a tuzitelj nema dokaza jos da iznese zvanicnu optuznicu pa ga ovako drze mjesec po mjesec i produzavaju taj istrazni pritvor.

U medjuvremenu cure koje su ovi navodili kao svkedoke protiv njega javno su izasle u javnost i tvrdile da one nisu zrtve ali da policija i tuzilastvo ih ne slusaju i da im govore da one imaju stockholmski sindrom, a neke druge cure koje su navedene kao svjedoci provaljen im je chat i objavljeno je kako su se dogovoarale da ga optuze i uzmu lovu...
Uglavnom sve cure ukljucene u pricu su kurve i prodaju svoje tijelo na internetu i Bog zna gdje još.
Zanimljivo ako je istina.
banjaluka078

#177 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

A nije.
Heroj incelovaca, kao i Jordan Peterson.
KojiJa

#178 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by KojiJa »

Nowicki wrote: 04/03/2023 19:48 U čemu je fora s ovim likom?
Kao sto sam rekao lik je pobjedio blokadu koje su mu pokusale uvesti SVE društvene mreže i drugi serveri i servisi.

Dakle lik je postao poznat na tim mrežama, oni ga blokirali i banovali na SVEMU... mislim da su mu banovali i GLOVO akaunt :-) i onda je on postao još poznatiji i još zastupljeniji i tako je postao najtraženija osoba na googlu.

Eto ukratko u vremenu gdje se kao slavi nekakva sveopca sloboda i slave se nekakvi gologuzi perverznjaci i ostale devijacije u ponasanjima i gdje je nekakva kurva mega pop hip hop zvijezda a uz nju kamara narkomana i kriminalaca i raznih bolesnika koji pjesmama truju omladinu i ove nekakve trans gluposti gdje s promovise da trogodisnje bebe biraju pol itd.... e.tu dolazi jedan TEJT koji promovise da muskarci treba da rade na sebi, da se moze uspjeti ako se uprono trudi i radi itd... i oni njega BANUJU sa svega jer kao TRUJE omladinu :-)

U svemu tome ima tu raznih njegovih licnih stavova o mnogim pitanjima sa kojima se svako od nas slaze ili ne slaze i to je to.

Kako sam skontao u zatvoru je treci mjesec bez ikakve zvanicne optuzbe, a tuzilastvo vec vodi istragu skoro godinu dana i jos nisu izasli sa zvanicnom optuzbom sto je samo po sebi malo sumnjivo...

Kao da je neko na silu tuzitelja gurno u ovo, a tuzitelj nema dokaza jos da iznese zvanicnu optuznicu pa ga ovako drze mjesec po mjesec i produzavaju taj istrazni pritvor.

U medjuvremenu cure koje su ovi navodili kao svkedoke protiv njega javno su izasle u javnost i tvrdile da one nisu zrtve ali da policija i tuzilastvo ih ne slusaju i da im govore da one imaju stockholmski sindrom, a neke druge cure koje su navedene kao svjedoci provaljen im je chat i objavljeno je kako su se dogovoarale da ga optuze i uzmu lovu...
Uglavnom sve cure ukljucene u pricu su kurve i prodaju svoje tijelo na internetu i Bog zna gdje još.
Da, tako funkcioniše pritvor.

Jes, al nisu samo kurve, nego su proklete kurve, jer prodaju tijelo svima osim tebi.
alijagoro

#179 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by alijagoro »

banjaluka078 wrote: 04/03/2023 20:59 A nije.
Heroj incelovaca, kao i Jordan Peterson.
Ja tog Jordana nebi mogo slusati dalje od par minuta,covjek ubija nekom dosadnom pojavom/glasom,zvuci ko neka zenica.Tako da ne znam kome on moze biti heroj.
MUNAFIK

#180 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MUNAFIK »

KojiJa wrote: 04/03/2023 21:03

Da, tako funkcioniše pritvor.

Jes, al nisu samo kurve, nego su proklete kurve, jer prodaju tijelo svima osim tebi.

Ako imas slucaj i vodis istragu 12 mjeseci onda imas dovoljno vremena da napravis optuznicu i predstavis je sudu posebno je lahko kad tvrdis da imas svjedoke...

E sad to sto si naveo kao svjedoke cure koje su u javnost izasle sa tvrdnjom da nisu nikakve zrtve kvari ti 'poso'... a ove ostale se dogovarale kako da mu smjeste i uzmu lovu i to isto procuri u javnost i to ti posebno usere 'poso'.

Tejt zivi vrlo transparentno i sve mu je pred kamerama i reflektori su na njemu, a nije ni glup tako da vise vjerujem da nije kriv nego da jest.

Meni ni ni iz dzepa ni u dzep ali tako mi izgleda ovo sve.
banjaluka078

#181 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

alijagoro wrote: 04/03/2023 21:08
Ja tog Jordana nebi mogo slusati dalje od par minuta,covjek ubija nekom dosadnom pojavom/glasom,zvuci ko neka zenica.Tako da ne znam kome on moze biti heroj.
Nebitan je ton, bitno je ono što govori. To je pravi problem.
MUNAFIK

#182 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MUNAFIK »

banjaluka078 wrote: 04/03/2023 21:28
alijagoro wrote: 04/03/2023 21:08
Nebitan je ton, bitno je ono što govori. To je pravi problem.
Sta on govori?

Jel problem sto on to govori?

Ili

Je problem sto je ono sto govori tacno?
Garak

#183 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Garak »

Eto sad i Peterson ne valja…
banjaluka078

#184 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

MUNAFIK wrote: 04/03/2023 22:06
Sta on govori?

Ili

Tebi nije problem što se neko zalaže za "pravo na ženu" i da društvo treba urediti tako da se svakom single muškarcu dodijeli žena kako ne bi bilo samaca?
Pa gledali smo Handmaid's Tale, nije baš dobra ideja.
MUNAFIK

#185 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MUNAFIK »

banjaluka078 wrote: 04/03/2023 22:30
MUNAFIK wrote: 04/03/2023 22:06
Sta on govori?

Ili

Tebi nije problem što se neko zalaže za "pravo na ženu" i da društvo treba urediti tako da se svakom single muškarcu dodijeli žena kako ne bi bilo samaca?
Pa gledali smo Handmaid's Tale, nije baš dobra ideja.

Ja stvarno ne znam o cemu pises...

Ono sto sam pogledao par intervjua sa Petersonom nisam cuo nista lose ni cudno niti nesto takvo kao sto ti napisa.
banjaluka078

#186 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

MUNAFIK wrote: 04/03/2023 22:33

Ono sto sam pogledao par intervjua sa Petersonom nisam cuo nista lose ni cudno niti nesto takvo kao sto ti napisa.
Guglaj. Nedavno je dao veliki intervju.
Ako su tebi stvari koje in govori, onda...ne znam.
MUNAFIK

#187 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by MUNAFIK »

banjaluka078 wrote: 04/03/2023 22:37
MUNAFIK wrote: 04/03/2023 22:33

Guglaj. Nedavno je dao veliki intervju.
Ako su tebi stvari koje in govori, onda...ne znam.
Pa naravno da su OK... Peterson samo rijecito prikaze zdrav razum po pitanju odredjenih pojava u društvu...

U ovim intervjuoma jedino sto nije OK je bilo to da mu voditelj pokušava podvaliti neke stvari koje on nije rekao...

Naravno ako smatras da trebas dopustiti bebi od 3 godine da izabere jel musko ili zensko onda sve sto Peterson kaze za tebe je problem.

Ukratko za tebe sve sto ima veze sa zdravim razumom je problem.
banjaluka078

#188 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by banjaluka078 »

MUNAFIK wrote: 04/03/2023 22:45 Pa naravno da su OK... Peterson samo rijecito prikaze zdrav razum po pitanju odredjenih pojava u društvu...
Ovo ti je ok?

Image

Image

Image

Ili ovo Tejtovo ismijavanje oca koji pokušava prikupiti novac za liječenje djeteta? Ja mu zbog ovog želim sve najgore.

Image
Garak

#189 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Garak »

Kod vas je problem što ako podržavaš nečije stavove i generalno se slažeš sa nečijim razmišljanjem, odmah si delegiran u tu grupaciju kao Tateovac, Incel, ovaj ili onaj. Ne mora sve na ovome svijetu biti duboko polarizirajuće na takav način, niti svijet funkcioniše na crno-bijelom principu.

Postoje ljudi koji propagiraju određeni način razmišljanja, ljudi ih slušaju, razmišljaju o tome i uzimaju za sebe ono što smatraju da je dobro. Meni je Tristan draži od Andrewa jer je umjereniji, vidi se da je stariji brat i da ima malo fleksibilnije poglede. Pomogli su mi da ispravim neke stvari na sebi za koje su mi roditelji i sestre godinama govorili da nisu dobre, da me vuku unazad i da sve što nije funkcionisalo kod mene zapravo nije plod stvari koje sam uzimao kao izgovor, već poremećaja u načinu razmišljanja. Znam i kada je to nastalo, za vrijeme faksa, i od tada je i počeo stagnirati moj napredak. Zadnjih godinu dana otprilike, hvala Bogu, primjećujem ogroman napredak na sebi, okolina također veoma pozitivno je to prihvatila i podržava.

Da sad ne pretvorim ovo u ispovjedanje svoje, ali poenta je da nisam postao nikakav ženomrzac, ne idem okolo i ne namećem nikome ništa. Riješio sam se loših navika, prestao balaviti za ženama koje me i ne poznaju, prestao kriviti društvo i politiku za svoje probleme, shvatio sam da se moram vratiti na fabričke postavke, trenutno radim dva posla, vježbam, popravljam fizički izgled, vokabular, manire i još mnogo toga.

Meni su ti ljudi pomogli jer sam se vratio sam sebi, prosto toliko. Nisam ni ovaj ni onaj, postao sam svoj.
no_sikiriki

#190 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by no_sikiriki »

@banjaluka078 Kakve bljuvotine.
Ali ne sumnjam da će se naći neko od obožavatelja da nam pojasni kako to sve ima smisla i treba biti tako.
vaučer

#191 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by vaučer »

Garak wrote: 04/03/2023 23:16 Kod vas je problem što ako podržavaš nečije stavove i generalno se slažeš sa nečijim razmišljanjem, odmah si delegiran u tu grupaciju kao Tateovac, Incel, ovaj ili onaj. Ne mora sve na ovome svijetu biti duboko polarizirajuće na takav način, niti svijet funkcioniše na crno-bijelom principu.

Postoje ljudi koji propagiraju određeni način razmišljanja, ljudi ih slušaju, razmišljaju o tome i uzimaju za sebe ono što smatraju da je dobro. Meni je Tristan draži od Andrewa jer je umjereniji, vidi se da je stariji brat i da ima malo fleksibilnije poglede. Pomogli su mi da ispravim neke stvari na sebi za koje su mi roditelji i sestre godinama govorili da nisu dobre, da me vuku unazad i da sve što nije funkcionisalo kod mene zapravo nije plod stvari koje sam uzimao kao izgovor, već poremećaja u načinu razmišljanja. Znam i kada je to nastalo, za vrijeme faksa, i od tada je i počeo stagnirati moj napredak. Zadnjih godinu dana otprilike, hvala Bogu, primjećujem ogroman napredak na sebi, okolina također veoma pozitivno je to prihvatila i podržava.

Da sad ne pretvorim ovo u ispovjedanje svoje, ali poenta je da nisam postao nikakav ženomrzac, ne idem okolo i ne namećem nikome ništa. Riješio sam se loših navika, prestao balaviti za ženama koje me i ne poznaju, prestao kriviti društvo i politiku za svoje probleme, shvatio sam da se moram vratiti na fabričke postavke, trenutno radim dva posla, vježbam, popravljam fizički izgled, vokabular, manire i još mnogo toga.

Meni su ti ljudi pomogli jer sam se vratio sam sebi, prosto toliko. Nisam ni ovaj ni onaj, postao sam svoj.
Nemam pojma tko su ovi Tateovi ali super da si izvukao nešto pozitivno i radio na sebi. Sve ovisi od perspektive i ne možeš nikad znati kako će nekom koristiti nečiji savjeti.
konoplja

#192 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by konoplja »

Garak wrote: 04/03/2023 23:16 Kod vas je problem što ako podržavaš nečije stavove i generalno se slažeš sa nečijim razmišljanjem, odmah si delegiran u tu grupaciju kao Tateovac, Incel, ovaj ili onaj. Ne mora sve na ovome svijetu biti duboko polarizirajuće na takav način, niti svijet funkcioniše na crno-bijelom principu.

Dobar post. Pogotovo taj dio o delegiranju u grupe.
U rad Petersona sam upucen dok o Tateovcima ne znam mnogo. Poznajem i ljude koji tvrde da im je pomoglo u zivotu to sto su procitali Petersona ili slusali. Iz moje perspektive djeluje mi da su sretniji i zive ispunjenji zivot pa mozda ima tu istine u njihovim tvrdnjama.

Da se nadovezem na post @banjaluka078.
Je li enforced monogamy problem? Ako je to, onda mi je zao da te obavjestim ali drustvo kojeg je Peterson clan, a i mi, vec ima zakone koji su enforced monogamy. Ne znam za drzavu u zapadnoj sferi utjecaja gdje je dozvoljeno biti u braku s vise partnera istovremeno.

Nije ni to bezveze. Poznato je da su kroz historiju monogamna drustva stabilnija od poligamnih drustava.

Monogamy reduces major social problems of polygamist cultures
In cultures that permit men to take multiple wives, the intra-sexual competition that occurs causes greater levels of crime, violence, poverty and gender inequality than in societies that institutionalize and practice monogamous marriage.
https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 093142.htm

A dobro bi isto bilo znati o Young Male Syndromu.
Evo sta kaze American Psychological Association.

young male syndrome
the propensity of males in their mid- to late teens and twenties, and particularly those who are unmarried and unemployed, to engage in violent altercations to resolve seemingly trivial matters, to “save face,” to harm a rival, or otherwise to enhance their social status. Young men in this age group are also more likely to participate in high-risk behaviors, such as driving at high speeds or taking illicit drugs. [described in 1985 by Canadian psychologists Margo Wilson (1942–2009) and Martin Daly (1944–  )]

Ako potrazis na naucnim journalima "young male syndrom" izbacit ce ti bruka radova.

Navodno su Portugalci bili svjesni ovoga u doba kada je bilo popularno istrazivati nove svjetove. Igrom slucaja u tom trenutku su imali plus muskaraca u odnosu na zene u drustvu pa se samo najstariji sin zenio, a mladji su isli na brod. Sve zbog toga da se sacuva mir u drustvu.
Last edited by konoplja on 05/03/2023 00:34, edited 1 time in total.
dale cooper

#193 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by dale cooper »

Enforced monogamy. :lol: :facepalm: Jordan i njegove fiks ideje. :mrgreen:
Saian

#194 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Saian »

Garak wrote: 04/03/2023 23:16 Pomogli su mi da ispravim neke stvari na sebi za koje su mi roditelji i sestre godinama govorili da nisu dobre, da me vuku unazad i da sve što nije funkcionisalo kod mene zapravo nije plod stvari koje sam uzimao kao izgovor, već poremećaja u načinu razmišljanja. Znam i kada je to nastalo, za vrijeme faksa, i od tada je i počeo stagnirati moj napredak. Zadnjih godinu dana otprilike, hvala Bogu, primjećujem ogroman napredak na sebi, okolina također veoma pozitivno je to prihvatila i podržava.

Bez sarkazma: drago mi je da ti je bolje.
On topic:
Beware of the person of one book. – Thomas Aquinas
A o Jordanu Petersonu, meni se cini da on daje savjete drugima, obicno ovima s obe strane spektra, da parafraziram The Specials, ovi sto su “done too much / to little much too young” o necemu gdje on sam fails miserably, i to naplati sve samo ne ezotericno. :D

Evo ga odlikovan :D

https://www.hungarianconservative.com/a ... ate_award/

Sad procitah ovo nabrzaka

https://torontolife.com/city/jordan-pet ... ly-empire/

Ima zanimjlivih dijelova :
In 2018, an author and businessman named Rob Moore interviewed Peterson about entrepreneurship and uploaded the video to YouTube with the title “Jordan Peterson Reveals How to Sell Anything to Anyone.” Depending on how you read it, that is either a compliment or a criticism.

Halfway through the 12 Rules book tour in 2018, Peterson had lunch with the Texan billionaire Jeff Sandefer at a steakhouse in Des Moines, Iowa. Sandefer had made his fortune in the oil industry before launching the Ed Foundation, which funds conservative politicians and libertarian think tanks. He’d flown his Cessna up to Iowa to talk to Peterson about his other passion: education.

Like Peterson, Sandefer had clashed with public universities. In the 1990s, he’d developed a successful entrepreneurship program at the University of Texas, employing part-time instructors with professional experience. In 2002, when the school replaced those teachers with tenure-track professors, he quit in protest and founded the Acton School of Business, a private MBA program based in Austin. It’s infamous for its 100-hour workweeks, and reviews describe it as either an invaluable, “life-changing” experience or “a failed experiment” for trust fund kids. Sandefer said he’d been drawn to Peterson’s philosophies because they aligned with one of Acton’s educational pillars: learning how to live a life of meaning.

The reason for the meeting was that Peterson had been teasing plans to found an online educational institution for more than a year, promising Patreon supporters that their money would help build it. Sandefer, meanwhile, was about to lose his ability to offer students an MBA because Hardin-Simmons University, through which Acton was accredited, was cutting its budget. Sandefer needed something new to entice students.

Two months after their lunch date, the duo announced the nine-month Peterson Fellowship at the Acton School of Business. “The Acton curriculum provides an institutional analog to the psychological content I have been sharing in my online videos, podcasts and books,” Peterson wrote in a blog post about the fellowship, which would consist of a four-month online course followed by five months of in-person instruction in Austin. The cost: $65,000. The post cited Acton’s top marks in “student competitiveness” in the Princeton Review, a rating system that has no affiliation with Princeton University and is based mostly on student feedback. The fellowship’s website featured a sleek black-and-white photo of Peterson, grizzled and glancing out over a rugged landscape—more movie poster than higher-education ad. “Are you everything you could be?” it beckoned. “Choose your future.” Peterson fans were sold, and some 2,500 people applied for just 50 slots.
Image
Ti zagledan dole, zamisljen duboko, crno odijelo, bijela kosulja … Gag me with a spoon! :D
Soon, there was grumbling on the Jordan Peterson subreddit, where his fans usually share memes and debate his teachings. People began telling different versions of the same story: Acton had offered them a position in the program—so long as they accepted within 72 hours. One initially enthusiastic Redditor posted an email exchange with the school, in which he expressed concern over the vagueness of the program’s descriptions and asked how Peterson would be involved, if at all. Sandefer himself wrote back, saying, “I applaud your skepticism; it’s a valuable trait. However, it doesn’t sound as if this is the right opportunity for you. The work we’ll be doing together requires a tolerance for ambiguity and will be messy.” In his post, the Redditor appealed to Peterson directly, explaining, “The Acton MBA seems like a wonderful standard program, but fellows applied for this because of YOUR NAME, not because of Acton. If you just signed off on this as a branding deal I’m profoundly disappointed.”

Sandefer didn’t respond to an interview request, but I spoke to two Peterson fellows, one from the inaugural class in 2019 and another from the second cohort, which was cut short by Covid before in-person classes began. They told me that Peterson had no direct involvement in the program—no face-to-face time over Zoom or the like—but that the fellows briefly beta tested educational projects related to his online institution. When Acton lost its MBA-granting status because of budget cuts, the school spun it thusly: “In order to allow us to innovate freely and continue to disrupt business education, we are relinquishing any and all accreditation to free us from bureaucratic constraints.”
Tolerance for ambiguity, genijalno, ge-ni-ja-lno, ovo moram zapamtiti, kad mi sljedeci put ne uspije nekog zavalit za neke pare, look you obviously have no tolerance for ambiguity :lol:

Da skratim :D
If you’re a muppet, you’ll let any hand fill you up :D
alijagoro

#195 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by alijagoro »

banjaluka078 wrote: 04/03/2023 23:08
MUNAFIK wrote: 04/03/2023 22:45 Pa naravno da su OK... Peterson samo rijecito prikaze zdrav razum po pitanju odredjenih pojava u društvu...
Ovo ti je ok?

Image

Image

Image

Ili ovo Tejtovo ismijavanje oca koji pokušava prikupiti novac za liječenje djeteta? Ja mu zbog ovog želim sve najgore.

Image
A kako je tacno ubica sa kombijem povezan s Petersenom?
Saian

#196 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Saian »

Jebo majku, jedino young males ispostave racun cijelom drustvu kad im se ne ispune ocekivanja ili kad ih zaborave koncipirati i imati na vrijeme pa se sad svi vratite fino, da vas stignem. Svi drugi, crnci, indijanci, zhene, Romi, peti, deseti sjede vijekovima ispruzene ruke i cekaju milost drustva, docim young males dodju s pajserom, kalauzom i bokserom i bude, mi cemo sve razvalit, ako se nama nashe ne da. Fokin societal liabilities. Lokalnije, cijela ta Bosna pa evo i svijet s ovim ludjakom u Rusiji, placa cijenu maminog sina, losheg djaka kojem se to ne smije reci. Ja bih vojni rok obnovio, svi bi odahnuli, a prvo oni.
Saian

#197 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Saian »

konoplja wrote: 04/03/2023 23:58

Poznato je da su kroz historiju monogamna drustva stabilnija od poligamni drustava.
PoligamniH, :place1: to se uhvati socijoloskih teorija, a na pravopisu se ustedi, pa bokteushumuokreno.
konoplja

#198 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by konoplja »

Saian wrote: 05/03/2023 00:21

Poznato je da su kroz historiju monogamna drustva stabilnija od poligamni drustava.
PoligamniH, :place1: to se uhvati socijoloskih teorija, a na pravopisu se ustedi, pa bokteushumuokreno.
Ispravljeno.
Hvala.
<3
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#199 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

ja ostanem bez zraka kad čitam bezhhaće. :lol:
Riddle

#200 Re: Andrew Tate ALL ABOUT

Post by Riddle »

Nije baš da i ti ne štediš. :mrgreen:
Post Reply