Mađarska

Post Reply
sumirprimus

#176 Re: Mađarska

Post by sumirprimus »

ko kaze da mrzim zenicu? samo kazem najviae kontrasa vas iz zenice.antivaksera, antiglobalista, anti svega.evo i na ovoj temi moras ti bit nesto u kontru, a ljudi tj madjari, ovaj ministar i orban, jasno i glasno i nedvosmisleno podrzavaju putina i dodika. znaci nemas sumnje. i tako. foe :lol:
biglebovski

#177 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

Pa podržava ti i babo Džoi, kako mu tepate, kasapina iz istambulskog konzulata pa vidim koliko si dosljedan u osudi i prozivanju istog.

Razgovor, dogovor, mir, ekonomska, kulturna i sportska saradnja nemaju alternativu. Čast mi je kada me kanselator opsjednut mržnjom stavi na foe. Cheers.
sumirprimus

#178 Re: Mađarska

Post by sumirprimus »

biglebovski wrote: 05/04/2022 13:10 Pa podržava ti i babo Džoi, kako mu tepate, kasapina iz istambulskog konzulata pa vidim koliko si dosljedan u osudi i prozivanju istog.

Razgovor, dogovor, mir, ekonomska, kulturna i sportska saradnja nemaju alternativu. Čast mi je kada me kanselator opsjednut mržnjom stavi na foe. Cheers.
ti zivis s nama i dijelis iste probleme i nadanja.
zaot je i nevjerovatno. nastavi ti svojim putem djecko, vidim ja koliok je sati. :thumbup:
djugum

#179 Re: Mađarska

Post by djugum »

biglebovski wrote: 05/04/2022 12:22 Ja znam tri doktora koji se nisu vakcinisali i koji, potiho, ne preporučuju isto. Javno to nikada ne bi rekli, iz straha od kanselovanja tj. gubitka ugleda i karijere koje provode odabrani anonimusi i social network personalities na društvenim mrežama koje otvoreno podupiru politiku ekskluzije, anonimnog blaćenja i širenja mržnje, bez ikakvih konsekvensi.
Mađari izabrali kako su izabrali, ajmo ih sada mrziti, po mogućnosti izolovati, željeti im sve najgore, siromaštvo, dugu i tešku smrt, samo zato što još uvijek nisu spremni na preporod koji nameće ekipa samoproklamiranih spasioca čovječanstva, gospodara života i smrti u civilizovanom dijelu svijeta.
Ja znam tri automehanicara kojima nikad nebi dao da mi otvore haubu. Ko sto ima dobrih i losih automehanicara tako ima i doktora. Ako je veeeelika vecina zdravstvenih organizacija, doktora i prije svega specijalista za tu oblast 100% saglasna onda je to meni, laiku, sasvim dovoljan dokaz.
Sva druga prica su cisto evolucijski strahovi ljudi koji imaju tendencije da sve preispituju i da daju svom misljenju preveliku vaznost. Da nije bilo 0,00000001% izvanrednih ljudi koji su zasluzni za sav napredak ovog covjecanstva mi bi i dalje zivili u pecini i brisali guzicu liscem.
biglebovski

#180 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

djugum wrote: 05/04/2022 13:19
biglebovski wrote: 05/04/2022 12:22 Ja znam tri doktora koji se nisu vakcinisali i koji, potiho, ne preporučuju isto. Javno to nikada ne bi rekli, iz straha od kanselovanja tj. gubitka ugleda i karijere koje provode odabrani anonimusi i social network personalities na društvenim mrežama koje otvoreno podupiru politiku ekskluzije, anonimnog blaćenja i širenja mržnje, bez ikakvih konsekvensi.
Mađari izabrali kako su izabrali, ajmo ih sada mrziti, po mogućnosti izolovati, željeti im sve najgore, siromaštvo, dugu i tešku smrt, samo zato što još uvijek nisu spremni na preporod koji nameće ekipa samoproklamiranih spasioca čovječanstva, gospodara života i smrti u civilizovanom dijelu svijeta.
Ja znam tri automehanicara kojima nikad nebi dao da mi otvore haubu. Ko sto ima dobrih i losih automehanicara tako ima i doktora. Ako je veeeelika vecina zdravstvenih organizacija, doktora i prije svega specijalista za tu oblast 100% saglasna onda je to meni, laiku, sasvim dovoljan dokaz.
Sva druga prica su cisto evolucijski strahovi ljudi koji imaju tendencije da sve preispituju i da daju svom misljenju preveliku vaznost. Da nije bilo 0,00000001% izvanrednih ljudi koji su zasluzni za sav napredak ovog covjecanstva mi bi i dalje zivili u pecini i brisali guzicu liscem.
Odosmo u off, ali šta bi.
Na ličnom primjeru sam se uvjerio u efikasnost tih preparata, tako da se može diskutovati o dobrim i lošim doktorima, ali činjenice o cancelovanju, jednoumlju i zatomljenju bilo kakve naučne debate u protekle dvije godine ne možeš osporiti.
Jeste, i taj 0.0000001% izvanrednih se prečesto susretao sa osudama, omalovažavanjem a mnogi su i glavom platili za svoju izvrsnost. Pozdrav. :run:
sumirprimus

#181 Re: Mađarska

Post by sumirprimus »

“Mađarska podvala sa jatacima i lupanjem po EU uz besprizorni prijedlog da Srbija postane član EU, a da Bosna i Hercegovina dobije kandidatski status pa da nam susjedi budu evropski staratelji do podijele. Plenković mora reći da li je saučesnik”,– napisao je Lagumdžija na svom Twitter nalogu.
najgori od sve djeece, ne valja, al jedini sa bijelim bubrezima!
djugum

#182 Re: Mađarska

Post by djugum »

biglebovski wrote: 05/04/2022 13:38
djugum wrote: 05/04/2022 13:19

Odosmo u off, ali šta bi.
Na ličnom primjeru sam se uvjerio u efikasnost tih preparata, tako da se može diskutovati o dobrim i lošim doktorima, ali činjenice o cancelovanju, jednoumlju i zatomljenju bilo kakve naučne debate u protekle dvije godine ne možeš osporiti.
Jeste, i taj 0.0000001% izvanrednih se prečesto susretao sa osudama, omalovažavanjem a mnogi su i glavom platili za svoju izvrsnost. Pozdrav. :run:
Ocigledno ovdje ne mislimo na iste ljude :D
Ja bi npr ovo dvoje sto su izmislili MNRA vakcinu svrtsao upravo u tih 0,000000001%, ti vjerovatno nekog drugog.
Ali u pravu si ovo je big off topic, odpozdrav i tebi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#183 Re: Mađarska

Post by Chmoljo »

odabrali su i Ukrajinci pa su dobili ravnanje gradova.

mir nema alternativu.

jakako.
Prpa.ba

#184 Re: Mađarska

Post by Prpa.ba »

Pregovarati mogu samo ravnopravno naoruzani akteri. Inace vrijedi pravilo "ko nenaoruzan pisne - govno stisne".
jeza u ledja

#185 Re: Mađarska

Post by jeza u ledja »

Kakvo iznenadjenje ravnozemljas podrzava fasiste. :lol:

Sta previse vremena provedenog na fejsbuku uradi od covjeka. :(
biglebovski

#186 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

Chmoljo wrote: 05/04/2022 16:24

mir nema alternativu.

jakako.
Ukrajinci su u ogromnom broju odabrali čovjeka na platformi mira i okončanja sukoba koji je dobio pobunu militantnih ultra-desničara kada je pokušao da implementira dogovoreno:

https://www.independent.co.uk/news/worl ... 76536.html

Jednostavno, određenim izuzetno moćnim strukturama u Ukrajini nije odgovarao mir i dogovor, a sa druge strane imaš autokratu sa osjećajem neograničene moći i ogromnim resursima i eto ga. Gledamo rezultate.

Čini mi se da su neki Ukrajinci upali u istu zamku nacional-šovinizma kao i Srbi i drugi narodi na balkanu i na žalost, to je dovelo do ovoga što se sada dešava.

Promišljanja na popularnim medijima u Ukrajini iz 2014:

Možeš i ovo pročitati: https://www.bilten.org/?p=24344

Mogla je i Kina u bilo koje doba vojno zauzeti Hong Kong pod Britanskom upravom, ali su strpljivo čekali i dočekali i opet polako rade i vode vodu na svoj mlin što se tiče HK a i Tajvana.

I zato kažem, mir nema alternativu, sve je bolje od stradanja nevinih.
escobar__

#187 Re: Mađarska

Post by escobar__ »

biglebovski

#188 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

namiami wrote: 05/04/2022 17:31 Jesmo li pričali o doktorima, ili dobrim i lošim doktorima? Ovaj koji je meni dao savjet je onaj koji kritične slučajeve stavlja na respirator. Koliko je stručan, njje moje da govorim, njegova djela sve kažu. Uoak, forums će naći da sve popljuje, jer fejsbuk tako kaze.

BTW I stanovnici (većina) Bosne i Hercegovine su izabrali sda hdz snsd i opet ce.
Kakav fejsbuk, nisam u toku, imaš kakav link?

Nije istina da je većina stanovnika Bosne i Hercegovine izabrala te tri stranke, kada gledamo predsjedništvo, zajedno su 2018-e osvojile oko 700 hiljada glasova što je oko 25% od 3.2 miliona registrovanih birača.
tindbe

#189 Re: Mađarska

Post by tindbe »

escobar__ wrote: 05/04/2022 18:25
šta ovo znači
Pandakonda

#190 Re: Mađarska

Post by Pandakonda »

tindbe wrote: 05/04/2022 18:45
šta ovo znači
Ako ne budu poštovali EU pravnu tekovinu i EU zakone bit ce uskraceni za sav novac koji im EU daje.
biglebovski

#191 Re: Mađarska

Post by biglebovski »

namiami wrote: 05/04/2022 18:49
biglebovski wrote: 05/04/2022 18:43 Nije istina da je većina stanovnika Bosne i Hercegovine izabrala te tri stranke, kada gledamo predsjedništvo, zajedno su 2018-e osvojile oko 700 hiljada glasova što je oko 25% od 3.2 miliona registrovanih birača.
Ne slazem se. Vecina je izabrala i to se mora poštovati. Ako se to ponovi, opet se mora poštovati.

Kada kazem vecina, mislim na one koji glasaju, a oni koji ne glasaju se ni ne broje.
Poštuje se, naravno, bitno je da imamo fer izborni proces.
AliceInChains

#192 Re: Mađarska

Post by AliceInChains »

namiami wrote: 05/04/2022 18:50
tindbe wrote: 05/04/2022 18:45 šta ovo znači
They are invoking this law https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 001.01.ENG telling Hungary to either accept supremacy of EU law over HU law in all areas of EU jurisdiction, or face severe financial punishment.
A šta je sa Poljskom? Nadam se da će i njima poslati isti nalog. U suprotnom ovo nece izaći na dobro, bojim se.
laik1981

#193 Re: Mađarska

Post by laik1981 »

Mi se nesto ibretimo Madjarima i kritikujemo ih, a glasamo za zadnji sljam tri decenije :lol: Tacno da nas nema, morali bi nas izmisliti..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#194 Re: Mađarska

Post by Truba »

Pa to je to...
Rugala se ruga
Pa postala druuga

Majketi vidi ovaj sajt
https://ekran.ba/?p=11932
Odavno nista gluplje ne vidjeh
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#195 Re: Mađarska

Post by Chmoljo »

biglebovski wrote: 05/04/2022 18:25
Chmoljo wrote: 05/04/2022 16:24

mir nema alternativu.

jakako.
Ukrajinci su u ogromnom broju odabrali čovjeka na platformi mira i okončanja sukoba koji je dobio pobunu militantnih ultra-desničara kada je pokušao da implementira dogovoreno:

https://www.independent.co.uk/news/worl ... 76536.html

Jednostavno, određenim izuzetno moćnim strukturama u Ukrajini nije odgovarao mir i dogovor, a sa druge strane imaš autokratu sa osjećajem neograničene moći i ogromnim resursima i eto ga. Gledamo rezultate.

Čini mi se da su neki Ukrajinci upali u istu zamku nacional-šovinizma kao i Srbi i drugi narodi na balkanu i na žalost, to je dovelo do ovoga što se sada dešava.

Promišljanja na popularnim medijima u Ukrajini iz 2014:

Možeš i ovo pročitati: https://www.bilten.org/?p=24344

Mogla je i Kina u bilo koje doba vojno zauzeti Hong Kong pod Britanskom upravom, ali su strpljivo čekali i dočekali i opet polako rade i vode vodu na svoj mlin što se tiče HK a i Tajvana.

I zato kažem, mir nema alternativu, sve je bolje od stradanja nevinih.
:lol:

Ma ja, Ukrajinci nacisti. :thumbup:

U Rusiji toga nema, jakako. Oni su nosioci antifasizma :lol:
Kikibombona

#196 Re: Mađarska

Post by Kikibombona »

Jebo Madjare, nisu toliko vazni kada je u pitanju buducnost Evrope, ali su Francuzi od presudnog znacaja.

Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo kada bi sizofrena Marina Le Pen dobila izbore. To bi bio 10 puta gori ishod po Evropu od pobjede Trampa.

Naravno, sanse za to su 2%, ali zebnja postoji. Cijela Evropa se treba ukljuciti i pruziti podrsku Makronu, nema prostora za bilo kakav rizik.
jeza u ledja

#197 Re: Mađarska

Post by jeza u ledja »

AliceInChains wrote: 05/04/2022 19:15
namiami wrote: 05/04/2022 18:50

They are invoking this law https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 001.01.ENG telling Hungary to either accept supremacy of EU law over HU law in all areas of EU jurisdiction, or face severe financial punishment.
A šta je sa Poljskom? Nadam se da će i njima poslati isti nalog. U suprotnom ovo nece izaći na dobro, bojim se.
Bojis se ili prizeljukes? :D

Cega se bolan bojis? Sta ce biti? :-)
AliceInChains

#198 Re: Mađarska

Post by AliceInChains »

jeza u ledja wrote: 05/04/2022 20:19
AliceInChains wrote: 05/04/2022 19:15

Kao sto sam napisao.

Jesi ti ozbiljan, ili se praviš? :mrgreen:
jeza u ledja

#199 Re: Mađarska

Post by jeza u ledja »

AliceInChains wrote: 05/04/2022 20:28
jeza u ledja wrote: 05/04/2022 20:19

Kao sto sam napisao.

Jesi ti ozbiljan, ili se praviš? :mrgreen:
Pa cega se bojis tacno? :?
djugum

#200 Re: Mađarska

Post by djugum »

tindbe wrote: 05/04/2022 18:45
Spoiler
Show
šta ovo znači
Znaci da ce im zavrnut pipu ako nastave pisati po EU.
Post Reply