Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tesla Edison

#176 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Tesla Edison »

Didier wrote: 12/11/2021 11:05
Tesla Edison wrote: 12/11/2021 11:02
Vodi Amara kući, samo da je što dalje od Želje.

Grobar Želje.
Ma nebitan je sada Amar, ali ja ne kontam taj pristup gdje ti osuđuješ čovjeka bez da uopšte znaš išta o slučaju, osim tri polupismene rečenice nekog nepismenog novinarčića.

Tipični primjer člana svjetine koja će spaliti vješticu. Jebote, pa to smo prestali još u 19. vijeku, prošlo buraz 200 godina otad.
Ne možeš podrediti inkviziciju sa ovim.

Doktori imaju život u rukama. Od njega ti zavisi hoćeš li živjeti ili umrijeti, i kad kaže da ne zna šta je dao pacijentu, pa to je za lomače ispred SCC-a.

Ja ne sudim, ja komentarišem i raspravljam. Sud nek sudi.

Raspravljalm na osnovu onoga što mi je dostupno, a to je ovo. Za sve ostalo ima tužilaštvo i sud, pa nek sude.
Tesla Edison

#177 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Tesla Edison »

un1ted wrote: 12/11/2021 11:05
Chmoljo wrote: 12/11/2021 10:36 Mi smo samo sebicna govna koja koriste tudju tragediju za iskaljivanje vlastitih frustracija glumeci saosjecajnost. Da nam je stalo, nesto bi mijenjali. Od forumskih do fejzbuk ratnika.
To je to, nazalost.
Haj ti okano kreni, ja ću odmah iza tebe. Dakle prvi iza sam ja, samo kreni u promjene, pratim te.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#178 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Chmoljo »

Tesla Edison wrote: 12/11/2021 11:11
un1ted wrote: 12/11/2021 11:05

To je to, nazalost.
Haj ti okano kreni, ja ću odmah iza tebe. Dakle prvi iza sam ja, samo kreni u promjene, pratim te.
Pa koji si klinac najglasniji ovdje onda?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#179 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by mk ultra »

Chmoljo wrote: 12/11/2021 10:36

Hocemo li ista promijeniti iz ove tragedije osim sto cemo prijetiti, paliti lomace i izdrkavati se po tastaturi? Ili cemo traziti da se nesto promijeni i da ako je ljudski faktor uzrok ovome, da ga eliminisemo?

Necemo. Jer nas boli kurac.

Mene je ovo dobro sjebalo jucer

Nece se promijeniti jer drzave nema

Kad drzava ustroji stvari (kad bude htjel da ustroji) vecina tih stvari ce se smanjiti, od najgoreg saobracaja u europi pa na dalje.
Drzave nema. I nije milorad kriv.
dječak sa šibicama

#180 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by dječak sa šibicama »

Nas ubijaju u korona vremenu, od sebijinih ventilatora do privatnih jeboguzlovackih ordinacija, 90% ljekara u stranackim odborima diplome se kupuju sefica nema ni diplomu, a kad se usudis osuditi, onda kazu ti si dio razularene mase sa bakljama i vilama.

Ma neka nas ubijaju, jebem ti ovakav narod.
Didier

#181 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Didier »

Tesla Edison wrote: 12/11/2021 11:09

Doktori imaju život u rukama. Od njega ti zavisi hoćeš li živjeti ili umrijeti, i kad kaže da ne zna šta je dao pacijentu, pa to je za lomače ispred SCC-a.

Raspravljalm na osnovu onoga što mi je dostupno, a to je ovo. Za sve ostalo ima tužilaštvo i sud, pa nek sude.
Ti ga čuo da je rekao da "ne zna šta je dao"?
veliki_ah

#182 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by veliki_ah »

Tesla Edison wrote: 12/11/2021 10:35
veliki_ah wrote: 12/11/2021 10:29 a ovi populisticki clanci nikome ne pomazu
Nije tačno.

Da nije članaka i ovakvih tema nikad ne bi saznali ni za maline, ni za diplome, ni za respiratore, ni za registratore, ni za kisik za autogeno varenje,....

Tako da,.... komentar ti nije na mjestu.
Dakle, editovao si moj komentar.

Jasno sam rekao populisticki i poluistiniti clanci da ne pomazu. Dakle nisam rekao bilo kakvi clanci. Ja sam 100% za to da se svaka tema istrazi i dokumentuje, ali za sve postoji nacin, a ovaj povrsni, brzinski i populisticki to nije.. I ovu temu treba istraziti i sve pojasniti, jer evo ni tebi nije bila jasna recenica ko je kome sta izdao i kakva je to klinika. A da ne kazem za ovo "doktor je rekao da ne zna sta je dao", a recenicu ispod skroz drugaciji citat. I to ide iz clanka u clanak.

Jebo ti te izvjestaje ako ja moram guglati pa da neku informaciju procitam na 3-4 razlicita portala da bih sklopio sliku.
Tesla Edison

#183 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Tesla Edison »

Didier wrote: 12/11/2021 11:20
Tesla Edison wrote: 12/11/2021 11:09

Ti ga čuo da je rekao da "ne zna šta je dao"?
Ja znam šta sam pročitao. Šta je rekao ili šta je mislio, nek sud određuje. Ja samo komentarišem i raspravljam, ne sudim.
Didier

#184 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Didier »

Tesla Edison wrote: 12/11/2021 11:28

Ja znam šta sam pročitao. Šta je rekao ili šta je mislio, nek sud određuje. Ja samo komentarišem i raspravljam, ne sudim.
Pa pročitao si i da je rekao "ne znam šta se dešava", ali si odabrao da vjeruješ ono nakon čega se spaljuje čovjek.

Dakle, svjesno ideš ka spaljivanju vještice.
Tesla Edison

#185 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Tesla Edison »

Didier wrote: 12/11/2021 11:30
Tesla Edison wrote: 12/11/2021 11:28

Pa pročitao si i da je rekao "ne znam šta se dešava", ali si odabrao da vjeruješ ono nakon čega se spaljuje čovjek.

Dakle, svjesno ideš ka spaljivanju vještice.
Za to ima sud.

Ja nisam sud, nek to sud radi.

Ja raspravljam i imam pravo na svoj stav. Za mene je kriv i gotovo. Što to ne pije vode, i nigdje ne vrijedi, Bože moj. Ali to je tako što se mene tiče.
oldtajmer

#186 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by oldtajmer »

Nakon slučaja liječenja dvogodišnje djevojčice Džene iz Kaknja, koja je nakon operacije u privatnoj klinici završila u komi, jutros je započet i inspekcijski nadzor na klinici Bejtović.

S obzirom da se uređaji u skladu s zakonom moraju verifikovati, obratili smo se "Verlabu". No, iz Verlaba, firme koja je mjeriteljska laboratorija, imenovana od strane Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine, za pružanje usluga ispitivanja i verifikacije mjerila u zdravstvu u oblasti medicinskih instrumenata sa funkcijom mjerenja, jutros su kazali za "Avaz": "da uvidom u našu bazu nismo pronašli da su navedeni uređaji verifikovani u skladu sa zakonskim propisima od strane "Verlab d.o.o.".

- Zakon je jasan. Medicinski uređaji koji su dio zakonskog mjeriteljstva, između ostalog i anesteziološka mašina, se ne smiju koristiti ako nisu verifikovani - rečeno je nam je.
bas me zanima kako je vani u nekim vecim gradovima :?: kod nas npr u novom gradu skoro svaka ulica ima doktorsku ordinaciju,stomatologa,laboratoriju za nalaze,jednu-dvije apoteke,do bilo koje poliklinike ti ne treba 5 minuta itd
jesmo li mi zaista toliko bolesni u pm ili je posrijedi nesto drugo
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#187 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by konektovan »

oldtajmer wrote: 12/11/2021 11:44
Nakon slučaja liječenja dvogodišnje djevojčice Džene iz Kaknja, koja je nakon operacije u privatnoj klinici završila u komi, jutros je započet i inspekcijski nadzor na klinici Bejtović.

S obzirom da se uređaji u skladu s zakonom moraju verifikovati, obratili smo se "Verlabu". No, iz Verlaba, firme koja je mjeriteljska laboratorija, imenovana od strane Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine, za pružanje usluga ispitivanja i verifikacije mjerila u zdravstvu u oblasti medicinskih instrumenata sa funkcijom mjerenja, jutros su kazali za "Avaz": "da uvidom u našu bazu nismo pronašli da su navedeni uređaji verifikovani u skladu sa zakonskim propisima od strane "Verlab d.o.o.".

- Zakon je jasan. Medicinski uređaji koji su dio zakonskog mjeriteljstva, između ostalog i anesteziološka mašina, se ne smiju koristiti ako nisu verifikovani - rečeno je nam je.
bas me zanima kako je vani u nekim vecim gradovima :?: kod nas npr u novom gradu skoro svaka ulica ima doktorsku ordinaciju,stomatologa,laboratoriju za nalaze,jednu-dvije apoteke,do bilo koje poliklinike ti ne treba 5 minuta itd
jesmo li mi zaista toliko bolesni u pm ili je posrijedi nesto drugo
Ovo drugo..
Didier

#188 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Didier »

Tesla Edison wrote: 12/11/2021 11:37

Za to ima sud.

Ja nisam sud, nek to sud radi.

Ja raspravljam i imam pravo na svoj stav. Za mene je kriv i gotovo. Što to ne pije vode, i nigdje ne vrijedi, Bože moj. Ali to je tako što se mene tiče.
Tako je, imaš pravo na svoj stav i mišljenje. A mišljenje svako ima, kao i guzicu.

To što ti je stav kurac, ne znači ništa, i dalje imaš pravo.
Tesla Edison

#189 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Tesla Edison »

Ovim "pravednicima" i "dušebrižnicima" postavljam pitanje:

Da li je i ovo medijska laž, kao što tvrdite za sve do sada objavljeno?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/aparati ... /211112049

"Kao mjeriteljska laboratorija, imenovana od strane Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine, za pružanje usluga ispitivanja i verifikacije mjerila u zdravstvu u oblasti medicinskih instrumenata sa funkcijom mjerenja, te kao akreditovana laboratorija po međunarodnom ISO 17020 standardu, od strane Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine (BATA), za ispitivanje medicinskih uređaja sa funkcijom mjerenja, obavještavamo Vas da u našoj bazi zaključno sa 12.11.2021. godine nemamo zavedene verifikacije medicinskih uređaja u vlasništvu 'Privatna ordinacija za anesteziju i terapiju bola' - dr Suad Rožajac, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom", rečeno nam je iz Verlaba.

@Gavrilo Princip???
Didier

#190 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Didier »

Tesla Edison wrote: 12/11/2021 12:10 Ovim "pravednicima" i "dušebrižnicima" postavljam pitanje:

Gavrilo?

Ti imaš stav šta god da se napiše, jebo Didierovo mišljenje...
Hakiz

#191 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 12/11/2021 07:11
Hakiz wrote: 12/11/2021 02:41Zabraniti da se radi i u javnoj i u privatnoj istoj osobi. A ako se ne varam ZOR kaže da radnik ne smije praviti konkurenciju jednom poslodavcu tako što će isti posao raditi kod drugog poslodavca.

Zabraniti javnoj da iznajmljuje prostor, opremu, osoblje itd privatnoj.
To za standarde je posebna prica.

Moze se uz dozvolu poslodavca raditi. U Hrvatskoj su mislim tako nesta zabranjivali, pa im ljudi otisli. Pa, evo i na Kcus.

Nek se prica sta god, mi nemamo na bacanje doktora specijalista. Mogu sta hoce.
Jesmo vec zaboravili aferu sa anesteziolozima koji su otisli sa Kcusa u Opcu?
Anesteziolozi su promijenili poslodavca ne rade kod dva.
Tesla Edison

#192 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Tesla Edison »

Didier wrote: 12/11/2021 12:11
Tesla Edison wrote: 12/11/2021 12:10 Ovim "pravednicima" i "dušebrižnicima" postavljam pitanje:

Gavrilo?

Naravno. Nisam čovjek bez stava i kičme.

Taj sa tvog avatara je jedan od takvih, čovjek bez stava, beskičmenjak, terorista, sa kojim su drugi manipulisali i cijeli svijet bacio u belaj ;).
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#193 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by malakh »

dr rozajac koji je bio anesteziolog i koji je dao anesteziju djevojčici, nema verifikovanu aparaturu, a ona doktorica nina jovanović što je pomagala u operaciji uopće nema licencu komore ks.

ljudi, ovo je za robije.
Last edited by malakh on 12/11/2021 12:25, edited 1 time in total.
mali Ninja

#194 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by mali Ninja »

Tesla ne konta kao i vecina da niko nije prisiljen, natjeran, da koristi uslugu privatnika, idi brate u državnu ustanovu pa zahtjevaj uslugu kakvu želiš.
Dr. Kuca

#195 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Dr. Kuca »

Nastoji se obezvrijediti drzavne institucije i u tome se uspjeva od trenutne vladajuce garniture. Misle da kod privatnika rade Bogovi, vrhunski doktori, specinalisti koji rade u nemacku hadzo.
Hakiz

#196 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Hakiz »

Uz to što uređaji nisu bili verifikovani, jedna od doktorica koje su obavljale operaciju nije licencirana:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/jedna-o ... /211112056
nepass1

#197 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by nepass1 »

Sve je ovako, godinama. Sad se sjetili ko ima ko nema licencu, je li verifikovano itd...
Didier

#198 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Didier »

Tesla Edison wrote: 12/11/2021 12:17
Didier wrote: 12/11/2021 12:11

Naravno. Nisam čovjek bez stava i kičme.

Taj sa tvog avatara je jedan od takvih, čovjek bez stava, beskičmenjak, terorista, sa kojim su drugi manipulisali i cijeli svijet bacio u belaj ;).
Buhahhaha... Dakle, tvoj stav je priznati okupatora.

Klasično bošnjački, na lomaču nakon jednog napisanog reda, daj nam okupatora da nam upravlja jer ništa ne znamo sami, itd. Zato si volio Misimovića jer samo diktatorski zna s ljudima, zato danas imaš neprijatelje u cijeloj Bosni jer je frajer zakuhao s Bogom ocem.

Ali ovdje prestajem s tobom svaku raspravu, žalim likove poput tebe koji misle da imaju stav, a ustvari su nedojebani klinci za tastaturom.

Uživaj u virtuelnoj lomači, jer pravu nećeš dočekati. :bih:
Revolucionar ★

#199 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Revolucionar ★ »

CIjeli slucaj poprima nevidjene razmjere poganluka, nevjerovatno. Zamislite koliko je ovakvih ustanova u koje nas tjeraju. Strasne stvari, najgora je tisina i sakrivanje pod tepih. A ovdje ih je masu komentara bilo, "losa reakcija na anesteziju", bla bla. Jebo ti nas
Hakiz

#200 Re: Slučaj djevojčice iz Kaknja koja je u komi :(

Post by Hakiz »

malakh wrote: 12/11/2021 12:20 dr rozajac koji je bio anesteziolog i koji je dao anesteziju djevojčici, nema verifikovanu aparaturu, a ona doktorica nina jovanović što je pomagala u operaciji uopće nema licencu komore ks.

ljudi, ovo je robije.
Ako ne bude robije onda nam spasa nema.

A i trebalo bi malo i inspekcije prevaspitati.
Locked