i onih 10ak djecaka i djevojcica u istocnom sarajevu znam..sve su samo ne srbi..de ba ohani malo..kakav ti je to glup argument..znas jednu djevojcicu i na tome baziras svoju pricu..ako je poenta bila to sto si navela..a vecim dijelom i jeste..onda nije bilo potrebe potpisivati djecu..svi znamo da je rs jednonancionalna sredina..svi znamo da su udzbenici razliciti..i svi znamo da svako ima svoju (h)istoriju..svako normalan ce reci da je ono cirkus prilog...ja wrote:samo još kratko i neću više - ova tema mi je postala dosadna, drugima, vidim, zadugo neće, očito je riječ o frustracijama.
evo: moja rodica je anketirana u tom razredu - nisam htjela ići s tim prije, jer je lično - i ima bošnjačko ime, a sve je više nego bošnjakinja.
i u razredu su sjedili i drugi nebošnjaci, ali su se djeca javljala na dobrovoljnoj bazi.
kamera je pokazala simbole multietnicnosti - slike, panoe etc.
srbi koji iz fbih idu u školu u rs to sigurno ne rade zato što su naše škole "loše", već zato što su im roditelji bolesni.
i na kraju - poanta je valjda bila da se pokaže kako odrastaju djeca koja uče iz različitih udžbenika, u okviru različitih sistema, u jednonacionalnim i višenacionalnim sredinama, ali eto, vazda bukvalaca...
i za kraj:
meni nije jasno zbog čega vi gledate cd? da imate šta kritikovati?
mislim, emisija je jedna od tri koje u bih vrijedi pogledati, a sve skupa su daleko od savrsenstva - samo sto jedino po ovoj bacate drvlje i kamenje? bakir najmanje dvostruko puta više od senada izgovori riječ "ekskluzivno". i u pravilu ima priloge u kojima je zastupljena samo jedna strana, sa djelimično presmiješnim jezičkim konstrukcijama koje bi trebale izazvati dojam dramatičnosti, a daju kontraefekat. pri tome izjavljuje da ga gleda milion gledalaca?! haha. da ne govorim o tome da je - ja ih simpatisem, ali - cijela ekipa u bračnim i rođačkim vezama sa sdp-om. zukić se doslovno provaljuje u javnoj tajni, ali ni to niko ne primjećuje. dakle, bitno je po svaku cijenu napasti cd, a ostali su zlatni, pa kud puklo.
zasto gledam cd?..izmedju ostalog i da bih kritikovao..jer ovaj forum posjete i ljudi koji rade cd..mozda i urednik..pa se iskreno nadam da ce ove nase dobronamjerne kritike uroditi nekada plodom..o bakiru i njegovoj jednostranosti sam mnogo puta iznosio svoje misljenje..pa proceprkaj malo po forumu..ispeci pa reci..