Senad Hadzifejzović...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
edu

Post by edu »

ja wrote:samo još kratko i neću više - ova tema mi je postala dosadna, drugima, vidim, zadugo neće, očito je riječ o frustracijama.

evo: moja rodica je anketirana u tom razredu - nisam htjela ići s tim prije, jer je lično - i ima bošnjačko ime, a sve je više nego bošnjakinja.
i u razredu su sjedili i drugi nebošnjaci, ali su se djeca javljala na dobrovoljnoj bazi.
kamera je pokazala simbole multietnicnosti - slike, panoe etc.
srbi koji iz fbih idu u školu u rs to sigurno ne rade zato što su naše škole "loše", već zato što su im roditelji bolesni.
i na kraju - poanta je valjda bila da se pokaže kako odrastaju djeca koja uče iz različitih udžbenika, u okviru različitih sistema, u jednonacionalnim i višenacionalnim sredinama, ali eto, vazda bukvalaca...

i za kraj:
meni nije jasno zbog čega vi gledate cd? da imate šta kritikovati?
mislim, emisija je jedna od tri koje u bih vrijedi pogledati, a sve skupa su daleko od savrsenstva - samo sto jedino po ovoj bacate drvlje i kamenje? bakir najmanje dvostruko puta više od senada izgovori riječ "ekskluzivno". i u pravilu ima priloge u kojima je zastupljena samo jedna strana, sa djelimično presmiješnim jezičkim konstrukcijama koje bi trebale izazvati dojam dramatičnosti, a daju kontraefekat. pri tome izjavljuje da ga gleda milion gledalaca?! haha. da ne govorim o tome da je - ja ih simpatisem, ali - cijela ekipa u bračnim i rođačkim vezama sa sdp-om. zukić se doslovno provaljuje u javnoj tajni, ali ni to niko ne primjećuje. dakle, bitno je po svaku cijenu napasti cd, a ostali su zlatni, pa kud puklo.
i onih 10ak djecaka i djevojcica u istocnom sarajevu znam..sve su samo ne srbi..de ba ohani malo..kakav ti je to glup argument..znas jednu djevojcicu i na tome baziras svoju pricu..ako je poenta bila to sto si navela..a vecim dijelom i jeste..onda nije bilo potrebe potpisivati djecu..svi znamo da je rs jednonancionalna sredina..svi znamo da su udzbenici razliciti..i svi znamo da svako ima svoju (h)istoriju..svako normalan ce reci da je ono cirkus prilog...

zasto gledam cd?..izmedju ostalog i da bih kritikovao..jer ovaj forum posjete i ljudi koji rade cd..mozda i urednik..pa se iskreno nadam da ce ove nase dobronamjerne kritike uroditi nekada plodom..o bakiru i njegovoj jednostranosti sam mnogo puta iznosio svoje misljenje..pa proceprkaj malo po forumu..ispeci pa reci.. :D :D :D
joker

Post by joker »

Nekad davno na startu ove teme neko napisa i bi debelo u pravu:
"...A iz ovih kritika na njegovu sujetu i ambiciju nevidim nishta drugo nego drugu sujetu koja nije uspjela izaci iz anonimnosti . . . pothranjenu sa onom nashom klasichnom Bosanskom mrznjom prema koliko toliko uspjesnim ljudima svog zanata..."

Vrlo inteligentna ocjena "velikih kriticara" na ovom forumu i ovoj temi. Inace, novinar se ne postaje zavrsenom zurnalistikom. Novinar moze biti i ekonomist i pravnik i sociolog i svako onaj ko svoju profesionalnu orijentaciju usmjeri u tom pravcu.
A zbog tih dipl. zurnalista mi danas imamo situaciju gdje o pdv-u pise jedan dipl. zurnalista koji pojma nema o porezima pa lupa gluposti, pise o pojedinim zakonima a veze nema s pravom, pise o kulturi, muzici, slikarstvu a sa tim je u zavadi od rodjenja. Pa to samo kod nas ima da sebi neko ko zavrsi zurnalistiku (kao sto rekose-moze je i u zajebanciji zavrsiti) daje "EKSKLUZIVITET" da se naziva novinarom. Smijesno.

Nadam se da sam gramaticki i pravopisno sve ispravno napisao da mi ne bi neko zbog toga osporio pravo na misljenje.

I vidim da je tacna (sto je zalosno) ona stara "pametniji popusta". Ovu temu su davno napustili El-Vedex, Kenan Cerimagic i jos neki.
Ali tu su zato ostali oni kojima je ostao jos ispit do diplomskog i kojima je Senad Avdic uzor u novinarstvu. A kad zavrse taj fax, da budem maliciozan, dobice zapazeno mjesto "novinara" crne hronike u medijskom gigantu "SAN". Pa ce tek onda da ospu paljbu na ovom forumu (a mozda i u drugim medijima) na svoje "losije i nesposobne kolege"...
Prenj

Post by Prenj »

joker,
kakvo je tvoje misljenje o zadnjem Centralnom?
edu

Post by edu »

joker wrote:Nekad davno na startu ove teme neko napisa i bi debelo u pravu:
"...A iz ovih kritika na njegovu sujetu i ambiciju nevidim nishta drugo nego drugu sujetu koja nije uspjela izaci iz anonimnosti . . . pothranjenu sa onom nashom klasichnom Bosanskom mrznjom prema koliko toliko uspjesnim ljudima svog zanata..."

Vrlo inteligentna ocjena "velikih kriticara" na ovom forumu i ovoj temi. Inace, novinar se ne postaje zavrsenom zurnalistikom. Novinar moze biti i ekonomist i pravnik i sociolog i svako onaj ko svoju profesionalnu orijentaciju usmjeri u tom pravcu.
A zbog tih dipl. zurnalista mi danas imamo situaciju gdje o pdv-u pise jedan dipl. zurnalista koji pojma nema o porezima pa lupa gluposti, pise o pojedinim zakonima a veze nema s pravom, pise o kulturi, muzici, slikarstvu a sa tim je u zavadi od rodjenja. Pa to samo kod nas ima da sebi neko ko zavrsi zurnalistiku (kao sto rekose-moze je i u zajebanciji zavrsiti) daje "EKSKLUZIVITET" da se naziva novinarom. Smijesno.

Nadam se da sam gramaticki i pravopisno sve ispravno napisao da mi ne bi neko zbog toga osporio pravo na misljenje.

I vidim da je tacna (sto je zalosno) ona stara "pametniji popusta". Ovu temu su davno napustili El-Vedex, Kenan Cerimagic i jos neki.
Ali tu su zato ostali oni kojima je ostao jos ispit do diplomskog i kojima je Senad Avdic uzor u novinarstvu. A kad zavrse taj fax, da budem maliciozan, dobice zapazeno mjesto "novinara" crne hronike u medijskom gigantu "SAN". Pa ce tek onda da ospu paljbu na ovom forumu (a mozda i u drugim medijima) na svoje "losije i nesposobne kolege"...
nostradamuse..odmori..imao si naporan dan..ocigledno...
Stari

Post by Stari »

Hm...mislim stvarno nije da se zezam ...nego mi ovaj momak skrenu paznju na jednu sitnicu kojoj sam pridavao puno manje paznje nego ona to uistinu zavrijedjuje. A to je naime mogucnost ..da ste vi ...u stvari studenti novinarstva. Pa dobro edu a i ti prenj...ako je to tako, sto ne rekoste to ranije (najozbiljnije mislim)...Evo ja vam odgovorno tvrdim da ja nisam novinar niti sam ikad pokusavao to biti...ali pobogu ...ne vidim niceg loseg u tom pozivu da bi covjek to morao prikrivati.
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:Hm...mislim stvarno nije da se zezam ...nego mi ovaj momak skrenu paznju na jednu sitnicu kojoj sam pridavao puno manje paznje nego ona to uistinu zavrijedjuje. A to je naime mogucnost ..da ste vi ...u stvari studenti novinarstva. Pa dobro edu a i ti prenj...ako je to tako, sto ne rekoste to ranije (najozbiljnije mislim)...Evo ja vam odgovorno tvrdim da ja nisam novinar niti sam ikad pokusavao to biti...ali pobogu ...ne vidim niceg loseg u tom pozivu da bi covjek to morao prikrivati.
Ja nisam student novinarstva.
Prenj

Post by Prenj »

Svima nam je vjerovato bilo milo i drago gledati Usanovica kako se preznojava u zadnjem "Centralnom". To je bila izvanredna prilika da mu se, preko Senada, osvetimo za sve gluposti koje je napravio kao funkcioner NS BiH.
Ali na sta je licila cijela stvar iz novinarskog ugla?
Da li je Senad bio profesionalan ili ne?
Vasa misljenja, please!
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Prenj wrote:Svima nam je vjerovato bilo milo i drago gledati Usanovica kako se preznojava u zadnjem "Centralnom". To je bila izvanredna prilika da mu se, preko Senada, osvetimo za sve gluposti koje je napravio kao funkcioner NS BiH.
Vasa misljenja, please!
Sta ces bolan u Beogradu?
ako vam to djeluje profesionalno, onda su necija mjerila pogresno kalibrirana...
koliko god mi Usanovic bio mrzak radi zavaljivanja BHF u Beogradu, toliko mi je Senad dosao na vrh glave svojim bahatim ponasanjem u studiju...
sreca pa su rijetki napadi takvog ponasanja...ali fakat, gore citiranom recenicom se ponio kao da su on i Usanovic cuvali ovce zajedno....
kakav god da je odnos medju njima privatno, to bi trebali ostaviti za OFF the air....
inace mi je gotiva dokle god ne prica ko je od koga ukrao dizajn i enterijer studija bla bla.....
ipak, on se trudi da gospodski popljuje nekoga...zato mi je Bakir drazi mnogo...bolje hrakne :D
pozz
edu

Post by edu »

kada visokog predstavnika oslovljava sa paddy..sta ocekivati od dijaloga sa usanovicem...

inace..u subotu sam preskocio cd..cisto odmora radi.. :D :D :D
Qwert

Post by Qwert »

papak_eliminator wrote:
Prenj wrote:Svima nam je vjerovato bilo milo i drago gledati Usanovica kako se preznojava u zadnjem "Centralnom". To je bila izvanredna prilika da mu se, preko Senada, osvetimo za sve gluposti koje je napravio kao funkcioner NS BiH.
Vasa misljenja, please!
Sta ces bolan u Beogradu?
ako vam to djeluje profesionalno, onda su necija mjerila pogresno kalibrirana...
koliko god mi Usanovic bio mrzak radi zavaljivanja BHF u Beogradu, toliko mi je Senad dosao na vrh glave svojim bahatim ponasanjem u studiju...
sreca pa su rijetki napadi takvog ponasanja...ali fakat, gore citiranom recenicom se ponio kao da su on i Usanovic cuvali ovce zajedno....
kakav god da je odnos medju njima privatno, to bi trebali ostaviti za OFF the air....
inace mi je gotiva dokle god ne prica ko je od koga ukrao dizajn i enterijer studija bla bla.....
ipak, on se trudi da gospodski popljuje nekoga...zato mi je Bakir drazi mnogo...bolje hrakne :D
pozz
Prvo, Usanovic je tuka. :D Nisam mogao vjerovati ocima da neko onakav moze biti na vodecem polozaju. Mozda bas zato, naivan.

Sto se tice 'Sta ces bolan u Beogradu', zaboravili ste uvod postavljenom pitanju. Pitacu vas onako sarajevski...tek onda to neprofesionalno pitanje. :roll:

Nego opet ide diskusija pozicija- opozicija, sukni kom jace...pa tako diskusija u q.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Qwert wrote:
Prvo, Usanovic je tuka. :D Nisam mogao vjerovati ocima da neko onakav moze biti na vodecem polozaju. Mozda bas zato, naivan.

Sto se tice 'Sta ces bolan u Beogradu', zaboravili ste uvod postavljenom pitanju. Pitacu vas onako sarajevski...tek onda to neprofesionalno pitanje. :roll:

Nego opet ide diskusija pozicija- opozicija, sukni kom jace...pa tako diskusija u q.
precesto sebi senad dopusta da nekoga pita ili oslovi "onako...sarajevski"
mene je razocarao kad je napravio cijelu emisiju posvecenu tome akko je FTV ukrala foru CDa....sa onim monitorom i spicom i svime...
a nije rekao da je Fabrika (ako se ne varam to je kuca koja je sve ono osmislila) samo uradila copy/paste i malo edit....
al nebitno....konacno smo dobili i treceg Senada....
JA SAM NAJJACI U MOJOJ BRANSHI sindrom....
bezze....
flora.sa

Post by flora.sa »

onako bahato ponašanje ne pristoji jednom voditelju Dnevnika...mada ono više liči na "one man show..." :D

On zavaljen na stolici, kao kakav Paša, raskopčanog sakoa, samo još mu je čašica trebala na stolu, pa da si stvarno umisli da sa Ušanovićem sjedi u kafani, a ne pred milionskim auditorijem...

ne mogu da vjerujem da je postao toliko narcisoidan...
doduše na Hayatu se svašta dopušta, pa može proći i ovo...
Last edited by flora.sa on 24/10/2005 12:54, edited 1 time in total.
Qwert

Post by Qwert »

mIRCerka wrote:
Qwert wrote:

precesto sebi senad dopusta da nekoga pita ili oslovi "onako...sarajevski"
mene je razocarao kad je napravio cijelu emisiju posvecenu tome akko je FTV ukrala foru CDa....sa onim monitorom i spicom i svime...
a nije rekao da je Fabrika (ako se ne varam to je kuca koja je sve ono osmislila) samo uradila copy/paste i malo edit....
al nebitno....konacno smo dobili i treceg Senada....
JA SAM NAJJACI U MOJOJ BRANSHI sindrom....
bezze....
Nisam bas Senadov advokat, a koliko mogu primjetiti ni Hayatov :roll: , samo sam komentarisao posljednji cd.

A sad o narcisima i sindromima tj. tramvaj komentarima...ne znam sta reci. :D
kike

Post by kike »

Neko je napisao da je u dnevniku tijekom rata , bio dobar, ja se ne slažem. Privatizirao je te dnavnike, pa je navodio primjer kako su "moji roditelji sad u jednoj Srpskoj kući"...kao da je to čudo veliko i da je od važnosti šireg značaja gdje su sada njegovi roditelji.

Ali mene je najviše zbunilo jedno licemjerje....

Pada Senad u nesvjest kako Srbi iz BIH navijaju za SCG. Onda pročli CD ima intervju sa novoizabranom miss SCG, Bošnjakinjom iz Sandžaka i na kraju joj kaže.....Navijaćemo za tebe.... :?
edu

Post by edu »

sad pregledah ovaj dijalog uske - senad..nista posebno..koliko su mi zakukali ja kont'o vauuuuuuuu..bit ce nesto..kad ono..uske potvrdio da je seoska varalica..a senadu svejedno ko mu je gost..jal uske jal visoki predstavnik..ko su oni da ih on persira...
edu

Post by edu »

kike wrote:Neko je napisao da je u dnevniku tijekom rata , bio dobar, ja se ne slažem. Privatizirao je te dnavnike, pa je navodio primjer kako su "moji roditelji sad u jednoj Srpskoj kući"...kao da je to čudo veliko i da je od važnosti šireg značaja gdje su sada njegovi roditelji.

Pada Senad u nesvjest kako Srbi iz BIH navijaju za SCG. Onda pročli CD ima intervju sa novoizabranom miss SCG, Bošnjakinjom iz Sandžaka i na kraju joj kaže.....Navijaćemo za tebe.... :?
iako jos nije siguran..dvoumi se izmedju "nase" srbijanke i "nase" turkinje.. :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

edu wrote:sad pregledah ovaj dijalog uske - senad..nista posebno..koliko su mi zakukali ja kont'o vauuuuuuuu..bit ce nesto..kad ono..uske potvrdio da je seoska varalica..a senadu svejedno ko mu je gost..jal uske jal visoki predstavnik..ko su oni da ih on persira...
"vi ste covjek koji ima tremu pred kamerama,da hocu mogu vas slomiti za dvije minute da vas nema.." ti je nista posebno?
edu

Post by edu »

Prenj wrote:
edu wrote:sad pregledah ovaj dijalog uske - senad..nista posebno..koliko su mi zakukali ja kont'o vauuuuuuuu..bit ce nesto..kad ono..uske potvrdio da je seoska varalica..a senadu svejedno ko mu je gost..jal uske jal visoki predstavnik..ko su oni da ih on persira...
"vi ste covjek koji ima tremu pred kamerama,da hocu mogu vas slomiti za dvije minute da vas nema.." ti je nista posebno?
kad dolazi od senada..nazalost..nije...
Kick off

Post by Kick off »

kike wrote:Neko je napisao da je u dnevniku tijekom rata , bio dobar, ja se ne slažem. Privatizirao je te dnavnike, pa je navodio primjer kako su "moji roditelji sad u jednoj Srpskoj kući"...kao da je to čudo veliko i da je od važnosti šireg značaja gdje su sada njegovi roditelji.

mijesas pojmove. senad ne pada u nesvjest kada bh srbi navijaju za srbiju, sem kada ova igra protiv bih. znaci normala je kada srbi navijaju za srbiju kada igraju recimo srbija - engleska.
u dnevniku je senad izjavio da i ovdje (tj. u sarajevu) ima navijaca.nije ni malo cudno da bosnjaci navijaju za nju,ali naravno poslije sanje.
kike

Post by kike »

u dnevniku je senad izjavio da i ovdje (tj. u sarajevu) ima navijaca.nije ni malo cudno da bosnjaci navijaju za nju,ali naravno poslije sanje.
Gledao sam cijeli CD i bukvalno je na kraju rekao.....Navijaćemo za tebe.
Meni je to isto kao navijati za SCG kada igra sa BIH.
Ne možemo imati različite aršine. A nigdje nije rekao...Naravno poslije Sanje, to si sada ti dodao.
Zbog toga i upotrebljavam pojam licemjerje
Kick off

Post by Kick off »

Prenj wrote:
neprofesionalno.... ocigledno je bio ljut i bijesan na usanovica,kao i cijala bosna, pa se oduzeo kontroli.ipak malo nisko za tako iskusnog novinara
flora.sa

Post by flora.sa »

Kick off wrote:

mijesas pojmove. senad ne pada u nesvjest kada bh srbi navijaju za srbiju, sem kada ova igra protiv bih. znaci normala je kada srbi navijaju za srbiju kada igraju recimo srbija - engleska.u dnevniku je senad izjavio da i ovdje (tj. u sarajevu) ima navijaca.nije ni malo cudno da bosnjaci navijaju za nju,ali naravno poslije sanje.
možda bi onda bilo "normala" da mi navijamo za Dinu, kada ne bismo imali svoju predstavnicu..
Ovako, zašto navijati za Miss SCiG, kada na takmičenje ide i Miss BiH???

zar to nije upravo ista situacija???
Prenj

Post by Prenj »

flora.sa wrote: možda bi onda bilo "normala" da mi navijamo za Dinu, kada ne bismo imali svoju predstavnicu..
Ovako, zašto navijati za Miss SCiG, kada na takmičenje ide i Miss BiH???

zar to nije upravo ista situacija???
"Senade, zasto bolan navijas za Dinu?" :D
Qwert

Post by Qwert »

Ne ulazi mi se u raspravu o Senadu kao licnost. Imam malo dojam da diskusija ide dalje tj. da je tema rasprave nesto drugo, nesto iza...krupnije. :D
Post Reply