Evo da ti pojednostavim: jeste svi osim SDA kadrova smiju i raditi i predavati na privatnim fakultetima i to im se neće uzimati za zlo, ja i?ibizza wrote: ↑08/04/2021 14:39Ne kontaš. Ako je kupio diplomu u Travniku, znaci li to da ova dama direktno učestvuje u "prodaji" tih diploma?Industrialyzer wrote: ↑08/04/2021 14:34
Poredia srebrenu znacku sa UNSA i frajera koji nije mogao.zavrsiti politike nauke?
Gradonačelnica Sarajeva
-
BadBoy
#176 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
-
nadezdakov
#177 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Ne osporavam njen doktorat, ali zar je baš morao biti u Zenici. Djevojka djeluje kao kapacitet, slušala sam njen govor danas, prijatna je i kulturna. Lijepo ju je slušati.
Što se tiče Univerziteta u Travniku svi znamo kako se tamo polažu ispiti i kako to funkcionira.
Ona ne izdaje diplome, to je istina, ali sudjeluje u procesu kreiranja sistema lažnih vrijednosti. Imam kolegu koji nikako nije mogao položiti ispit u Sarajevu, u Travniku ga je položio iz skripte od 10 stranica.
- fosna2014
- skafiskafsnjak
#179 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Koja glupost 
-
smijesni_ste
#180 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Nadam se da pojedini forumaši neće 'zahtijevati' da osudi izraelska divljanja na Zapadnoj obali kao što su tražili od Fincija
Sretno..
Sretno..
- skafiskafsnjak
-
ibizza
#182 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
te fore, ja i, kuciBadBoy wrote: ↑08/04/2021 17:00Evo da ti pojednostavim: jeste svi osim SDA kadrova smiju i raditi i predavati na privatnim fakultetima i to im se neće uzimati za zlo, ja i?ibizza wrote: ↑08/04/2021 14:39Ne kontaš. Ako je kupio diplomu u Travniku, znaci li to da ova dama direktno učestvuje u "prodaji" tih diploma?Industrialyzer wrote: ↑08/04/2021 14:34
Poredia srebrenu znacku sa UNSA i frajera koji nije mogao.zavrsiti politike nauke?
Last edited by ibizza on 08/04/2021 17:17, edited 1 time in total.
- fosna2014
#183 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Uh, izvini. Ali haj lijepo za vidjeti.
-
nadezdakov
#184 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Evo još jedne značke, i to Zlatne. Odsjek za turski jezik UNSA.Industrialyzer wrote: ↑08/04/2021 14:34 Poredia srebrenu znacku sa UNSA i frajera koji nije mogao.zavrsiti politike nauke?

A s druge strane imaš i ove dvostruke Zlatne značke koje sjede na birou jer nema mjesta za njih od podobnih.
https://** No links **.ba/clanak/108781/dvostruki ... e-prednost
Naravoučenije: značku mačku o rep ako nisi u partiji.
Last edited by nadezdakov on 08/04/2021 17:18, edited 1 time in total.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
hamos
#186 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
cura nije jevrejka,vec dijelom jevrejka samosmijesni_ste wrote: ↑08/04/2021 17:16 Nadam se da pojedini forumaši neće 'zahtijevati' da osudi izraelska divljanja na Zapadnoj obali kao što su tražili od Fincija![]()
![]()
![]()
Sretno..![]()
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#187 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Jel vrijeme da se trazi njena smjena. Takav gaf je neoprostiv.-Chesterfield- wrote: ↑08/04/2021 15:45Sigurno, obećavam... koja je razlika?joint union wrote: ↑08/04/2021 15:30Onda svjesno lazes. Nije mi bilo mrsko, zena je doslovce rekla:
"Ja kao gradonacelnica, moji zamjenici,vijecnice i vijecnici ce sasvim sigurno raditi u interesu itd"
Gdje je: "obecavam da ce..."
Treba biti oprezan kada su u pitanju izjave nosioca javnih funkcija u smislu njihove dosljednosti, istinitosti i ispunjavanja obećanja koja daju u svojim javnim istupima.
Inače, ja nemam ništa protiv žene. Niti sam stranački aktivista. Samo mi ta njena izjava zaparala uši.
Zajedno sa fortom naravno
-
Naslovnica
#188 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Pametan čovjek što se prebacio.nadezdakov wrote: ↑08/04/2021 17:12Ne osporavam njen doktorat, ali zar je baš morao biti u Zenici. Djevojka djeluje kao kapacitet, slušala sam njen govor danas, prijatna je i kulturna. Lijepo ju je slušati.
Što se tiče Univerziteta u Travniku svi znamo kako se tamo polažu ispiti i kako to funkcionira.
Ona ne izdaje diplome, to je istina, ali sudjeluje u procesu kreiranja sistema lažnih vrijednosti. Imam kolegu koji nikako nije mogao položiti ispit u Sarajevu, u Travniku ga je položio iz skripte od 10 stranica.
Svi koji su studirali znaju makar 1 profesora debila na fakultetu zbog kojeg su generacije odličnih studenata napustile fakultet, upisali najčešće u inostranstvu (Slovenija, Austrija...) i diplomirali bez problema. A sve što ti je potrebno se, ustvari, nalazi u toj skripti. Sve ostalo je nadogradnja.
Ja sam na vrijeme napustio ETF u Sarajevu upravo zbog nebuloznih i beskonačnih matematika. Svaka čast onim koji su završili. Znam, vjerovatno je do mene.
-
Naslovnica
#189 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
izvrsni direktor wrote: ↑08/04/2021 17:18Oslodjen od sda govana. Sta je lose u tome sto je to konstatovao?
Svako normalan se raduje
-
breuer
#190 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Ja, i?nadezdakov wrote: ↑08/04/2021 17:17Evo još jedne značke, i to Zlatne. Odsjek za turski jezik UNSA.Industrialyzer wrote: ↑08/04/2021 14:34 Poredia srebrenu znacku sa UNSA i frajera koji nije mogao.zavrsiti politike nauke?
A s druge strane imaš i ove dvostruke Zlatne značke koje sjede na birou jer nema mjesta za njih od podobnih.
https://** No links **.ba/clanak/108781/dvostruki-dobitnik-zlatne-znacke-ostao-bez-posla-zasto-su-iznadprosjecni-studenti-u-bih-prijetnja-a-ne-prednost
- Industrialyzer
#191 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
To ne umanjuje njeno postignuce.nadezdakov wrote: ↑08/04/2021 17:17Evo još jedne značke, i to Zlatne. Odsjek za turski jezik UNSA.Industrialyzer wrote: ↑08/04/2021 14:34 Poredia srebrenu znacku sa UNSA i frajera koji nije mogao.zavrsiti politike nauke?
https://** No links **.ba/clanak/108781/dvostruki-dobitnik-zlatne-znacke-ostao-bez-posla-zasto-su-iznadprosjecni-studenti-u-bih-prijetnja-a-ne-prednost
-
BadBoy
#192 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Inače će biti šta? Skaka je debil jer je studirao u Travniku, a Benjamina je super jer tamo predaje. Pojedi muda al tako je i svi će je zbog toga podržati.
- drag_gost
#193 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
-
hamos
#194 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
-
BadBoy
#195 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Najjači su mi ovi SDA štakori koji uvijek skaču na neke fol dvostruke standarde a oni su uživaoci onog najvećeg dvostrukog standarda "Nek je i lopov samo nek je naš brat".
Jedite muda sada, jeste svi smo sada licemjeri Benjamina može, SDA štakori ne mogu. Ja, i?
Jedite muda sada, jeste svi smo sada licemjeri Benjamina može, SDA štakori ne mogu. Ja, i?
-
BadBoy
#196 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
-
nadezdakov
- Bloo
- Globalna šefica
#198 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
O izboru gradonačelnika/ce Sarajeva - višak koji otkriva manjakNakon višesedmičnih afera,
Grad Sarajevo je danas dobilo gradonačelnicu – Benjaminu Karić ispred Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH). Ako izostavimo sav dnevnopolitički šljam i trgovinu, šta su nam ovi procesi osvijetlili?
Krenimo od predlaganja Bogića Bogićevića kao gradonačelnika Sarajeva o čemu je već ranije pisao Franjo Šarčević, a čiji bi potencijalni izbor predstavljao ništa drugo do šminkanje mrtvog tijela. Drugim riječima, Bogićevićem bi se mahalo kao zastavom nekog Sarajeva kojeg više nema – njegovom mitskom slikom uspostavljenom, koje li ironije, u mraku istog onog mrskog komunističkog jednoumlja, čijeg se nasljeđa hoće odreći. Ono je danas svedeno tek na postojanje triju sakralnih objekata u radijusu od 100 metara, kojima se hoće pomiriti paradoks između postojanja i iščezavanja mitske slike Sarajeva – istovremeno ignorirajući njeno nepodudaranje sa stvarnosti. Istovremeno, simboli sjećanja na takvo jedno Sarajevo umiru pred našim očima zaraženi od koronavirusa, kolabirajući zajedno sa zdravstvenim sistemom –učvršćenim u tom istom mraku komunističkog jednoumlja – dok mi naše posljednje snage utiskujemo u sirene automobila i ceremonijalno se nadmećemo ko će više poštovati veliko ime Bogića Bogićevićeva tako što ćemo, bespoštedno i drsko izraziti nepoštovanje spram njegove vlastite odluke i volje da on, sasvim opravdano, ne želi biti dijelom jedne takve priče. Bogićeviću je jasno – on je priča bez sadržaja – njegov izbor tek prikriva potrebu za mitom.
Iza ove priče stoji tek ime i prezime. A iza njega – dobro ušminkana laž. Višak koji otkriva manjak – manjak koji je postao jasan onog trenutka kada je počelo sa bespoštednom licitacijom imenima za novog gradonačelnika, pri čemu je jedini uslov bila njegova (ili njena) nacionalna pripadnost, tj. da ne bude iz reda istog naroda kao predsjedavajući Gradskog vijeća, a po mogućnosti – Srbin ili Srpkinja. Od Srbina po svaku cijenu, danas smo ostali u paradoksu da u rukovodstvu Grada Sarajeva, zapravo, nemamo ni jednog Srbina – ni u gradonačenici iz reda ostalih, koja svojim nacionalnim (ne)izjašnjavanjem savršeno parodira potrebi etnodeterminiranja i ove institucije, kao ni u dogradonačelnicima iz redova bošnjačkog, odnosno, hrvatskog naroda.
Ni prethodni kandidat, niti novoizabrana gradonačelnica Grada Sarajeva – uprkos reduciranim nadležnostima same te institucije, osim imena i biografije nisu ponudili, niti im je i ponuđena bilo kakva konkretna urbanistička i komunalna politika sa kojom bi javno izašli te njene elemente programski zagovarali u naredne četiri godine. Njihov izbor, tako, nije nikakav garant nekog racionalnijeg i transparentnjeg urbanog planiranja, socijalnijeg budžeta Grada u korist zaštite zelenih površina, bolje kolaboracije gradskih općina u službi bolje komunalne slike grada, studentski naklonjenijeg Sarajeva sa javnim čitaonicama i boljim javnim prijevozom... I to govori o kakvoj se poziciji radi i na šta je ona svedena.
Da li onda imamo razloga gledati optimistično. Imamo. Problem leži u činjenici da je Kanton Sarajevo uzeo neke od ovlasti Grada Sarajeva, pa bi tako, historijska prilika na gradonačelnici Karić bila da, zajedno sa partnerima u Vladi Kantona Sarajevo, nastupi po odluci Ustavnog suda kako bi se Gradu vratile njegove komunalne ingerencije na osnovu kojih bismo mogli, u budućnosti, očekivati i ozbiljniji pristup za ovo mjesto.
Pa, iako Gradu kao instituciji nedostaje urbanističkih inicijativa i zelenije, transparentnije i komunalnije, participatorne lokalne politike, to ne znači da u Sarajevu nema udruženja i pojedinaca i pojedinki koji takve principe afirmiraju i za njih se bore. Probajmo samo zamisliti da se gradonačelnička pozicija, kojim slučajem, ponudila nekome iz, primjerice, Asocijacije za kulturu i umjetnost – CRVENA koja se godinama bavi političkim praksama usmjerenim na stvaranju i održavanju uslova za progresivnu društvenu promjenu kroz, između ostalog, razvijanje samoupravnih kapaciteta i organizacijskih veza i sposobnosti u društvu, proizvodnjom i upravljanjem prirodnim i društvenim resursima, političkog odlučivanja i svakodnevnog života...
Dakle, jedno Sarajevo izvan konstruirane mitske slike o njemu je moguće. Ali, ono počiva na prevazilaženju i napuštanju svih onih vrijednosti koje održavaju koruptivni društveni i politički sistem na kojem se naša cjelokupna postsocijalistička stvarnost održava. Štaviše, značio bi i rušenje osnovnih elemenata tog samog mita – njegovim oprostorenjem do apsurda bi se dovela i potreba mahanja njegovim multikulturalizmom. Jer, ne samo da multikulturni gradovi (pa i države) nisu nikakav svjetski fenomen već stoljećima, nego u bosanskohercegovačkom kontekstu iza takve jedne predstave, zapravo, latentno stoji misao o bosankohercegovačkom društvu kao istinski, prije podijeljenom nego kohezijskom društvu, društvu kojem slika raznolikosti Sarajeva, pored čuda, treba predstavljati i primjer mogućnosti.
Autor: Jasmin Hasanović, Prometej.ba
Grad Sarajevo je danas dobilo gradonačelnicu – Benjaminu Karić ispred Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH). Ako izostavimo sav dnevnopolitički šljam i trgovinu, šta su nam ovi procesi osvijetlili?
Krenimo od predlaganja Bogića Bogićevića kao gradonačelnika Sarajeva o čemu je već ranije pisao Franjo Šarčević, a čiji bi potencijalni izbor predstavljao ništa drugo do šminkanje mrtvog tijela. Drugim riječima, Bogićevićem bi se mahalo kao zastavom nekog Sarajeva kojeg više nema – njegovom mitskom slikom uspostavljenom, koje li ironije, u mraku istog onog mrskog komunističkog jednoumlja, čijeg se nasljeđa hoće odreći. Ono je danas svedeno tek na postojanje triju sakralnih objekata u radijusu od 100 metara, kojima se hoće pomiriti paradoks između postojanja i iščezavanja mitske slike Sarajeva – istovremeno ignorirajući njeno nepodudaranje sa stvarnosti. Istovremeno, simboli sjećanja na takvo jedno Sarajevo umiru pred našim očima zaraženi od koronavirusa, kolabirajući zajedno sa zdravstvenim sistemom –učvršćenim u tom istom mraku komunističkog jednoumlja – dok mi naše posljednje snage utiskujemo u sirene automobila i ceremonijalno se nadmećemo ko će više poštovati veliko ime Bogića Bogićevićeva tako što ćemo, bespoštedno i drsko izraziti nepoštovanje spram njegove vlastite odluke i volje da on, sasvim opravdano, ne želi biti dijelom jedne takve priče. Bogićeviću je jasno – on je priča bez sadržaja – njegov izbor tek prikriva potrebu za mitom.
Iza ove priče stoji tek ime i prezime. A iza njega – dobro ušminkana laž. Višak koji otkriva manjak – manjak koji je postao jasan onog trenutka kada je počelo sa bespoštednom licitacijom imenima za novog gradonačelnika, pri čemu je jedini uslov bila njegova (ili njena) nacionalna pripadnost, tj. da ne bude iz reda istog naroda kao predsjedavajući Gradskog vijeća, a po mogućnosti – Srbin ili Srpkinja. Od Srbina po svaku cijenu, danas smo ostali u paradoksu da u rukovodstvu Grada Sarajeva, zapravo, nemamo ni jednog Srbina – ni u gradonačenici iz reda ostalih, koja svojim nacionalnim (ne)izjašnjavanjem savršeno parodira potrebi etnodeterminiranja i ove institucije, kao ni u dogradonačelnicima iz redova bošnjačkog, odnosno, hrvatskog naroda.
Ni prethodni kandidat, niti novoizabrana gradonačelnica Grada Sarajeva – uprkos reduciranim nadležnostima same te institucije, osim imena i biografije nisu ponudili, niti im je i ponuđena bilo kakva konkretna urbanistička i komunalna politika sa kojom bi javno izašli te njene elemente programski zagovarali u naredne četiri godine. Njihov izbor, tako, nije nikakav garant nekog racionalnijeg i transparentnjeg urbanog planiranja, socijalnijeg budžeta Grada u korist zaštite zelenih površina, bolje kolaboracije gradskih općina u službi bolje komunalne slike grada, studentski naklonjenijeg Sarajeva sa javnim čitaonicama i boljim javnim prijevozom... I to govori o kakvoj se poziciji radi i na šta je ona svedena.
Da li onda imamo razloga gledati optimistično. Imamo. Problem leži u činjenici da je Kanton Sarajevo uzeo neke od ovlasti Grada Sarajeva, pa bi tako, historijska prilika na gradonačelnici Karić bila da, zajedno sa partnerima u Vladi Kantona Sarajevo, nastupi po odluci Ustavnog suda kako bi se Gradu vratile njegove komunalne ingerencije na osnovu kojih bismo mogli, u budućnosti, očekivati i ozbiljniji pristup za ovo mjesto.
Pa, iako Gradu kao instituciji nedostaje urbanističkih inicijativa i zelenije, transparentnije i komunalnije, participatorne lokalne politike, to ne znači da u Sarajevu nema udruženja i pojedinaca i pojedinki koji takve principe afirmiraju i za njih se bore. Probajmo samo zamisliti da se gradonačelnička pozicija, kojim slučajem, ponudila nekome iz, primjerice, Asocijacije za kulturu i umjetnost – CRVENA koja se godinama bavi političkim praksama usmjerenim na stvaranju i održavanju uslova za progresivnu društvenu promjenu kroz, između ostalog, razvijanje samoupravnih kapaciteta i organizacijskih veza i sposobnosti u društvu, proizvodnjom i upravljanjem prirodnim i društvenim resursima, političkog odlučivanja i svakodnevnog života...
Dakle, jedno Sarajevo izvan konstruirane mitske slike o njemu je moguće. Ali, ono počiva na prevazilaženju i napuštanju svih onih vrijednosti koje održavaju koruptivni društveni i politički sistem na kojem se naša cjelokupna postsocijalistička stvarnost održava. Štaviše, značio bi i rušenje osnovnih elemenata tog samog mita – njegovim oprostorenjem do apsurda bi se dovela i potreba mahanja njegovim multikulturalizmom. Jer, ne samo da multikulturni gradovi (pa i države) nisu nikakav svjetski fenomen već stoljećima, nego u bosanskohercegovačkom kontekstu iza takve jedne predstave, zapravo, latentno stoji misao o bosankohercegovačkom društvu kao istinski, prije podijeljenom nego kohezijskom društvu, društvu kojem slika raznolikosti Sarajeva, pored čuda, treba predstavljati i primjer mogućnosti.
Autor: Jasmin Hasanović, Prometej.ba
-
88Sioux
#199 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
breuer wrote: ↑08/04/2021 17:22Ja, i?nadezdakov wrote: ↑08/04/2021 17:17Evo još jedne značke, i to Zlatne. Odsjek za turski jezik UNSA.Industrialyzer wrote: ↑08/04/2021 14:34 Poredia srebrenu znacku sa UNSA i frajera koji nije mogao.zavrsiti politike nauke?
-
ibizza
#200 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva
Ne znam ja sta ce biti u tvojoj kuci
a to da pojedem muda, pa ja ovdje 13. godina pišem protiv te smrdljive stranke, pola ovih sto me nazivaju sda botom su u proslosti bili na zelenoj strani, pa su odjednom progledali kad se NiP osnovao.
Za razliku od tebe, ja necu da žmirim na stvari koje nova vlast kopira od sda -ovaca, ja nisam glasao za Logu, Delića, a 2018. za Vibora, Peđu, Sabinu, Hadzikadica, da bi oni radili onako kao to sda radi, vec sve suprotno tome.
debil Skaka je zavrsio u Travniku-odron; Benjaminino jedino radno iskustvo asistent na tom "odron" fakultetu? Odron i to.
Ademović junior = Sebija Izetbegovic=Bisera Turkovic/Njen sin. Odron i ovo.
Mostar, suzdrzani= APrilski/Prudski paket-izdaja=odron
AKo je tebi ovo gore sve ok, samo zato sto nije iz SDA kuhinje, vec iz ove druge gdje ti jedes, onda si jedank ovim sda botovima, samo druge boje dres imas.