vrapcic wrote: ↑17/08/2020 13:12
Naslovnica wrote: ↑17/08/2020 09:50
malocvijece wrote: ↑17/08/2020 09:35
Jeste. I kad je online nastava, to je briga nastavnika. Samo kažem da nije do online nastave, nego do učenika.
Nije samo do učenika, nego je i do sistema koji to omogućava.
Zaista očekujete da prosječnom pubertetliji koji ne zna gdje mu je glava a gdje mu je guzica, škola bude na prvom mjestu?!
Naravno da nije, ali zato smo mi tu da pomognemo i poguramo. Ali nije im ni u normalnim okolnostima na prvom mjestu. Kada zna da cemo sve lijepo proci jos jednom (jel' zrtva kada krepan covjek dodje kuci pa radi matematiku ili fiziku, jok eto nije

ali smo bili spremni na zrtvu kada smo se odlucili za djecu) nas potomak je sam shvatio kako joj je daleko bolje sve pozavrsavati na vrijeme a onda sa nama samo proci sve nego da je jasimo satima kada ona zeli gledati tv ili pricati sa rajom

I pri tome jasno dajemo do znanja da nismo sretni sa razvojem dogadjaja. Pa bujrum cijeli dan gledaj YT ali vikend ces uciti, uciti uciti... da nadoknadis propusteno. I ne, nije bilo 100% isto, manje se realno naucilo, ali mislim da su se osnove na koje se ove godine nadogradjivati gradivo savladale. A jel zna koje sve rijeke teku kroz Svicarsku.. ili koliko jaja lijeze zenka nekog insekta..
Ja sam već jednom išao u osnovnu školu, ne pada mi na pamet da opet idem, pogotovu da svaki dan nakon posla prolazim sa njima kroz gradivo.
S vremena na vrijeme pogledam šta rade, raspitam se da li je gdje zapelo, ako je zapelo sjednemo malo pa zajedno prođemo kroz to (pod uslovom da i ja skontam šta je pisac htio reći), i to jednom u 10 dana.
Imaš kontrolni, znaš li - znam.
Super.
Dobiješ 5 ili 4 - super.
Dobiješ nešto slabije, daj da vidimo šta je bilo gdje je zapelo, je li me to zajebavaš da znaš ili šta je u pitanju?!
I da, jedino me matematika interesuje.
Ostali predmeti, boli me briga šta rade i dokle su, dokle god donose dobre ocjene.
Ne pada mi na pamet da ih preslušavam geografiju, istoriju i slične predmete.
Oko njemačkog im ionako ništa ne mogu pomoći.
Sva sreća pa djeca inteligentna, uglavnom nema problema.