EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#176 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Bloo »

MorningStar wrote: 02/08/2020 00:06 Jes a odakle ovolika sredstva,lobiranje i diplomatski pritisak za lgbt prava a ostalo nidje nista ?
sredstva se ne dodjeljuju za pravosude i policiju? Za adminsitraciju? Obrazovanje?
IPA fondovi? HORIZONI razni...

Daj ba, uozbilji se.
MorningStar

#177 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

Bloo wrote: 02/08/2020 00:10
MorningStar wrote: 02/08/2020 00:06 Jes a odakle ovolika sredstva,lobiranje i diplomatski pritisak za lgbt prava a ostalo nidje nista ?
sredstva se ne dodjeljuju za pravosude i policiju? Za adminsitraciju? Obrazovanje?

Daj ba, uozbilji se.
Slucajeve haosa po navedenim institucijama ima skoro pa svakodnevne - dje je kampanja - mediji da tresu 24/7 live coverage ambasade da salijecu sa svih strana,nvo da trose milione na cackanje ???
Bloo
Globalna šefica

#178 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Bloo »

MorningStar wrote: 02/08/2020 00:12
Bloo wrote: 02/08/2020 00:10

Daj ba, uozbilji se.
Slucajeve haosa po navedenim institucijama ima skoro pa svakodnevne - dje je kampanja - mediji da tresu 24/7 live coverage ambasade da salijecu sa svih strana,nvo da trose milione na cackanje ???
jbg LGBTQIA lobi je jaci :mrgreen: zna gdje treba podmazati vazelinom.

Cuvaj guzu, i leda uz zid!
Sanjarko

#179 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Sanjarko »

MorningStar wrote: 02/08/2020 00:08
Sanjarko wrote: 02/08/2020 00:07
MorningStar wrote: 01/08/2020 23:34
Mislim da si me pomijesao sa nekim , gdje sam ja podrzavao to odrzavanje parade sve sa ogromnom kampanjom,lobiranjem i sta vec ne dok je drzava u haosu ispade glavni problem sto boze moj - narod bas ne voli da gleda da se muskarci facaju za dupe po gradu i slicno ?
Nisam. To je bilo prosle godine. Rigidniji ti je stav sad.
Dobro ako kazes tako.
viewtopic.php?f=1&t=146955&p=15288755&h ... #p15288755

Ovo je tvoj bivsi nick ovdje ili ne. Meni preimenovali stari. Ako nije ovo tvoj bivsi nick, izvini.
kio01

#180 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by kio01 »

Ja ne mogu da vjerujem da u Bosni 90% ljudi ne shvata da su dobre sanse da je neko veoma blizak njima " in the closet". Jedna je stvar imati licni stav, druga uskracivati osnovna ljudska prava.
A_A_AKCIJA

#181 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by A_A_AKCIJA »

Bloo wrote: 01/08/2020 23:55
MorningStar wrote: 01/08/2020 23:47 Jasta su - vise medijske buke i pritiska nvo i slicno se desilo zbog parade nego bilo kakvog drugog problema u bih.
Pa i kad ima drugih inicijativa tipa zlostavljanje zena, onda opet ide floskula imamo precih probleeema....a vecina gradana samo sere po FB i ovako po forumima...i niko ne glasa za SDA.

Nego treba sve staviti na stand by dok se ne rijese svi goruci problemi u drzavi i ne svrgnemo SDA/HDZ/SNSD!
jel da...
Uh, čitam dva tri puta i nemrem vjerovat da ima išta što se slažem sa ovim ljubiteljem Sihiratora iz Lukavca, kad, fakat jes tako.

A sad, bez zajebancije, ja bih prvo provjerio vijest, jer u ovom vremenu inflacije fake news, sve ovo zvuči previše sumorno. LGBT free previše podsjeća na Juden frei i plus događa se u Poljskoj... da te jeza prođe. Ili je fakat nacizam vaskrsnuo momački, pa se valja seliti na neke pacifičke otoke, ili neko jako podlo instrumentalizira istorijske traume.

Helem, ne lezi vraže, odem pogledam i vidim da se priča o različitim stvarima. Postoji jedna mala ali dramatična razlika u izvještavanju, koja potpuno mijenja percepciju.
There are two documents which were accepted by the municipalities as their declarations: The "Local Government Chart of Family Rights"[34] and The "Resolution against LGBT ideology". Both of these documents were labelled in media as "declarations of LGBT-free zones"[35], but neither of them actually contain a statement of exclusion of LGBT people form any teritory, activities or rights. The "Chart of Family Rights" focuses on family values in social policies and doesn't mention LGBT at all in any context. It does however define marriage as a relationship between a man and a woman. The "Resolution against LGBT ideology" declares opposition to an "ideology of the LGBT movement" and condemns "political corectness"[36
Dakle, tačno kako sam i pretpostavio. Jednostavno, informacija sa prve stranice nije istinita. Ne postoje nikakve LGBT free zone, nego ih mediji tako vrlo tendenciozno nazivaju. Postoje deklaracije koje pozivaju na poštivanje tradicionalnih vrijednosti, koje su potpisali različiti nivoi vlasti u Poljskoj.

Da postoji želja za dijalogom, a ne postoji, bilo bi očekivano da neko postavi pitanje, u čemu je problem. Međutim, te dimenzije u komunikaciji nema. Bilo kakva vrsta oponiranja, postavljanja pitanja ili izražavanja sumnje ili nedajBože straha, bive dočekana olujom osuđivanja, dehumanizacije, što je u Poljskom slučaju išlo u pravcu sugestije na Juden Frei. Nevjerovatno, sjetih se da je isti argument korisitio sada već moj bivši prijatej, kada me u mom pokušaju da argumentiram svoj stav o paradi u Sarajevu, indirektno osudio da podržavam potencijalni genocid nad LGBT populacijom u BiH.

Sve ovo gore navedeno je tipičan primjer LGBT ideologije koja je od pokreta za ljudska prava mutirala u elitistički pokret sa ciljem mijenjanja javnog mišljenja i tekovina civilizacije, bez apsolutno ikakvog prava na dijalog, komunikaciju i proces u kojem bi se sve to desilo. LGBT ideologija je predstavljena po sistemu uzmi ili ostavi i budi spaljen na ideološkoj vatri poput dehumanizitranog monstruma.
Jel ja jedini tu vidim paradoks i obrnutu psihologiju? Jel se čitava LGBT ideologija kofol možda bori protiv anateme, odbacivanja, dehumanizacije, spaljivanja vještica, utjerivanja u suru... istim identičnim metodama protiv kojih se bore?

Totalna ofanziva i nešto što bih nazvao antikrstaškim ratom se predstavlja kao borba za jednakost. Nema jednakosti, ako nekome želiš uništiti njegov sistem vjerovanja. Nema jednakosti, ako ti od mene očekuješ da promijenim moje moralne postulate, da bih se prilagodio tebi. Jer o tome se radi. 99% proponenata LGBT ideologije, zapravo provodi jednu vrstu prozelitizma. Misionari u korist novog sistema vrijednosti koji treba da zamijeni stari. Nije pitanje prhvatanja, nego mijenjanja kompletne paradigme društva, zbog prava određene skupine.

Da su samo prava u pitanju, ne bi bilo ni 10% današnjeg problema. Nevjerovatno, ali ni sa jednim proponentom LGBT uopće nisam ni došao do faze u kojoj objašnjavam, zašto, pored svog mog razumjevanja, nisam u stanju da kažem da je gay OK. Nema šanse, već sam bio u vagonu za ideološki odstrel kao fašista. Nema dijaloga sa ovakvima na tu temu.

Da ne širim priču na to da ne pristajem na pobjedu seksualnosti nad duhovnošću i insistiranju na neravnopravnosti identiteta. Da je demonstracija seksualne orijentacije prihvatljiva, dok je duhovni identitet odjednom tabu tema. Da ne pristajem na takvo prosto (u najprostijem značenju :izet: ) društvo....

Ljudi, ja ne mogu da kažem da je gay OK, jer mi moja vjera ne dozvoljava. Jel možemo prihvatiti da nije normalno da neko očekuje da se odreknem svog ljudskog prava, da bi se neko osjećao bolje?

Za sve vas koji ne kontate, Islam 101: poricanje bilo čega izrečenog u Kuranu je veći grijeh nego čitav život provesti u gay orgijama i znači izlazak iz vjere, skoro po automatizmu. Dakle, nemojte se zbog vašeg osjećaja (dakle ne prava) ljutiti na mene jer ne želim da odbacim najbitniju ideju mog života i svoju porodicu motiviram da idu tim putem. Koliko god vam to zvučalo nazadno, smiješno, prevaziđeno, bukvalistički i kako već, strah od neprihvatanja, izvrgavanja ruglu, neuklapanja u moderne trendove je pičkin dim u odnosu na moj strah od džehenema. Šta da se radi, ne morate svi prihvatiti moj stav, imate pravo da ga ismijavate, samo me pustite da na miru živim sa mojom idejom. I ne, ne moramo održati paradu da odbranimo moja prava. Nemam nikakav problem sa tim što ne vjerujete kao ja.

Dok god neko ne izađe sa valjanim vjerskim argumentima i u okviru moje vjere to objasni i pomiri, maksimum koji možete dobiti od mene jeste da vas razumijem na ljudskom nivou, jednako kao što razumijem mog jarana koji popije pivu, ili ganja koke. Grijeh i jedno, drugo i treće i fala živio. Nećemo riješiti problem prepravljanjem poput ovoga i ubjeđivanjem mene da bih trebao uraditi update mog vjerskog koda na noviju verziju:

https://www.amazon.com/Queen-James-Bibl ... 0615724531

niti tumačenjem svega kroz prizmu homoseksualnosti:

https://qspirit.net/rumi-same-sex-love/

Jer ne želim da pristanem na promjenu paradigme društva, u kojoj homoseksualna paradigma postaje mjerilo stvari. Ne želim da sutra sina pitam, kada se pojavi sa vršnjakom na vratima, jel ti to momak ili drug? Ne želim da mi iko dijete pita ima li momka ili curu niti da mu ovo bude lektira u osnovnoj školi:
Želim da svoje dijete poštedim pretjerane seksualizacije društva. U čemu je tu problem, sa tuđim pravima, ako govorimo o meni i mojoj porodici. Bukvalno, borim se za svoja četiri zida (ha-ha). Imam pravo da odgajam svoju djecu u skladu sa mojim moralnim načelima.

Parada u Sarajevu je kidnapovala antifašizam i sve nas koji nismo htjeli podržati promociju, tj ideologiju LGBT pokreta, proglasila fašistima. OK. Preživjeću i tu uvredu, nema problema. Samo, na uvredama i sili se ne gradi društvo. Pogotovo ne društvo jednakosti.

Pogledamo oko sebe i vidimo da će ta sila i nametanje, samo radikalizirati neobrazovane slojeve društva, koji su, vjerujte puno manje tolerantni od mene. Ovako siledžisjko nametanje ideje će samo dodatno polarizirati svijet i u konačnici proizvesti stvarni fašizam.

Naravno, u čitavoj priči, istinska prava LGBT osoba su nestala usput. To uopće nije tema emisije. Nikakav problem ne bi postojao da poštujemo pravo na različitost i da se traži istinska ravnopravnost. Da je cilj koegzistencija i da jedna jako mala skupina ostvari svoja prava, postoji bezbroj lakših i manje konfliktnih načina.

Sva muka čovječanstva je kidnapovana LGBT ideologijom i ne postoji više apsolutno niti jedan segment ljudskih prava bitniji od toga. Možeš se boriti za gladnu djecu u Jemenu koliko hoćeš, prekopavati tercijarne grobnice, ali ako sumnjaš u dugine boje, ti si fašista i puši se... Nema te na mapi i sve je manje bitno od toga.

Eh, da na kraju navedem jedan primjer. Naime, postoji jedna skupina vjernika, koji vjeruju u jednu od najstrašnijih ideja koju možete vjerovati kao homo sapiens, ako pitate muslimane: da Bog ima sina. U Knjizi za koju ja vjerujem da je Božja riječ, jako puno se govori o tom nedjelu i ideji. Uglavnom, long story short, Elen DeGeneris i Elthon John su haman bezgrešni prema onome ko vjeruje u tako nešto. Čak, postoje tumačenja da je Islam i poslat na zemlju da bi se ovo griješenje ispravilo. Ne bi ni po belaja bilo, da se u toj istoj knjizi ne poziva na toleranciju prema tim istim naopakim vjernicima, te se čak i spominje da i među njima ima pravih vjernika koji se klanjaju Bogu?!? Malo zbunjujuće? I ne baš.

Sa druge strane, ovi drugi su muslimane vidjeli kao davno najavljene antikriste, po njihovim Knjigama.

Hoćemo li tvrditi da su krstaški ratovi i bombaši samoubice izgradili međusobno poštovanje, ili je bilo nešto drugo po srijedi? Dakle, ako ja mogu prihvatiti da pored mene živi Nikola koji vjeruje u ovu bukvalno bogohulnu ideju, a koja je beskonačno puta strašnija od toga da je Nikola eventualno gay, siguran sam da vam nije toliko teško, kao na početku teksta, shvatiti u čemu je problem.
high_volume

#182 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by high_volume »

A_A_AKCIJA wrote: 02/08/2020 02:27 ...Totalna ofanziva i nešto što bih nazvao antikrstaškim ratom se predstavlja kao borba za jednakost. Nema jednakosti, ako nekome želiš uništiti njegov sistem vjerovanja. Nema jednakosti, ako ti od mene očekuješ da promijenim moje moralne postulate, da bih se prilagodio tebi. Jer o tome se radi. 99% proponenata LGBT ideologije, zapravo provodi jednu vrstu prozelitizma. Misionari u korist novog sistema vrijednosti koji treba da zamijeni stari. Nije pitanje prihvatanja, nego mijenjanja kompletne paradigme društva, zbog prava određene skupine.
Koje paradigme, čije...ko je kreirao tu paradigmu? Po tebi - religija :-)
Da su samo prava u pitanju, ne bi bilo ni 10% današnjeg problema. Nevjerovatno, ali ni sa jednim proponentom LGBT uopće nisam ni došao do faze u kojoj objašnjavam, zašto, pored svog mog razumjevanja, nisam u stanju da kažem da je gay OK. Nema šanse, već sam bio u vagonu za ideološki odstrel kao fašista. Nema dijaloga sa ovakvima na tu temu....

Da ne širim priču na to da ne pristajem na pobjedu seksualnosti nad duhovnošću i insistiranju na neravnopravnosti identiteta. Da je demonstracija seksualne orijentacije prihvatljiva, dok je duhovni identitet odjednom tabu tema. Da ne pristajem na takvo prosto (u najprostijem značenju :izet: ) društvo....
Zašto im samo prava ne bi bila u pitanju? Zar ijedan pripadnik LGBT zajednice od tebe traži, primorava te, da budeš "njihov", Da budeš i ti, ili bilo ko drugi, član njihove zajednice? Ne, svi znamo.
Prava koje traže ti LGBT ljudi su da im se ne zabranjuje... Kao što nama nije zabranjeno ništa što je izvan propisa donesenih zakonima, što bi njima bilo zabranjeno.
Ljudi, ja ne mogu da kažem da je gay OK, jer mi moja vjera ne dozvoljava. Jel možemo prihvatiti da nije normalno da neko očekuje da se odreknem svog ljudskog prava, da bi se neko osjećao bolje?
Upravo tako! Ti ne dozvoljavaš drugima, jer to neko tebi ne dozvoljava. Da ti religija nema ništa protiv gay populacije, ne bi ni ti imao ništa protiv. Licemjerno je sputavati druge ljude radi vlastitih interesa, i nepošteno, na kraju krajeva. I sebično...

Za sve vas koji ne kontate, Islam 101: poricanje bilo čega izrečenog u Kuranu je veći grijeh nego čitav život provesti u gay orgijama i znači izlazak iz vjere, skoro po automatizmu. Dakle, nemojte se zbog vašeg osjećaja (dakle ne prava) ljutiti na mene jer ne želim da odbacim najbitniju ideju mog života i svoju porodicu motiviram da idu tim putem. Koliko god vam to zvučalo nazadno, smiješno, prevaziđeno, bukvalistički i kako već, strah od neprihvatanja, izvrgavanja ruglu, neuklapanja u moderne trendove je pičkin dim u odnosu na moj strah od džehenema. Šta da se radi, ne morate svi prihvatiti moj stav, imate pravo da ga ismijavate, samo me pustite da na miru živim sa mojom idejom. I ne, ne moramo održati paradu da odbranimo moja prava. Nemam nikakav problem sa tim što ne vjerujete kao ja.

Dok god neko ne izađe sa valjanim vjerskim argumentima i u okviru moje vjere to objasni i pomiri, maksimum koji možete dobiti od mene jeste da vas razumijem na ljudskom nivou, jednako kao što razumijem mog jarana koji popije pivu, ili ganja koke. Grijeh i jedno, drugo i treće i fala živio. Nećemo riješiti problem prepravljanjem poput ovoga i ubjeđivanjem mene da bih trebao uraditi update mog vjerskog koda na noviju verziju:

Jer ne želim da pristanem na promjenu paradigme društva, u kojoj homoseksualna paradigma postaje mjerilo stvari. Ne želim da sutra sina pitam, kada se pojavi sa vršnjakom na vratima, jel ti to momak ili drug? Ne želim da mi iko dijete pita ima li momka ili curu niti da mu ovo bude lektira u osnovnoj školi:

Želim da svoje dijete poštedim pretjerane seksualizacije društva. U čemu je tu problem, sa tuđim pravima, ako govorimo o meni i mojoj porodici. Bukvalno, borim se za svoja četiri zida (ha-ha). Imam pravo da odgajam svoju djecu u skladu sa mojim moralnim načelima.
Moraš da shvatiš da u BiH ne živimo prema Šerijatskim propisima, da je država organizirana sekularno, da ovdje žive ljudi koji nisu religiozni, da je društveno uređenje demokratsko, da ne možeš svom djetetu nametati svoju volju ili braniti prava drugim ljudima radi komocije vlastitog sina.

Ne mogu da vjerujem šta si sve napisao, kao da su vjernici u BiH ljudi s prioritetom na sva prava, da oni koji nisu vjernici i ne vrijede, da se paradigma društva mora uskladiti sa vjerskim pravilima i normama :?

Kakav paničan strah izbija iz tvog kilometarskog posta... Čemu, zašto :?

Pogledamo oko sebe i vidimo da će ta sila i nametanje, samo radikalizirati neobrazovane slojeve društva, koji su, vjerujte puno manje tolerantni od mene. Ovako siledžisjko nametanje ideje će samo dodatno polarizirati svijet i u konačnici proizvesti stvarni fašizam.

Naravno, u čitavoj priči, istinska prava LGBT osoba su nestala usput. To uopće nije tema emisije. Nikakav problem ne bi postojao da poštujemo pravo na različitost i da se traži istinska ravnopravnost. Da je cilj koegzistencija i da jedna jako mala skupina ostvari svoja prava, postoji bezbroj lakših i manje konfliktnih načina.

Sva muka čovječanstva je kidnapovana LGBT ideologijom i ne postoji više apsolutno niti jedan segment ljudskih prava bitniji od toga. Možeš se boriti za gladnu djecu u Jemenu koliko hoćeš, prekopavati tercijarne grobnice, ali ako sumnjaš u dugine boje, ti si fašista i puši se... Nema te na mapi i sve je manje bitno od toga.

Eh, da na kraju navedem jedan primjer. Naime, postoji jedna skupina vjernika, koji vjeruju u jednu od najstrašnijih ideja koju možete vjerovati kao homo sapiens, ako pitate muslimane: da Bog ima sina. U Knjizi za koju ja vjerujem da je Božja riječ, jako puno se govori o tom nedjelu i ideji. Uglavnom, long story short, Elen DeGeneris i Elthon John su haman bezgrešni prema onome ko vjeruje u tako nešto. Čak, postoje tumačenja da je Islam i poslat na zemlju da bi se ovo griješenje ispravilo. Ne bi ni po belaja bilo, da se u toj istoj knjizi ne poziva na toleranciju prema tim istim naopakim vjernicima, te se čak i spominje da i među njima ima pravih vjernika koji se klanjaju Bogu?!? Malo zbunjujuće? I ne baš.

Sa druge strane, ovi drugi su muslimane vidjeli kao davno najavljene antikriste, po njihovim Knjigama.

Hoćemo li tvrditi da su krstaški ratovi i bombaši samoubice izgradili međusobno poštovanje, ili je bilo nešto drugo po srijedi? Dakle, ako ja mogu prihvatiti da pored mene živi Nikola koji vjeruje u ovu bukvalno bogohulnu ideju, a koja je beskonačno puta strašnija od toga da je Nikola eventualno gay, siguran sam da vam nije toliko teško, kao na početku teksta, shvatiti u čemu je problem.
Ovo ostalo je za pdf. Religija, a ja tamo ne zalazim :oops:
sadie_forever

#183 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by sadie_forever »

Ne znam sta da kazem vjerujem da ima svasta.Ali sto sam neki dan vidjela po gradu,hoda jedna muskobanjasta zena,za koju iz daleka mislis muskarac..i prilazi joj jedna zenstvena i onda se one poljube,,,vidi se par su,kasnije cujem ova zenstvena na tel prica nas jezik..bosanka :D

rekoh Boze sacuvaj i sakloni,kako izgleda neprirodno..ok i nekako razumijem kad se 2 zenske privlace gdje obe izgledaju kao zene,zna se onda-vole zensko..ali sta glume ove u zensko-muskim kopijama veze? ako volis muskarca onda budi s njim sto ce ti zena koja izgleda kao muskarac :D :D
high_volume

#184 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by high_volume »

sadie_forever wrote: 02/08/2020 03:14 Ne znam sta da kazem vjerujem da ima svasta.Ali sto sam neki dan vidjela po gradu,hoda jedna muskobanjasta zena,za koju iz daleka mislis muskarac..i prilazi joj jedna zenstvena i onda se one poljube,,,vidi se par su,kasnije cujem ova zenstvena na tel prica nas jezik..bosanka :D

rekoh Boze sacuvaj i sakloni,kako izgleda neprirodno..ok i nekako razumijem kad se 2 zenske privlace gdje obe izgledaju kao zene,zna se onda-vole zensko..ali sta glume ove u zensko-muskim kopijama veze? ako volis muskarca onda budi s njim sto ce ti zena koja izgleda kao muskarac :D :D

Kako reaguješ kad vidiš ženu ljubičaste kose. Nije joj prirodna boja... Ili kad vidiš pirsing na ljudskom licu, u nosu, na trepavicama... bilo šta što "nije prirodno". Hoćeš li zabraniti ljudima da boje kosu, ili da rade druge "neprirodne " radnje... Je li analni sex prirodan? Poznajem bračne parove koji se zadovoljavaju na takav način, a vjernici su, neki muslimani, neki katolici. Trebamo li im zabraniti? Ili ih demonizirati, akko se čini prema LGBT zajednicama
sadie_forever

#185 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by sadie_forever »

high_volume wrote: 02/08/2020 03:27
sadie_forever wrote: 02/08/2020 03:14 Ne znam sta da kazem vjerujem da ima svasta.Ali sto sam neki dan vidjela po gradu,hoda jedna muskobanjasta zena,za koju iz daleka mislis muskarac..i prilazi joj jedna zenstvena i onda se one poljube,,,vidi se par su,kasnije cujem ova zenstvena na tel prica nas jezik..bosanka :D

Kako reaguješ kad vidiš ženu ljubičaste kose. Nije joj prirodna boja... Ili kad vidiš pirsing na ljudskom licu, u nosu, na trepavicama... bilo šta što "nije prirodno". Hoćeš li zabraniti ljudima da boje kosu, ili da rade druge "neprirodne " radnje... Je li analni sex prirodan? Poznajem bračne parove koji se zadovoljavaju na takav način, a vjernici su, neki muslimani, neki katolici. Trebamo li im zabraniti? Ili ih demonizirati, akko se čini prema LGBT zajednicama
Pa upravo ti rekoh razumijem ove koje izgledaju kao zene a zaljube se u druge zene..zapravo na poslu sam imala takve 2 zene,obe su izgledale zenstveno i normalno kao ja ili bilo koja zena...i bile su cak u braku.Nisam nikada osudjivala.Zapravo su i one govorile kako im smetaju te muskobanjaste,i da takve ne vole niti ih takve privlace one su zene i vole lijepe zene onako kako ih je Bog stvorio :D
high_volume

#186 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by high_volume »

sadie_forever wrote: 02/08/2020 03:32

Pa upravo ti rekoh razumijem ove koje izgledaju kao zene a zaljube se u druge zene..zapravo na poslu sam imala takve 2 zene,obe su izgledale zenstveno i normalno kao ja ili bilo koja zena...i bile su cak u braku.Nisam nikada osudjivala.Zapravo su i one govorile kako im smetaju te muskobanjaste,i da takve ne vole niti ih takve privlace one su zene i vole lijepe zene onako kako ih je Bog stvorio :D
Pa upravo je tako jednostavno. Ako želiš da uživaš svoja prava, moraš razumjeti i druge ljude i uvažiti njihova prava. Ne vidim zašto smeta ako se dva muškarca grle i ljube, drže za ruke šetajući Titovom, ili prolaskom Saračima kraj Begove džamije, petkom...Zašto istospolnim ljudima ne bismo dozvolili brak, šta me se tiče kako žive u svom stanu i u svom braku. Ili ako požele da usvoje dijete. Svakako, socijalne službe od prije imaju pravila i propise ko ispunjava uslove, itd, ali generalno - treba dati ljudima i takva prava. Ne trebamo ih sputavati, ne trebamo im braniti, jer ne čine štetu nikom. Pa ni vjerskim organizacijama...
sadie_forever

#187 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by sadie_forever »

high_volume wrote: 02/08/2020 03:40
sadie_forever wrote: 02/08/2020 03:32

Pa upravo je tako jednostavno. Ako želiš da uživaš svoja prava, moraš razumjeti i druge ljude i uvažiti njihova prava. Ne vidim zašto smeta ako se dva muškarca grle i ljube, drže za ruke šetajući Titovom, ili prolaskom Saračima kraj Begove džamije, petkom...Zašto istospolnim ljudima ne bismo dozvolili brak, šta me se tiče kako žive u svom stanu i u svom braku. Ili ako požele da usvoje dijete. Svakako, socijalne službe od prije imaju pravila i propise ko ispunjava uslove, itd, ali generalno - treba dati ljudima i takva prava. Ne trebamo ih sputavati, ne trebamo im braniti, jer ne čine štetu nikom. Pa ni vjerskim organizacijama...

I am all for it :D vidi ovo u mnogim zemljama uveliko imaju prava i odavno se prave velike svadbe s rodbinom itd:

Image

Image

gdje nas ovo vodi,tek cemo vidjeti

PS:kad kazes da ne diraju vjerske zajednice nisi u pravu,evo zapad gdje je biti gay odavno okej stvaraju pritisak teski na crkve da ih prihvate,i mnoge crkve popustaju jer danas populacija vecinom podrzava to
dumpa

#188 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by dumpa »

exliberal-ex wrote: 01/08/2020 19:07 Koja glupa konsratacija....ja kad sam otvorio ovu temu i vidio tvoj uvodni post znao sam gdje ce tema otic...i onako usput koliko onih koje vole Allaha zivi u toj prokletoj kriscanskoj Europi...pa i ovi imigranti koji se smucaju po Bosni dolaze iz drzava koje ga vole ali se ubise da dodju kod kriscana....suplja ti prica skroz...ne suplja..glupa
Glupa je tvoja konstatacija kojom pokušavaš pobiti činjenicu da Evropa neće muslimane, a onda navedeš kako se njihovi gosti smucaju po našoj Bosni. Kontradikotoran si sam sebi. :lol:
madner wrote: 01/08/2020 19:13 Klub ima uslove, imali smo 101 sansu da ih ispunimo. Ovako prosao voz, klub sada mjenja plocu.

No shvatas svoju glupost, navodis primjere koji su izvan EU.
Ne možemo ih nikad ispuniti kad su nam instalirali faktore koji to blokiraju. Gledaju ih i šute. Nemoj mi naive, nismo djeca. :lol:
exliberal-ex wrote: 01/08/2020 19:18 Niko tim ljudima nebrani da se organizuju i naprave paradu...vasar..protest....niko....
Brani im njihov moral, ljudi su svjesni da je svijet stvoren za sve i da im ne trebaju nikakva posebna prava. :thumbup:
exliberal-ex wrote: 01/08/2020 19:18odrzava Pride parada otidji pa pogledaj...svi nasmijani niko nepravi probleme...
Smije se na sudu nakon što je ubio 77 mladih ljudi:

Image
Kikibombona wrote: 01/08/2020 20:28
dumpa wrote: 01/08/2020 17:00Eto su defilovali Sarajevom, nigdje nisu prošli ugodnije.
Nije tacno. Murija je blokirala pola grada
Blokira i kad se održavaju maratoni ili protesti učitelja. :thumbup:
high_volume

#189 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by high_volume »

dumpa wrote: 02/08/2020 04:26
Kikibombona wrote: 01/08/2020 20:28
dumpa wrote: 01/08/2020 17:00Eto su defilovali Sarajevom, nigdje nisu prošli ugodnije.
Nije tacno. Murija je blokirala pola grada
Blokira i kad se održavaju maratoni ili protesti učitelja. :thumbup:
Jeste, sportsko-rekreativnom blokadom, ne ježevima na raskrsnicama i snajperima s krovova, kao za LGBT paradu :-)

Mada msilim da će ove godine policijsko obezbjeđenje parade biti mnogo relaksiranije, tako da Pirke neće doći sigurno
dumpa

#190 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by dumpa »

dale cooper wrote: 01/08/2020 20:12 Fundamentalna prava i slobode svake jedinke su neki od osnovnih I najvrijednijih postulata demokratije. Ovi poljski gradovi to flagrantno
krše. Logično da će EU na takve stvari reagovati i sankcionisati ih.
A pri tome nije logično da reaguje na uništavanje ljudskih života u brojnim drugim primjerima.

Hajde da nakratko proširimo temu. Što ne reaguje npr na legalizovanu trgovinu ženama?
Evo meni su žene svetinja, kao majke, kao sestre, kao temelj porodice...

Gdje su tu "fundamentalna prava i slobode svake jedinke" kao "neki od osnovnih I najvrijednijih postulata demokratije" ako znamo da u EU možeš otići i kupiti seks sa ženama kao što kupiš flašicu vode? I oni će reći - to je uz njihov pristanak. Ali neće reći da su to često žene-djeca iz rasturenih brakova, iz slučajeva porodičnog nasilja i silovanja, djevojčice i djevojke kojima nije omogućeno da se obrazuju i zasnuju porodice, djevojke i žene koje imaju cijenu. Preskoči se čitav horor, gdje je društvo duboko zaglibilo u cjelini, pa se poštivanjem prava predstavi pravo očajnog da bude iskorišten za podvođenje raznim propalicama. Eto mi smo kao zajednica pustili da te siluju, osiromaše, zaglupe, ali hej - možemo te svi jebati, budi sretna, imaćeš zdravstveno i topli obrok. :-) Zabavno, zar ne? :-)

Eto svjesno navodim primjer gdje nije riječ o ilegalnom, zabranjenom, zanemarenom, da nije slučaj da EU ne odobrava, nego su fino to zakonima odredili da ženu možeš iznajmiti kao konja za jahanje. Zašto je prostitucija legalna ako je neizbježno povezana sa kriminalom i kršenjem prava? Zašto to aminuju i EU i zaštitnici ljudskih i ženskih prava i crkva? Ali ne aminuju da neka tamo poljska opština za koju niko u svijetu nije čuo eto baš i nije za to da im se promovira iskrivljena vrijednost? It's funny, isn't it? :-)
Sanjarko

#191 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Sanjarko »

LGBTi... zastava nije bas skroz duginih boja. Po bojama jest slicna dugi ali nije bas skroz sastavljena od duginih boja.

Sa forumasima se nekim o necemu slazem, o necemu bas i ne. S @A_A_AKCIJA se prvi put neslazem, ne sa svim napisanim. :shock:

Slazem se da pretjeruju LGBTi..., ali ne stalno i ne uvijek. Davno sam govorio i sad govorim da se sve sto se tice seksa treba drzati u intimnoj atmosferi. Govorio da se treba drzati medzu svoja cetri zida, ali to je tad pogresno protumaceno od strane mnogih ovdje i odmah sam napadnut bio sto sam to govorio.

PS. Pripapadnik sam LGBTi... populacije i ja mozda. Ja sam ovo "i" mozda iz tog naziva populacije. Ni sam naziv populacije i grupe mi se kao takav nesvidza.

PPS. Niko mi nikad nije vjerovao da sam mozda takav od rodzenja itd. Istina nisam plaho ni spominjao u vezi toga drugima. A potvrditi nemogu tako lako.
Sanjarko

#192 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Sanjarko »

Velkoski wrote: 01/08/2020 16:54 Nadam se da će jednog dana biti cool i trendy pomoć Africi te da ćemo imati proteste i oko toga, amen
Tesko, nazalost.
The 51st State

#193 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

Milenkov buraz wrote: 01/08/2020 22:41
The 51st State wrote: 01/08/2020 21:17
Milenkov buraz wrote: 01/08/2020 20:55

Složit ću se da se ne slažemo. Sve abrahamske dogme su pogonsko gorovio za dosta problema, ne sve, ali dosta pa i genocide kao i dosta ratova.
Moral je osnovna okosnica svakog drustva, kad isto lisis "abrahmskih dogmi" onda je sve relativno i dozvoljeno te podlozno subjektiviziranju.
Ako su te abrahamske dogme tanka linija koja brani da je sve dozvoljeno onda teško nama. Smatram da to nije tako. Na kraju civilizacija ne počinje sa tim dogmama već su ljudi imali moralni kodeks dosta prije pojave ijedne abrahamske religije.
Onda nema prepreke da legalizujemo, incest, pedofiliju, bestijaliju, kanbalizam, nudizam, trgovinu drogom....
Kikibombona

#194 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Kikibombona »

Voli muskarca al' bez qrca. Sta je tu nejasno?
MorningStar

#195 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

Sanjarko wrote: 02/08/2020 00:46
Sanjarko wrote: 02/08/2020 00:07

Nisam. To je bilo prosle godine. Rigidniji ti je stav sad.
Dobro ako kazes tako.

Ovo je tvoj bivsi nick ovdje ili ne. Meni preimenovali stari. Ako nije ovo tvoj bivsi nick, izvini.
Pa eto sve ti pise u 3 posta ispod .............
MorningStar

#196 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 07:13
The 51st State wrote: 01/08/2020 21:17

Moral je osnovna okosnica svakog drustva, kad isto lisis "abrahmskih dogmi" onda je sve relativno i dozvoljeno te podlozno subjektiviziranju.
Ako su te abrahamske dogme tanka linija koja brani da je sve dozvoljeno onda teško nama. Smatram da to nije tako. Na kraju civilizacija ne počinje sa tim dogmama već su ljudi imali moralni kodeks dosta prije pojave ijedne abrahamske religije.
Onda nema prepreke da legalizujemo, incest, pedofiliju, bestijaliju, kanbalizam, nudizam, trgovinu drogom....
Kinezi inace su hodali goli, nisu ih englezi nalupali zbog zabrane prodaje opijima,arapi nisu duvali hasis a danas se tuku cim stignu,evropa svega i svacega,inkee i azteci hodali goli ko od majke rodjeni (ne bas ako uzmes i citas) egipcani , sumerci, babilonci , grci , rimljani....

Nastavljamo off o religiji ...
L u c i f e r

#197 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by L u c i f e r »

A: postovacu pravila B i imati hajra
B: nema hajra dok ne ispostujes pravila
A: ucjena!
Sanjarko

#198 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Sanjarko »

MorningStar wrote: 02/08/2020 08:38
Sanjarko wrote: 02/08/2020 00:46
Dobro ako kazes tako.

Pa eto sve ti pise u 3 posta ispod .............
Izvini, kazem. Znam da su govorili da si ti "Slavljanin" ili "Slavir" kako je se god ovaj zvao.
The 51st State

#199 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

MorningStar wrote: 02/08/2020 08:42

Kinezi inace su hodali goli, nisu ih englezi nalupali zbog zabrane prodaje opijima,arapi nisu duvali hasis a danas se tuku cim stignu,evropa svega i svacega,inkee i azteci hodali goli ko od majke rodjeni (ne bas ako uzmes i citas) egipcani , sumerci, babilonci , grci , rimljani....

Nije off, zasto bi bilo neprihvatljivo pobrojano kao izraz slobodme volje pojedinca i njegovih ljudskih prava.
MorningStar

#200 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

The 51st State wrote: 02/08/2020 09:01
MorningStar wrote: 02/08/2020 08:42

Nije off, zasto bi bilo neprihvatljivo pobrojano kao izraz slobodme volje pojedinca i njegovih ljudskih prava.
Pa zasto to ovi sto sam nabrojani nisu radili a nisu bili pripadnici abrahamskih religija ? Jbm misa pa grci politeisti udarili temelje filozofije prava itd.
Post Reply