Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Moderator: O'zone

Locked
seoBIH

#176 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by seoBIH »

Pa pošalji I'm poštom.
vjeshalica

#177 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by vjeshalica »

Escobarmc wrote: 20/04/2020 18:28
vjeshalica wrote: 20/04/2020 18:18 Imas pismena pa komuniciraj
Nejasno ostaje da 2x placas istu kaznu
Od sad cu ja svaki put kad platim kaznu u mup sa uplatnicom da vidim jel sve ok, kad oni mogu grijesit mogu i ja dolazit da provjerim
Ama kad imas uplatnicu na kojoj pise broj naloga prekrsajnog lako je tebi dati prigovor
Ovako ako nemas to je druga prica
Pogledaj kada si platio kaznu pa sravni stanje
Escobarmc

#178 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Escobarmc »

Ma ustv sve to nije strasno, ima ljudi s vecim problemima od mene, platio sam vec ovih 45KM neka in pocrkali od njih da Bog da. I ovo kad dodje 500 il 1000 nebitno posudit i platit i od njih Boga molim da imaju vise stete nego koristi kad pokradu... sam sam kriv lijepi je solak najavio trebo sam citat izmedju redova...pare su se odavno pokrale, pa im je nestalo za vrijeme krize "ako nastavi ovim tempom necemo imat za place policajcima" lijepo covjek najavio da ce bit otimacina trebo sam citat izmedju redova i spremit se :lol:
Vela666

#179 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Vela666 »

Sve uplatnice čuvati kao zjenicu oka svog
Od struje, vode, plina, interneta, kazni, sve što ikada platiš čuvaš do u nedogled. :D
Nikad ne znaš kad će ti zatrebati, mnogima je knjigovodstvo u rasulu, a mnogi znaju da građani ne čuvaju te stvari, pa dobiju tužbe na foru.
Ja imam kovertice za sve, u njih ubacujem odreske, uplatnice, sve sortirano po mjesecima i godinama, do unazad 5 godina :mrgreen:
vjeshalica

#180 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by vjeshalica »

Vela666 wrote: 20/04/2020 18:42 Sve uplatnice čuvati kao zjenicu oka svog
Od struje, vode, plina, interneta, kazni, sve što ikada platiš čuvaš do u nedogled. :D
Nikad ne znaš kad će ti zatrebati, mnogima je knjigovodstvo u rasulu, a mnogi znaju da građani ne čuvaju te stvari, pa dobiju tužbe na foru.
Ja imam kovertice za sve, u njih ubacujem odreske, uplatnice, sve sortirano po mjesecima i godinama, do unazad 5 godina :mrgreen:
Sreca pa nemas kutiju od racuna u vremenskom periodu od 1982 do 1991 otprilike
vjeshalica

#181 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by vjeshalica »

Escobarmc wrote: 20/04/2020 18:41 Ma ustv sve to nije strasno, ima ljudi s vecim problemima od mene, platio sam vec ovih 45KM neka in pocrkali od njih da Bog da. I ovo kad dodje 500 il 1000 nebitno posudit i platit i od njih Boga molim da imaju vise stete nego koristi kad pokradu... sam sam kriv lijepi je solak najavio trebo sam citat izmedju redova...pare su se odavno pokrale, pa im je nestalo za vrijeme krize "ako nastavi ovim tempom necemo imat za place policajcima" lijepo covjek najavio da ce bit otimacina trebo sam citat izmedju redova i spremit se :lol:
Ja fakat ne kontam to tvoje pisanje
Imas li uplatnicu za taj nalog po broju?
Ako imas trebao si odnijeti
Jesi li ga platio u roku?
Jel uopce znas za nalog...itd
Escobarmc

#182 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Escobarmc »

Ali vec sam platio ta navodna prekoracenja roka i tu taksu sta sad da idem u mup da trazim da mi vrate?
Escobarmc

#183 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Escobarmc »

vjeshalica wrote: 20/04/2020 18:45
Escobarmc wrote: 20/04/2020 18:41 Ma ustv sve to nije strasno, ima ljudi s vecim problemima od mene, platio sam vec ovih 45KM neka in pocrkali od njih da Bog da. I ovo kad dodje 500 il 1000 nebitno posudit i platit i od njih Boga molim da imaju vise stete nego koristi kad pokradu... sam sam kriv lijepi je solak najavio trebo sam citat izmedju redova...pare su se odavno pokrale, pa im je nestalo za vrijeme krize "ako nastavi ovim tempom necemo imat za place policajcima" lijepo covjek najavio da ce bit otimacina trebo sam citat izmedju redova i spremit se :lol:
Ja fakat ne kontam to tvoje pisanje
Imas li uplatnicu za taj nalog po broju?
Ako imas trebao si odnijeti
Jesi li ga platio u roku?
Jel uopce znas za nalog...itd
E samo jedno pitanje taj datum dospjeca na izvodu sto sam slikao jel to datum kad je stigla kazna na adresu od koga sam ja imao 7 dana roka da platim kaznu upola?
Vela666

#184 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Vela666 »

vjeshalica wrote: 20/04/2020 18:44
Sreca pa nemas kutiju od racuna u vremenskom periodu od 1982 do 1991 otprilike
:lol: Imala mi je mater :mrgreen:
u kutiji od čizama, vjeruj da nam je zatrebalo par puta
Vela666

#185 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Vela666 »

Datum dospijeća ti je datum kada ti je obveza dospjela, tj, to ti je datum do kojeg si trebao platiti, svaki dan kašnjenja od tog datuma ide kamata (nemam pojma kolika)
laik1981

#186 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by laik1981 »

Escobarmc wrote: 20/04/2020 13:19 Odvezo danas auto da registrujem kaze 45 km 25 za prekoracenje i 20 takse .. svaku kaznu platio isti dan kad sam je dobio jedino ako je vikend sacekam radni dan... ovi se okomili na mene opasno... moro platit da reg auto .. al haram bilo ja sam kaznu platio posteno haram bilo lopovima
To ti je neka praistorijska kazna koju su negdje iskopali.. Ovih zadnjih godine ti za 25 preko ide vozacka na mjesec dana i kazna od 100KM..
Escobarmc

#187 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Escobarmc »

Ne ne 45 KM duga kazna je bila 50KM vozio 72km/h ogranicenje 60km/h .. kaznu platii 3 dana nakon sto mi je stigla na adresu tacno sam se sjetii i kazne i kad je bila i nasao je i nasao uplatnicu
laik1981

#188 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by laik1981 »

Izvini nisam shvatio.. Ja konto da si prekoracio brzinu za 25 haha..
Escobarmc

#189 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Escobarmc »

Vela666 wrote: 20/04/2020 19:59 Datum dospijeća ti je datum kada ti je obveza dospjela, tj, to ti je datum do kojeg si trebao platiti, svaki dan kašnjenja od tog datuma ide kamata (nemam pojma kolika)
E onda mi nista nije jasno.. nigdje na koverti ne pise nikakav datum na kazni pise datum urucenja/slanja 28.02 i od tri opcije je zaokruzena putem poste... ja u principu i nemam dokaz za to kad mi je kazna stigla .. imam na uplatnici datum kad sam platio a i sjecam se da sam 3 dana poslije platio jer mi je kazna stigla 3 dana prije nego mi je legla plata na racun
Escobarmc

#190 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Escobarmc »

To rade moji dobri roditelji oni imaju svaki racun koji su ikad platili poslije rata, znam da ima jos takvih ljudi. I ja negdje cuvam uplatnice samo su kod mene malo razbacane :-)
Escobarmc

#191 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Escobarmc »

seoBIH wrote: 20/04/2020 18:36 Pa pošalji I'm poštom.
Pokusavao sam nekoliko puta u toku dana da nazovem mup ks odjel infornacije al se niko ne javlja sutra cu probat neki drugi broj koji imaju, cisto da se imformisem posto sam vec platii taj dug da li mi uopste vrijedi prigovarat jer nisam cuo da je mup nekom nekad vratio novac koji im je uplacen
Max Bunker

#192 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Max Bunker »

Može li mi neko postaviti link ili akt kojim je propisano da nosim masku? :)

P.S.
Da ne bude neke zabune, istu uredno nosim kao što nosim i rukavice.
shandrprcSA

#193 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by shandrprcSA »

Escobarmc wrote: 20/04/2020 20:45
Vela666 wrote: 20/04/2020 19:59 Datum dospijeća ti je datum kada ti je obveza dospjela, tj, to ti je datum do kojeg si trebao platiti, svaki dan kašnjenja od tog datuma ide kamata (nemam pojma kolika)
E onda mi nista nije jasno.. nigdje na koverti ne pise nikakav datum na kazni pise datum urucenja/slanja 28.02 i od tri opcije je zaokruzena putem poste... ja u principu i nemam dokaz za to kad mi je kazna stigla .. imam na uplatnici datum kad sam platio a i sjecam se da sam 3 dana poslije platio jer mi je kazna stigla 3 dana prije nego mi je legla plata na racun
ima odrezak kao dokaz da si dobio kovertu sa PN a koji se vraca PU
Vela666

#194 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Vela666 »

Max Bunker wrote: 20/04/2020 20:58 Može li mi neko postaviti link ili akt kojim je propisano da nosim masku? :)

P.S.
ako si mislio na ovo, ima par stranica prije
Image
problemnatravunu

#195 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by problemnatravunu »

Max Bunker wrote: 20/04/2020 20:58 Može li mi neko postaviti link ili akt kojim je propisano da nosim masku? :)

P.S.
Nisam pravnik, ali ja nigdje ne vidim da je propisano nošenje maske, kao i to na koji način i gdje se treba nositi maska, pamučna traka, šal i slično!
1. Naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije Bosne i Hercegovine od 20:00 do 5:00 sati.

Građani na ulici - javnim površinama moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere (maska, pamučna traka, šal i slično) i socijalnu distancu najmanje 1,5 metar.

2. Iz tačke 1. ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.
Takođe, po tački 2 , proizilazi da "svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama" ne trebaju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere , i naravno, nemaju zabranu kretanja...bla bla bla....
coco1

#196 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by coco1 »

@problemnatravunu

brisi to. skontat ce ovi iz kriznog da im je naredba besmislena, pa izdati novu naredbu, pismeno i logicno srocenu, uz dodatak obaveze nosenja rukavica :D
Max Bunker

#197 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Max Bunker »

problemnatravunu wrote: 20/04/2020 21:29

P.S.
Nisam pravnik, ali ja nigdje ne vidim da je propisano nošenje maske, kao i to na koji način i gdje se treba nositi maska, pamučna traka, šal i slično!
1. Naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije Bosne i Hercegovine od 20:00 do 5:00 sati.

Građani na ulici - javnim površinama moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere (maska, pamučna traka, šal i slično) i socijalnu distancu najmanje 1,5 metar.

2. Iz tačke 1. ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.
Takođe, po tački 2 , proizilazi da "svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama" ne trebaju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere , i naravno, nemaju zabranu kretanja...bla bla bla....
Hvala. :)
Vela666

#198 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Vela666 »

koja će biti pravosnažna poslije donošenja, ako i tad
nazovite pravnike, nadam se da ih ima koji će dati savjet u ovom stanju viruoznom
Vela666

#199 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Vela666 »

coco1 wrote: 20/04/2020 21:39 @problemnatravunu

brisi to. skontat ce ovi iz kriznog da im je naredba besmislena, pa izdati novu naredbu, pismeno i logicno srocenu, uz dodatak obaveze nosenja rukavica :D
samo ako im se dopusti
Escobarmc

#200 Re: Kazna za nenosenje zastitne maske i rukavica

Post by Escobarmc »

Max Bunker wrote: 20/04/2020 21:42
problemnatravunu wrote: 20/04/2020 21:29

P.S.

"Sta znaci zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama" Ja sam zaposlen i proces rada mi se odvija u smjenama jel to znaci da mogo donijeti neku potvrdu s posla da se ponisti kazna?

Hvala. :)
Locked