Međuljudski odnosi na poslu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#176 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Truba »

neki je poremećaj
bipolar mislim
lagani oblik
medvjed23

#177 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by medvjed23 »

Sviđalo se to nama ili ne, na posao otpada dobar dio ljudskog života. Zato je jako važno rad učiniti prijatnim te na radnom mjestu izgraditi lijepu atmosferu. Ja se zaista svakodnevno trudim da stvari poguram u tom smjeru. Od dolaska na posao pa do samog kraja radnog vremena kolege uveseljavam raznim pričama iz svog nadasve zanimljivog života. Tako stvaram ugođaj u kojem svi rade sa zadovoljstvom. Srećom, u takvim aktivnostima nisam usamljen. Sve kolege, bez izuzetka, daju svoj doprinos; neko manji, neko veći. Ovaj jedan zna satima pričati sa mnom, naglašavajući kako voli svoj posao (iako mu s vremena na vrijeme teško padaju distrakcije koje ga dovode do suza i zbog kojih se planira žaliti nadređenim - u tom slučaju ja mu brzo skrenem misli sa nevolja, pričajući mu nadugo i naširoko o svojoj kolekciji poetskih zbirki). Ovaj drugi, sa širokim osmijehom (čudan neki osmijeh, pri kojem se zubi zarivaju u usne, ranjavajući ih), razdragano dobacuje: da, aha, jest, dobro si... Ovaj treći, pun vedrine, ljubazno kima glavom. Itd. Itd. Uglavnom, svako učestvuje na neki svoj, uvijek divan način i svi smo dio jednog složnog i sretnog radnog kolektiva! <3
moonca

#178 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by moonca »

:-) kad zavrshite posao za koji ste placheni..🤨
Snake Eyes

#179 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Snake Eyes »

Chmoljo wrote: 18/10/2022 10:19 za mene su mislili dasam fin. pa sam pofino oterso nekoliko puta, pa sada kada me određeni nešto pitaju, vidim da igraju oko mene.

i meni drago. :D jer me neće jebavati za svaku sitnicu.

a počesto znam imati i zloban komentar kad i ova kolegica krene truniti, pa lijepo aterira :D samo je bitno da ljudi ne misle da si fin. nego da ćeš praviti frku ako te krenu jebavati.

tada budeš puno mirniji.
I tako cedrdeset godina...i tko si na kraju? Onaj kojeg si glumio.
numizmatic

#180 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by numizmatic »

medvjed23 wrote: 18/10/2022 14:32 Sviđalo se to nama ili ne, na posao otpada dobar dio ljudskog života. Zato je jako važno rad učiniti prijatnim te na radnom mjestu izgraditi lijepu atmosferu. Ja se zaista svakodnevno trudim da stvari poguram u tom smjeru. Od dolaska na posao pa do samog kraja radnog vremena kolege uveseljavam raznim pričama iz svog nadasve zanimljivog života. Tako stvaram ugođaj u kojem svi rade sa zadovoljstvom. Srećom, u takvim aktivnostima nisam usamljen. Sve kolege, bez izuzetka, daju svoj doprinos; neko manji, neko veći. Ovaj jedan zna satima pričati sa mnom, naglašavajući kako voli svoj posao (iako mu s vremena na vrijeme teško padaju distrakcije koje ga dovode do suza i zbog kojih se planira žaliti nadređenim - u tom slučaju ja mu brzo skrenem misli sa nevolja, pričajući mu nadugo i naširoko o svojoj kolekciji poetskih zbirki). Ovaj drugi, sa širokim osmijehom (čudan neki osmijeh, pri kojem se zubi zarivaju u usne, ranjavajući ih), razdragano dobacuje: da, aha, jest, dobro si... Ovaj treći, pun vedrine, ljubazno kima glavom. Itd. Itd. Uglavnom, svako učestvuje na neki svoj, uvijek divan način i svi smo dio jednog složnog i sretnog radnog kolektiva! <3
:lol: dobar
zippoo87

#181 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by zippoo87 »

Sa kolegama samo lijepo,pa ko koga

😁
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#182 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Chmoljo »

Snake Eyes wrote: 18/10/2022 16:15
Chmoljo wrote: 18/10/2022 10:19 za mene su mislili dasam fin. pa sam pofino oterso nekoliko puta, pa sada kada me određeni nešto pitaju, vidim da igraju oko mene.

i meni drago. :D jer me neće jebavati za svaku sitnicu.

a počesto znam imati i zloban komentar kad i ova kolegica krene truniti, pa lijepo aterira :D samo je bitno da ljudi ne misle da si fin. nego da ćeš praviti frku ako te krenu jebavati.

tada budeš puno mirniji.
I tako cedrdeset godina...i tko si na kraju? Onaj kojeg si glumio.
Jbmse, tu sam zbog plate. Ko je fin prema meni i ja sam prema njemu. Ostali rampa.

Prekratak je zivot da lijecim tudje frustracije.
¤ jelena ¤

#183 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by ¤ jelena ¤ »

medvjed23 wrote: 18/10/2022 14:32 Sviđalo se to nama ili ne, na posao otpada dobar dio ljudskog života. Zato je jako važno rad učiniti prijatnim te na radnom mjestu izgraditi lijepu atmosferu. Ja se zaista svakodnevno trudim da stvari poguram u tom smjeru. Od dolaska na posao pa do samog kraja radnog vremena kolege uveseljavam raznim pričama iz svog nadasve zanimljivog života. Tako stvaram ugođaj u kojem svi rade sa zadovoljstvom. Srećom, u takvim aktivnostima nisam usamljen. Sve kolege, bez izuzetka, daju svoj doprinos; neko manji, neko veći. Ovaj jedan zna satima pričati sa mnom, naglašavajući kako voli svoj posao (iako mu s vremena na vrijeme teško padaju distrakcije koje ga dovode do suza i zbog kojih se planira žaliti nadređenim - u tom slučaju ja mu brzo skrenem misli sa nevolja, pričajući mu nadugo i naširoko o svojoj kolekciji poetskih zbirki). Ovaj drugi, sa širokim osmijehom (čudan neki osmijeh, pri kojem se zubi zarivaju u usne, ranjavajući ih), razdragano dobacuje: da, aha, jest, dobro si... Ovaj treći, pun vedrine, ljubazno kima glavom. Itd. Itd. Uglavnom, svako učestvuje na neki svoj, uvijek divan način i svi smo dio jednog složnog i sretnog radnog kolektiva! <3
:D

Sati slobodnog vremena, provedeni van jednog ovakvog radnog mjesta, sigurno su dugi i sumorni.... :blento:
SmokingMan

#184 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by SmokingMan »

Dvije strane karaktera.
Snake Eyes

#185 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Snake Eyes »

Gdje @medvjed23 kroči poraste potrošnja Prozaca.
¤ jelena ¤

#186 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by ¤ jelena ¤ »

:jok:

Ko čita medu godinama na forumu

taj i ne zna šta je Prozac...
dok ne izgugla. :cry:

🥰🤗
no_sikiriki

#187 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by no_sikiriki »

¤ jelena ¤ wrote: 18/10/2022 19:42 :jok:

🥰🤗
:thumbup:
medvjed23

#188 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by medvjed23 »

¤ jelena ¤ wrote: 18/10/2022 19:07

Sati slobodnog vremena, provedeni van jednog ovakvog radnog mjesta, sigurno su dugi i sumorni.... :blento:
Jasno. Ti sati su zaista otužni, prazni... Al zato radni sati - oni su istinski čarobni! I tu čaroliju kolege znaju cijeniti, duboko su zahvalni na njoj. Pa ih tako na kraju svakog radnog dana možeš čuti kako, uzdišući od sreće, kažu: hvala Bogu...

Bez ironije. Važno je biti fin. To je ljudska dužnost. Moral nam to nalaže. Međutim, važno je i znati postaviti granice. Neki ljudi nemaju mjeru i mora im se pokazati gdje im je mjesto. Jedno je biti kolegijalan, drugo je biti pravljen budalom. Ja sam tih, nesklon konfliktu. Al par puta sam, ne želeći biti pravljen budalom, dreknuo i posvađao se :D I opet ću, ako ne bude druge. Kad finoća ne pomaže, agresivnost može biti od koristi i presjeći loše stvari.
Snake Eyes

#189 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Snake Eyes »

medvjed23 wrote: 18/10/2022 21:43

Jasno. Ti sati su zaista otužni, prazni... Al zato radni sati - oni su istinski čarobni! I tu čaroliju kolege znaju cijeniti, duboko su zahvalni na njoj. Pa ih tako na kraju svakog radnog dana možeš čuti kako, uzdišući od sreće, kažu: hvala Bogu...

Bez ironije. Važno je biti fin. To je ljudska dužnost. Moral nam to nalaže. Međutim, važno je i znati postaviti granice. Neki ljudi nemaju mjeru i mora im se pokazati gdje im je mjesto. Jedno je biti kolegijalan, drugo je biti pravljen budalom. Ja sam tih, nesklon konfliktu. Al par puta sam, ne želeći biti pravljen budalom, dreknuo i posvađao se :D I opet ću, ako ne bude druge. Kad finoća ne pomaže, agresivnost može biti od koristi i presjeći loše stvari.
https://www.youtube.com/watch?v=s-RJ8yNYJpw
Ateista

#191 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Ateista »

Ne znam jeli imam srece da ne naletim na tako napadne ljude, ili je do mene da nekako drugi osjete da nisam za suplju pricu, ali nikad nisam imao problema te prirode. Popricam sa kolegama, sa nekim manje sa nekim vise, ali nikad nisam imao problem da me neko pegla. Ako i udjem sa nekim u duzu pricu, to je nesto sto i meni i drugoj osobi bude zanimljivo.
Ima par njih sa kojima nikako ne pricam, odnosno jedno od njih vise ne radi tu a drugo radi, ali to su skroz drugi razlozi, kad neko ispadne supak par puta ja ih precrtam i ne trosim vise energiju na njih, ne postoje za mene, tako mi je lakse i jednostavnije.
VladaFBiH

#192 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by VladaFBiH »

¤ jelena ¤ wrote: 18/10/2022 19:42 :jok:

🥰🤗
https://www.youtube.com/watch?v=tYdjJOx2j3Y
eh...

Dolaziš mi s druge strane:
nema vrata s druge strane
samo prolaz zazidan.
Puštam te u svoje dane
kao što se pušta plamen
u balon krpljen, pocijepan.

Povlačiš se ka obzoru:
moje oko u prozoru
traži nešto neobično.
Pronalazi samo vrijeme,
kratke sjenke duge sjene,
nebo modro, nepomično.

Treba mi nešto jače od konjaka
kad te sretnem da se osmijehnem
i dodir dublji od tvog mraka
kad zastanem da se pokrenem.
Prisjećam se jedne scene:
grad ne vodi, dvije žene
na kraju ljeta pjevaju
pjesmom svojom mene zbunjuju
i osmijeh ne licu stranca dok
s mosta se baca
u istom kadru nestaju.

Čiji je to grad, bejbi,
čija se to kuća bijeli
dok nestaje u plamenu?
Što je to što me vuče k tebi
čija je to ruka, bejbi
zgrčena na mom ramenu?

Trebam ići još sto tisuća milja
da bih stigao tamo gdje sam bio već
po stazi kao snijeg bijeloj od prozaca
da se vratim kada potonem
nles

#193 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by nles »

Ateista wrote: 18/10/2022 22:23 Ne znam jeli imam srece da ne naletim na tako napadne ljude, ili je do mene da nekako drugi osjete da nisam za suplju pricu, ali nikad nisam imao problema te prirode. Popricam sa kolegama, sa nekim manje sa nekim vise, ali nikad nisam imao problem da me neko pegla. Ako i udjem sa nekim u duzu pricu, to je nesto sto i meni i drugoj osobi bude zanimljivo.
Ima par njih sa kojima nikako ne pricam, odnosno jedno od njih vise ne radi tu a drugo radi, ali to su skroz drugi razlozi, kad neko ispadne supak par puta ja ih precrtam i ne trosim vise energiju na njih, ne postoje za mene, tako mi je lakse i jednostavnije.
Ja sam vec izvikani ters, tako da me svi dodiruju sa rukavicama. Ali ne zlorabim tu reputaciju, tako da svi znaju, ako ti treba pomoc, ako nesto ne ide, tu je nles.
mali jomu

#194 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by mali jomu »

Kod mene posao od pocetka do kraja zavisi kako su drugi poceli i zavrsili... a i njihov posao zavisi od mog pocetka i kraja, tako da "u tom svi sve mjesanju" hoces-neces svako svakom pomaze.

Privatno i poslovno je odvoojeenooo, na poslu niko pojma nema nista privatno o meni, niti ja znam o drugima, niti o privatnim stvarima iko ista uopste prica, niti to ikog zanima, tu smo svi zajedno samo da zaradimo pare, sva prica je samo o poslu, nista vise, dovidjenja i vozdra, i sve pici normala :lol:
Sociolog

#195 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Sociolog »

Ne volim zabadanje kolega, previse u tudji privatan zivot.

Fin odnos,korektnost, kad se neko pokaze su.pak par puta samo ga precrtam lakse mi bude.

Pokazati zube, onima koji to zasluzuju.
Nazalost, ima svakakve raje.
Truba

#196 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Truba »

S rodbinom ne valja oko para
Truba

#197 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Truba »

Izgubit ces i poso i rodbinu
Ateista

#198 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Ateista »

nles wrote: 23/10/2022 12:33
Ateista wrote: 18/10/2022 22:23 Ne znam jeli imam srece da ne naletim na tako napadne ljude, ili je do mene da nekako drugi osjete da nisam za suplju pricu, ali nikad nisam imao problema te prirode. Popricam sa kolegama, sa nekim manje sa nekim vise, ali nikad nisam imao problem da me neko pegla. Ako i udjem sa nekim u duzu pricu, to je nesto sto i meni i drugoj osobi bude zanimljivo.
Ja sam vec izvikani ters, tako da me svi dodiruju sa rukavicama. Ali ne zlorabim tu reputaciju, tako da svi znaju, ako ti treba pomoc, ako nesto ne ide, tu je nles.
To je mjera, da ne das ljudima da te zajebavaju ali da si ipak dostupan za pomoc.
Ja na primjer nemam taj stav na prvu da djelujem ko ters, vise svima djelujem fin, pa se onda iznenade kad me nesto iznervira pa reagujem, ono ko nisu to ocekivali od mene. :D
Nierika

#199 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by Nierika »

Mislim da s rodbinom bude "hajde i ovo i ono i to i sve ikad ti uradi, naši smo". :D
¤ jelena ¤

#200 Re: Međuljudski odnosi na poslu

Post by ¤ jelena ¤ »

medvjed23 wrote: 18/10/2022 21:43

Haj šalu na stranu...

Ima ljudi kojima je dreka i svađa kao nekakvo prirodno stanje i lako se upuštaju u konflikte. Ima i onih koji su podmukli, naoko fini i tihi, a jezivo pokvareni pa treba mnogo godina da bi ispoljili svoju zlobu na očigled drugih. Meni, nažalost, nije lako dreknuti na nekog, iako uopšte nisam tiha. :oops1: :D
Kažem: nažalost jer sam se i ja uvjerila da je dreknuti neophodno, ali me košta nerava, samim tim i zdravlja (počnu da mi se tresu ruke i grlo mi se osuši dok se svađam, a poslije svakog konflikta budem cijeli dan rasijana jer samo o tom sukobu razmišljam :cry: ), a ponekad je neophodna i samo zato da bi nadređeni registrovali šta govoriš i da te, upravo to što si rekao, ne prave budalom.

Mnogo bolja i...zdravija varijanta je prekrižiti i isključiti iz svog svijeta one koje ne podnosiš, ali to je nemoguće do peMzije (čak i kad je samo jedna osoba u pitanju) ako hoćeš profesionalno da radiš svoj posao.

Elem, što sam starija, sve je manje onog sapiens u mom poimanju ljudske vrste...

:spavalica:
Post Reply