Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

aerodinamika

#176 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by aerodinamika »

drag_gost wrote:Opet bombu nasli, trecu za redom:

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190910018

Image
pomalo i zabrinjavajuce je ovo sve, ali stare su tako da nema neke prevelike opasnosti, koliko sam shvatio vecina ima neki problem zbog kojeg nemogu da eksplodiraju
nepass1

#177 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by nepass1 »

aerodinamika wrote:
nepass1 wrote:
vjeshalica wrote:Na Stupu imas 100 ljudi i 4 kase
Nemaju brzu kasu
Nabacane one vece mrezaste korpe sa artiklima u blizini kasa sto stvara sranje u prostoru kad imas veci priliv kupaca prema kasi sa kolicima i korpama,znaci nigdje reda nema.... treba ih izbaciti ili sloziti artikle na druo mjesto :run:

Jako uzak prostor je kod frizidera tamo na L gdje drze mlijeko i one mazolize i onih zamrzivaca :run:
Kad je guzva udji da vidis nema sanse da se mimoidju dva insana sa kolicima

Licno smatrama iako nr mislim da sam u pravu da bi dobili na prostoru trebali bi one kucne skule igracke i tanjircine i gace i carape izbaciti iz onog objekta jer svakako istu ponudu imaju u drugom Bingu preko puta gdje je Sportvision tamo jr komplet kucanska ponuda tih pizdarija :mrgreen:

Tako bi dobili na prostoru ali da umiju sloziti pa nece biti po sredini natrpanih paleta sa brasnom i ostalim stvarima da smetaju protoku kupaca

Tako da nisi bas uvidio mahane navadenog centra na Stupu tj.Aerodrom jedan od losijih i na nivou Kolodvorske taman za seoske babune

Onaj drugi Bingo preko puta Sport visiona je vec solidniji ali tamo je druga roba i druge potrebe
od A do Z :thumbup:
ne razumijem, od a do Z?
prvo ima bingo + koji je za ljude koji hoce da plate vise, vecini ljudi je uci-kupit-izac i bingo savrseno obavlja tu funkciju-zadovoljenje potreba da se dode bo artikla koji je potrban pobjedincu, nemam ambiciju, kvalifikaciji ni nesto drugo da jednu stvar placam skuplje samo sto je stavljena u sminkersku rajfnu, ni ja ni vecina ljudi, binko je vrh u osnovnom sto jedan centar market treba da pruzi
ne bih rekao da,je bingo + skuplji od obicnog binga, bingo stup ne mozes uci kupiti izaci tako da bingo nesavrseno obavlja tu funkciju. ne znam sta da ti kazem ili podjebajes ili pojma nemas.
drag_gost

#178 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by drag_gost »

aerodinamika wrote:

Image
pomalo i zabrinjavajuce je ovo sve, ali stare su tako da nema neke prevelike opasnosti, koliko sam shvatio vecina ima neki problem zbog kojeg nemogu da eksplodiraju
Koliko god bilo u tome istine, i da postoji minimalna sansa, opet je rizik. Od prvih balkona je udaljenost oko 200 KM. Pitanje je sta bi takva detonacija uradila zgradi.

Kazem ti, nezadovoljni smo skroz objasnjenjima. Nije bilo nikakve evakuacije.
drag_gost

#179 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by drag_gost »

Jos jedna nadjena.
made_in_sarajevo

#180 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by made_in_sarajevo »

FUCZ je bolje da otvore sator na gradilistu i nek se tu javljaju na posao :mrgreen:
vjeshalica

#181 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by vjeshalica »

aerodinamika wrote: ne razumijem, od a do Z?
prvo ima bingo + koji je za ljude koji hoce da plate vise, vecini ljudi je uci-kupit-izac i bingo savrseno obavlja tu funkciju-zadovoljenje potreba da se dode bo artikla koji je potrban pobjedincu, nemam ambiciju, kvalifikaciji ni nesto drugo da jednu stvar placam skuplje samo sto je stavljena u sminkersku rajfnu, ni ja ni vecina ljudi, binko je vrh u osnovnom sto jedan centar market treba da pruzi
Znaci objekat treba biti + ukoliko zelimo vidjeti uredno slozen interijer? Kakve to veze ima sa placanjem? Znaci nemas pojma sta pises odnosno zadovoljan si sto pomenuti objekat je neuredan i tebi kao takav odgovara.
Mislim halo,spusti se na zemlju samo domaci balija hoce da naplati akuplje ono sto je osnovni red.
Sad ja u prodavnici koja je uredno slozena i osmisljena trrbam da platim litar mlijeka 5KM,a u neurednoj 1,5?????
Red nije sminkeraj kao i urednost ili smo duzni da za manju cijenu preskacemo palete sa brasnom uljem i secerom????

Bingo je neorganizovana piljara u vecoj kvadraturi.

Rekoh u Bingo Stup zauzeli su prostor sa stvarima koje imaju 50 metara preko puta na istoj lokaciji
Ako to izmjeste dobice prostor ali oni ne znaju sloziti i organizovat radnju
I naravno ljudi koji imaju potrrbu ce uci u Bingo preko puta i tada ce navuci musterije da ako je dosla po carape mozda jos potrosi 20tak maraka vise i to bi trebao da bude cilj prodavaca...
To je bitno ukoliko zelis da prodas
Normalno slaganje i oranizacija robe je finta da privuces musterije
A ne da cekas u spici sa 100 ljudi na kasi a ne zna se gdje red pocinje,a normalno i smisljeno slaganje nije luxuzzz
Doduse tebi ocito jeste jer si zadovoljan neredom
Logovan

#182 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Logovan »

Pusti Bingo, vadi bombe. :-)
Thorgerson

#183 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

So What! wrote:
Thorgerson wrote:Prema slikama i videu mogu samo reci da ce ovaj centar biti ooooogroman. :-)

Jos kad bi se smilovao neko i dao nam bilo kakav hitn kako ce to izgledati... :(
Ne daju ovi iz Binga, kaže njihov forumaš ne SSC-u, hoće da uključe faktor iznenađenja neki.

Mada ja tipujem da će ovo biti ogromni hipermarket nažalost, kao onaj što su nedavno otvorili pored M-17 kod Maglaja.
I ja sam na SCC forumu i tamo svasta lupaju i ne znaju ni oni nista o ovome. Stavise ti "insajderi" pisu da nece biti garaža, a ljudi pronalaze bombe na 6 metara dubine. Eto onako likovi kopaju 6m u zemlju iz zajebancije.

Taj kod maglaja je na 10k m2. Ovdje pricamo o 45k m2. Ako im jeste namjera da samo naprave limene hale, onda je to promašaj stoljeca. Ondje je potreban jedan moderni shopping centar sa više sadržaja od marketa, lakiranja noktiju i igraone za djecu na nekih 10m2. Ja se nadam i zelim da vjerujem da nisu toliki debili da propuste ovakvu šansu kakva im se pojavila. Ali opet, ko zna.

Zasto jos ne izlaze sa nekim renderom, najavom bilo cim, fkt ne znam.
Thorgerson

#184 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

lajkujMe wrote: Dobri primjeri radnji i Organizacije su

Bingo Alipasino
Bingo Hadzici
Bingo Stup veliki
Bingo Alta
Dobri primjeri?

Jedini Bingo Alta može proći. Ovo ostalo bože sačuvaj.

Odgovorno tvrdim da je Stup Bingo jedan od njihovih najgorih centara u BiH.

Ja ne tražim previše. Tražim samo slobodan prolaz sa kolicima. Dakle ne mora mirisati unutra kao amazonska šuma, ne treba mi nikakav ugođaj. Ništa. Ne moraju eto ni sve kase raditi. Neka paleta na podu, ne smetaju mi. Ali daj mi ba da mogu da prođem sa kolicima. Samo ti mi obezbjedi.

Jok. U Bingu to ne može.

Dakle, postoje mjesta gdje bukvalno ne možeš proći sa kolicima. A o mimoilaženju da ne govorim. Dođeš na kasu, ostaviš pored kolica, ovamo im nabacana nekakva plastika, ma uvijek nešto, drugi ljudi jedva mogu proći. Pa se pomjeraj, ovamo pakuj, ma užas. :roll: Kako to uspiju likovi na onolikom prostoru - nikad mi neće biti jasno. Voće i povrće im nikad, ali NIKADA nije svježe. NIKAD. Na pekari im NIKO NIKADA NEMA. NIKADA. Ganjaj one tete gore gdje sir i meso, a i tamo gužva. Dio od sokova pa tamo prema frižiderima, pod je toliko ljepljiv da je ociscen možda kad su tek uselili 2016. godine, znači patike se bukvalno lijepe za pod. :roll:

Na Stup dakle odavno ne idem. Ne znam ni kako sam uopšte ovoliko godina tamo i išao. Produžim u Konzum Vf, milina. Nigdje žive duše. Ljepota.

Za ove tri godine sam im ostavio hiljade i hiljade maraka na Stupu. Stanje sve gore i gore. Da nisu bili u stanju onaj parking da poprave, da posade ne do bog malo zelenila, pa rupe makar da zakrpe. Ništa. Apsolutno lik nije marke uložio, skinuo znak Interex nije ni obrisao fasadu, nabio Bingo i udri.

Ok, kome odgovara - neka ide. Od mene mu u taj objekat marka više neće ući. Nisam bio tamo već 6 mjeseci niti mi pada na pamet ikada više da svratim.

A meni marka-dvije apsolutno ništa ne znači na većim kupovinama, hoću li kod njih uštediti ili ne. A i to je pitanje. A što se tiče asortimana proizvoda isti je kao i u Konzumu ili Merkatoru.
vjeshalica

#185 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by vjeshalica »

Tacno je sve napisano

Merkator lozionicka je primjer normalno sredjenih polica i prostora nema sanse da se prevrnes preko gomile brasna i masa drugih stvari
Bogatija pomuda jeste ali cijene su skoro iste u par sitnih razlika...prema tome....
shalla

#186 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by shalla »

Logovan wrote:Pusti Bingo, vadi bombe. :-)
Kaže jedan moj drug, možeš misliti kako se osjeća taj pilot što je bombardovao ako čuje da nisu eksplodirale hahahahaha, lik možda i odlikovanje dobio za uspješno bombardovanje :lol: :lol: :lol: :lol:
Logovan

#187 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Logovan »

shalla wrote:
Logovan wrote:Pusti Bingo, vadi bombe. :-)
Kaže jedan moj drug, možeš misliti kako se osjeća taj pilot što je bombardovao ako čuje da nisu eksplodirale hahahahaha, lik možda i odlikovanje dobio za uspješno bombardovanje :lol: :lol: :lol: :lol:
Hahaha :mrgreen: :lol:
lajkujMe

#188 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by lajkujMe »

vjeshalica wrote:Tacno je sve napisano

Merkator lozionicka je primjer normalno sredjenih polica i prostora nema sanse da se prevrnes preko gomile brasna i masa drugih stvari
Bogatija pomuda jeste ali cijene su skoro iste u par sitnih razlika...prema tome....

Bingo Stup iako ruzan na oko je sredjen tacno po pravilima "binga" isto tako roba se izlaze po propisima odmah i ucesca su u bobu.
E sad sto izgleda kao pijaca, ljudi to je Bingo na tome je i uzeo pare.
Te palete se cijene 600km mjesecno sta mislis zasto? Stavi govno na nju prodaces ga odmah.

E sad da je nesredjen istina, ali po informacijama sto ja imam je da cim bude otvoren BCC bombaski :mrgreen:
Zatvara se Stup i krece se u renoviranje objekta.
To nisu do sada uradili jer je najprofitabilniji i najveci objekat u Sarajevu kostalo bi ih puno ako nemaju alternativu. A to ce biti BCC.

Sto se tice Mercatora nemam sta reci objekat je napucan i to je to. Ako vam kazem da nema ni 20% prijasnjeg prometa hocete mi vjerovati.
Objekat je smece smece zato sto nema ja vam garantujem ni 40% izbora kao u Bingu.
Bingo jeste seljacki ali generalno imaju mnogo vise artikala nego Mercator a puno puno vise od Konzuma.
Konzum je cisto smece postao moja firma ne radi vise s njima iz dobrog razloga a nije samo placanje u pitanju.
Haris033

#189 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris033 »

E cuj Bingo bolje snadbijeven od Merkarora? Sta rece i osta ziv... Dovoljno je otici samo na stand sa vocem, povrcem, mesom i mesnim preradjevinama te ribarnicom, koju btw Bingo i nema... A tek sto Bingo stedi na struje i preko noci gasi frizidere, a onda im cijelo odjeljenje (Stup) sa mesom, vocem i povrcem smrdi i tukne na les...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#190 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by plain vanilla »

U Tuzli je Bingo davno uzeo sve prijasnje samoposluge, u svakoj mahali ima Bingo. E sad, uzmu samoposlugu koja je imala police uz zid i izlog i izmedju jos dvije, pa kod njih izmedju budu cetiri. Nije da se ne mozes mimoici s nekim s kolicima, jedva prodjes s korpom. :evil:
Nista apsolutno ne rade na unapredjenju izgleda, samo nek se natrpa sto vise robe.
insomnia78

#191 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by insomnia78 »

plain vanilla wrote:U Tuzli je Bingo davno uzeo sve prijasnje samoposluge, u svakoj mahali ima Bingo. E sad, uzmu samoposlugu koja je imala police uz zid i izlog i izmedju jos dvije, pa kod njih izmedju budu cetiri. Nije da se ne mozes mimoici s nekim s kolicima, jedva prodjes s korpom. :evil:
Nista apsolutno ne rade na unapredjenju izgleda, samo nek se natrpa sto vise robe.
U nekima i po dva
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#192 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by plain vanilla »

insomnia78 wrote:
plain vanilla wrote:U Tuzli je Bingo davno uzeo sve prijasnje samoposluge, u svakoj mahali ima Bingo. E sad, uzmu samoposlugu koja je imala police uz zid i izlog i izmedju jos dvije, pa kod njih izmedju budu cetiri. Nije da se ne mozes mimoici s nekim s kolicima, jedva prodjes s korpom. :evil:
U nekima i po dva
U mojoj mahali ima 3 Binga :mrgreen: jedan ok, jedan solidan i jedan tragican
stvarno ima onih klaustrofobicnih, plus uvijek mozes stati u neku kutiju jer izlazu robu u radnom vremenu.
Toliki prihod, a ne uloziti u interijer, plate i obuku trgovaca, strasno.
Snake Eyes

#193 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Snake Eyes »

Ja kada u Bingu kupujem, lijepo nađem proširenje pored rafova/paleta, parkiram kolica i donosim artikle u ista.
Kada mi postane predaleko da donosim nađem drugo parking mjesto i tako.

Bingo može biti tijesan samo onome ko nije aktivan vozač.
detroit-mercy

#194 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by detroit-mercy »

drag_gost wrote:
aerodinamika wrote:

Image
Koliko god bilo u tome istine, i da postoji minimalna sansa, opet je rizik. Od prvih balkona je udaljenost oko 200 KM. Pitanje je sta bi takva detonacija uradila zgradi.

Kazem ti, nezadovoljni smo skroz objasnjenjima. Nije bilo nikakve evakuacije.
Ne sekiraj se, da atomska pukne na 200km ti nece bit nista :mrgreen: .
detroit-mercy

#195 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by detroit-mercy »

aerodinamika wrote:

Image
Da su valjalje ekslodirale bi prije 75 godina :mrgreen: eto sad ce ekslodirat :mrgreen: .
ibizza

#196 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by ibizza »

lajkujMe wrote:
vjeshalica wrote:Tacno je sve napisano

Bingo Stup iako ruzan na oko je sredjen tacno po pravilima "binga" isto tako roba se izlaze po propisima odmah i ucesca su u bobu.
E sad sto izgleda kao pijaca, ljudi to je Bingo na tome je i uzeo pare.
Te palete se cijene 600km mjesecno sta mislis zasto? Stavi govno na nju prodaces ga odmah.

E sad da je nesredjen istina, ali po informacijama sto ja imam je da cim bude otvoren BCC bombaski :mrgreen:
Zatvara se Stup i krece se u renoviranje objekta.
To nisu do sada uradili jer je najprofitabilniji i najveci objekat u Sarajevu kostalo bi ih puno ako nemaju alternativu. A to ce biti BCC.

Sto se tice Mercatora nemam sta reci objekat je napucan i to je to. Ako vam kazem da nema ni 20% prijasnjeg prometa hocete mi vjerovati.
Objekat je smece smece zato sto nema ja vam garantujem ni 40% izbora kao u Bingu.
Bingo jeste seljacki ali generalno imaju mnogo vise artikala nego Mercator a puno puno vise od Konzuma.
Konzum je cisto smece postao moja firma ne radi vise s njima iz dobrog razloga a nije samo placanje u pitanju.
Ne brukaj se.
Logovan

#197 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Logovan »

detroit-mercy wrote: Da su valjalje ekslodirale bi prije 75 godina :mrgreen: eto sad ce ekslodirat :mrgreen: .
Nikad ne znaš. :mrgreen: :lol:
drag_gost

#198 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by drag_gost »

detroit-mercy wrote:
aerodinamika wrote:

Image
Da su valjalje ekslodirale bi prije 75 godina :mrgreen: eto sad ce ekslodirat :mrgreen: .
Kada se smijes kladiti u to, dodji i budi tu dok je odnose. Inace, lako je sa tudjim zivotom igrati.

Drzi se ti Amerike.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#199 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

Forumerrer

#200 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Forumerrer »

Jedini normalni Bingo u Sarajevu je Alta. Nakon toga bih rekao da ex Tus nije toliko los, a ubjedljivo najgori je Stup.

Onolike prostore unistavaju sa nabacanim paletama i korpama po sredini, na 5 razlicitih mjesta stavljaju iste artikle da popune mjesta.

E cuj Bingo ima veci izbor nego Kolodvorska, hahaha. Vic godine.
Post Reply