USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
spreca

#176 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by spreca »

bhnapoleon1 wrote:Ma Trump uzima, takav je vakat došao
:thumbup: sto veci kreten to bolje , prije ce dobiti izbore
jeza u ledja

#177 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Imas i Emerson koji kaze da Biden vodi, ali nekih 7 poena. Sve to skace gore dole, ima i vecih razlika u drugim anketama, ali Politico-u nista ne vjerujem. Vise cjerujem Foxu nego njima...
Moracu te razocarat, direktor Monmouth Polla juce dao izjavu u javnost da su se nesto zajebali :D

https://www.foxnews.com/politics/monmou ... an-outlier
https://www.cnn.com/2019/08/28/politics ... index.html

Nakon ove ankete (radjene 8/16-8/20) izaslo je cak 6 novih anketa u kojima je Biden opet u double-digit lead (osim u jednoj).

Politico: Biden 33%, Sanders 20%, Warren 15%.
USA Today: Biden 32%, Sanders 12%, Warren 14%.
The Hill: Biden 30%, Sanders 17%, Warren 14%.
Qunnipiac: Biden 32%, Sanders 15%, Warren 19%.
Emerson: Biden 31%, Sanders 24%, Warren 15%

Te na kraju Economist, koji je vec uradio novu anketu u odnosu na onu sto spomenuh neki dan (gdje je bilo BIden 22%, Sanders 19% i Warren 18%) i u njoj je Biden skocio na 25%, Warren na 21% i Sanders na 14%).

Vjerovatno vec pratis, ali evo ovdje jos jednom link:
https://www.realclearpolitics.com/epoll ... -6730.html

Bidena me strah, jer je star i pomalo se gubi, ali jebiga sta je tu je. :D

Vidjecemo sljedecu debatu, koja je mescini 9/12.

Inace, kao sto smo i predvidjeli, vecina kandidata je otpala ili se nisu kvalifikovali za sljedecu debatu. A kvalifikovali su se:

Biden, Warren, Sanders, Harris, Buttigieg, O'Rourke, Castro, Yang, Booker i Klobuchar.

Gillibrand, De Blasio, Cruella DeVille i ostala plejada ubleha su otpali, ili su se sami eliminisali.
Roccohljup

#178 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:Imas i Emerson koji kaze da Biden vodi, ali nekih 7 poena. Sve to skace gore dole, ima i vecih razlika u drugim anketama, ali Politico-u nista ne vjerujem. Vise cjerujem Foxu nego njima...
Mojne tako....Fox zna najbolje :D

Image

Image

Image

Image

Image
GandalfSivi

#179 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
Moracu te razocarat, direktor Monmouth Polla juce dao izjavu u javnost da su se nesto zajebali :D
Kazem ti, sve to skace, daleko smo jos od relevantnih prognoza. U ovo vrijeme je prije 12 godina Hillary vodila ispred Obame nekih 15 poena, Giuliani bio ubjedljivo prvi kod republikanaca, ili ako hoces 2016 Trump taman poceo preuzimati prednost od Jeba.

Biden ide all in na electability, a realno nema ni karizme ni nekih jasno izdefinisanih stajalista. Samo name recognition i asocijaciju sa Obamom, sto fakat mislim da mu nece biti dovoljno...
Roccohljup

#180 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Roccohljup »

Ma ne samo da mu neće biti dovoljno, već ga može koštati PA, OH, i ostalih swing states.
jeza u ledja

#181 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Mah...svasta ga moze kostati, ali druge stvari mogu kostati i ostale kandidate. :-?
Ja govorim cisto sto se tice demokratskih primaries. Mislim da lako moze ispustiti ovu prednost.

A sto se tice generalnih, to je sasvim druga prica. Fazon je u tome sto ono sto ce se desiti u generalnim - ovisi od toga kako ce se odvijati predizbori. Ne mislim samo na to koji kandidat ce konkretno pobijediti na predizborima, vec uopste u prirodu kampanje, izrecene stvari i "upoznavanje" sa kandidatima. Vecina ljudi koji glasaju na predizborima se jos nije "ukljucila" u kampanju, a da ne govorimo o generalnim izborima.
Ljudi cuju "Biden", "Bernie" i znaju par rijeci o njima, i to je to. Ovi drugi da ne govorimo.

Jos nesto, fazon je isto tako sto je priroda predizbora sa puno kandidata takva da mozda ne pobijedi nuzno kandidat koji ima podrsku vecine ljudi. Neciji glasovi se podijele i neko drugi profitira. Tako je i Trump na svojim predizborima djelimicno profitirao.

Ja samo ne zelim da se onaj ko ce na kraju pobijediti predizbore kroz iste - oslabi. Bilo da je to Biden, Warren ili neko treci. Ne zelim da izadje iz predizbora osakacen raznoraznim napadima drugih kampanja ili "pametnih" grupica glasaca.
GandalfSivi

#182 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Sumnjam da ce iko ici u prljavu kampanju, svi znaju sta je na kocki, koliko god jak ego bio, mislim da ce ko god bude igrao prljavo sam sebe pokopati.

Nego novi problem za Bidena, hajde sto zaboravi u kojoj je drzavi (to se svima moze desiti, kada si na putu cijelo vrijeme), nego zaboravi lik Obamino ime, zatrokira, pa se izvadi kao, znate, moj sef.

Vidjet cemo...
Haman2

#183 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Haman2 »

Ako neko ocekuje nesto novo od Bidena taj se grdno vara. Covjek je usao u godine, nikad nije aktivirao svoj mozak razmisljanjima. USA treba mladjeg, obrazovanog vodju sa novim idejama, prihvatljivog ne samo za Amerikance nego i za sve gradjane svijeta, jer je i USA zemelja koja puno znaci svima u ekonomskom i politickom smislu. Bez saradnje sa drugima, nema napretka u svijetu. Izolacionaizam je propast za sve.
jeza u ledja

#184 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Amerika treba predsjednika koji je prihvatljiv i za ostatak svijeta, ali zato druge zemlje ne trebaju imati predsjednike koji su prihvatljivi za Ameriku, jel tako? :D

@ Gandalf, ne moraju sami kandidati ici prljavo, to se cesto radi okolokole, preko kampanje i pustanja balona u javnost.
GandalfSivi

#185 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Druge zemlje ne diktiraju Americi politiku...
Haman2

#186 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Haman2 »

Ja sam napisao
USA treba mladjeg, obrazovanog vodju sa novim idejama, prihvatljivog ne samo za Amerikance nego i za sve gradjane svijeta, jer je i USA zemelja koja puno znaci svima u ekonomskom i politickom smislu. Bez saradnje sa drugima, nema napretka u svijetu. Izolacionaizam je propast za sve.

Dakle, sve jasno receno samo treba razumjeti procitano.
jeza u ledja

#187 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Druge zemlje ne diktiraju Americi politiku...
Pa, dalo bi se o tome raspravljati. :D :roll:
jeza u ledja

#188 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Haman2 wrote:Ja sam napisao
USA treba mladjeg, obrazovanog vodju sa novim idejama, prihvatljivog ne samo za Amerikance nego i za sve gradjane svijeta, jer je i USA zemelja koja puno znaci svima u ekonomskom i politickom smislu. Bez saradnje sa drugima, nema napretka u svijetu. Izolacionaizam je propast za sve.

Dakle, sve jasno receno samo treba razumjeti procitano.
Da, sve je jasno - Amerika treba imati predsjednika prihvatljivog gradjanima drugih zemalja, ali kad pricamo o drugim zemljama onda one ne moraju imati predsjednika prihvatljivog Americi ili ostalom svijetu. :oops:
Treba li Kina imati predsjednika prijvatljivog drugim zemljama, ili Rusija? A mozda Iran?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#189 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:
Indeed.

:oops:
AleksoMKD

#190 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by AleksoMKD »

Challenger_ wrote:
jeza u ledja wrote:
Indeed.

:oops:
Kolege, polako sa amtisemitizmom :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#191 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote:Btw, pravo dobra prica, Jez i ja se u ratu pravo druzili, hodali po istim mjestima, slusali slicnu muziku, neke furke se furale, Dobrinjci obojica, opsadu iskulirali na pravo dobar nacin, sada 25 godina kasnije obojica zivimo u Americi, i opet se jebajemo po forumima...
Tek sad čitam od početka temu, i pitam se otkud tebi đuturumu bebac. Jel se to po Kladnju hodalo? :mrgreen:

Pitanje je retoričko :mrgreen:
SmokingMan

#192 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by SmokingMan »

Šta ih briga,mogu glsati za Twampa.Ne žale se,imaju,nadam se,pristojne poslove,rade ko crnci.Ispunjavaju tax papers, i žive američki san.. :D
Chmoljo

#193 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Chmoljo »

Pa jes. Kod nas od stresa si u dvadesetprvoj sterilan ko ključala voda.
video

#194 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by video »

SmokingMan wrote:Šta ih briga,mogu glsati za Twampa.Ne žale se,imaju,nadam se,pristojne poslove,rade ko crnci.Ispunjavaju tax papers, i žive američki san.. :D
Ako "rade ko crnci" onda su bezbeli na socijali :D
SmokingMan

#195 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by SmokingMan »

video wrote:
SmokingMan wrote:Šta ih briga,mogu glsati za Twampa.Ne žale se,imaju,nadam se,pristojne poslove,rade ko crnci.Ispunjavaju tax papers, i žive američki san.. :D
Prećera ga,baš kao da crnci ne rade,ili im je to zabranjeno... :D
GandalfSivi

#196 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Chmoljo wrote:
GandalfSivi wrote:Btw, pravo dobra prica, Jez i ja se u ratu pravo druzili, hodali po istim mjestima, slusali slicnu muziku, neke furke se furale, Dobrinjci obojica, opsadu iskulirali na pravo dobar nacin, sada 25 godina kasnije obojica zivimo u Americi, i opet se jebajemo po forumima...
Tek sad čitam od početka temu, i pitam se otkud tebi đuturumu bebac. Jel se to po Kladnju hodalo? :mrgreen:

Pitanje je retoričko :mrgreen:
Uf, kada bi ti poceo pricati, dvije kafane bi nam trebale...
Chmoljo

#197 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Chmoljo »

Ma nek je on živ i zdrav, i ti sa njim, pa ono da bar doživiš da mu dijete penziju dobije.

:mrgreen: :thumbup:
GandalfSivi

#198 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

SmokingMan wrote:
video wrote:
Prećera ga,baš kao da crnci ne rade,ili im je to zabranjeno... :D
Laganini, uveli komunizam u Ameriku, pojavis se ponekad, postrojis zaposlene, odrzis politicki govor i noge se fatas...
putokaz1

#199 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by putokaz1 »

Vote Tramp kaže Šešelj valja ga slušat :lol:
jeza u ledja

#200 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

aaaajmoo
Post Reply