Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
- escobar__
#176 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Albanski ili turski nacionalni ponos su meni genijalni!
- deer_hunter
#177 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
cetalji ce ti biti zahvalni, to im je uzor...Ommadawn wrote:A da dignemo spomenik Adolfu Hitleru s ciljem pomirenja i suživota?
- BarbaDue
#178 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Upravo! Najviše me nas samih strah!costacurta wrote:.
- cyprus
#179 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Ne sumnjam...costacurta wrote:...Ono na čemu ja Srbima zavidim je ovaj "nacionalizam"...
Međutim, ja ipak imam drugačije mišljenje... Smatram da je srpski nacionalizam, posebno u ovoj današnjoj formi (od 90-tih do danas) velika sramota, ne samo za taj narod, nego za kompletno čovječanstvo, a nikako nešto na čemu treba zavidjeti... Oni koji usprkos svemu zavide ovim spodobama, zapravo ne rade ništa drugo, nego legitimiziraju takve pogane ideje i bolesno mentalno stanje...
-
Bodkin
#180 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Mene bi bilo stid da zavidim pojavi koja je do genocida dovelacostacurta wrote:Đee Damir da ebe Busuladžića![]()
Ono na čemu ja Srbima zavidim je ovaj "nacionalizam". Mi bošnjaci/mislimani smo naebali najmanje 3 puta u zadnjih 100 godina, i to uglavnom sve od istih ljudi.
Oni ne da ne osjećaju grižnju savjesti niti kajanje nego se podižući ovakve spomenike PONOSE svim učinjenim.
Ne bi to bio problem da na ovom snimku ne vidiš od hadalja koji je jednom nogom u grobu a koji suzu pusti zbog Čiče, pa do mlade chetnikuše na 1.26 koja je čak i mladunče povela da ga od malih nogu uči da mrzi. A pored njih se na snimku vidi nekoliko stotina uzhićenih "građana".
Istovremeno, mi imamo potrebu da se dokazujemo da nismo Al Kaida, da hebemo Aliju, da psujemo Alaha i glasnoću ezana, vehabije i selefije, mudžahedine, majke Srebrenice, izbjeglice, Fočake, Ilidžu, Arape.....
- BarbaDue
#181 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Srpski nacionalizam je sramota svijeta, bar onog kojeg mi poznajemo. Takav je prožet težnjom osnaživanju svoje nacije obespravljivanjem i pokoravanjem drugih.cyprus wrote:Ne sumnjam...costacurta wrote:...Ono na čemu ja Srbima zavidim je ovaj "nacionalizam"...
Međutim, ja ipak imam drugačije mišljenje... Smatram da je srpski nacionalizam, posebno u ovoj današnjoj formi (od 90-tih do danas) velika sramota, ne samo za taj narod, nego za kompletno čovječanstvo, a nikako nešto na čemu treba zavidjeti... Oni koji usprkos svemu zavide zavide ovim spodobama, zapravo ne rade ništa drugo, nego legitimiziraju takve pogane ideje i bolesno mentalno stanje...
Radije bi da smo svjesni k'o skandinavci.
- LBVIEW
#182 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Daleko od toga da ovim spodobama treba zaviditi, ali ta sramota je precijenjena - boli njih kurac sta ko o njima misli, oni nastavljaju po starom. A niti je njihovim zrtvama sta pomogla, niti bi u sljedecem ratu - pred ocima tog istog civiliziranog svijeta pocinise genocid i UZP, sto im ovi priznase i ozakonise.cyprus wrote:Ne sumnjam...costacurta wrote:...Ono na čemu ja Srbima zavidim je ovaj "nacionalizam"...
Međutim, ja ipak imam drugačije mišljenje... Smatram da je srpski nacionalizam, posebno u ovoj današnjoj formi (od 90-tih do danas) velika sramota, ne samo za taj narod, nego za kompletno čovječanstvo, a nikako nešto na čemu treba zavidjeti... Oni koji usprkos svemu zavide zavide ovim spodobama, zapravo ne rade ništa drugo, nego legitimiziraju takve pogane ideje i bolesno mentalno stanje...
Sto se zavisti tice, imam je prema onima sto su pobijedili ovo zlo - Hrvatskoj.
- Šunj
#183 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
U Brckom na pravoslavnom groblju, a gradske vlasti, posebno nepravoslavne stranke i partije, ne rade nista da se to govno sklonisadie_forever wrote:Naslovnica wrote:Nije to prvi spomenik Draži Mihailoviću u BiH.sadie_forever wrote:I to u Bosni ,sta na ovo reci?![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cetnici ... 3_p-oymrJg
gdje ima jos?
-
costacurta
#184 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Sramota je i bruka al To znamo samo ti i ja. moje komšije to ne shvataju tako a govorimo o većini običnog stanovništva kao i o zvaničnoj politici koja je opet odraz volje i želje tog istog običnog puka. Sa njima kad pričaš na ovu temu oni čuju samo bla bla bla blla blla bla. Imaju svoju istinu i kraj priče. Meni je to jasno, ali kad čitam forum vidim da ljudi iz mog etnonacionalnog korpusa skoro da vjeruju u njihovu istinu da smo mi krivi za rat, Srebrenicu, Prijedor, masovne grobnice, silovane, poklane, zapaljene. Toliko ludilo i patopsihologija je otišla daleko da su od zločina na Kapiji počeli rekonstrukcije da rade, Tuzlanska kolona je zločin protiv mladih i nevinih ljudi i idu na to da spomenike grade a pričaju da ako ima spomenik u Potočarima zašto ne bi bio i u Dobrovoljačkoj ili na B. Malti.cyprus wrote:Ne sumnjam...costacurta wrote:...Ono na čemu ja Srbima zavidim je ovaj "nacionalizam"...
Međutim, ja ipak imam drugačije mišljenje... Smatram da je srpski nacionalizam, posebno u ovoj današnjoj formi (od 90-tih do danas) velika sramota, ne samo za taj narod, nego za kompletno čovječanstvo, a nikako nešto na čemu treba zavidjeti... Oni koji usprkos svemu zavide ovim spodobama, zapravo ne rade ništa drugo, nego legitimiziraju takve pogane ideje i bolesno mentalno stanje...
Mi smo poniženi toliko da ne smijemo ni u školi da pričamo o toj bližoj istoriji, kao i da su u gradskim strukturama u Tuzli ubijeđeni da smo mi Tuzlaci i u Srbiji sinonim za multikulturu, dobročinstvo, nenacionalizam itd a ustvari kad u Bg kažeš da si iz Tz prvo što te pitaju je "Brate, jesul baš morali nevine vojnike da biju?"
Stavio sam nacionalizam pod navodnike, pod tim mislim da bi mogli više da imamo poštovanja prema vlastitim žrtvama, poginulima za ovu zemlju, mjestima stradanja(npr u Tz se 25.05. nije oglasila sirena u 20.55 jer je zahrđala
Nemam ja ništa protiv njih, da se razumijemo, dapače Beograd mi je jako lijep grad i volim otići do Kalemegdana(vjerovatno zato što sam nacionalista
Jel i 24 godine poslije rata ja se njemu trebam dokazivati kako on ne bi dao glas Vučiću, Seselju, vojvodi Nikoliću jer su oni borci i zaštitnici pravoslavlja od AlKaide tj nas bosanskih bošnjaka/muslimana? Ako ne oni onda imaju opoziciju u liku i djelu DVERI. Kandićka, Čedo i Čanak, Žene u Crnom na stranu ali oni su za većinu tog običnog puka samo izdajnici koji rade za američku tajnu službu bla bla.
In the mean time,
moje dijete ode i na Markale, fatihu proučimo i kad dođemo u Sarajevo odemo do Kovača, Potočare idemo za sledeći vikend a Banja i Kapija su nam na mjesečnoj osnovi. Volimo ljiljane, poštujem vartu, moja himna je Jedna si jedina, ali ustanem na Intermezzo. Jesam li nacionalista? jedem Mančmalow, odem na Skadarliju, znam ćirilicu, volim Euroblok, idem na Zlatibor sledeće sedmice......
- muha_sa
#185 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
costacurta wrote: Sramota je i bruka al To znamo samo ti i ja. moje komšije to ne shvataju tako a govorimo o većini običnog stanovništva kao i o zvaničnoj politici koja je opet odraz volje i želje tog istog običnog puka. Sa njima kad pričaš na ovu temu oni čuju samo bla bla bla blla blla bla. Imaju svoju istinu i kraj priče. Meni je to jasno, ali kad čitam forum vidim da ljudi iz mog etnonacionalnog korpusa skoro da vjeruju u njihovu istinu da smo mi krivi za rat, Srebrenicu, Prijedor, masovne grobnice, silovane, poklane, zapaljene. Toliko ludilo i patopsihologija je otišla daleko da su od zločina na Kapiji počeli rekonstrukcije da rade, Tuzlanska kolona je zločin protiv mladih i nevinih ljudi i idu na to da spomenike grade a pričaju da ako ima spomenik u Potočarima zašto ne bi bio i u Dobrovoljačkoj ili na B. Malti.
Mi smo poniženi toliko da ne smijemo ni u školi da pričamo o toj bližoj istoriji, kao i da su u gradskim strukturama u Tuzli ubijeđeni da smo mi Tuzlaci i u Srbiji sinonim za multikulturu, dobročinstvo, nenacionalizam itd a ustvari kad u Bg kažeš da si iz Tz prvo što te pitaju je "Brate, jesul baš morali nevine vojnike da biju?"
Stavio sam nacionalizam pod navodnike, pod tim mislim da bi mogli više da imamo poštovanja prema vlastitim žrtvama, poginulima za ovu zemlju, mjestima stradanja(npr u Tz se 25.05. nije oglasila sirena u 20.55 jer je zahrđala) datumima stradanja, masovnim grobnicama, ljiljanima, itd itd.
Nemam ja ništa protiv njih, da se razumijemo, dapače Beograd mi je jako lijep grad i volim otići do Kalemegdana(vjerovatno zato što sam nacionalista) ali oni mrze mene i moje dijete samo zbog imena i vjere.
Jel i 24 godine poslije rata ja se njemu trebam dokazivati kako on ne bi dao glas Vučiću, Seselju, vojvodi Nikoliću jer su oni borci i zaštitnici pravoslavlja od AlKaide tj nas bosanskih bošnjaka/muslimana? Ako ne oni onda imaju opoziciju u liku i djelu DVERI. Kandićka, Čedo i Čanak, Žene u Crnom na stranu ali oni su za većinu tog običnog puka samo izdajnici koji rade za američku tajnu službu bla bla.
In the mean time,
moje dijete ode i na Markale, fatihu proučimo i kad dođemo u Sarajevo odemo do Kovača, Potočare idemo za sledeći vikend a Banja i Kapija su nam na mjesečnoj osnovi. Volimo ljiljane, poštujem vartu, moja himna je Jedna si jedina, ali ustanem na Intermezzo. Jesam li nacionalista? jedem Mančmalow, odem na Skadarliju, znam ćirilicu, volim Euroblok, idem na Zlatibor sledeće sedmice......
- escobar__
#186 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
costacurta wrote:Sramota je i bruka al To znamo samo ti i ja. moje komšije to ne shvataju tako a govorimo o većini običnog stanovništva kao i o zvaničnoj politici koja je opet odraz volje i želje tog istog običnog puka. Sa njima kad pričaš na ovu temu oni čuju samo bla bla bla blla blla bla. Imaju svoju istinu i kraj priče. Meni je to jasno, ali kad čitam forum vidim da ljudi iz mog etnonacionalnog korpusa skoro da vjeruju u njihovu istinu da smo mi krivi za rat, Srebrenicu, Prijedor, masovne grobnice, silovane, poklane, zapaljene. Toliko ludilo i patopsihologija je otišla daleko da su od zločina na Kapiji počeli rekonstrukcije da rade, Tuzlanska kolona je zločin protiv mladih i nevinih ljudi i idu na to da spomenike grade a pričaju da ako ima spomenik u Potočarima zašto ne bi bio i u Dobrovoljačkoj ili na B. Malti.cyprus wrote:Ne sumnjam...costacurta wrote:...Ono na čemu ja Srbima zavidim je ovaj "nacionalizam"...
Stavio sam nacionalizam pod navodnike, pod tim mislim da bi mogli više da imamo poštovanja prema vlastitim žrtvama, poginulima za ovu zemlju, mjestima stradanja(npr u Tz se 25.05. nije oglasila sirena u 20.55 jer je zahrđala) datumima stradanja, masovnim grobnicama, ljiljanima, itd itd.
Nemam ja ništa protiv njih, da se razumijemo, dapače Beograd mi je jako lijep grad i volim otići do Kalemegdana(vjerovatno zato što sam nacionalista) ali oni mrze mene i moje dijete samo zbog imena i vjere.
In the mean time,
Aferim.
Još malo pa historijske fakte o agresiji Srbije i Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu nećemo smjet učit da se ne bi zamjerili ovim što dižu biste koljačima.
-
Moenx
#187 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Bilje da su poatavili spomen žrtvama cetnickog terora nad Bosnjacima u WWII
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#188 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Inferioran narod koji nema drugu državu za leđima, na kraju će se pristati na bilo šta samo da opstane BiH, jer je to jedino gdje bošnjaci mogu...escobar__ wrote: Još malo pa historijske fakte o agresiji Srbije i Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu nećemo smjet učit da se ne bi zamjerili ovim što dižu biste koljačima.
Ne mozes uhapsiti citav narod koji dize spomenik ratnom zlocincu, osuđeno sve, ali ne pije vode na kraju. Hoces suzivot i Bosnu, to je cijena.
-
kiligonzales
#189 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Bodkin ne dovodi svaki nacionalizam do genocida, ali ono sto definitivno Bosnjacima kao narodu treba bez obzira na tu strukturu teisti vs ateisti i dva koncepta vidjenja drzave jeste zajednicka zelja da drzavu sacuvaju, a te razlike medjusobne uvaže i zajedno rade za jednak cilj. Niko baš nikada ne treba da dovodi u pitanje opstanak druga dva naroda u BiH, ali realno bi bilo da ovi Čičoljupci i Pavelićeljupci, kao i njihovih istomišljenika među Srbima i Hrvatima treba neko denacifikovati jer oni sami neće doči do bilo kakve katarze, čak šta više sa ovakvim uplitom Srbije i Hrvatske u BH prilike samo mi možemo biti dovedeni u budučnosti u pitanje upravo radi međusobnog trvljenja oko stvari koje suštinski nisu bitne za opstanak države, a to je ko je kome klepio tender pred ocima, proturio kovertu, licnih interesa politicara i td, dok neprijatelji drzave guraju po svome i negiraju sve ono sto su uradili protiv nje do danas, sto izvana sto iznutra. Na kraju ako do rata i dodje opet ce ta narodu nelojalna elita gurnuti djecu u rat za njihove interese, sto treba u buducnosti zdravijim odnosom prema drzavi i narodima sprijeciti.Bodkin wrote:Mene bi bilo stid da zavidim pojavi koja je do genocida dovelacostacurta wrote:Đee Damir da ebe Busuladžića![]()
Ono na čemu ja Srbima zavidim je ovaj "nacionalizam". Mi bošnjaci/mislimani smo naebali najmanje 3 puta u zadnjih 100 godina, i to uglavnom sve od istih ljudi.
Oni ne da ne osjećaju grižnju savjesti niti kajanje nego se podižući ovakve spomenike PONOSE svim učinjenim.
Ne bi to bio problem da na ovom snimku ne vidiš od hadalja koji je jednom nogom u grobu a koji suzu pusti zbog Čiče, pa do mlade chetnikuše na 1.26 koja je čak i mladunče povela da ga od malih nogu uči da mrzi. A pored njih se na snimku vidi nekoliko stotina uzhićenih "građana".
Istovremeno, mi imamo potrebu da se dokazujemo da nismo Al Kaida, da hebemo Aliju, da psujemo Alaha i glasnoću ezana, vehabije i selefije, mudžahedine, majke Srebrenice, izbjeglice, Fočake, Ilidžu, Arape.....
-
kiligonzales
#190 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Savijanje kičme nije riješenje jer naši neprijatelji će nam ga pristaviti opet kad tad.mk ultra wrote:Inferioran narod koji nema drugu državu za leđima, na kraju će se pristati na bilo šta samo da opstane BiH, jer je to jedino gdje bošnjaci mogu...escobar__ wrote: Još malo pa historijske fakte o agresiji Srbije i Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu nećemo smjet učit da se ne bi zamjerili ovim što dižu biste koljačima.
Ne mozes uhapsiti citav narod koji dize spomenik ratnom zlocincu, osuđeno sve, ali ne pije vode na kraju. Hoces suzivot i Bosnu, to je cijena.
Ko god misli da treba zanemariti sječanje na ono što se desilo prije 24 godine, nek mu svaki novi kip Čiče otvori oći.
https://www.bljesak.info/vijesti/flash/ ... nje/274890
Nije BiH kaznjena ovim usudom slucajno jer ona je mnogo dala u drugom svijetskom ratu i prvi je prostor na kome su se ovdasnji kvislinzi porazili, zato joj se danas ovako vraca.
Sto bi se moglo reci danas neko ovo brani po ubjedjenju, a neko po zadatku.
-
takojegovorio
#191 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
MiSmokingMan wrote:Dovoljno je bilo samo da se Smrada Mihajlović pojavio na slici i stajao tik uz partizane,ili neke druge antifašiste,da ga se progasi "antifašistom" kod veliko-srba.Sa druge strane on je prije a i poslije toga mogao pobiti i kamaru muslimana,i drugih,i opet bi mu ta slika bila sasvim dovoljna da ga se kroz istoriju opere za sve predhodne zločine koje je sam planirao.Kod "ideološki osvještenih srba" se gledaju samo dobra djela,koja nisu u velikoj mjeri krasila njihove idole,osim što su se jedino mogli prepoznati po krvavim pirovima nad golorukim stanovništvom,a što kod obožavalaca "ispravnih" opet predstavlja vid ispravne borbe u ime Gospoda.takojegovorio wrote:General Mihajlović je sa svojim četnicima ,dobio toliko izvikan orden od Amerikanaca,jer su Ameri tada mislili da će lakše upravljati Jugoslavijom ako bude na vlasti kralj i njegov general.Posle svih strahota ustaša,četnika,balija,belogardejaca,zelenaša i svih marginalnih tipova pre rata,Tito,koji je imao izvanrednu špijunsku mrežu,vojsku koja je u početku bila mala, ali je na kraju izašla kao pobednik, jednostavno je iskoristio priliku,ponudio narodu slobodu, nije bio nikako amerićki miljenik,već sovjetski.A posle 1948 ni sovjetski,nego baš,baš jugosovenski!No, ovde imamo dogovor bošnjaka,srba i hrvata! Tako, niko se ne buni što u bosni i hercegovini imamo nazive ulica,po dokazanim zločincima,od turskog okupatora,do domaćih izdajnika!Ko god hoće,može na guglu da vidi fotografije ustaša sa nemačkim okupatorom,četnika sa istim itd.
Eno imaš na youtube snimak suđenja ,kako ti kažeš,Smradi.Sećam se stare Titove Jugoslavije i jednog visokog rangiranog komunistu,Miloša Minića.Upravo je on sudio Smradi i osudio ga na smrt.Ono čemu se divim kod pravih komunista jeste to što su sve izdajnike bez obzira na veru i nacionalnost strpali u aps ,a neki,možda puno više i gore stradali.A što se tiče raspoloženja u srpskom narodu dovolno ti je da odeš na forume i vidiš da su srbi skroz poludeli! Kako objasniti ljudima da na fotografijama iz rata četnici komotno i bez ustručavana sarađuju sa nemcima,a da su se pred kraj rata samo presvukli i postali partizani.
-
mishic
#192 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Nacionalizam i nacizam nisu jedno te isto.
Ali i jedno i drugo jesu zarazni poput zarazne bolesti.
Kada nacionalizam (ljubav prema svom narodu) preraste u nacizam (isključivost i mržnju prema drugima) onda to definitivno jeste patološka bolest. Bolest koja kao i sve druge bolesti, ako se ne lijeći, dobija razmjere epidemije, postaje masovna. Ne treba uopšte dokazivati da su Srbi, izuzev rijetkih pojedinaca, odavno kolektivno oboljeli od te patološke mržnje svega i svačega što ne nosi prefiks srpsko i da su u toj mržnji potpuno izgubili orjentaciju. Takav pomračeni um više ne razaznaje granicu između dobra i zla. Mržnja neda mira, ona tjera na akciju, a pomračeni um ljudske reakcije pretvara u zvjerske akcije...
Da nije tako, da ima i trun razuma i ljudskosti zar bi nakon svega ovoga što se događalo od devedesetih do danas, iko normalan mogao da se ponosi zločinom, UZP-om i genocidom, zar bi mogao da brani i veliča zvjerinje postupke i njima se ponosi?!!
Svaka pa i ova bolest najviše štete će nanijeti oboljelima i to je odavno jasno kao dan, ali nama valja brinuti o sebi, jer pored opasnosti koja nam prijeti od oboljelih (umobolnih), to je i zaraza koja je prelazna, koja se širi, truje, prenosi...
Valja sbe, svoju djecu i narod čuvati i sačuvati od te zaraze. A to nije nimalo jednostavno. Zapravo veliko je pitanje koliko je i nas zahvatila ta zaraza? A da jeste dokaz je i ovaj post kao i još mnogo drugih sitnica koje me čine drugim i drugačijim u odnosu na ono što sam bio.
Ali i jedno i drugo jesu zarazni poput zarazne bolesti.
Kada nacionalizam (ljubav prema svom narodu) preraste u nacizam (isključivost i mržnju prema drugima) onda to definitivno jeste patološka bolest. Bolest koja kao i sve druge bolesti, ako se ne lijeći, dobija razmjere epidemije, postaje masovna. Ne treba uopšte dokazivati da su Srbi, izuzev rijetkih pojedinaca, odavno kolektivno oboljeli od te patološke mržnje svega i svačega što ne nosi prefiks srpsko i da su u toj mržnji potpuno izgubili orjentaciju. Takav pomračeni um više ne razaznaje granicu između dobra i zla. Mržnja neda mira, ona tjera na akciju, a pomračeni um ljudske reakcije pretvara u zvjerske akcije...
Da nije tako, da ima i trun razuma i ljudskosti zar bi nakon svega ovoga što se događalo od devedesetih do danas, iko normalan mogao da se ponosi zločinom, UZP-om i genocidom, zar bi mogao da brani i veliča zvjerinje postupke i njima se ponosi?!!
Svaka pa i ova bolest najviše štete će nanijeti oboljelima i to je odavno jasno kao dan, ali nama valja brinuti o sebi, jer pored opasnosti koja nam prijeti od oboljelih (umobolnih), to je i zaraza koja je prelazna, koja se širi, truje, prenosi...
Valja sbe, svoju djecu i narod čuvati i sačuvati od te zaraze. A to nije nimalo jednostavno. Zapravo veliko je pitanje koliko je i nas zahvatila ta zaraza? A da jeste dokaz je i ovaj post kao i još mnogo drugih sitnica koje me čine drugim i drugačijim u odnosu na ono što sam bio.
-
Haman2
#193 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Nacionalizam je ljubav prema svojoj naciji a nacional-sovinizam je ljubav prema svojoj naciji a mrznje prema drugoj a posebno nekoj. To sto mi u proslom sistemu nacionaalizam definisali kranje uopsteno nikog ne opravdava da pise proizvoljnosti, da pod pojam nacionalizma gura sve i svasta.Kada nacionalizam (ljubav prema svom narodu) preraste u nacizam (isključivost i mržnju prema drugima) onda to definitivno jeste patološka bolest.
- insomnia78
#194 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Drazu su osudili zbog konkurencije a ne zbog zlocina nad muslimanima. Dokaz tome je brojka nizerangiranih cetnika koji su se obreli u partizanima unatoc dokazanim zlocinima
-
Haman2
#195 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Da Srbi zele suzivot i pomirenje nikad ne bi cinili ovo sto cine. Ovo je vrhunac drskosti i bezobrazluka. Najgora stvar je sto ovo podrzavaju mase. Ne radi se ovdje o volji pojedinaca. Rehabilitirali su sve zlocince iz Drugog svjetskog rata a sad velicaju one koji su osudjen za zlocine u poslednjem ratu pred Medjunarodnim sudom u Hagu.
- Haris.ba
#196 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Ne kontam u čemu je problem sa ovim spomenikom. Samo odraz onoga što se govori, misli i radi.
Bolje za zlatne ribice. Mada, ništa neće promjeniti specijalno. Opet se pameti doći neće.
Bolje za zlatne ribice. Mada, ništa neće promjeniti specijalno. Opet se pameti doći neće.
- mO k3
#197 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
A tek kkao ce biti za 70 godina .... Karadzic,mladic i ostala zlocinacka druzina , kako ce ih onda slaviti buduce generacijeHaman2 wrote:Da Srbi zele suzivot i pomirenje nikad ne bi cinili ovo sto cine. Ovo je vrhunac drskosti i bezobrazluka. Najgora stvar je sto ovo podrzavaju mase. Ne radi se ovdje o volji pojedinaca. Rehabilitirali su sve zlocince iz Drugog svjetskog rata a sad velicaju one koji su osudjen za zlocine u poslednjem ratu pred Medjunarodnim sudom u Hagu.
-
zavrzlama
#198 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Dzaba im slavljenje,jer velikosrpstvo bez sile je krik ocajnika i samo steti samim srbima...mO k3 wrote:A tek kkao ce biti za 70 godina .... Karadzic,mladic i ostala zlocinacka druzina , kako ce ih onda slaviti buduce generacijeHaman2 wrote:Da Srbi zele suzivot i pomirenje nikad ne bi cinili ovo sto cine. Ovo je vrhunac drskosti i bezobrazluka. Najgora stvar je sto ovo podrzavaju mase. Ne radi se ovdje o volji pojedinaca. Rehabilitirali su sve zlocince iz Drugog svjetskog rata a sad velicaju one koji su osudjen za zlocine u poslednjem ratu pred Medjunarodnim sudom u Hagu.
- mO k3
#199 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
ali istorija je ostavljena zabiljezena i niko nece nikada kako god dapromjeni ono sto je politicki i vojni vrh srba uradio a to je najveci zlocin na tlu Evrope nakon II. svjetskog rata
-
zavrzlama
#200 Re: Draza Mihajlovic dobit ce spomenik
Ne brini srbi ce to promijeniti u pokusaju trazenja hljeba preko pogace....ovo sto oni imaju u BIH je njihova nocna mora,samo se prave da su zadovoljni...mO k3 wrote:ali istorija je ostavljena zabiljezena i niko nece nikada kako god dapromjeni ono sto je politicki i vojni vrh srba uradio a to je najveci zlocin na tlu Evrope nakon II. svjetskog rata