zposao wrote:Bodkin wrote:
Ta priglupa kovanica koja oslobadja svake odgovornosti nije krenula od politicara niti se odnosi na politicare. Vise na narod
Upravo to.
Bas sam danas na nekom portalu čitao frapantne podatke nekog istraživanja o mladima u BiH. Podaci o obrazovanosti, zaposlenosti, interesima, političkim ambicijama i slično.
Meni se čini da je oko 80% mladih reklo da bi volilo da se ubavi na državne jasle ili iselit odavde.
Ovde kuka na sistem samo ko nije u njemu. Da ti se samo dočepat sistema, odmah bi ušutio o nepravdi
BiH je puna (besmislene) patnje. Svjesno i aktivno prihvatanje takve (besmislene) patnje, a u cilju "da se neprijatelj umori" se naziva -
rahat patnja. To se nemože nikako odnositi na poltiičare, jer oni niti se pate niti se odriču ičega, oni profitiraju na takvom mentalnom sklopu naroda.
Narod je i subjekt i objekt te "rahat patnje" jer svjesno pristaje da sjebe sebi godine života i budućnost samo da ko biva "neprijatelja sjebe, jer anamo oni će se umoriti a mi se nikad nećemo umorit".
Eto to je rahat patnja. Nije rahat patnja to što pričate o budžetlijama. Rahat patnja je kad svjesno prihvataš nakaradu, nerad, nepravdu, lijenost, korupciju, nepotizam, javašluk, neobrazovanost, nekompetentnost, lopovluk, samo radi "nekog višeg interesa" koji naravno nikad neće doć. A sam sebi sjebeš mogućnost za normalan život u normalnoj državi i normalnom društvu...
Neki bi i ovde na forumu rado promijenili parolu iz naslova teme u "sloboda rahat patnji-s**t građanima"

dosta naroda to želi, hoće i uživa u "rahat patnji". A neki imaju i koristi od toga.