Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
-
tempuser
#176 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ja sam u BM gledao 2-3 stana cca te kvadrature, "soba kroz sobu", nekakav dugacak hodnik, WC, kupatilo i spajz razvuceni s kraja na kraj, nista iskombinovati da dobijes malo funkcionalniji prostor. "Nisam se vodio" u tom stanu bez obzira na cijenu.
- HAVANA
#177 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Zgrada pored skole desno su fini stanovi,da se srediti.U njima sam bio,ove druge nisam vidio.
- nepass1
#178 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
kupio i ja na carsiji 1200 kvadrat samo sto je davno biloSociolog wrote:Plave zgrade, tik pored muzicke skole??focko wrote:U behdzeta m. Kupio trosoban stan na 1 spratu. Centralno grijanje l zgrada pored skole. 70 m2 za 89500 km.
Onda svaka cast,ako su to te
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#179 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Focko je stari vozac trole, a vidim vi upadate unutra da vas voza 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#180 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
'97. jelnepass1 wrote:kupio i ja na carsiji 1200 kvadrat samo sto je davno biloSociolog wrote:Plave zgrade, tik pored muzicke skole??focko wrote:U behdzeta m. Kupio trosoban stan na 1 spratu. Centralno grijanje l zgrada pored skole. 70 m2 za 89500 km.
Onda svaka cast,ako su to te
- nepass1
- GarfieldLover
#182 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Mi nudili za takav stan u Lorisu 220 (ove godine), a treba u njega uloziti bar jos 40-50HAVANA wrote:Kupio i ja u lorisu za 96000 km 96 m2.Al 2002 godine.focko wrote:U behdzeta m. Kupio trosoban stan na 1 spratu. Centralno grijanje l zgrada pored skole. 70 m2 za 89500 km.Sad bi rado jedan od 200 milja za kolegu,al nema.Il ako si rad taj tvoj prodati ,mislim da bi ti rado dao 120000 km u kakvom god je stanju.
-
tempuser
#183 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
To bi @patriota za 200k zavrsio direktno sa vlasnikom!GarfieldLover wrote:Mi nudili za takav stan u Lorisu 220 (ove godine), a treba u njega uloziti bar jos 40-50HAVANA wrote:Kupio i ja u lorisu za 96000 km 96 m2.Al 2002 godine.focko wrote:U behdzeta m. Kupio trosoban stan na 1 spratu. Centralno grijanje l zgrada pored skole. 70 m2 za 89500 km.Sad bi rado jedan od 200 milja za kolegu,al nema.Il ako si rad taj tvoj prodati ,mislim da bi ti rado dao 120000 km u kakvom god je stanju.
I tip kaze malo mu, i stvarno ga ubrzo proda za 230. Preko agencije
- GarfieldLover
#184 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Mi nudili za takav stan u Lorisu 220 (ove godine), a treba u njega uloziti bar jos 40-50
I tip kaze malo mu, i stvarno ga ubrzo proda za 230. Preko agencije
[/quote]
To bi @patriota za 200k zavrsio direktno sa vlasnikom!
[/quote]
hahahaha, mi i pričali direktno sa vlasnikom, nakon što je objavio oglas i tražio 240. mi pogledamo stan i kažemo da mislimo kako realno ne vrijedi više od 220 (i realno ja i dalje mislim da ne vrijedi, ali eto, stvar ponude i potražnje). i izgleda da ga ja zvalo baš puno ljudi, pa ga nerviralo da se pegla i angažovao agenciju. zvanična cijena bila 245, na kraju prodan za 233
eh sad, očito nismo vispreni kao @patriota
To bi @patriota za 200k zavrsio direktno sa vlasnikom!
hahahaha, mi i pričali direktno sa vlasnikom, nakon što je objavio oglas i tražio 240. mi pogledamo stan i kažemo da mislimo kako realno ne vrijedi više od 220 (i realno ja i dalje mislim da ne vrijedi, ali eto, stvar ponude i potražnje). i izgleda da ga ja zvalo baš puno ljudi, pa ga nerviralo da se pegla i angažovao agenciju. zvanična cijena bila 245, na kraju prodan za 233
eh sad, očito nismo vispreni kao @patriota
- GarfieldLover
-
Dino79
#186 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Cijene idu navise i nikad stanovi nece biti jeftiniji posebno u ovim naseljima gdje nema i nece biti novogradnje.
Cijena radne snage raste jer svi majstori odose za njemacku pa vi kontajte koliko danas građevinci plaćaju majstore i koliko ce tek placati da ih zadrže.
I ne samo majstore nego i ostale radnike od onog vozača miksera do inžinjera a sve njihove satnice se visestruko pomnože i ugrađuju u cijenu kvadrata.
Takođe u cijenu kvadrata ulaze i drugi troškovi podmicivanje politicara inspekcija i drugih organa a i to je poskupilo i korupcija skuplja a opet sve to ulazi u cijenu kvadrata .
Realno dogodine na grbavici kvadrat u prosijeku ce da kosta 3000.
Cijena radne snage raste jer svi majstori odose za njemacku pa vi kontajte koliko danas građevinci plaćaju majstore i koliko ce tek placati da ih zadrže.
I ne samo majstore nego i ostale radnike od onog vozača miksera do inžinjera a sve njihove satnice se visestruko pomnože i ugrađuju u cijenu kvadrata.
Takođe u cijenu kvadrata ulaze i drugi troškovi podmicivanje politicara inspekcija i drugih organa a i to je poskupilo i korupcija skuplja a opet sve to ulazi u cijenu kvadrata .
Realno dogodine na grbavici kvadrat u prosijeku ce da kosta 3000.
-
Trunks
#187 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Gdje se kod nas moze naci Vitamin C serum za kozu sa dodatkom vitamina E i ferulicne kiseline?
- van Basten
#188 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Malo sam ovlas ovih dana gledao oglase na piku. Dojam mi je da su stanovi u Dobrinji, Saraj polju, Olimpijsko osjetno jeftiniji nego oni na Alipasinom mostu, Otoci i dalje prema gradu...
Zakljucak koji se meni laicki namece jeste da ipak lokacija (tramvaj prije svega) jos uvijek najvise utice na formiranje cijene.
Zakljucak koji se meni laicki namece jeste da ipak lokacija (tramvaj prije svega) jos uvijek najvise utice na formiranje cijene.
- patriota.sila
#189 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Kaze oglas ovako:
U cijenu stana ulazi namještaj koji možete pogledati na slikama.
Izuzev instaliranih blindiranih vrata, postavljene vanjske drvene stolarije 2007. godine u trpezariji, kupatilu i spavaćoj sobi.
Izuzev instaliranih blindiranih vrata, postavljene vanjske drvene stolarije 2007. godine u trpezariji, kupatilu i spavaćoj sobi.
- nivla
#190 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
ma utice pasjaluk onih koji traze i onih koji su spremni dati tolike pare da zive u zgradama sa zoharima i zutim mravima, ali eto naviknu se ljudi na sve pa i na mnogo nepozeljnih kucnih ljubimaca, o najezdi komaraca u toku ljeta na podrucju a-faze ne bih govorio i onda napisu oglas gospodar a-faze 18.spratvan Basten wrote:Malo sam ovlas ovih dana gledao oglase na piku. Dojam mi je da su stanovi u Dobrinji, Saraj polju, Olimpijsko osjetno jeftiniji nego oni na Alipasinom mostu, Otoci i dalje prema gradu...
u vecini stanova na alipasinom polju da nije centralnog grijanja koje je neefikasno(za toplane)jer je toplotna izolacija katastrofa, niko zimi bez dodatnih troskova struje na grijanje ne bi mogao izdrzati
-
Naslovnica
#191 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ne kontam, pa Alipašino i jeste predviđeno da bude na sistemu centralnog grijanja, o kakvim dodatnim troškovima struje govorimo?!nivla wrote:ma utice pasjaluk onih koji traze i onih koji su spremni dati tolike pare da zive u zgradama sa zoharima i zutim mravima, ali eto naviknu se ljudi na sve pa i na mnogo nepozeljnih kucnih ljubimaca, o najezdi komaraca u toku ljeta na podrucju a-faze ne bih govorio i onda napisu oglas gospodar a-faze 18.spratvan Basten wrote:Malo sam ovlas ovih dana gledao oglase na piku. Dojam mi je da su stanovi u Dobrinji, Saraj polju, Olimpijsko osjetno jeftiniji nego oni na Alipasinom mostu, Otoci i dalje prema gradu...
u vecini stanova na alipasinom polju da nije centralnog grijanja koje je neefikasno(za toplane)jer je toplotna izolacija katastrofa, niko zimi bez dodatnih troskova struje na grijanje ne bi mogao izdrzati
Daleko od toga da je izolacija na AP sjajna, ali govoriti da je katastrofa je, u najmanju ruku, netačno. Bar je tako što se tiče B-Faze, za one sive zgrade u C-Fazi nemam pojma. Zvučna izolacija je ništa lošija nego u Tibri (nekako mi je to adekvatno poređenje što se tiče cjenovnog razreda).
Doduše, i sa ovim projektima utopljavanja što su urađeni na nekim blokovima, siguran sam da je energetska efikasnost dobila jednu skroz novu dimenziju.
Na stranu to što je većina koja je to finansijski mogla da podnese, nakon 40-tak godina nakon što su zgrade izgrađene, zamijenila one kutije (konvektore) sa gusanim ili Al radijatorima, a bogami i vanjsku stolariju. Što se tiče grijanja, Alipašino je banja. Ja živim na AP i mati mi živi na AP, znači dva stana. Ne znam o kakvim žutim mravima pričamo. Žohara bude povremeno, i to tačno onda kada se proda neki oronuli i neodržavani stan, pa novi kupac krene u renoviranje i pokrene ih iz tog peksinluka.
Inače, sve zavisi od haustora do haustora, najviše od ljudi koji tu žive i kućepazitelja.
Ima haustora koji su baš odron, a ima i onih koji su apoteka.
- nivla
#192 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
kad se predje na kalorimetre javi se na temu da pricamo o cijeni grijanja, koje je efikasno samo zato sto toplane ne stede i rasipaju toplotnu energiju, kad budu kalorimetrinto ce sve naglo da poskupiNaslovnica wrote: Ne kontam, pa Alipašino i jeste predviđeno da bude na sistemu centralnog grijanja, o kakvim dodatnim troškovima struje govorimo?!
Daleko od toga da je izolacija na AP sjajna, ali govoriti da je katastrofa je, u najmanju ruku, netačno. Bar je tako što se tiče B-Faze, za one sive zgrade u C-Fazi nemam pojma. Zvučna izolacija je ništa lošija nego u Tibri (nekako mi je to adekvatno poređenje što se tiče cjenovnog razreda).
Doduše, i sa ovim projektima utopljavanja što su urađeni na nekim blokovima, siguran sam da je energetska efikasnost dobila jednu skroz novu dimenziju.
Na stranu to što je većina koja je to finansijski mogla da podnese, nakon 40-tak godina nakon što su zgrade izgrađene, zamijenila one kutije (konvektore) sa gusanim ili Al radijatorima, a bogami i vanjsku stolariju. Što se tiče grijanja, Alipašino je banja. Ja živim na AP i mati mi živi na AP, znači dva stana. Ne znam o kakvim žutim mravima pričamo. Žohara bude povremeno, i to tačno onda kada se proda neki oronuli i neodržavani stan, pa novi kupac krene u renoviranje i pokrene ih iz tog peksinluka.Bude i prođe.
Inače, sve zavisi od haustora do haustora, najviše od ljudi koji tu žive i kućepazitelja.
-
Naslovnica
#193 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ja samo kažem kako jeste, a ne šta bi bilo kad bi bilo.nivla wrote:kad se predje na kalorimetre javi se na temu da pricamo o cijeni grijanja, koje je efikasno samo zato sto toplane ne stede i rasipaju toplotnu energiju, kad budu kalorimetrinto ce sve naglo da poskupiNaslovnica wrote: Ne kontam, pa Alipašino i jeste predviđeno da bude na sistemu centralnog grijanja, o kakvim dodatnim troškovima struje govorimo?!
Na stranu to što je većina koja je to finansijski mogla da podnese, nakon 40-tak godina nakon što su zgrade izgrađene, zamijenila one kutije (konvektore) sa gusanim ili Al radijatorima, a bogami i vanjsku stolariju. Što se tiče grijanja, Alipašino je banja. Ja živim na AP i mati mi živi na AP, znači dva stana. Ne znam o kakvim žutim mravima pričamo. Žohara bude povremeno, i to tačno onda kada se proda neki oronuli i neodržavani stan, pa novi kupac krene u renoviranje i pokrene ih iz tog peksinluka.Bude i prođe.
I jedva čekam da se pređe na kalorimetre, ali dabogdo da od toga bude šta za mog vijeka...
-
todd_smith
#194 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Tibra je najjaca, bio to jednosoban ili trosoban cijena je uvijek 130,000van Basten wrote:Malo sam ovlas ovih dana gledao oglase na piku. Dojam mi je da su stanovi u Dobrinji, Saraj polju, Olimpijsko osjetno jeftiniji nego oni na Alipasinom mostu, Otoci i dalje prema gradu...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#195 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Meni je npr Saraj Polje na odličnom mjestu.van Basten wrote:Malo sam ovlas ovih dana gledao oglase na piku. Dojam mi je da su stanovi u Dobrinji, Saraj polju, Olimpijsko osjetno jeftiniji nego oni na Alipasinom mostu, Otoci i dalje prema gradu...
Blizu Dom Zdravlja, blizu pijaca, tramvaj i trolejbus na 200m od naselja, komercijala stane bukvalno kod naselja, blizu dvije Osnovne Škole, blizu i dvije gimnazije, ima zelenila u naselju i oko, garaze za auta.
Kvalitet gradnje medju najboljim od prije rata, naselje se uselilo krajem 89-90.
Mogao bih tu zivjeti.
- van Basten
#196 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
I ja sam slicnog rezona, meni je cak i Dobrinja ok jer kao naselje ima sve sto treba. Jedino sto je blizu linije a malo dalje od centra grada. Al po Dobrinji i Saraj polju ima dosta ponude sa cijenama ispod 2000, ako je malo zapusteniji stan ili kakva nagodradnja ili sl cak i oko 1500 se zavrti, a vec dole oko Remize tesko ce se tako nesto naci.sime_cipol wrote:Meni je npr Saraj Polje na odličnom mjestu.van Basten wrote:Malo sam ovlas ovih dana gledao oglase na piku. Dojam mi je da su stanovi u Dobrinji, Saraj polju, Olimpijsko osjetno jeftiniji nego oni na Alipasinom mostu, Otoci i dalje prema gradu...
Blizu Dom Zdravlja, blizu pijaca, tramvaj i trolejbus na 200m od naselja, komercijala stane bukvalno kod naselja, blizu dvije Osnovne Škole, blizu i dvije gimnazije, ima zelenila u naselju i oko, garaze za auta.
Kvalitet gradnje medju najboljim od prije rata, naselje se uselilo krajem 89-90.
Mogao bih tu zivjeti.
- alibaba_i_30_godina
#197 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Nosi lik prozore i vrata sa sobom, pa ti živi ako možeš u tom otvorenom prostoru.patriota.sila wrote:Kaze oglas ovako:
- HAVANA
#198 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ima li regal? Onaj smedji,jel on ostaje?patriota.sila wrote:Kaze oglas ovako:
-
tempuser
#199 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
To sto ti zoves pasjaluk je osnovno nacelo ekonomije, zakon ponude i potraznje. Ako neko plati trazenu cijenu, znaci da to nesto vrijedi toliko novaca!nivla wrote: ma utice pasjaluk onih koji traze i onih koji su spremni dati tolike pare
- Logovan
#200 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
alibaba_i_30_godina wrote:Nosi lik prozore i vrata sa sobom, pa ti živi ako možeš u tom otvorenom prostoru.patriota.sila wrote:Kaze oglas ovako: