Pa gdje ja tvrdim suprotno? Citiraj!Kikibombona wrote:I kakve ovo veze ima sa cetnicima i ustasama?SaraFina wrote:
Šta pišete vas dvojca? Jesu to Srbi i Hrvati u BiH devedesetih bili u situaciji najmalobrojnijeg bošnjačkog naroda? NISU. Progonjeni i diljem RS pod kontrolom VRS i u Hercegovini pod HVO?
NISU.
Je li vas dva neko dirao u SA i ZE? Licemjerni ste.
Samo kazem da se cetnici i ustase ne mogu dijeliti na dobre i lose. Ako se bude pravila selekcija na dobre i lose cetnike/ustase, plasim se da ce na kraju svi biti dobri. Na kraju ce se za svakoga naci opravdanje i olaksvajuca okolnost. I sta smo dobili?
Amnestija moze za obicnog vojnika, za seljaka, koji je zaveden i nije cinio zlo, ali ne moze za idelogija i vodju, kakav je nesumnjivo bio Blaz Kraljevic. On je definicija ustase.
Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
- SaraFina
#176 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
- Kikibombona
#177 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Iskreno Fudo, ne vidim volju ni na jednoj strani za takav zakon.Fudo387 wrote:Pa ok je taj zakon,Kikibombona wrote:Ovdje se ne radi ni o kakvom miniranju.LBVIEW wrote:Ove "legitimne" treba prijaviti za miniranje teme, to sto su Dodick i Covic u vezi ne moze biti opravdanje za offtopic.
Nama treba zakon koji ce obuhvatiti sve fasisticko-nacisticke ideologije, sve zlocince, sve teroristicke skupine i druge radikalne ideologije koje pozivaju na nasilje i mrznju.
Parcijalna rjesenja su losa i nemoguca.
Blaz Kraljevic i Slavko Aleksic moraju biti jednako tretirani, kao i cetnicka i ustaska ideologija. Ako cemo ustase i cetnike dijeliti na dobre i lose, nista necemo postici.
Al’ nedaju vam dodik i covic.
A glavni problem predstavljaju drzave Srbija i Hrvatska koje se nisu odrekle cetnicke/ustaske ideologije.
Veliko sranje sto Evropa to nije postavila kao uslov za prijem u EU. Dokaz da EU boli qrac za cetnicima i ustasama. To je iskljucivo nas problem.
-
Fudo387
#178 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Pa ne provode Jevreji, oni su sirok pojam.rajv0sa wrote:Čuj šta fali, pa provode aparthejd i genocid za početakFudo387 wrote:A sta to fali Jevrejima danas, i sta dokazuju?rajv0sa wrote:
Bošnjaci devedestih nisu bili najmalobrojniji narod u BiH nego najbrojniji, nema potrebe za mitologizacijom i manipuliranjem tog statusa žrtve. Bošnjaci su najbrojniji narod u BiH od 1971. godine. Narod koji koji pretrpi tragediju pa onda time manipuliše i koristi za neke sasvim druge ciljeve nikada ne završi dobro, to su pokazali Srbi devedesetih, to dokazuju Jevreji danas.
Vjerovatno mislis na Izrael?
A kakvu su im opciju drugi ponudili?
Holokaust?
Pa nece vise, dodijalo im.
Skontali ljudi da ne zive u la la landu, vec medju vukovima.
Mozes da lajes na njih, mozes i da se zakacis sa njima, ali ti niko ne garantuje da ces se probudit’....ozbiljna i zajebana drzava jarane.
- SaraFina
#179 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
rajv0sa wrote:SaraFina wrote:
Bošnjaci devedestih nisu bili najmalobrojniji narod u BiH nego najbrojniji, nema potrebe za mitologizacijom i manipuliranjem tog statusa žrtve. Bošnjaci su najbrojniji narod u BiH od 1971. godine. Narod koji koji pretrpi tragediju pa onda time manipuliše i koristi za neke sasvim druge ciljeve nikada ne završi dobro, to su pokazali Srbi devedesetih, to dokazuju Jevreji danas.
Najmalobrojniji u EX YU. To što su Bošnjaci u BiH najmnogobrojniji bili okruženi SR i HR značilo im je jedno veliko NIŠTA.
Ovo morbidna zezancija neka?
Napisala si u BiH, nemoj mi sad tu neke patetike. Povraća mi se više od vaše dijasporske takozvane pomoći i moralisanja nama Bošnjacima. Vazda ista priča, vazda isti akteri. Nemojte nam više pomagat života vam.
Patetičan si jedino ti. U jalovim pokušajima dociranja s visoka. Ignoriraj. Sve nepodnošljivo.
Last edited by SaraFina on 11/03/2019 18:31, edited 2 times in total.
- LBVIEW
#180 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Tema su oni krmci s bradama, da cujem kako to Bosnjaci "manipulisu" i za koje ciljeve? Nijedna tema o srpskom fasizmu se ne moze otvoriti bez relativiziranja.rajv0sa wrote:Čuj šta fali, pa provode aparthejd i genocid za početakFudo387 wrote:A sta to fali Jevrejima danas, i sta dokazuju?rajv0sa wrote:
- rajv0sa
#181 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Vidio bih ja koliko su ozbiljni i opasni da nema američkih poreznih obveznika.Fudo387 wrote:Pa ne provode Jevreji, oni su sirok pojam.rajv0sa wrote:
Čuj šta fali, pa provode aparthejd i genocid za početak
Holokaust?
Mozes da lajes na njih, mozes i da se zakacis sa njima, ali ti niko ne garantuje da ces se probudit’....ozbiljna i zajebana drzava jarane.
-
Fudo387
#182 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Ne moze ni to svako, moras i za to biti maher.rajv0sa wrote:Vidio bih ja koliko su ozbiljni i opasni da nema američkih poreznih obveznika.Fudo387 wrote:Pa ne provode Jevreji, oni su sirok pojam.rajv0sa wrote:
Čuj šta fali, pa provode aparthejd i genocid za početak
Holokaust?
Imas opciju da ulazes u sebe, obrazujes se, jacas drustvo u svakom pogledu, ili da cumuras k’o Arapi, pa kad te stisnu mo’s se samo u zrak dici, ili k’o merhametli Bosnjo odes pjevat’ borbene na zvezde granda.
Jbg, takav je dunjaluk, sad za sad.
Mozda se nekad pojave dobre vile i magicnom sohom sve uljepsaju, do tad, nedaj na sebe.
- SaraFina
#183 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Bezveze priča. Da mogu birati za Bošnjake ulogu koju Jevreji imaju u svijetu, sad bi je izabrala.
Bez moralnih dvojbi. Bez....
Sve drugo je patetika.
Onaj ko bi nam poželio ulogu Palestinaca je mazohista.
Sve drugo je patetika.
- rajv0sa
#184 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Pa sadašnja bošnjačka politika ne manipuliše ni čime, jer je najnesposobnija politika na dunjaluku. Manipulišu kvazi stručnjaci sa foruma. Ja bih dodao da ne može proći ni bez relativiziranja sugovornika. I dobro je PM reko, ja bih dodao tolika silna patriJotska udruženja i kockasti likovi, a niko bar da zakamenja četnike ili da ispali koju signalnu. Vazda patetika i kuknjava.LBVIEW wrote:
Tema su oni krmci s bradama, da cujem kako to Bosnjaci "manipulisu" i za koje ciljeve? Nijedna tema o srpskom fasizmu se ne moze otvoriti bez relativiziranja.
-
Fudo387
#185 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Detektirao si problem, i sto se tice ove tematike ne treba bespotrebno razvodnjavati pricu.Kikibombona wrote:
Iskreno Fudo, ne vidim volju ni na jednoj strani za takav zakon.
A glavni problem predstavljaju drzave Srbija i Hrvatska koje se nisu odrekle cetnicke/ustaske ideologije.
Veliko sranje sto Evropa to nije postavila kao uslov za prijem u EU. Dokaz da EU boli qrac za cetnicima i ustasama. To je iskljucivo nas problem.
- rajv0sa
#186 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Pa ima Bog draga Saro, valja pred Njega izać.SaraFina wrote:Bezveze priča. Da mogu birati za Bošnjake ulogu koju Jevreji imaju u svijetu, sad bi je izabrala.
Sve drugo je patetika.
-
PM72
#187 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Braća Srbi su dosta talentovani izvale laž pa nakon izvjesnog vremena sebe ubjede da je to istina (Bošnje imaju tendenciju da ih stignu) .Četnici spasili 500 američkih vazduhoplovacaSaraFina wrote: Za razliku od Nelsona, dodaje se u tekstu, američki ambasador u Srbiji Kajl Skat redovno, svake godine od kako je ambasador u Beogradu, prisustvuje obeležavanju godišnjice operacije "Halijard" u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, gdje su za vrijeme Drugog svjetskog rata četnici sa mještanima spasili 500 američkih vazduhoplovaca [/size]
500 američkih vazduhoplovaca nije palo u Njemačkoj koju su svakodnevno ravnali...
- SaraFina
#188 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
rajv0sa wrote:Pa ima Bog draga Saro, valja pred Njega izać.SaraFina wrote:Bezveze priča. Da mogu birati za Bošnjake ulogu koju Jevreji imaju u svijetu, sad bi je izabrala.
Sve drugo je patetika.
Možda. A možda i crna zemlja i crvi samo. Zar ne?
Pa spremna sam rizikovati.
Last edited by SaraFina on 11/03/2019 18:50, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#189 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Pa eto, nista onda.rajv0sa wrote:Pa ima Bog draga Saro, valja pred Njega izać.SaraFina wrote:Bezveze priča. Da mogu birati za Bošnjake ulogu koju Jevreji imaju u svijetu, sad bi je izabrala.
Sve drugo je patetika.
Cemu onda sva ova dreka?
Ima Boga, vi’ce ovi sto guslaju kad izadju pred njega.
Problem solved.
Idemo dalje.
P.S. ako se pomole, proucit kuliju i luga im u oci bacit.
Last edited by Fudo387 on 11/03/2019 19:09, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#190 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Spreman ili spremna? Muško si?SaraFina wrote:Pa spreman sam rizikovati.
- SaraFina
#191 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Challenger_ wrote:Spreman ili spremna? Muško si?SaraFina wrote:Pa spreman sam rizikovati.
Aha. Ima veze nešto spol?
- Challenger_
#192 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Šta "aha"? Znači, ti si muško koje je do juče pisalo u ženskom rodu.SaraFina wrote:Challenger_ wrote:Spreman ili spremna? Muško si?SaraFina wrote:Pa spreman sam rizikovati.
Aha. Ima veze nešto spol?
OK.
-
Fudo387
#193 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Mufide, trolas.Challenger_ wrote:
Šta "aha"? Znači, ti si muško koje je do juče pisalo u ženskom rodu.
OK.
-
asker
#194 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
rajv0sa wrote: Napisala si u BiH, nemoj mi sad tu neke patetike. Povraća mi se više od vaše dijasporske takozvane pomoći i moralisanja nama Bošnjacima. Vazda ista priča, vazda isti akteri. Nemojte nam više pomagat života vam.
Ti ono da ispadnes cool medju FGR?
Evo ja nisam dijaspora, sta to mijenja? Bradati cetnici ti jucer pjevaju "bit ce opet pakao i krvava Drina", sve snimljeno kamerama, a tebi kriva dijaspora?
Mislim, wtf
Podrzi ili ne, opravdaj, opsuj cetnicku majku, krivi zakone, nesto.......................a ne po dijaspori
I da, Bosnjaci su bili najmalobrojniji narod od 3 u sukobu, granice u tom vremenu okaci macku o rep, nisu postojale. Mani suplje.
- Challenger_
#195 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Ne trolam. Sad je napisao/la da je "spreman rizikovati" pa je editovao post. Ovo je deja vu. Kao sa "Sabinom" koja u stvari ima Vedranova muda.Fudo387 wrote:Mufide, trolas.
- SaraFina
#196 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Challenger_ wrote:Ne trolam. Sad je napisao/la da je "spreman rizikovati" pa je editovao post. Ovo je deja vu. Kao sa "Sabinom" koja u stvari ima Vedranova muda.Fudo387 wrote:Mufide, trolas.
Pa šta bi sad ti? Uvid u moja m* da?
Ja lika...
- AmiĐa_Idriz
#197 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Pogledajte šta trenutno ide na RTS.
- Challenger_
#198 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Ništa. Ili ipak nešto: da znam da li pričam sa ženom ili muškarcem.SaraFina wrote:Pa šta bi sad ti? Uvid u moja m* da?
Ja lika...
- Challenger_
#199 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Neka serija. Što?AmiĐa_Idriz wrote:Pogledajte šta trenutno ide na RTS.
- SaraFina
#200 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Bitno je temu? Osobno?Challenger_ wrote:Ništa. Ili ipak nešto: da znam da li pričam sa ženom ili muškarcem.SaraFina wrote:Pa šta bi sad ti? Uvid u moja m* da?
Ja lika...
Zamisli onu/onog ko ti se dopada. Magija
Last edited by SaraFina on 11/03/2019 19:07, edited 1 time in total.