Sarajevo-x Akcija - Pomoć Tetka Zilhi

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Ivy

Post by Ivy »

CROCOP wrote:Sto se racuna tice on je aktivan stalno ali za potrebe akcije sluzit ce samo u periodu naznacenom za vrijeme trajanja Akcije za Tetka Zilhu. Naravno, ako netko uplati i nakon tog roka, novci ce doci tamo za sto tj. za koga su uplaceni ali molio bih da se to pokusa izbjeci. U ponedjeljak navecer, nadam se, ce biti postirani kodovi za uplate iz "glavnih" zemalja.
CRO, reci mi imal šta uplaćeno već?
CROCOP

Post by CROCOP »

Ja vjerujem da nema. Banka mi nista nije javila. U svakom slucaju u ponedjeljak cu vidjet i javit. Kako i ako koja uplata legne ja cu postirat..
Ivy

Post by Ivy »

CROCOP wrote:Ja vjerujem da nema. Banka mi nista nije javila. U svakom slucaju u ponedjeljak cu vidjet i javit. Kako i ako koja uplata legne ja cu postirat..
:(
morti

Post by morti »

Ivy wrote:
CROCOP wrote:Ja vjerujem da nema. Banka mi nista nije javila. U svakom slucaju u ponedjeljak cu vidjet i javit. Kako i ako koja uplata legne ja cu postirat..
:(
Šta se brineš...ovih dana bi ja trebo štagod u bankić stavit... :D ...al nikako da odem... 8-)
Pooll

Post by Pooll »

Dobar dannnnnnnnn...

danas je nedjelja... treci dan akcije... vidimo se 8-)
Qler

Post by Qler »

danas radim citav dan :(:(:(:(:( do 21h veceras :(:(:(
morti

Post by morti »

Biću na Ilidži najvjerovatnije,sem ako me ivy ne izbaci :D
Al prvo moram na autopijacu pa dođem malo kasnije...

8-)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Ivy wrote:
Ženo, šta ne valja sa majicama? :?

...mo's mislit kako izgledaju na pokrivenoj djevojcici.... :D ...tj. meni...al' hajde...prezivjet cu...mada ste zaboravili da ima i nas 8-) ...da mi je Pool javio na vrijeme kao sto je obecao...kupila bih ja majice...malo duzih rukava :D ...

...btw...sve cestitke.. na organizaciji...

p.s. CiCiban ti si kralj :)
Last edited by Kwaheri on 26/06/2005 15:15, edited 1 time in total.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Ivy wrote:E da, kako ste riješili pitanje skladištenja na Markalama?
...rijeseno da sve kod njih ostaje do ponedjeljka (neko je kontaktirao sa sefom)...sad sam evo stigla s Markala..super je...osoblje je super ljubazno...građani se rado odazovu da kupe nesto...mada se "desio" i jedan cudan lik...koji je kupio nesto i onda ide prica "ma nece oni ovo vidjet'...sve je to lopovluk..." ja pokusavam zadrzati osmjeh na licu ( :x kuham) kasirka pokusava objasniti da je to akcija iza koje stoji i Hose komerc (vrlo ljubazno) ja sutim...i smjeskam se...jer ako progovorim :x ...a on ce meni "samo se ti smij..znam ja..." grrrrrrrr...najradije bih mu rekla da vrati iz korpe kupljeni proizvod...al'...osutjela sam... :x

...naravno... ima i divnih ljudi...kao decko iz hora "Josip Stadler"...koji nabacao svega u korpu... :)
zijancer

Post by zijancer »

:-) As skupio korpu i po od jutros :) krvarljive namirnice su sklonili na 'ladno :-)
:shock: jel' alexandar hemon u gradu ?'!1 :? :P :-) il ono bjese njegov dvojnik :-?
CiCiban

Post by CiCiban »

zena wrote: ..rijeseno da sve kod njih ostaje do ponedjeljka (neko je kontaktirao sa sefom)...sad sam evo stigla s Markala..super je...osoblje je super ljubazno...građani se rado odazovu da kupe nesto...mada se "desio" i jedan cudan lik...koji je kupio nesto i onda ide prica "ma nece oni ovo vidjet'...sve je to lopovluk..." ja pokusavam zadrzati osmjeh na licu ( :x kuham) kasirka pokusava objasniti da je to akcija iza koje stoji i Hose komerc (vrlo ljubazno) ja sutim...i smjeskam se...jer ako progovorim :x ...a on ce meni "samo se ti smij..znam ja..." grrrrrrrr...najradije bih mu rekla da vrati iz korpe kupljeni proizvod...al'...osutjela sam... :x

:P :sad: ma to je oki , da su ljudi ogorceni na sve...nemoj se ljutiti na njih :)
samo im kazi da to ide Odmah & diRRRreKtno-da-ne-moze-bit'-direKTnije u kuhnjiu
i da vidis kako se opuste iste sekunde :D :P
Ivy

Post by Ivy »

Stitch kad će novi tekst, poziv građanima i iskupljenje za prošli? :D

Dokle smo došli sa ostalim medijima? :-)
Pooll

Post by Pooll »

Jojjj... ja danas nisam bio u majici jer sam isao direktno iz grada...

Namirnice su uskladistene i popisane... neko je danas kupio 3 svjeza pileta i 3 kobasica pa cu ih ja ujutro odnijeti u narodnu kuhinju jer ne mogu stajati ;) tamam za supe...

Zeno, danas sam prolazio pored markala, ali nisam imao gdje parkirat pa nisam navracao, ali vidim da si aktivna :)

sorry sto ti nisam javio na vrijeme :(

vidimo se
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Pooll wrote:Jojjj... ja danas nisam bio u majici jer sam isao direktno iz grada...

Namirnice su uskladistene i popisane... neko je danas kupio 3 svjeza pileta i 3 kobasica pa cu ih ja ujutro odnijeti u narodnu kuhinju jer ne mogu stajati ;) tamam za supe...

Zeno, danas sam prolazio pored markala, ali nisam imao gdje parkirat pa nisam navracao, ali vidim da si aktivna :)

vidimo se
...ma nije problem...fakat...nego od sutra kad krece redovno radno vrijeme od 9 do 5...mene ljudi nema... :(
...i tih namirnica...maragrin, mlijeko...blabla...ima i na markalama...ali uposleni rekose da su to smjestili u komoru, pa se valjda nece pokvariti...a sutra bi svakkao trebalo pokupiti namirnice s markala...
Ivy

Post by Ivy »

Pooll wrote:Jojjj... ja danas nisam bio u majici jer sam isao direktno iz grada...

vidimo se
Ništa ne nosit u Kuhinju do kraja akcije. I kod mene ima putera ali su zaposleni u Hoše Komercu stavili to u komoru do kraja akcije pa tako mogu i ta tri pileta i kobasice. Samo treba na kesi napisati Humanitana Akcija Korpa Dobrote :)
Pooll

Post by Pooll »

Ivy wrote:

vidimo se
Ništa ne nosit u Kuhinju do kraja akcije. I kod mene ima putera ali su zaposleni u Hoše Komercu stavili to u komoru do kraja akcije pa tako mogu i ta tri pileta i kobasice. Samo treba na kesi napisati Humanitana Akcija Korpa Dobrote :)

Da... ali ova tri pileta su SVJEZA i moraju se ODMAH ISKORISTITI, ostalo je u komori?? Kobasice mogu ostati... sta da radim???
hananah

Post by hananah »

pa Poll nek zamrznu, i pilad i kobasice se mogu zamrznuti :)
Ivy

Post by Ivy »

hananah wrote:pa Poll nek zamrznu, i pilad i kobasice se mogu zamrznuti :)
U duboko :D
hananah

Post by hananah »

I Poll objasni svom macku da su za njega i konzerve dobre :)
Sala mala ne zamjerite :)
elviss83

Post by elviss83 »

cestitam na organizovanju ovakve akcije ... nadam se vise nego uspjesne akcije
Ivy

Post by Ivy »

elviss83 wrote:cestitam na organizovanju ovakve akcije ... nadam se vise nego uspjesne akcije
Imamo već pola kamiona hrane! :D
morti

Post by morti »

Kikso sam današnju dežuru na Ilidži,sori ivy...
Ali zato popunjavam sutrašnju "prvu smjenu"... :D
Ivy

Post by Ivy »

morti wrote:Kikso sam današnju dežuru na Ilidži,sori ivy...
Ali zato popunjavam sutrašnju "prvu smjenu"... :D
Samo polako, ima još 7 dana akcije... :) Ja ću od 2 do 6, pa ti preuzmi jutarnju smjenu :D
Pooll

Post by Pooll »

Pilad su zaledjena i njih cemo onda nositi isti dan i kad ostale namirnice... hajde vidimo se
flora.sa

Post by flora.sa »

juhu..
ja se prijavljujem, nisam baš sigurna :? -javim sutra, za srijedu, ili za četvrtak, a možda i oba dana...nisam još uvijek napravila sceduale za ovu sedmicu, pa da ne bude izrada.
ali ulijećem i za AS, i za Hoše komerc na Ilidži, od 6 h to je sigurno....

ali, majicu molim...medium naravno! :D
Post Reply