Prenj wrote:rei wrote:Razne Kuste, Brege, Karajlici nisu zasluzili nase postovanje, pa i ja kazem
kad ce Bosna progledati i postovati one koji su to i zasluzili....

Tacno. Da nabrojimo neka casna imena.
Evo ja predlazem Fatmira Alispahica. Veceg patriote i intelektualca Bosna jos nije vidjela. Ne bi ga mijenjao za hiljadu Brega ...
Sorry Prenj,
ali moram dati nekoliko primjedbi na tvoje postove u vezi Bregovica. Mislim da necu pogrijesiti ako kazem da u velikoj mjeri dijelim tvoja politicka uvjerenja i s velikim gushtom sam citao kada si argumentima razvaljivao SDA simpatizere. Onda kada ti ne bi imali sta odgovoriti, obicno bi potegli neki "argument" tipa "ali srbi su jos gori" itd. Otprilike, (malo karikiram) Ti im kazes kako je Tihicev kabinet potrosio 400 hiljada KM iznad dozvoljenog, a oni ti odgovore "jeste, ali Paravac je potrosio 800.000 iznad mjere". Ili, ti potegnes pricu o tome kako je SDA prvoborac Sefkija Cekic prepisao knjigu, a oni kazu "pa i fico je nastao tako sto je prepisan Fiat 600".
Ne znam da li shvatas da u raspravama o Bregovicu Ti upadas u istu zamku. Da se odmah razumijemo, meni se Pecanin i Svrakic gade i sacuvaj Boze da sam bilo kakvo misljenje formirao na osnovu pisanja Dana ili gledajuci Hayat, najgoru televiziju u drzavi. Ali, na ovom forumu je veliki broj ljudi sa dosta argumenata objasnio zasto ne treba ici na Bregovicev koncert. Bilo je i zapaljivih komentara, ali znatno vise argumentovanih objasnjenja da Bregovic nije zasluzio da mu neko iz Sarajeva ide na koncert od cijeg prihoda nijednba jedina marka ne ide u dobrotvorne svrhe. Da se ne lazemo, on je BD, pjevaci su se mijenjali, zapravo on ih je mijenjao, ko postuje Tifu ili Bebeka, moze otici na njihov samostalni koncert, ko je nostalgican prema BD moze pustiti staru plocu ili kasetu.
Umjesto da svojim argumentima pobijes i ne pobijes ono sto su "protivnici" Bregovica napisali, ti odgovaras zajedljivim komentarima o pevaljkama u Aqui, Fatmiru Alispahicu, zabrani SDS-a, ratnim profiterima, korupciji. Isto kao sto je za SDA-ovce "Tihic dobar samo zato sto je Paravac jos gori", tako je i za tebe koncert Bregovica OK jer u Aqui pred nekoliko stotina seljacina pevaju Droce Trzan, Seke, Jace, Mace, Kami, Jami i ostali prekodrinski olos.
Za mene je 65 hiljada ljudi na Bregovicem koncertu vrhunac samoponizenja naroda koji je prije deset godina dozivio golgotu. Mislio sam da je dno dna srbijanska estrada u Aqui, pa sam se prevario. Onda sam mislio da je vrhunac naseg "zaboravljanja" pocetak emitovanja srbijanskog Pinka iz Sarajeva, Pinka ciji je vlasnik Mitrovic slavu i moc postigao u doba najcrnjeg fasizma u Beogradu, a zna se ko je tada vladao u BG i bez cijeg se blagoslova ni trafika nije mogla otvoriti. Sada 65 hiljada na koncertu Brege za "dobra stara vremena". Sta je slijedece? Bora Corba na Grbavici, Nele u Zetri...
Narod to hoce? OK, sami pali, sami se ubili, ali ima nas koji nismo zeljeli biti dio "mase" od 65 hiljada na Kosevu. Danas nas ti iz "mase" pozivaju da izadjemo na izbore 2006. koji su, eto, biti ili ne biti za nasu drzavu i svoj glas damo za "bolje sutra" bez vracanja u proslost. Ne znam da li je koncert BD za bolje sutra ili "dobra stara vremena?