Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post Reply
General War

#176 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:
hAZNADAR wrote:Stiglo pojacanje. Cuj Sandzak kao neki dokaz.

U napad su bili ukljuceni korpusi koji su bili malo blizi. Novosadski, Banjalucki, Titogradski,... poslije se prikljucuju djelovi kragujevackog, oklopne gardijske, mornarica, crnogorska TO,... mobilizacija od Kostajnice do Bijeljine.

Sama mobilizacija pocela zapinjati u Tuzli gdje je bilo masovnog odbijanja i predavanja oruzja, u Bihacu napeto zbog prolazaka konvoja i par incidenata,....

JNA je ocito mobilizirala gdje je islo lakse a tamo gdje je islo teze ili nikako se vec pocela spremati agresija. Logika - ili si sa nama ili protiv nas.

Mozete vi sanjariti koznakakve alternative koje bi BiH izvukle od rata i sacuvale mir, jednakost, vladavinu prava,...... jedina alternativa tada i posteda BiH gradova, privrede,... je bilo ucesce na stranu Srba kao sto uradise Crnogorci.
Opet, opet i opet dajes zakljucke sa sredine filma. :-)
Covjece bozji, jesi li ti isao u Hrvatsku prije rata? Ja sam i studirao tamo,.. i sa samog pocetka filma su Hrvati sanjali, zelili,... svoju drzavu, izlazak iz YU. Sam Ivica Racan otvorio tu mogucnost a da ne spominjem one druge politicke snage. Usput receno - Ivica Racan je evoluirao u pravog socijaldemokratu - kakvog mi nemamo. Na samom pocetku filma niko, nista,.. nije moglo sprijeciti Hrvatsku da krene svojim putem. I samim tim i sukob. I samim tim se mi u BiH nebi nikako mogli izvuci i biti neutralni. Koji je tvoj pocetak filma?
Pobogu haznadare, republike su defacto drzave jos iz ' 76...a pocetak filma je bio poslije zadnjeg zasjedanja SKYU i Slovenija do formiranja prvih SAO...to je taj medjuprostor. Kakve veze ima Racan? Niti je on hrvatskoj napravio referendum niti se izasta pitao kad je tudzman nastupio. Zeli i medo medenih kolaca ali nije zelja presudna, zele i Katalonci samostalnost pa dobili .urcinu...zato ti jarana Bogicevica i spominjem...da su dobili preko ledja ko je trebao na vrijeme sad bi drugacije stanje izgledalo. Svi se izmakli u stranu pa se Tudzman i Milosevic "nasli"...a mi najebali.
Haman2

#177 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Haman2 »

Nema vise ni Tudjmana ni Milosevic. Imaju njihovi klonovi a mi i dalje najebali. Problem je u tome sto mi biramo naslednike Tudjmana i Milosevica
Njihova politika jos uvijek odgovara vecini ljudi u Srbiji i Hrvatskoj pa tako i BiH.
hAZNADAR

#178 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
General War wrote:
Opet, opet i opet dajes zakljucke sa sredine filma. :-)
Covjece bozji, jesi li ti isao u Hrvatsku prije rata? Ja sam i studirao tamo,.. i sa samog pocetka filma su Hrvati sanjali, zelili,... svoju drzavu, izlazak iz YU. Sam Ivica Racan otvorio tu mogucnost a da ne spominjem one druge politicke snage. Usput receno - Ivica Racan je evoluirao u pravog socijaldemokratu - kakvog mi nemamo. Na samom pocetku filma niko, nista,.. nije moglo sprijeciti Hrvatsku da krene svojim putem. I samim tim i sukob. I samim tim se mi u BiH nebi nikako mogli izvuci i biti neutralni. Koji je tvoj pocetak filma?
Pobogu haznadare, republike su defacto drzave jos iz ' 76...a pocetak filma je bio poslije zadnjeg zasjedanja SKYU i Slovenija do formiranja prvih SAO...to je taj medjuprostor. Kakve veze ima Racan? Niti je on hrvatskoj napravio referendum niti se izasta pitao kad je tudzman nastupio. Zeli i medo medenih kolaca ali nije zelja presudna, zele i Katalonci samostalnost pa dobili .urcinu...zato ti jarana Bogicevica i spominjem...da su dobili preko ledja ko je trebao na vrijeme sad bi drugacije stanje izgledalo. Svi se izmakli u stranu pa se Tudzman i Milosevic "nasli"...a mi najebali.
Malo hronologije nije naodmet

Upravo je Racan na zadnjem zasjedanju SKYU 22 januara 1990 zapoceo politicki proces osamostaljenja Hrvatske. A podsjecam da je raspolozenje za izlazak iz YU postojalo vec ranije.

Bogicevic stupa na scenu 12 marta 1991-ve kada je po autoru teme jedino mogao biti pocetak filma. A na tom pocetku je vec odavno bilo jasno gdje ko ide bez obzira na sjednice i odluke.

Kataloniju ne mozes ni u snu porediti sa ovim slucajem. Spanci nisu Srbi pa da izvoze tenkove na ulice. A ni Katalonci kao Hrvati da napadaju kasarne i dave vojnika na transporteru kao u Splitu 6. maja 1991. Hrvati su se itekako spremali za sukob, emigracija odavno to pomagala i pumpala, pa vjeruj meni koji sam svjedok raspolozenje Hrvata za samostalnost kraja osamdesetih. U Zagreb sam znao otici na kafu.

Ako vec tvrdis da je pocetak fima bio 22 januara 1990 - sta je po tebi mogla biti alternativa koja je mogla sprijeciti Hrvatsku da ide putem osamostaljenja? Jer upravo je Hrvatska kljucna karika u prici o BiH i evt postedom BiH od sukoba. BiH je mogla izbjeci stradanje samo da je Hrvatska ostala u YU. Sta je to Hrvate 1990-te moglo sprijeciti da ne izadju iz YU?
LBVIEW

#179 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

General War wrote: Pobogu haznadare, republike su defacto drzave jos iz ' 76...a pocetak filma je bio poslije zadnjeg zasjedanja SKYU i Slovenija do formiranja prvih SAO...to je taj medjuprostor. Kakve veze ima Racan? Niti je on hrvatskoj napravio referendum niti se izasta pitao kad je tudzman nastupio. Zeli i medo medenih kolaca ali nije zelja presudna, zele i Katalonci samostalnost pa dobili .urcinu...zato ti jarana Bogicevica i spominjem...da su dobili preko ledja ko je trebao na vrijeme sad bi drugacije stanje izgledalo. Svi se izmakli u stranu pa se Tudzman i Milosevic "nasli"...a mi najebali.
Ma ko bi im dao po ledjima, mozda Kadijevic, Adzic, Raseta, Mladic...? Ti su se vec stavili na raspolaganje Slobi u stvaranju malo vece Srbije. Isto k'o da ste prespavali 90-e. :-)
Bodkin

#180 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Bodkin »

Point. wrote:
Bodkin wrote:
Ali dijaspora moze srati o svemu tome iako su tad bili u pelenama, a danas hiljadama kilometara daleko?
Ja koliko vidim dijaspora ne proziva ljude koji žive u BiH, nego je obratno. Dijaspora, dijaspora, u pm više i dijaspora. Stalno se sere po dijaspori kao da je dijaspora sama otišla iz BiH a ne da su ih četnici otjerali. I kad vidim da to dolazi od pelenaša, čovjek se zapita. Mislim da niko, ko ne pamti to vrijeme, nema pravo da proziva ljude koji su bili dovoljno stari da to iskuse na svojim leđima i koji su bili dovoljno stari da shvate šta se događa. Bez obzira radilo se to o dijaspori ili "domaćim".
Ma zajebavas se :D
hAZNADAR

#181 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
Point. wrote:
Bodkin wrote:
Ali dijaspora moze srati o svemu tome iako su tad bili u pelenama, a danas hiljadama kilometara daleko?
Ja koliko vidim dijaspora ne proziva ljude koji žive u BiH, nego je obratno. Dijaspora, dijaspora, u pm više i dijaspora. Stalno se sere po dijaspori kao da je dijaspora sama otišla iz BiH a ne da su ih četnici otjerali. I kad vidim da to dolazi od pelenaša, čovjek se zapita. Mislim da niko, ko ne pamti to vrijeme, nema pravo da proziva ljude koji su bili dovoljno stari da to iskuse na svojim leđima i koji su bili dovoljno stari da shvate šta se događa. Bez obzira radilo se to o dijaspori ili "domaćim".
Nadji negdje primjer podsmijeha za ljude koji zive u BiH, na isti nacin kako se ovdje spominje dijaspora. I nadji koliko cesto se to istice kao neki argument u raspravi "vi dole". Uz dodatne epitete poput socijala, ribanje zahoda, polupismeni papci, ratni huskaci,... kao u ovom slucaju
Point.

#182 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Point. »

Bodkin wrote:
Point. wrote:
Bodkin wrote:
Nikad nisam bio ozbiljniji. Ni u približnom obimu kao što se proziva dijaspora. Evo, počni od ovog foruma.
MaksprotivMarksa

#183 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by MaksprotivMarksa »

Dijaspora je snaga koju ova drzava treba iskoristiti na sve moguce nacine, niko normalan se ne moze zalagati za to da dijaspora nema pravo glasa, a da samo pare salju, pola ove drzave zivi od doznaka iz te dijaspore, sve drugo je neistina. To su ljudi koji i danas pripadaju korpusu naseg naroda, tako treba i da ostane, nadajmo se da ce i njihova djeca osjecati pripadnost domovini.

Pojedinacni prmjerci se ipak moraju izdvojit, nemoguce je predstavljati se kao najveci patriora sa sigurne udaljenosti, pozivati na rat i negatine emocije sa sigurne udaljenosti, ovakvi primjerci iz dijaspore cine vise zla nego dobra, mozda je to iz dobrog nijeta, mozda iz frustracija koje su sasvim moguce, ali djelovanje takvih pojedinaca moze biti pogubno, a eventualne reperkusije njihovog djelovanja cemo kusati svi mi, a ne ti mrznjom zadojeni pojedinci.

Logikom o pelenasima se moze zakljuciti i da svi ljudi koji ne zive u BiH nemaju pravo da komentarisu desavanja u istoj, naprosto jer nisu dovoljno upucneni, nisu tu. Nekada je vremenska distanca neophodna da bi se o nekim stvarima donio sud, a objektivnost zahtjeva iskljucenje svake forme subjektivnosti, to je vec neka druga tema.

U vremenu kada je 90 posto planetarsnog znanja dostupno na par klikova, govoriti o neinformiranosti zbog cinjenice da neko nije imao 25 godina u tom periodu je suludo.

Zivila dijaspora, haznadrke nazad u BiH :bih: :bih: :bih:
General War

#184 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Pobogu haznadare, republike su defacto drzave jos iz ' 76...a pocetak filma je bio poslije zadnjeg zasjedanja SKYU i Slovenija do formiranja prvih SAO...to je taj medjuprostor. Kakve veze ima Racan? Niti je on hrvatskoj napravio referendum niti se izasta pitao kad je tudzman nastupio. Zeli i medo medenih kolaca ali nije zelja presudna, zele i Katalonci samostalnost pa dobili .urcinu...zato ti jarana Bogicevica i spominjem...da su dobili preko ledja ko je trebao na vrijeme sad bi drugacije stanje izgledalo. Svi se izmakli u stranu pa se Tudzman i Milosevic "nasli"...a mi najebali.
Ma ko bi im dao po ledjima, mozda Kadijevic, Adzic, Raseta, Mladic...? Ti su se vec stavili na raspolaganje Slobi u stvaranju malo vece Srbije. Isto k'o da ste prespavali 90-e. :-)
Da, i eto Bogicevic im zasmetao ako je tako. Mladica nije bilo ni na mapi tada...on je posljedica toga, JNA blokirana po sloveniji i hrvatskoj ( puna bosnjackih regruta), savezna policija pohapsena.. a eto de da se igramo demokratije...i vi ko da ste prespavali sta i kako.
Ommadawn

#185 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Ommadawn »

General War wrote: Da, i eto Bogicevic im zasmetao ako je tako. Mladica nije bilo ni na mapi tada...on je posljedica toga, JNA blokirana po sloveniji i hrvatskoj ( puna bosnjackih regruta), savezna policija pohapsena.. a eto de da se igramo demokratije...i vi ko da ste prespavali sta i kako.
A oni baš toliko glupi da to ne bi predvidjeli?
Ejs...
Isplanirano je sve to u sekundu, još za vrijeme Josipa Broza.
Zasmetao im Bijedić - sklonili ga.
Zasmetao im Pozderac - sklonili ga.
Bogičević ih je doduše iznenadio ali tad su već imali svoje konce u svojim rukama i igre su mogle da započnu.
Ne zaboravi da dobar dio vojnih lica nije htio igrati njihovu prljavu igru pa su i oni na lijep način sklonjeni - što u penziju, što ucjenom.
Mladić je bio presretan kad su ga samo prebacili iz Makedonije u Hrvatsku, to mu je bio plafon.
General War

#186 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

hAZNADAR wrote:

Upravo je Racan na zadnjem zasjedanju SKYU 22 januara 1990 zapoceo politicki proces osamostaljenja Hrvatske. A podsjecam da je raspolozenje za izlazak iz YU postojalo vec ranije.

Bogicevic stupa na scenu 12 marta 1991-ve kada je po autoru teme jedino mogao biti pocetak filma. A na tom pocetku je vec odavno bilo jasno gdje ko ide bez obzira na sjednice i odluke.

Kataloniju ne mozes ni u snu porediti sa ovim slucajem. Spanci nisu Srbi pa da izvoze tenkove na ulice. A ni Katalonci kao Hrvati da napadaju kasarne i dave vojnika na transporteru kao u Splitu 6. maja 1991. Hrvati su se itekako spremali za sukob, emigracija odavno to pomagala i pumpala, pa vjeruj meni koji sam svjedok raspolozenje Hrvata za samostalnost kraja osamdesetih. U Zagreb sam znao otici na kafu.

Ako vec tvrdis da je pocetak fima bio 22 januara 1990 - sta je po tebi mogla biti alternativa koja je mogla sprijeciti Hrvatsku da ide putem osamostaljenja? Jer upravo je Hrvatska kljucna karika u prici o BiH i evt postedom BiH od sukoba. BiH je mogla izbjeci stradanje samo da je Hrvatska ostala u YU. Sta je to Hrvate 1990-te moglo sprijeciti da ne izadju iz YU?
Ama ko je relevantan priznao hrvatsku? visis na forumu a ne mozes da povuces paralele...jel dodik da rapise sad referendum bi neko to fermao 2%? Hrvatska je morala zalediti referendum i da nije bilo taslacine u Bosni nebi ih niko priznao kao ni sloveniju, provjeri to.
Kod toliko videa koje mozes naci, ti srbima lijepis i sto jeste i sto nije...bolio milosevica dzon za sloveniju.
hAZNADAR

#187 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

MaksprotivMarksa wrote:

U vremenu kada je 90 posto planetarsnog znanja dostupno na par klikova, govoriti o neinformiranosti zbog cinjenice da neko nije imao 25 godina u tom periodu je suludo.
:
Pitam li se samo gdje si to kliknuo kada si pokupio tu pamet da je najvise Bosnjaka bilo u ustasama, da danas Bosnjaci vecinom gaje simpatije prema ustasama, da je prihvatanje ljiljana na zastavi dio islamizacije, i znanje o pocetku krize u YU kada si vidio sansu da Transformersi strijeljaju sve vodje(osim Nijaza) i spasavaju bratstvo-jedinstvo u BiH. :D
General War

#188 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

Ommadawn wrote:
General War wrote: Da, i eto Bogicevic im zasmetao ako je tako. Mladica nije bilo ni na mapi tada...on je posljedica toga, JNA blokirana po sloveniji i hrvatskoj ( puna bosnjackih regruta), savezna policija pohapsena.. a eto de da se igramo demokratije...i vi ko da ste prespavali sta i kako.
Ejs...
Bogičević ih je doduše iznenadio ali tad su već imali svoje konce u svojim rukama i igre su mogle da započnu.
Ne zaboravi da dobar dio vojnih lica nije htio igrati njihovu prljavu igru pa su i oni na lijep način sklonjeni - što u penziju, što ucjenom.
Mladić je bio presretan kad su ga samo prebacili iz Makedonije u Hrvatsku, to mu je bio plafon.
Jasta je, Tito je inace poznati anti musliman u svoje doba.
Bjezi ba, :-)
hAZNADAR

#189 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:

Ama ko je relevantan priznao hrvatsku? visis na forumu a ne mozes da povuces paralele...jel dodik da rapise sad referendum bi neko to fermao 2%? Hrvatska je morala zalediti referendum i da nije bilo taslacine u Bosni nebi ih niko priznao kao ni sloveniju, provjeri to.
Kod toliko videa koje mozes naci, ti srbima lijepis i sto jeste i sto nije...bolio milosevica dzon za sloveniju.
Nije sve to zavisilo od priznanja. Moras jednostavno objasniti kako bi Hrvatska ostala u YU,.. na koji nacin. To je kljuc problema. Da nije bilo nezavisnosti Hrvatske - nebi bilo ni rata u Hrvatskoj. Da nije bilo rata u Hrvatskoj - nebi mi bili uvuceni i prisiljeni da izaberemo stranu.

Nadji pocetak filma i realan slijed dogadjaja.
LBVIEW

#190 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

General War wrote:[
Da, i eto Bogicevic im zasmetao ako je tako. Mladica nije bilo ni na mapi tada...on je posljedica toga, JNA blokirana po sloveniji i hrvatskoj ( puna bosnjackih regruta), savezna policija pohapsena.. a eto de da se igramo demokratije...i vi ko da ste prespavali sta i kako.
Naravno da im je trebao - da su ga slomili, a pokusavali jesu, od podmicivanja do otvorenih prijetnji i ucjena, dobili bi legitimitet za ono sto su planirali - "Jugoslaviju" po njihovoj mjeri, tj. prosirenu Srbiju.
A prije Mladica ista postava generala sa Kadijevicem na celu, nije valjda postavljanju Mladica prethodio puc u djeneralstabu?
Blokirani su jer su pokusali sprovesti u djelo RAM, prvenstveno u Hrvatskoj, Slovenija je bila samo proba i prilika da snage i oruzje izvuceno iz iste rasporede na granice zamisljene velike Srbije. Nisu Hrvati veslo sisali da im JNA crta granice Srbije po drzavi, naoruzavajuci Srbe, a glumatajuci mirovne snage. ;-)
"JNA" je puno prije toga postala oruzana sila Srbije je, to oni ni ne spore, ne znam sta ti danas, nakon svega, nije jasno. :-)
Last edited by LBVIEW on 26/02/2019 18:39, edited 1 time in total.
Ommadawn

#191 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Ommadawn »

General War wrote:
Ommadawn wrote:
Ejs...
Gdje sam ja to napisao?
MaksprotivMarksa

#192 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

hAZNADAR wrote:
MaksprotivMarksa wrote:

:
Pitam li se samo gdje si to kliknuo kada si pokupio tu pamet da je najvise Bosnjaka bilo u ustasama, da danas Bosnjaci vecinom gaje simpatije prema ustasama, da je prihvatanje ljiljana na zastavi dio islamizacije, i znanje o pocetku krize u YU kada si vidio sansu da Transformersi strijeljaju sve vodje(osim Nijaza) i spasavaju bratstvo-jedinstvo u BiH. :D
Ljiljane nisam stavio u taj kontekst, ljiljan je jedini element predosanskog perioda u svijesti Bosnjaka danas, tako da je to cisti folklorni - ukrasni element, ne znas da citas, vecina Bosnjaka su bili clanovi fasistickih formacija, minoran broj od 23000 je bio u partizanima (na kraju 1945. godine, nakon promjene dresova, prije toga je broj bio manji), dakle od 2,5 posto do 5 posto partizana, danas ljudii poput tebe favoriziraju fasisticko nalijedje u Bosnjaka, a to da je neko uvrstio nepostojecu varijablu zard rasprave kako bi izgledala ta drzava je samo varijabla, ne cudi me da ti to ne razumijes, sada nastavi jesti svoje mosnjice.

Vrati nam se sto prije, ljubim :bih: :kiss:
muha_sa

#193 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by muha_sa »

General War

#194 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

Ommadawn wrote: A oni baš toliko glupi da to ne bi predvidjeli?
Ejs...
Bjezi ba, :-)[/quote]
Gdje sam ja to napisao?[/quote]
:shock:
Josip Broz je imao nadimak Tito, ne znam za drugog.
Ommadawn

#195 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Ommadawn »

General War wrote:
Ommadawn wrote: A oni baš toliko glupi da to ne bi predvidjeli?
Ejs...
Gdje sam ja to napisao?[/quote]
:shock:
Josip Broz je imao nadimak Tito, ne znam za drugog.[/quote]
Gdje sam napisao da je Josip Broz Tito anti-musliman?
To što ti neke stvari tumačiš drugačije je tvoja stvar.
Ono na šta ja referiram su ljudi oko JB Tita. On je posljednjih godina svog života bio totalno nemoćan da bilo šta uradi.
A sad nije baš da je pucao od ljubavi za muslimanima. Njih se sjetio tek kad je skontao da od Arapa može povoljno dobiti naftu i još štošta.
Do plenuma 1966, kada je smijenjen, Aleksandar Ranković je vršio čistku na Kosovu i Sandžaku. Tito baš i nije previše obraćao pažnju na to (daleko od tog da za te stvari nije znao) sve dok mu lično Ranković nije zasmetao.
MaksprotivMarksa

#196 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Pa nije Tito vrsio cistke na Kosovu i Sandzaku sto je mrzio muslimane, vrsio je cistke zbog antidrzavnog djelovanja stanovnistva regije Sandzaka i Kosova, ne sto je odlucio da ode dole i kolje muslimane, ako je takav mrzilac muslimana, sto nije i bosanske muslimane "cistio" ?
Ommadawn

#197 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Ommadawn »

MaksprotivMarksa wrote:Pa nije Tito vrsio cistke na Kosovu i Sandzaku sto je mrzio muslimane, vrsio je cistke zbog antidrzavnog djelovanja stanovnistva regije Sandzaka i Kosova, ne sto je odlucio da ode dole i kolje muslimane, ako je takav mrzilac muslimana, sto nije i bosanske muslimane "cistio" ?
Koje antidržavno djelovanje?
Eto baš bio neki antidržavni incident na Kosovu i Sandžaku.
MaksprotivMarksa

#198 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Ommadawn wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Pa nije Tito vrsio cistke na Kosovu i Sandzaku sto je mrzio muslimane, vrsio je cistke zbog antidrzavnog djelovanja stanovnistva regije Sandzaka i Kosova, ne sto je odlucio da ode dole i kolje muslimane, ako je takav mrzilac muslimana, sto nije i bosanske muslimane "cistio" ?
Koje antidržavno djelovanje?
Eto baš bio neki antidržavni incident na Kosovu i Sandžaku.
Kosovo je trazilo republiku, a Sandzak autonomiju, a sve to zbog nacionalizama. Nacionalizam je bio antidrzavna djelatnost u Jugoslaviji, a da je tako dokazao je i raspad Jugoslavije, koja se i raspala zbog nacionalizama, prije svega srpskog, a onda slovenackog i hrvatskog, tek onda i bosnjackog. i nisam rekao incident, rekao sam djelovanje, obratite paznju prilikom citanja.

ps. za zaboravne legendice, trijebio je Tito i ustase i cetnike, u zemlji i u inostranstvu :) nije ih trijebio dovoljno
Maraschino

#199 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Maraschino »

Ocistio je Cazinsku krajinu ali se djikanima kontra vratilo.
:-D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/godisnj ... /160506126
muha_sa

#200 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by muha_sa »

jel krenula prica o Alijinoj "Islamskoj deklaraciji" :?
Post Reply