"Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post Reply
Sanjarko

#176 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Sanjarko »

Dobro ovo je @Tackice jedna od solucija. A i pripojenje Americi je isto jedna od solucija. :mrgreen:
SaraFina

#177 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by SaraFina »

Koji Sandžak? Srpski? Crnogorci sigurno ne bi kompenzirali dio svoje teritorije za Srbiju, odnosno RS, obzirom da nisu htjeli sa istim živjeti u zajedničkoj državi.

Dati teritoriju RS, za par ruralnih sela i gradića bilo bi suludo. Plus na koji način to povezati?
Na kraju bilo kakva vrsta trgovine bila bi nemoralna, obzirom na naše žrtve, prognanike i genocid.
A i malobrojnu povratničku populaciju ostaviti na cjedilu, bilo bi dno.
Ommadawn

#178 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Ommadawn »

Point. wrote:
Ommadawn wrote:Sandžak da se pripoji Bosni, pa onda da se nekako koridorima ili slično pripojimo Turskoj.
Tad bi postali jaki.
Šta ćemo tamo, jebo Tursku, idemo aplicirati da postanemo američka 51-a država. Tada bi postali, ne jaki, nego najjači.
Bolje ipak da se mi priključimo Turskoj, ja što ti kažem.
jazzer

#179 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by jazzer »

Ommadawn wrote:
Point. wrote:
Ommadawn wrote:Sandžak da se pripoji Bosni, pa onda da se nekako koridorima ili slično pripojimo Turskoj.
Tad bi postali jaki.
Šta ćemo tamo, jebo Tursku, idemo aplicirati da postanemo američka 51-a država. Tada bi postali, ne jaki, nego najjači.
Ja bi da pitamo Luksemburg bi l' se prosirili malo :) .

A kakvi smo jebali bi ih za sva vremena.
Ommadawn

#180 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Ommadawn »

jazzer wrote:
Ja bi da pitamo Luksemburg bi l' se prosirili malo :) .

A kakvi smo jebali bi ih za sva vremena.
Nije ni to loša ideja ali je Luxemburg malo daleko.
daddy-kool

#181 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by daddy-kool »

Tad bi postali jaki.
Tzv "zelena transverzala".
daddy-kool

#182 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by daddy-kool »

dječak sa šibicama wrote:Dokle ode tema... a samo je rijec o neminovnom prihvatanju promjena izbornog zakona.
Riječ je o prihvatanju stanja nakon etničkog čišćenja kao nove polazne tačke, kršenju ustava, kao i produbljivanju jaza među etnički podijeljenim teritorijama. Ovo što HDZ zahtijeva i uslovljava je korak unazad, umjesto da idemo prema ustroju BiH kao evropske, građanske države; podcrtavaju se zamišljena prava kolektiviteta nad pojedicem. U zemlji gdje je diskriminacija zabranjena po osnovu spola, vjere ili boje kože, institucionalizovana je segregacija i diskriminacija po osnovu etničke pripadnosti/porijekla. Da li treba crtati i obojiti da bude jasnije?
Point.

#183 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Point. »

Ommadawn wrote:
Point. wrote:
Tad bi postali jaki.
E, al kad svim plućima zagrmiš USA USA FUCK YEAAH, zamisli :)
Ili se priključimo Britanskom Commonwelthu boli nas kita, ionako i oni neće biti u EU kao i mi, FK Sarajevo igra u EPL derbije protiv Fulhama, Southamptona, West Hama.
Hafis

#184 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
dječak sa šibicama wrote:Dokle ode tema... a samo je rijec o neminovnom prihvatanju promjena izbornog zakona.
Riječ je o prihvatanju stanja nakon etničkog čišćenja kao nove polazne tačke, kršenju ustava, kao i produbljivanju jaza među etnički podijeljenim teritorijama. Ovo što HDZ zahtijeva i uslovljava je korak unazad, umjesto da idemo prema ustroju BiH kao evropske, građanske države; podcrtavaju se zamišljena prava kolektiviteta nad pojedicem. U zemlji gdje je diskriminacija zabranjena po osnovu spola, vjere ili boje kože, institucionalizovana je segregacija i diskriminacija po osnovu etničke pripadnosti/porijekla. Da li treba crtati i obojiti da bude jasnije?
Ako ti nije teško...i ne mora biti obojeno.
Ne vidim tu neke segregacije, ili možda imamo drugačije primjerke HDZ-ovog prijedloga.
Ako je segregacija i diskriminacija onemogućiti Edima i Mirsada iz Goražda da iz dnevno-političkih potreba i korustoljublja izigravaju Hrvata/Srbina u Domu naroda, onda sam i ja za taj oblik diskriminacije prema istim. I što ako se ukine to nastrano i upereno protiv svake logike pravilo? Ova dvojica delegata će biti zakinuta za ljudska prava? U pravoj i sređenoj državi morali bi imati dobro dobra muda pa se lažno predstaviti.-
Point.

#185 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Point. »

Ako se Edim osjeća kao Hrvatom, Srbinom ili Čejenom, ko smo mi da sudimo. I Kusturica kaže za sebe da je Srbin, pa mu niko ne spori. Ako se Dragan Čović izjašnjavao malo Jugosloven pa malo Hrvat, sve po potribi, kako se namisti u taj čas što bi rekao kantautor Gibonni bez da vam smeta, zašto bi smetao Edim ili Mirsad. Hajte molim vas. Neka pati kome smeta.
daddy-kool

#186 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:[
Ako ti nije teško...i ne mora biti obojeno.
Ne vidim tu neke segregacije, ili možda imamo drugačije primjerke HDZ-ovog prijedloga.
Ako je segregacija i diskriminacija onemogućiti Edima i Mirsada iz Goražda da iz dnevno-političkih potreba i korustoljublja izigravaju Hrvata/Srbina u Domu naroda, onda sam i ja za taj oblik diskriminacije prema istim. I što ako se ukine to nastrano i upereno protiv svake logike pravilo? Ova dvojica delegata će biti zakinuta za ljudska prava? U pravoj i sređenoj državi morali bi imati dobro dobra muda pa se lažno predstaviti.-
Pa vidi, ako pokušavaš izvršiti de facto segregaciju stanovništva po etničkim linijama, a onda unutar tih izbornih etničkih podgrupa provesti većinsko demokratsko-predstavnički sistem - znači da praviš tri odvojena društva pri čemu ne štitiš prava naroda tamo gdje su stvarno u manjini, niti imaš demokratsko uređenje u državi. (Primjer: prava Bošnjaka nije potrebno posebno štititi u Sarajevu, ali u Stocu ili Vlasenici jeste.) Druga stvar je što su domovi naroda potpuno izlišni za proklamovanu namjenu, nego služe isključivo u zaštitu interesa Srbije i Hrvatske, te uskih interesa politički sponzorisanih kartela.
Hakiz

#187 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hakiz »

Koji rat? Zar se ne gnušamo svi nasilja?
Ommadawn

#188 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Ommadawn »

Hakiz wrote:Koji rat? Zar se ne gnušamo svi nasilja?
Oh pa ne brini se, ima tih ratnika koji bi za domovinu život dali. Sve do prvog rafala. Tad ih ne stiže više ni Usain Bolt.
Banksy

#189 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Banksy »

(VIDEO) Muhamed Filipović: U toku je realizacija podjele BiH

- U toku je realizacija podjele BiH. Imali su na umu da dobiju za sebe državu prema svojim idejama. Ne znam zašto. Nikada nisu jasno ni obrazložili to. Krećemo se putevima za koje ne znamo kuda nas vode. Niko nikada nije rekao: čujte ljudi, muslimani, Bošnjaci, mi idemo ovim putem i ovo su nam ciljevi.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-436112

https://www.youtube.com/watch?v=jUcKWJv-MDk
Ommadawn

#190 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Ommadawn »

Banksy wrote:

(VIDEO) Muhamed Filipović: U toku je realizacija podjele BiH

- U toku je realizacija podjele BiH. Imali su na umu da dobiju za sebe državu prema svojim idejama. Ne znam zašto. Nikada nisu jasno ni obrazložili to. Krećemo se putevima za koje ne znamo kuda nas vode. Niko nikada nije rekao: čujte ljudi, muslimani, Bošnjaci, mi idemo ovim putem i ovo su nam ciljevi.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... bih-436112

https://www.youtube.com/watch?v=jUcKWJv-MDk
Naravno da niko nikada neće otkriti svoje ciljeve jer zna da će suprotna strana sve učiniti da ih spriječi u naumu.
Svako za sjekiru, pa ko više uzme.
Haman2

#191 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Haman2 »

SDP mora donijeti tesku odluku. Izbor novog rukovodstva je neminovan. Stari bi da jos ostanu, N. Niksic, S. Magazinovic i D. Masic. Rezultati nam govore da ovaj trojac nema nikakve ideje, a sve mi se cini ni potrebnog politickog obrazovanja.
Haman2

#192 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Haman2 »

Nikako da saznamo koja je to teska odluka koja mora da se donese. Niko se nece odreci vlasta ma kakva ona bila. Koalicija sa ovim ili onim ne znam od cega zavisi. Juce citam da odluka zavisi od novca. Novine svasta pisu pa tesko mogu povjerovati u ovu pricu.
mrgreen

#193 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by mrgreen »

Haman2 wrote:SDP mora donijeti tesku odluku. Izbor novog rukovodstva je neminovan. Stari bi da jos ostanu, N. Niksic, S. Magazinovic i D. Masic. Rezultati nam govore da ovaj trojac nema nikakve ideje, a sve mi se cini ni potrebnog politickog obrazovanja.
:thumbup: :thumbup:
U nekim normalnim prilikama ovi bi preuzeli odgovornost za los izborni rezultat i podnijeli ostavku (stranački i lični, sa mizernim brojem osvojenih glasova ponaosob). Ovako su nas nekako ubijedili da su pobjednici na izborima? (jedina zemlja gdje su sve stranke pobjedničke).
Haman2

#194 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Haman2 »

Cekam da donesu odluku ali izgleda tesko im se odluciti??
eltroxin

#195 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by eltroxin »

Haman2 wrote:Cekam da donesu odluku ali izgleda tesko im se odluciti??
Covjece dragi, nije svrha foruma da ti zadnji post napises. :run:
Haman2

#196 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Haman2 »

Pogresan zakljucak. Tvoj a ne moj problem.
bunk

#197 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by bunk »

mrgreen wrote:
Haman2 wrote:SDP mora donijeti tesku odluku. Izbor novog rukovodstva je neminovan. Stari bi da jos ostanu, N. Niksic, S. Magazinovic i D. Masic. Rezultati nam govore da ovaj trojac nema nikakve ideje, a sve mi se cini ni potrebnog politickog obrazovanja.
:thumbup: :thumbup:
U nekim normalnim prilikama ovi bi preuzeli odgovornost za los izborni rezultat i podnijeli ostavku (stranački i lični, sa mizernim brojem osvojenih glasova ponaosob). Ovako su nas nekako ubijedili da su pobjednici na izborima? (jedina zemlja gdje su sve stranke pobjedničke).
:lol: to je to
daddy-kool

#198 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by daddy-kool »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /190326130

Baš se mobilizuju političke snage na svim stranama.
Maraschino

#199 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Maraschino »

daddy-kool wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-o ... /190326130

Baš se mobilizuju političke snage na svim stranama.
Ja se samo plasim teskih kompromisa gdje mozemo mnogo toga izgubiti sto smo imali.
SDA i Bakir nisu za te stvari a trazi se neko da ih podrzi.

Dodik je apsolutni vladar srpskih glasova. Sva opozicija se prodade za fotelje. Kada malo bolje razmislim oni su ideoloski svi isti a ovo drugo je manje bitno(rtrs, izborni zakon...).
Juce je jos jednom pokazao da ga BiH apsolutno ne interesuje pa shodno tome se treba i ponasati. Gdje ne mozes dobiti nesto za drzavu ne ulaziti u te razgovore. Dodikova funkcija je da proba unistiti i razrusiti sve sto moze na drzavnom nivou i to ne krije. On ne moze nista postici bez saglasnosti drugih.
lajkujMe

#200 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by lajkujMe »

Hrvatski blok ujedinjen.
Srpski samo sto nije
Cekaju se Bosnjaci

Kad se to desi sta onda? Hoce li krenuti u finalni obracun?
Post Reply