Smrcak15 wrote:da.Pa cijelo vrijeme vadiš citate i riječi iz pojedinih prijevoda Biblije i to uzimaš zdravo za gotovo.
STo se tice biblije, to je knjiga koja ima i istine i lazi u sebi, znaci korumpirana je knjiga i ako nemas referncu koja ce je ispravljati tesko se snaci onda, a posto mi muslimani imamo referencu Kuran sa kojim se moze skanirati Biblija i detektovati greske.
nisam , nego samo kazem ako je zaista BOg dao ja to prihvatam, ali ja nisam uvjeren u to sto biblija kaze bas to da mu je data vlast da prasta grijehe, mada nemam problema sa tim ako mu BOg dadne to.Sam si dosad kao istinu uzimao da je Isus čovjek (koji nije Bog), kojemu je Bog dao moć otpuštanja grijeha.
ne moze se vjerovati zato sto imamo masa gresaka i kontradikcija i problematicnosti u bibliji da se ne moze cijela kniga uzeti zdravo za gotovo.I sad kada te upitam kako Bog to može dati jednom čovjeku i da mi navedeš još kakav primjer takvog čovjeka , ti odjednom okreneš priču kako ne vjeruješ da je Bog Isusu dao takvu moć i da se nemože vjerovati Bibliji...
pa mozemo u dosta slucajeva, jer kad imamo skaner sa kojim se skanira Biblija, a to je bozija Knjiga direktna knjiga Kuran, preko nje mozemo da detektujemo devijacije u dosta slucajeva.Ne možeš vaditi pojedine riječi iz Biblije i proglašavati ih autentičnim činjenicama, a sve ostalo što ti ne ide u prilog proglasiti izmišljotinom. Kako možeš znati šta je istina a šta nije? Po kojoj metodi ti izvlačiš činjenice iz Biblije da i ja znam?
Sacjetujem ti da i ti procitas Kuran, da malo prosiris vidike, kao sto i ja volim da studiram bibliju i ti bi trebao studirati Kuran da mozes da vagas sta je ispravno a sta ne.
Niti je biblija sve laz, niti je sve istina, nego je mjesovina i lazi i istine. Cak i biblija ti kazes da sadrzi lazi, kud ces daljeTo nije nimalo pošteno prema kolegama sa kojima raspravljaš. Poštenije je reći sa tvoje strane: Biblija je sva laž ili u Bibliji je sve istina.![]()
naiskrenije sto mozes uraditi da procitas jos i Kuran, pretpostavljam da si procitao bibliju, pa da sam sa sobom razcistis, jer ti sam kad vidis sta je sta, srce ce samo da odluci. tako i ja radim, ja u svoje ruke uzmem stvari i analiziram.Ja pokušavam iskreno analizirati sa tobom naše vjere i dekonstruirati sve činjenice pa da vidimo da li drže vodu ili ne. Spreman sam revidirati svoje stavove i mišljenja.
Ja kao vjernik musliman, vise sam vjernik u dosta dijelova biblije nego mnogi krscani i cak i sami svestenici, cak bi branio biblijske tekstove od napada Krscana i krscanskih svestenika na njih kao ovo
'Fairy tale': Many pastors don't believe Jesus born of virgin
https://www.wnd.com/2015/12/christian-p ... airy-tale/
Ovdje gdje svestenici nazivajui Isusovo rodjenje kao bajkumi muslimani istinski sljedbenici Isusa Mesije moramo stati u odbranu njegovog rodjenja od Majke Marije bez oca.
Ja tebi mogu dokazati Kuranom naucno kako Allah daje primjer iz prirode kako je u prirodi moguce da se dijete rodi bez oca pa tako isto moze dati i covjek da se rodi bez oca.
Za mene napad na isusa po pitanju ovakvih stvari, kao zacece bez oca je udar na Kuran i islam i mi to moramo da brani na intelektualnom nivou pa cak i od Krscanskih napada, cudno zvuci da muslimani moraju braniti Isusa od krscana ali tako ti je to druze moj.
ti kao da si iskljucio mogucnost da Biblija moze da sadrzi i istinu i laz??? je li moguce druze?? pa jeste, potpuno moguce...Sa druge strane ne vidim da si ti pošten po tom pitanju. Čas ti je jedno istina , čas nije. Na takav način ne može se raspravljati i nema smisla gubiti vrijeme
Ja ti mogu dokazati kako biblija je istinski dijelom od Boga informacije, a isto tako mogu ti dokazati kako su pojedini dijelovi laz i nije od Boga, znaci mjesovina svega i svacega.
Hajde baš bi volio da mi dokažeš kako je Biblija dijelom istinski od Boga a dijelom laž.
Malo mi nepošteno djeluje tvoja konstatacija da ti je "skaner" za Bibliju Kuran ?
Ja sam očekivao da ćeš uvesti neke nove povijesne dokaze koji bacaju novo svjetlo na događaje opisane u Evanđelju. Ili da ćeš prezentirati neovisne povjesničare, znanstvenike ili kroničare tog vremena koji će dati druge činjenice vezane za život Isusa. Čak sam se nadao i nekim "ateističkim" objektivnim pristupom.
Ovako, kada mi kažeš da ti je skaner i referenca za određivanje točnosti i istinitosti Biblije sveta knjiga muslimana - Kuran, to mi djeluje vrlo pristrano i navijački.
Kako možemo uzeti Bibliju i Kuran za referencu ili skaner kako ti kažeš jedno za drugo, ako su u nekim stvarima međusobno suprotstavljeni i kontradiktorni. To su dvije svete knjige koje imaju svoj nauk i uzimati jednu da tvrdiš točnost druge mi je pomalo smiješno. Pa ne pricamo o znanstvenim radovima nego pobogu o svetim knjigama!
Na kraju, meni je zanimljivo još ovo... Kako i zašto bi Kuran bio referenca ili skaner za istinitost Biblije, ako je Kuran nastao približno 600 godina nakon Biblije? Zdravorazmuski gledano, kako bi i zašto vjerovao autoru knjige nastale oko 600 godina nakon Isusovog života, a ne bi vjerovao autorima Evanđelja od kojih su većina bili Isusovi, suvremenici, učenici i direktni svjedoci njegovog života, ponašanja, čudesa, riječi, djela, kalvarije, smrti i ukazanja nakon smrti?
Zašto bi kao točniji zapis i izvješće o nekom događaju (Isusovom životu) uzeo djelo nastalo 600 godina nakon tog događaja, a ne bi vjerovao zapisu nastalom u vrijeme i neposredno nakon tih događaja?
Ovo su neka zdravorazumska pitanja koja se meni motaju po glavi.
Ja znam da ti kao musliman moraš vjerovati Kuranu i njega uzimati kao savršenu svetu knjigu bez mane. Ali meni kao običnom čovjeku koji se trudi prosuditi neke stvari malo izmaknuto i sa upaljenom zdravorazumskom logikom, nije nimalo uvijerljiv argument tipa "zato jer u Kuranu tako piše i to mora biti točno, a sve ostalo je laž".
Oprosti, ne zelim te uvrijediti, ali meni to ne pije vode. Ja ne vidim apsolutno nikakvog razloga da bi po pitanju života i djela Isusa Krista prednost dao Kuranu ispred Biblije. Čak, logičan mi se zaključak nameće da je logičnije vjerovati knjizi i izvješćima neposrednih i posrednih sudionika tih događaja , nego izvještaju nakon čitavih 600 godina.
Ovo govorim, kao običan čovjek, ne kao vjernik.
Hajde mi malo protabiri o tome.