online afera

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#176 Re: online afera

Post by lmo »

New Guy wrote:

u pravu si ne znam...to je ono sto zelim..da dijete zivi samnom a nikad mi nebi palo na pamet da mu zabranjujem da provodi vrijeme s majkom.. mislim da sam u daleko boljoj prilici da mu pruzim vise nego ona,a da ne spominjem da je i njemu lakse ne mjenjati sredinu,nastaviti ici u skolu koju je isao,ostati s prijateljima s kojima je odrastao i sl...osim toga,i djetetova zelja je ista takva..ko zna koliko puta mi je ponovio da ne zeli ici nazad da zeli ostati samnom..
znaci li to ista,mogu li to dobiti ?

ukoliko je ova tvoja priča zaista stvarna, de čovječe, razgovaraj s tom osobom s kojom si 12 godina dijelio svaki dan...iznesite i jedno i drugo prijedloge za dalji život...možete li se makar dogovoriti da još uvijek ne uplićete sud i centar za socijalni rad u sve to....pokušajte sami provesti taj sistem koji biste tražili na sudu pa vidite kako to u praksi izgleda, kako emotivno sve troje podnosite, sin je 5. razred, dijete kojem se sve može objasniti i o kojem morate voditi računa.

koliko uopšte poznaješ svoje dijete? na osnovu čega vidiš da su tvoje roditeljske kompetencije bolje nego majčine? koliko razmišljaš o narednom najburnijem periodu odrastanja? postavi sebi ovakva pitanja....

i ne budite derišta vi sami.
radostan dan

#177 Re: online afera

Post by radostan dan »

Xavier1 wrote:
radostan dan wrote:jb mater ako ste vi normalni....mislim na ove što komentarišu, i što bi sjekli mačem, i to odmah.
Jbg neki ljudi imaju ponos. Ti slobodno prelazi preko svega.
koji jadan ponos, pa nije ih uhvatio na kamari?

čovjek očito nema s kim da prozbori, a lakše mu je predeverat ove dane djeleći sa nama svoje dileme.
i vi mu dajte savjete - sijeci mačem, ćeraj kurvu, budi muško...
o čemu ba vi to?
đe živite vi?
jel vi to iz vlastitog iskustva?
smijete li ruku u vatru da vam hanume ni jednim nisu flertovale, zaštićene anonimnošću interneta? ni sekundu, ni najnevinije?
mnogo ste naivni, rođaci...ili niste, nego samo sebe zavaravate.

momak...moonca ti fino zbori, sve što je brzo, to je i kuso.
pusti to nek odstoji...neke stvari trebaju vremena.
tim prije jer situacija nije klasična. halo, blafi flert na čatu pod niknejmovima?
to nije problem, problem je dublji.
to morate riješiti, a ne čat.
lmo

#178 Re: online afera

Post by lmo »

radostan dan wrote: tim prije jer situacija nije klasična. halo, blafi flert na čatu pod niknejmovima?
:thumbup: ja sam to isto napisala u svom prvom upisu na temi. čovjek ima daleko veći problem od engleza.
Boemica

#179 Re: online afera

Post by Boemica »

radostan dan wrote:
koji jadan ponos, pa nije ih uhvatio na kamari?

čovjek očito nema s kim da prozbori, a lakše mu je predeverat ove dane djeleći sa nama svoje dileme.
i vi mu dajte savjete - sijeci mačem, ćeraj kurvu, budi muško...
o čemu ba vi to?
đe živite vi?
jel vi to iz vlastitog iskustva?
smijete li ruku u vatru da vam hanume ni jednim nisu flertovale, zaštićene anonimnošću interneta? ni sekundu, ni najnevinije?
mnogo ste naivni, rođaci...ili niste, nego samo sebe zavaravate.

momak...moonca ti fino zbori, sve što je brzo, to je i kuso.
pusti to nek odstoji...neke stvari trebaju vremena.
tim prije jer situacija nije klasična. halo, blafi flert na čatu pod niknejmovima?

Ja mogu ruku u vatru zato da ovi što viču kurva, rospija, ćeraj, se mogu svrstat u dvije kategorije:
nit je imaju, nit su je imali, nit će je imat
manji su od makova zrna u stvarnom životu

neki ljudi stvarno žive u svijetu fantazija :-)
New Guy

#180 Re: online afera

Post by New Guy »

ne ovo nije trolanje..da lakse mi je ovako anonimno razgovarati otvoreno o svemu nego se bilo kome povjerit s detaljima..
ni sam ne znam sta vise mislim..dijete mi je najprece,zato i mislim da moram sve sto brze pokrenuti..ne zeli da ga pustim nazad,ne zeli da mijenja skolu (krece za desetak dana),hoce da uradim nesto da sve bude ok i da ostane ovdje..nemogu mu reci ne a nemam pojma kako i sta da uradim...
lmo

#181 Re: online afera

Post by lmo »

New Guy wrote:ne ovo nije trolanje..da lakse mi je ovako anonimno razgovarati otvoreno o svemu nego se bilo kome povjerit s detaljima..
ni sam ne znam sta vise mislim..dijete mi je najprece,zato i mislim da moram sve sto brze pokrenuti..ne zeli da ga pustim nazad,ne zeli da mijenja skolu (krece za desetak dana),hoce da uradim nesto da sve bude ok i da ostane ovdje..nemogu mu reci ne a nemam pojma kako i sta da uradim...
pa znate li ti i tvoja supruga razgovarati? šta ste radili jedno s drugim 12 godina...
moonca

#182 Re: online afera

Post by moonca »

New Guy wrote:ne ovo nije trolanje..da lakse mi je ovako anonimno razgovarati otvoreno o svemu nego se bilo kome povjerit s detaljima..
Sad mi je jasno da si zbog informacija -kako dobiti dijete - i oformio pricu o ''varanju''.

Neces dobiti dijete tako lako.
Boemica

#183 Re: online afera

Post by Boemica »

Pa fino nazoveš suprugu, kažeš joj, pošto mi još ne znamo šta ćemo jedno sa drugim, neka dijete upiše drugo polugodište, i neka ga sa mnom dok traje nastava, i to je to.

Mislim, čuj počinje za 10 dana nastava i moram se hitno razvest od žene i dobit skrb, da ono ne bi mjenjalo školu :-) daj ba
jesi ti svjestan da za 10 dana njoj neće ni uručit zahtjev za razvod, a kamoli da se to riješi do tad :-)
denimb

#184 Re: online afera

Post by denimb »

Ako hoces za dijete dobro dijeli skrbnistvo s njom, neka ostane stobom radnim danima zbog skole i svega, a vikend sa majkom...opet naravno po dogovoru.
Ako si se vec odlucio za razvod, sjednite oboje sa dijetom razgovarajte objasnite mu situaciju koliko je moguce, i nemojte se svadjati pred njima, slati neke poruke kroz dijete jedno drugom...pokusajte mu napraviti sto normalniji zivot u kojem ce provoditi vrijeme sa oba roditelja, nije on kriv ni zasta da bi ostao bez bilo kojeg od vas dvoje.

I ovo sto pisu za osvete, ovako onako, zaboravi sve...nastavi svoj zivot i to je to, jbg sranja se desavaju.
muha_sa

#185 Re: online afera

Post by muha_sa »

bilo je svakakvih savjeta :D šta si odlucio :?

-ocerat za sva vremena :?

-oprostit i vrnut je :?

-nešto trece :?
Xavier1

#186 Re: online afera

Post by Xavier1 »

Eto sad jos njega okrivite sto dijete nece odrastati sa oba roditelja. :lol:

Ima on s kim da poprica oko ovoga nego ne zeli radi sramote.
New Guy

#187 Re: online afera

Post by New Guy »

moonca wrote:Sad mi je jasno da si zbog informacija -kako dobiti dijete - i oformio pricu o ''varanju''.

nisi u pravu.. to za dijete sam odlucio danas,isto tako i da podnesem zahtjev..iz razloga jer sam slusao svoje dijete kako me pita da uradim nesto da on ne ide odavde i da ne mijenja svoju skolu i prijatelje..
osim toga,i sa suprugom sam u kontaktu..i njoj sam ponudio da izabere nacin na koji bi pokusali spasiti porodicu,dom..iako nisam ta vrsta,sad sam u stanju da se i predam bilo cemu,ali da to izadje na dobro..sam cu se boriti sa svojim demonima..
njena prica se puno ne mijenja,i dalje zna da je pogriesila,i dalje se boji da ja to nikad necu svariti i da to nikd nece uspjeti,da se cak boji da cu ju mozda nekad kad ne budem izdrzao i povrijediti... sta vise da mislim..
muha_sa

#188 Re: online afera

Post by muha_sa »

ako ne zna šta ce i kako ce tu su sveznajuci forumaši da svojim savjetima sjebu cojku život :D

na pravo si se mjesto došo ispovjedat
moonca

#189 Re: online afera

Post by moonca »

New Guy wrote:
moonca wrote:Sad mi je jasno da si zbog informacija -kako dobiti dijete - i oformio pricu o ''varanju''.

nisi u pravu.. to za dijete sam odlucio danas,isto tako i da podnesem zahtjev..iz razloga jer sam slusao svoje dijete kako me pita da uradim nesto da on ne ide odavde i da ne mijenja svoju skolu i prijatelje..
osim toga,i sa suprugom sam u kontaktu..i njoj sam ponudio da izabere nacin na koji bi pokusali spasiti porodicu,dom..iako nisam ta vrsta,sad sam u stanju da se i predam bilo cemu,ali da to izadje na dobro..sam cu se boriti sa svojim demonima..
njena prica se puno ne mijenja,i dalje zna da je pogriesila,i dalje se boji da ja to nikad necu svariti i da to nikd nece uspjeti,da se cak boji da cu ju mozda nekad kad ne budem izdrzao i povrijediti... sta vise da mislim..
Nista ne radi.... halllloooo -- koliko dugo zivite odvojeno??

i tebi ce dijete od 12 godina sugerisati sta da radish :-) :roll:
Last edited by moonca on 20/01/2019 18:30, edited 1 time in total.
New Guy

#190 Re: online afera

Post by New Guy »

7 dana
moonca

#191 Re: online afera

Post by moonca »

:shock:
SaraFina

#192 Re: online afera

Post by SaraFina »

Razmisli dobro još o svemu. Popričaj i sa suprugom.. Vidi je li se ona čemu nada u budućnosti od tog lika, ili joj je to čhatanje samo hranilo sujetu. Obzirom da je već otišla kod svojih, možete se jedno vrijeme odvojiti, pa iskristalisati oboje osjećanja. Vidjati se povremeno i praviti kombinacije. Ako si stvarno lik, koji ne zaboravlja greške i žena je u pravu, da bi vam se život u budućnosti pretvorio u pakao, pokušaj se promijeniti.
Emotivno jeste ova priča neka vrsta prevare, vjerujem da ti teško ali zbog života i djeteta pokušajte doći do srži problema pa onda donosite odluke. Vi imate mnogo veći problem izmedju sebe od tog čhata. Nedostatak komunikacije prije svega. Pa kreni od tog.
Lako se razvesti....
Last edited by SaraFina on 20/01/2019 18:36, edited 1 time in total.
moonca

#193 Re: online afera

Post by moonca »

New Guy wrote:7 dana
Momak- juris ko muha --- smiri se malo..... rano je za bilo sta.
insomnia78

#194 Re: online afera

Post by insomnia78 »

Jel vi citate sta cojk pise. Navalili razgovaraj, razgovaraj
Eto razgovaro je, procitajte sta mu kaze
muha_sa

#195 Re: online afera

Post by muha_sa »

Saro :kiss:

jednom otišla mamici vazda ce otic

kruh iliti hljeb kad se jdnom prepolovi nikad se više sastavit ne može :-)

ovo su stare pametne :D
radostan dan

#196 Re: online afera

Post by radostan dan »

New Guy...
boga ti, ako nije previše intimno...jesi li vjernik i je li ti žena pokrivena?
bingov buraz

#197 Re: online afera

Post by bingov buraz »

denimb wrote:
AstorH wrote:Nemam volje da vatam quote, ali ovaj pokretac teme ako do sada nije, morat ce se suociti da mu pojebe zenu drugi lik, i to bi trebao da pusti i da ne ide u osvetu odmah.
Ona ce se tucati u Londonu, par puta, al ako joj nije pruzio nesto vece od toga, a to je ljubav, koja je unikatna, ako je prava i iskrena, putem te ljubavi ce se vratiti, jer zene se vracaju u oazu ljubavi, ako je iskena i obostrana. Ako nije ne vracaju se.
Kompleksna, ali ujedno opravdana stvar. I on cemu se ja protivim kao muskarac je nazivanje takvih zena kurvama. Ne, to nisu kurve, To su zene koje prije svega imaju pravo da biraju partnere i da traze ljubav.
Mozda neki dzemper da isplete dok se ona tuca u Londonu?
:lol: :lol:
gasi internet,imamo pobjednika
muha_sa

#198 Re: online afera

Post by muha_sa »

radostan dan wrote:New Guy...
kad vec pitaš pitaj nešto i za mene--mene stid :(

jel cemu punica :?
al_akhisari

#199 Re: online afera

Post by al_akhisari »

New Guy wrote:7 dana
...polahko, bez ishitrenih poteza; razum, razum,...kakvu god odluku da donseš, odredit će značajno VAŠ dalji život; procitaj još jednom što reče @muha_sa,...to je tvoj život
New Guy

#200 Re: online afera

Post by New Guy »

radostan dan wrote:New Guy...
ne i ne
Post Reply