A kako ću raditDino34 wrote:Ma imaš bruku našeg svijeta, naše restorane, diskoteke, kafane... Jezik nije potrebanBoemica wrote:Pa da mi ni prezime ne znaju izgovorit
...
- Boemica
#176 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
- King Theoden
#177 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
NikakoBoemica wrote:A kako ću radit
- Krokodajl
#178 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
To, to, to, samo to !Dino34 wrote:To nisam znao.Krokodajl wrote:Dakle, on bi do dobijanja vize radio na crno, a kaže da ga ugovor obavezuje da radi kod ovih.
Ma kakvo ljudi crno, nemojte se zajebavat.
Mislim na ove koji bi išli.
Samo te dušmanin može zvati da radiš na crno.
Jedno je otići kod poznanika u restoran pa raditi u kuhinji, a drugo je Baustelle.
Zoll(carina) i civilna policija redovno patroliraju.
Ljudi, kazne su drakonske.
Poslodavac će se izvući, prebaciti firmu na ženu ili rođaka, a on će pred sudom podići dva prsta i reći da je zahlungsunfähig tj nema love. Bankrot. Tri godine ili sad sedam ne može voditi firmu i onda je čist.
A ti koji radiš ćeš platiti plus biti protjeran iz njemačke.
Evo, dao si momku ponudu, našao si mu bolju satnicu nego što je imao, ne znam te ljude pa ne mogu da govorim o uslovima ali sa ovim što ti nudiš sigurno može dobiti vizu.
Sada ja ne znam kako funkcioniše žalba, da li on žalbu na to što mu je viza obijena može na osnovu ugovora sa drugim poslodavcem ili sa istim poslodavcem, a na kraju krajeva budući da nema nikakav certifikat o poznavanju Njemačkog vjerovatno je ne bi ni dobio.
Apliciraj na novi termin, dogovori sa ljudima ovim, vidi, šta, kako.
Ima bolan posla samo treba znat naći, žao mi te što si potrošio toliko vremena čekajući termin a unaprijed nisi mogao dobiti vizu, još je ponuda koju si dobio stvarno mizerna i uslovi koje ti nude su isto jadni, a radiš u zanimanju u kojem IMA posla i kojem su plate dosta bolje i uslove daju dosta bolje nego to što je tebi ponuđeno.
Puno sreće, i evo kao što ti Dino reče, nemoj se zajebavat pa ići na crno osim ako nije stani pani, a i u tom slučaju opet ima 100 drugih rješenja, bezveze popušiš zabranu gore radi koje kinte više pa onda i da hoćeš i da dobiješ posao iz snova možeš zavijati na granici samo.
- Boemica
#179 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Dino34 wrote:NikakoBoemica wrote:A kako ću raditdobro se udaš i harčiš njegovo
- insomnia78
#180 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Ta ce ti jezik. Budes ko harapi. Ovdje svako malo vidis gospodju kako joj cerka od prt sest godina prevodi na kasi il u apoteci
- Boemica
#181 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Znaš li ti koji certifikat za jezik tamo priznaju?insomnia78 wrote:Ta ce ti jezik. Budes ko harapi. Ovdje svako malo vidis gospodju kako joj cerka od prt sest godina prevodi na kasi il u apoteci
Ja položila u centre andré malraux ovdje u sarajevu al' veze nemam da l' to išta vrijedi
- King Theoden
#182 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Elitepartner.de je rješenje.Boemica wrote:Eto nađi mi da se dobro udam
Tu se okupljaju akademici i singels sa nivoom
Osim toga, vjera ne igra ama baš nikakvu ulogu, tako da...
- Boemica
#183 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Ništa bez preporukeDino34 wrote:Elitepartner.de je rješenje.Boemica wrote:Eto nađi mi da se dobro udam
- MarlboroGold
#184 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Kako me iritira ta reklama... malo je reći.Dino34 wrote:Elitepartner.de je rješenje.Boemica wrote:Eto nađi mi da se dobro udam
- insomnia78
#185 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Nemam pojmaBoemica wrote:Znaš li ti koji certifikat za jezik tamo priznaju?insomnia78 wrote:Ta ce ti jezik. Budes ko harapi. Ovdje svako malo vidis gospodju kako joj cerka od prt sest godina prevodi na kasi il u apoteci
Ja položila u centre andré malraux ovdje u sarajevu al' veze nemam da l' to išta vrijedi
- King Theoden
#186 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Ono, konjina je prošla kroz visoke škole, pa valjda su i one prošle kroz njegaBoemica wrote:Ništa bez preporuke
Što se tebe tiče, imaš svoje adute koji su cijenjeni među nijemcima.
Brijem da znam ko si i šta radišMarlboroGold wrote:Kako me iritira ta reklama... malo je reći.
Brada, ss.ba forum, itd.
- MarlboroGold
#187 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
ha?Dino34 wrote: Brijem da znam ko si i šta radiš
Brada, ss.ba forum, itd.
Pomiješao si me sa nekim...
- King Theoden
#188 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Mislio sam da si jedan brat sa tuzlanskog kantona koji od nedavno živi u njemačkojMarlboroGold wrote:Pomiješao si me sa nekim...
- MarlboroGold
#189 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Pobjegao sam iz Njemačke. Meščini spadam u 0,1% ljudi koji su to uradiliDino34 wrote:Mislio sam da si jedan brat sa tuzlanskog kantona koji od nedavno živi u njemačkojMarlboroGold wrote:Pomiješao si me sa nekim...
- King Theoden
#190 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
A nisi na sportsport.ba forumu?MarlboroGold wrote:Pobjegao sam iz Njemačke. Meščini spadam u 0,1% ljudi koji su to uradili
Nisi jedini koji je pobjegao.
- MarlboroGold
#191 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
bio sam tamo... banovali me. 90% foruma teški idioti.Dino34 wrote:A nisi na sportsport.ba forumu?MarlboroGold wrote:Pobjegao sam iz Njemačke. Meščini spadam u 0,1% ljudi koji su to uradili
Nisi jedini koji je pobjegao.
- King Theoden
#192 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Kad si bio i koji nik?MarlboroGold wrote:bio sam tamo... banovali me. 90% foruma teški idioti
Ako si bio malo duže, morao si upratiti amidzu i njegovo savjetovalište za mlade ljubavnike.
E, to sam ja.
Mislim da je to neš najbolje što su forumi ikada vidjeli
- MarlboroGold
#193 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Ne sjećam se usernamea. Nešto sa C čini mi se... a tog savjetovališta se nešto malo sjećam.
Hajd da ne idemo dalje offtopic
Hajd da ne idemo dalje offtopic
- vjesticanametli
#194 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
A tek reklama ich paarshipeDino34 wrote:Ono, konjina je prošla kroz visoke škole, pa valjda su i one prošle kroz njegaBoemica wrote:Ništa bez preporuke
Što se tebe tiče, imaš svoje adute koji su cijenjeni među nijemcima.
Brijem da znam ko si i šta radišMarlboroGold wrote:Kako me iritira ta reklama... malo je reći.
Brada, ss.ba forum, itd.
- MarlboroGold
#195 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
vjesticanametli wrote: A tek reklama ich paarshipebljaaaak
Tačno, još gora
Vazda bude onaj neki čelo sa plavušom čini mi se... ili je to neka druga ali slična reklama
- King Theoden
#196 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Ako ćete mi vjerovati, uvijek ugasim ton. Ne postoji neš iritantnije. Ustvari možda i postoji: Seitenbacher.
Što bi švabo reko, ich kotze gleich den Hals runter
Što bi švabo reko, ich kotze gleich den Hals runter
- Edin H.
#197 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
A nasi su inace svi poligotemoonca wrote:Lijepo -------no, sta ste toliko navalili na jezik--- pa raditi ce sa nashima.
- Edin H.
#198 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Pa promijenis ime i prezime, kao da je to problemBoemica wrote:Pa da mi ni prezime ne znaju izgovoritDino34 wrote:Pretpostavljao samBoemica wrote:ne bi u Njemačku taman kad bi fkt pare na granama rasle
Nećeš ti u zemlju koja nema slova Ć, pa samim tim ni ćevapa i ostalog sa ć![]()
- Radio Sarajevo
#199 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Sapna_TZ wrote:Ja mogu uslikati ono sto sam dobio iz ambasade kao odgovor ako treba nekome na uvid. Ulozicu zalbu da ne gubim vrijeme ali i taj proces ce se oduzit.
Ideja mi je da odem i da na crno radim dok mi se zalba na odbijenicu ne rijesi na pozitivno.
Nisam nikad bio tako da idem u nepoznato, bez ikoga i strah me
to je glavna stvar i nemojte ostavljati komentare da sam sumnjiv i da trolam kao sto ste napisali
samo me je ponukalo da se ovdje obratim da odlucim kako mi je lakse i jednostavnije postupiti
Da si ti električar iz Sapne, ne bi ti ni znal riječ "trol", tako da sigurno trolaš
-
Sapna_TZ
#200 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?
Provjerio sam na internetu na wikipediji sta znaci ta rijec i onda sam napravio komentar. ne bih zelio da dalje pisem na tu temuRadio Sarajevo wrote:Sapna_TZ wrote:Ja mogu uslikati ono sto sam dobio iz ambasade kao odgovor ako treba nekome na uvid. Ulozicu zalbu da ne gubim vrijeme ali i taj proces ce se oduzit.
Ideja mi je da odem i da na crno radim dok mi se zalba na odbijenicu ne rijesi na pozitivno.
Nisam nikad bio tako da idem u nepoznato, bez ikoga i strah me
to je glavna stvar i nemojte ostavljati komentare da sam sumnjiv i da trolam kao sto ste napisali
samo me je ponukalo da se ovdje obratim da odlucim kako mi je lakse i jednostavnije postupiti
Da si ti električar iz Sapne, ne bi ti ni znal riječ "trol", tako da sigurno trolaš