UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Magarece_godine
#176 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Dobra grupa. Nasi protivnici mogu prosuti mnogo bodova u medjusobnim duelima. Mi ako odigramo sve pametno, ne bi trebalo biti problema.
- Romanista 101%
#177 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
grupa za fudbalske sladokusce na celu sa Mourinhom
koji pesimizam ko da smo izvukli Brazil, Argentinu i Mexico
Italija - nikad gora u zadjih 50 god. pogledati samo ko im je trener
Finska - Ahonen u penziji
Grci - odavno u padu
Armenija - dizaci tegova izgubili od Gibraltara kod kuce
Lihtenstajn - bice gusto
koji pesimizam ko da smo izvukli Brazil, Argentinu i Mexico
Italija - nikad gora u zadjih 50 god. pogledati samo ko im je trener
Finska - Ahonen u penziji
Grci - odavno u padu
Armenija - dizaci tegova izgubili od Gibraltara kod kuce
Lihtenstajn - bice gusto
- studeni76
#178 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
I ono što je vrijedno znati da iz naše grupe samo Grčka nema rezervni način za vidjet Euro! Znači njima je svaka utakmica na nož ako misle ići. Finci i mi imamo baraž LN kao rezervu, a i Italijani bi u slučaju katastrofe mogli upasti u baraž Lige A. Sve u svemu biće zanimljivo, ko da 2 gola na utakmici dobija extra poen 
- phillie
#179 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Jedina laksa grupa u koju smo mogli upasti osim ove je grupa gdje su Poljska, Izrael, Makedonija i Slovenija. Optimista sam i samo da nas povrede zaobidju (ustvari da zaobidju Dzeku i Pjanica, ostali su svi zamjenjivi
), pa da hodamo po evropskim gradovima na EP. 
- p206
#180 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
više bi bodova izgubili od Makedonaca i Slovenaca, nego od ovih
- insaneinthebrain
#181 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
upravo, samo da su nam dijamant i mire zdravi i sve ce biti laksephillie wrote:Jedina laksa grupa u koju smo mogli upasti osim ove je grupa gdje su Poljska, Izrael, Makedonija i Slovenija. Optimista sam i samo da nas povrede zaobidju (ustvari da zaobidju Dzeku i Pjanica, ostali su svi zamjenjivi), pa da hodamo po evropskim gradovima na EP.
- pirmin
#182 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Vrlo nezgodna grupa, bice ovo rovovska borba.
Kad se samo sjetim da smo u Belfastu lako mogli izgubiti bez da se zalimo.
Kad se samo sjetim da smo u Belfastu lako mogli izgubiti bez da se zalimo.
- Point.
#183 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Opet jebeni Grci. Objaviti im rat, nema druge.
Mancini, žao mi je al ovaj put Gospa iz Međugorja nama pomaže.
Mancini, žao mi je al ovaj put Gospa iz Međugorja nama pomaže.
-
Korisničkoime
#184 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Nezgodna grupa skroz.
Nije kijamet i katastrofa al nije ni neka kradja sad jer Grcka je teska ekipa za igrati, cigani svoje vrste, znaci dno, destrukcija, razvlacenje, otezanje, uderanje, provociranje i ako sta uleti na standardnim situacijama. Za njih se treba vise psihicki pripremit.
Italija kakva god bila za nas je favorit cak i sa onim baksuzom na klupi koji nam je najveca nada pored toga su takodjet ciganija, zatvori, udri i kad se pruzi prilika zabiji ljudi su majstori takve igre i na taj su nacin dobijali utakmice i kad su bili slabi i van forme protiv mnogo jacih reprezentacija od nas.
Pored toga i pored ovih pobjeda i dobrih rezultata ja nisam neki veliki optimista s obzirom na nas igracki kadar koji se sastoji od dva ozbiljna igraca. Mi smo u sred smjene generacija a nama fali igraca, realno npr.jednog Lulica koji je standardan u Laciju mjenja Duljevic koji grije klupu u Dresdenu u 2 Bundesligi, zamjene Dzeki su Kodro i Bajic pri cemu vise i ne znam gdje Kodro igra da ne govorim o nasoj odbrani gdje vec deceniji kuburimo da nadjemo desnog beka a kako izgleda sad cemo morati traziti i lijevog ako selektor ostane pri svom ne pozivanji Kolasinva.
Ne znam, moguce jeste ali ce biti gutavo, ono pravo.
Nije kijamet i katastrofa al nije ni neka kradja sad jer Grcka je teska ekipa za igrati, cigani svoje vrste, znaci dno, destrukcija, razvlacenje, otezanje, uderanje, provociranje i ako sta uleti na standardnim situacijama. Za njih se treba vise psihicki pripremit.
Italija kakva god bila za nas je favorit cak i sa onim baksuzom na klupi koji nam je najveca nada pored toga su takodjet ciganija, zatvori, udri i kad se pruzi prilika zabiji ljudi su majstori takve igre i na taj su nacin dobijali utakmice i kad su bili slabi i van forme protiv mnogo jacih reprezentacija od nas.
Pored toga i pored ovih pobjeda i dobrih rezultata ja nisam neki veliki optimista s obzirom na nas igracki kadar koji se sastoji od dva ozbiljna igraca. Mi smo u sred smjene generacija a nama fali igraca, realno npr.jednog Lulica koji je standardan u Laciju mjenja Duljevic koji grije klupu u Dresdenu u 2 Bundesligi, zamjene Dzeki su Kodro i Bajic pri cemu vise i ne znam gdje Kodro igra da ne govorim o nasoj odbrani gdje vec deceniji kuburimo da nadjemo desnog beka a kako izgleda sad cemo morati traziti i lijevog ako selektor ostane pri svom ne pozivanji Kolasinva.
Ne znam, moguce jeste ali ce biti gutavo, ono pravo.
-
ja71
#185 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Iz 3. sesira nismo mogli idobiti lakseg protivnikaa a iz 1. sesira bi eventualno Poljska bila laksa od Italije
A to sto je Grcka zavrsila u 4. sesiru govori o njoj.
ostale protivnike ne treba komentarisati
u sustini smo dobro prosli sa ovim izvlacenjem.
A to sto je Grcka zavrsila u 4. sesiru govori o njoj.
ostale protivnike ne treba komentarisati
u sustini smo dobro prosli sa ovim izvlacenjem.
-
Frankyee
#186 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
U ovoj grupi ce dosta zavisiti od ostalih utakmica je Grcka, Finska Armenija lako mogu gubiti bodove u medusobnim susretima. Ako uzmemo 6 bodova Armeniji i Finskoj onda bi trebalo da se poklopi.
-
Itsoktobealone
#187 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
23 boda za direktni plasman na Euro. 18 ćemo uzeti, za ostalih 5 će biti borba.
- Lincoln-Burrows
#188 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Finska je otkinula Hrvatskoj dva boda na prošlim kvalifikacijama i Hrvati su jedva ulovili baraž.
Nije Finska baš bezze ekipa.
Nije Finska baš bezze ekipa.
-
vernes81
#189 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Ova zabarska neznalica nas smatra losijim od SvedskeMali_Vuk wrote:Mancini: Na papiru je to dobra grupa, BiH je kvalitetna reprezentacija
Mancini je svakako sretan što je iz drugog šešira izbjegao Njemačku, ali hvalio je bh. reprezentaciju.
Podsjećamo, u grupi I u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrat će Italija, BiH, Finska, Grčka, Armenija, Lihtenštajn.
"Cilj je bio izbjeći Njemačku. Dobra je grupa, ali utakmice moraju da se igraju i da se osvajaju bodovi. Na papiru je to dobra grupa, ali kasnije će sve ovisiti o nama. Cilj nam je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Mancini, pa je dodao:
"BiH je izvrsna momčad, ima kvalitetne i poznate igrače diljem Evrope i to neće biti lagani mečevi. Dobro je što smo iz drugog šešira izbjegli i Švedsku? Koga god da smo ddobili, to ne bi ništa promijenilo. Moramo da napredujemo i da se vratimo na vrh. Italija zaslužuje da bude na vrhu, mislim da imamo dobru budućnost":
Objasni mu sine Edine neke stvari
- Idemedosumom
#190 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Koja kuknjava
Ja sam prezadovoljan grupom. Osim italije, sve su ekipe u rangu ili slabije od naših protivnika iz Lige Nacija. A uvjeren sam i da Italiju možemo kući dobiti.
Finska nije neki kvalitet, ne bojim se nordijskih ekipa.
Armeniju smo davno prekucali, u Ćirinom vaktu, ako se ne varam.
To što s Mešom uz ho-ruk igru i jednu veliku dozu nesreće nismo uspjeli dobiti ove Grke, nije razlog za strah.
Na kraju i da se okliznemo, imamo osiguran i baraž, gdje bi nas sigurno čekale slabije repke, koje se nisu uspjele plasirati.
Ja sam prezadovoljan grupom. Osim italije, sve su ekipe u rangu ili slabije od naših protivnika iz Lige Nacija. A uvjeren sam i da Italiju možemo kući dobiti.
Finska nije neki kvalitet, ne bojim se nordijskih ekipa.
Armeniju smo davno prekucali, u Ćirinom vaktu, ako se ne varam.
To što s Mešom uz ho-ruk igru i jednu veliku dozu nesreće nismo uspjeli dobiti ove Grke, nije razlog za strah.
Na kraju i da se okliznemo, imamo osiguran i baraž, gdje bi nas sigurno čekale slabije repke, koje se nisu uspjele plasirati.
- turbofolk
#191 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Švedska je u bararažu za SP izbacila Italiju, zato on to kaže, nije u kontekstu poređenja sa našom reprezentacijom 
- arzuhal
#192 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Hladne glave ući u kvalifikacije i najvažnije nam je da Lihtenštajn, Armeniju, Grčku i Finsku dobijemo i na strani i kod kuće, i Italiju kod kuće, a ostalo šta nam Bog da...
- Logovan
#193 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Dobra grupa, može se proći. Ustvari, samo bih Grčku zamijenio sa bilo kojom reprezentacijom, jer su dosadili i Bogu i narodu.
Isto k'o namješteno. A i još im je igra prljava.
Italija je grohnula i to dobro, možemo izvući koji bod protiv njih. Grčka sve rečeno, nema se šta više dodati. Protiv Finske možda ne bude lako, ali treba izvući svih 6 boba. Ona zadnja dva protivnika nisu vrijedni spomena, treba ono pobijediti bez problema.
Italija je grohnula i to dobro, možemo izvući koji bod protiv njih. Grčka sve rečeno, nema se šta više dodati. Protiv Finske možda ne bude lako, ali treba izvući svih 6 boba. Ona zadnja dva protivnika nisu vrijedni spomena, treba ono pobijediti bez problema.
- House
#194 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
idealna grupa!
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#195 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
ne znam da li ko gleda arsenal - tottenham i igru seada kolašinca. ljudi momak razvaljuje. servirao im je minimalno 4-5 sto postotnih prilika.
i on će biti okosnica našeg tima, vjerujte mi.
i on će biti okosnica našeg tima, vjerujte mi.
-
El_comadante
#196 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
protiv slabih 18 bodova Finska, Lihtenštajn i Armenija i Grčku dobiti kući
- Romanista 101%
-
Tipicoti
#198 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Zna li se raspored igranja tj. termini. Treba u martu, aprilu i maju izbjegavati Italiju i Grcku zbog lige sampiona i zavrsnice liga u kojoj igraju nasi igraci.
Veoma vazan faktor koji nas je uvijek skupo kostao.
- Bosanski_kralj
#199 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
Prolazimo ko prvi u Grupi. 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#200 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije
da je izvući prvu sa grčkom u gostima i treću sa italijom u gostima i mislim da ne bi trebalo biti zime.Tipicoti wrote:Zna li se raspored igranja tj. termini. Treba u martu, aprilu i maju izbjegavati Italiju i Grcku zbog lige sampiona i zavrsnice liga u kojoj igraju nasi igraci.