"Tips & Tricks" za vožnju

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
djkurt

#176 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by djkurt »

Bakir1 wrote:dobre su samousluzne dok se ne potrosi prva doza koja dodje prilikom pustanja u rad, poslije toga kad gazde pocnu eksperimente praviti sa turskim i grckim prahom e tu nastaje lom :D
inace da znate koliko je vosak na samousluznim opasan posebno u varijanti slabog ispiranja slabog sampona ne bi nikad auto s njim presli.
Kako misliš opasan? To mi je nova informacija.
Bakir1

#177 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by Bakir1 »

kupi si glinu pa poslije tih tretmana malo predji po autu :D
svu necistocu koju taj sampon ne opere taj vosak skupa s tim samponom koji se opet ne ispere kako treba zatvara u lak
djkurt

#178 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by djkurt »

Bakir1 wrote:kupi si glinu pa poslije tih tretmana malo predji po autu :D
svu necistocu koju taj sampon ne opere taj vosak skupa s tim samponom koji se opet ne ispere kako treba zatvara u lak
hmmm, pa jel onda rješenje, da se taj vosak nikako ne koristi. ili?
madner

#179 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by madner »

Ja srece da ne pazim auto. Mogao sam mu lak sjebati. :D
Bakir1

#180 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by Bakir1 »

ja izbjegavam vosak na samousluznim, pametnom i isaret dosta :D
tempuser

#181 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by tempuser »

nepass1 wrote: Ja sam i radio na praonici odmah posle rata, ali na samousluznoj ne znam. Ne moze bez spuzve. A ofirno mi da ribam auto. Jebe me sad sto neke praonice traze 13km jer je vitara dzip.
Ajd nastrau ofirno, ali ispade da te vanjsko pranje u samousluznim dodje malo jeftinije ili sa dodatnim sredstvima isto kao i u normalnoj praoni, a moras sam da peres, da se kvasis, bakces sa spuzvama, posusivanjem itd.
Prava usteda je zapravo na unutrasnjem pranju. U praoni ces ga platiti 5, a u samousluznoj ces za 2 KM ces dobiti 10-12 min usisvaca sto je vise nego dovoljno (ako ne usisavam gepek meni je i 5 min dovoljno), a za ostalo ti treba jelenska koju svi imaju u autu ionako i jos jedna jelenska ili mikrofiber krpa.
beni-bu-man

#182 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:zabolilo te a?
rogatica je centar svijeta :lol:
tu su najbolje kifle, kako nebio centar svijeta :mrgreen:
djkurt

#183 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by djkurt »

Kako ja stvari vidim vezano za to pranje auta, mi ovdje na forumu imamo nekoliko likova sa OKP-om. :)
Jbt ja samo dođem mahnem par puta auto skinem prljavštinu ako je ima i ajmo dalje, ako ću ga prat spužvom onda to kod kuće radim, ne pada mi napamet to raditi u samouslužnoj.
beni-bu-man

#184 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by beni-bu-man »

djkurt wrote:Kako ja stvari vidim vezano za to pranje auta, mi ovdje na forumu imamo nekoliko likova sa OKP-om. :)
Jbt ja samo dođem mahnem par puta auto skinem prljavštinu ako je ima i ajmo dalje, ako ću ga prat spužvom onda to kod kuće radim, ne pada mi napamet to raditi u samouslužnoj.
valja li ona samousluzna na izlazu rogatice ?
djkurt

#185 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by djkurt »

beni-bu-man wrote:
djkurt wrote:Kako ja stvari vidim vezano za to pranje auta, mi ovdje na forumu imamo nekoliko likova sa OKP-om. :)
Opet si nekulturan, upadaš drugima u riječ, tačno ko kakav sarajlijica što misli da je centar svijeta.
rocco_siffredi

#186 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by rocco_siffredi »

Meni je najdraže oprati auto uz Lim. Spustim ga do obale u Strgacini i lagano.
beni-bu-man

#187 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by beni-bu-man »

djkurt wrote:
beni-bu-man wrote:
Opet si nekulturan, upadaš drugima u riječ, tačno ko kakav sarajlijica što misli da je centar svijeta.
Ja nisam sarajlica nego iz vranduka a mislio sam da si ti iz rogatice pa te zato pita dal valja ta samousluzna na izlazu rogatice jer cesto prolazima kroz tu metropolu, i sto si odma tako mapadan, cemu odma ad hominem :?
beni-bu-man

#188 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by beni-bu-man »

rocco_siffredi wrote:Meni je najdraže oprati auto uz Lim. Spustim ga do obale u Strgacini i lagano.
gore prije dzamije na prosirenju pojedem kifle koje sam kupio u pekari centar u rogatici :mrgreen:
rocco_siffredi

#189 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by rocco_siffredi »

beni-bu-man wrote:
rocco_siffredi wrote:Meni je najdraže oprati auto uz Lim. Spustim ga do obale u Strgacini i lagano.
gore prije dzamije na prosirenju pojedem kifle koje sam kupio u pekari centar u rogatici :mrgreen:
Eh kakve pogace kod Muje u Međeđi imaju.
beni-bu-man

#190 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by beni-bu-man »

rocco_siffredi wrote:
beni-bu-man wrote:
Eh kakve pogace kod Muje u Međeđi imaju.
ja sam znam za vampire u medjedji :lol: :lol:

Dje dodje taj mujo ????
rocco_siffredi

#191 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by rocco_siffredi »

Iznad Panorame, ima pekara, nekih 50m iznad.
beni-bu-man

#192 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by beni-bu-man »

rocco_siffredi wrote:Iznad Panorame, ima pekara, nekih 50m iznad.
a tu se zasteko mujaga :lol:

Nisam nikad uzlazio u tu Panoramu a raja kaze da je tonbe :mrgreen:
esso_sa

#193 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by esso_sa »

Kad citam sve ovo, skontam koliko sam se u stvari urahatio sto sam se kutarisao auta i potpuno prebacio na motor :mrgreen:
Inace, za samousluzne, ovo sto vam ljudi kazu - samo sapiranje i samponanje, vosak preskocite. To fino kupite neki fin vozak pa u vlastitoj reziji lagano na krpicu i trljaj :thumbup:
Throttle

#194 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by Throttle »

beni-bu-man wrote: Ja nisam sarajlica nego iz vranduka
Odakle iz Vranduka, imam ja neke familije u Sehicima :mrgreen:
djkurt

#195 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by djkurt »

beni-bu-man wrote: Ja nisam sarajlica nego iz vranduka a mislio sam da si ti iz rogatice pa te zato pita dal valja ta samousluzna na izlazu rogatice jer cesto prolazima kroz tu metropolu, i sto si odma tako mapadan, cemu odma ad hominem :?
Pa onda se nauči kulturi i ne upadaj drugima u riječ. Nisu vas to na vranduku učuili haman.
condy

#196 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by condy »

tempuser wrote:Ok, whatever...
To za vadjenje kanti i spuzvi sam karikirao, jer mi nije bilo jasno kako onda bez trljanja opres auto bolje nego klasicna praona. Samponima iz samolusluznih praonica bez spuzve i trljanja ne mozes auto oprati kako treba, a ti si na to nadodao 3 vrste spuzvi i sampon za koji po pravilu treba kanta,...
Dobar je šampon na ovoj što perem. Nemam nikakvih zamjerki...imam osjećaj da baš i nemaš puno iskustva sa samouslužnim praonicama. Ja sam ih probao gdje god su bile pod ruku, tri četri sam probao u Zenici, jednu u Sarajevu, jednu u Vitezu, par u Njemačkoj, jednu u Hrvatskoj...i ima razlike među njima. Nešto je i @Bakir pisao nisam sve upratio, sad ću pročitati.
condy

#197 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by condy »

Bakir1 wrote:dobre su samousluzne dok se ne potrosi prva doza koja dodje prilikom pustanja u rad, poslije toga kad gazde pocnu eksperimente praviti sa turskim i grckim prahom e tu nastaje lom :D
inace da znate koliko je vosak na samousluznim opasan posebno u varijanti slabog ispiranja slabog sampona ne bi nikad auto s njim presli.
Ne koristim vosak...a što je opasan ?

edit. vidim odgovorio si :thumbup:
beni-bu-man

#198 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by beni-bu-man »

djkurt wrote:
beni-bu-man wrote: Ja nisam sarajlica nego iz vranduka a mislio sam da si ti iz rogatice pa te zato pita dal valja ta samousluzna na izlazu rogatice jer cesto prolazima kroz tu metropolu, i sto si odma tako mapadan, cemu odma ad hominem :?
Pa onda se nauči kulturi i ne upadaj drugima u riječ. Nisu vas to na vranduku učuili haman.
Nemao mi obrazovanja u vranduku nikako
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#199 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by bitanga_sa_otesa »

djkurt wrote: Ne ulazi onda u traNvaj na sredMja i zadMja vrata, nekulturno je. I plati kartu nemoj bit parazit.
sumLJaj ti i dalje Ćobanine :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#200 Re: "Tips & Tricks" za vožnju

Post by bitanga_sa_otesa »

djkurt wrote: To mi je nova informacija.
moraces se prebacit na brzi net,nije vam protok na selu dobar :lol:
Post Reply