Kako misliš opasan? To mi je nova informacija.Bakir1 wrote:dobre su samousluzne dok se ne potrosi prva doza koja dodje prilikom pustanja u rad, poslije toga kad gazde pocnu eksperimente praviti sa turskim i grckim prahom e tu nastaje lom![]()
inace da znate koliko je vosak na samousluznim opasan posebno u varijanti slabog ispiranja slabog sampona ne bi nikad auto s njim presli.
"Tips & Tricks" za vožnju
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- djkurt
#176 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
- Bakir1
#177 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
kupi si glinu pa poslije tih tretmana malo predji po autu
svu necistocu koju taj sampon ne opere taj vosak skupa s tim samponom koji se opet ne ispere kako treba zatvara u lak
svu necistocu koju taj sampon ne opere taj vosak skupa s tim samponom koji se opet ne ispere kako treba zatvara u lak
- djkurt
#178 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
hmmm, pa jel onda rješenje, da se taj vosak nikako ne koristi. ili?Bakir1 wrote:kupi si glinu pa poslije tih tretmana malo predji po autu![]()
- madner
#179 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Ja srece da ne pazim auto. Mogao sam mu lak sjebati. 
- Bakir1
#180 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
ja izbjegavam vosak na samousluznim, pametnom i isaret dosta 
-
tempuser
#181 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Ajd nastrau ofirno, ali ispade da te vanjsko pranje u samousluznim dodje malo jeftinije ili sa dodatnim sredstvima isto kao i u normalnoj praoni, a moras sam da peres, da se kvasis, bakces sa spuzvama, posusivanjem itd.nepass1 wrote: Ja sam i radio na praonici odmah posle rata, ali na samousluznoj ne znam. Ne moze bez spuzve. A ofirno mi da ribam auto. Jebe me sad sto neke praonice traze 13km jer je vitara dzip.
Prava usteda je zapravo na unutrasnjem pranju. U praoni ces ga platiti 5, a u samousluznoj ces za 2 KM ces dobiti 10-12 min usisvaca sto je vise nego dovoljno (ako ne usisavam gepek meni je i 5 min dovoljno), a za ostalo ti treba jelenska koju svi imaju u autu ionako i jos jedna jelenska ili mikrofiber krpa.
- beni-bu-man
#182 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
tu su najbolje kifle, kako nebio centar svijetabitanga_sa_otesa wrote:zabolilo te a?
rogatica je centar svijeta
- djkurt
#183 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Kako ja stvari vidim vezano za to pranje auta, mi ovdje na forumu imamo nekoliko likova sa OKP-om. 
Jbt ja samo dođem mahnem par puta auto skinem prljavštinu ako je ima i ajmo dalje, ako ću ga prat spužvom onda to kod kuće radim, ne pada mi napamet to raditi u samouslužnoj.
Jbt ja samo dođem mahnem par puta auto skinem prljavštinu ako je ima i ajmo dalje, ako ću ga prat spužvom onda to kod kuće radim, ne pada mi napamet to raditi u samouslužnoj.
- beni-bu-man
#184 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
valja li ona samousluzna na izlazu rogatice ?djkurt wrote:Kako ja stvari vidim vezano za to pranje auta, mi ovdje na forumu imamo nekoliko likova sa OKP-om.
- djkurt
#185 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Opet si nekulturan, upadaš drugima u riječ, tačno ko kakav sarajlijica što misli da je centar svijeta.beni-bu-man wrote:valja li ona samousluzna na izlazu rogatice ?djkurt wrote:Kako ja stvari vidim vezano za to pranje auta, mi ovdje na forumu imamo nekoliko likova sa OKP-om.
- rocco_siffredi
#186 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Meni je najdraže oprati auto uz Lim. Spustim ga do obale u Strgacini i lagano.
- beni-bu-man
#187 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Ja nisam sarajlica nego iz vranduka a mislio sam da si ti iz rogatice pa te zato pita dal valja ta samousluzna na izlazu rogatice jer cesto prolazima kroz tu metropolu, i sto si odma tako mapadan, cemu odma ad hominemdjkurt wrote:Opet si nekulturan, upadaš drugima u riječ, tačno ko kakav sarajlijica što misli da je centar svijeta.beni-bu-man wrote:valja li ona samousluzna na izlazu rogatice ?djkurt wrote:Kako ja stvari vidim vezano za to pranje auta, mi ovdje na forumu imamo nekoliko likova sa OKP-om.
- beni-bu-man
#188 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
gore prije dzamije na prosirenju pojedem kifle koje sam kupio u pekari centar u rogaticirocco_siffredi wrote:Meni je najdraže oprati auto uz Lim. Spustim ga do obale u Strgacini i lagano.
- rocco_siffredi
#189 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Eh kakve pogace kod Muje u Međeđi imaju.beni-bu-man wrote:gore prije dzamije na prosirenju pojedem kifle koje sam kupio u pekari centar u rogaticirocco_siffredi wrote:Meni je najdraže oprati auto uz Lim. Spustim ga do obale u Strgacini i lagano.
- beni-bu-man
#190 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
ja sam znam za vampire u medjedjirocco_siffredi wrote:Eh kakve pogace kod Muje u Međeđi imaju.beni-bu-man wrote:gore prije dzamije na prosirenju pojedem kifle koje sam kupio u pekari centar u rogaticirocco_siffredi wrote:Meni je najdraže oprati auto uz Lim. Spustim ga do obale u Strgacini i lagano.
Dje dodje taj mujo ????
- rocco_siffredi
#191 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Iznad Panorame, ima pekara, nekih 50m iznad.
- beni-bu-man
#192 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
a tu se zasteko mujagarocco_siffredi wrote:Iznad Panorame, ima pekara, nekih 50m iznad.
Nisam nikad uzlazio u tu Panoramu a raja kaze da je tonbe
-
esso_sa
#193 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Kad citam sve ovo, skontam koliko sam se u stvari urahatio sto sam se kutarisao auta i potpuno prebacio na motor
Inace, za samousluzne, ovo sto vam ljudi kazu - samo sapiranje i samponanje, vosak preskocite. To fino kupite neki fin vozak pa u vlastitoj reziji lagano na krpicu i trljaj
Inace, za samousluzne, ovo sto vam ljudi kazu - samo sapiranje i samponanje, vosak preskocite. To fino kupite neki fin vozak pa u vlastitoj reziji lagano na krpicu i trljaj
-
Throttle
#194 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Odakle iz Vranduka, imam ja neke familije u Sehicimabeni-bu-man wrote: Ja nisam sarajlica nego iz vranduka
- djkurt
#195 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Pa onda se nauči kulturi i ne upadaj drugima u riječ. Nisu vas to na vranduku učuili haman.beni-bu-man wrote: Ja nisam sarajlica nego iz vranduka a mislio sam da si ti iz rogatice pa te zato pita dal valja ta samousluzna na izlazu rogatice jer cesto prolazima kroz tu metropolu, i sto si odma tako mapadan, cemu odma ad hominem
-
condy
#196 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Dobar je šampon na ovoj što perem. Nemam nikakvih zamjerki...imam osjećaj da baš i nemaš puno iskustva sa samouslužnim praonicama. Ja sam ih probao gdje god su bile pod ruku, tri četri sam probao u Zenici, jednu u Sarajevu, jednu u Vitezu, par u Njemačkoj, jednu u Hrvatskoj...i ima razlike među njima. Nešto je i @Bakir pisao nisam sve upratio, sad ću pročitati.tempuser wrote:Ok, whatever...
To za vadjenje kanti i spuzvi sam karikirao, jer mi nije bilo jasno kako onda bez trljanja opres auto bolje nego klasicna praona. Samponima iz samolusluznih praonica bez spuzve i trljanja ne mozes auto oprati kako treba, a ti si na to nadodao 3 vrste spuzvi i sampon za koji po pravilu treba kanta,...
-
condy
#197 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Ne koristim vosak...a što je opasan ?Bakir1 wrote:dobre su samousluzne dok se ne potrosi prva doza koja dodje prilikom pustanja u rad, poslije toga kad gazde pocnu eksperimente praviti sa turskim i grckim prahom e tu nastaje lom![]()
inace da znate koliko je vosak na samousluznim opasan posebno u varijanti slabog ispiranja slabog sampona ne bi nikad auto s njim presli.
edit. vidim odgovorio si
- beni-bu-man
#198 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Nemao mi obrazovanja u vranduku nikakodjkurt wrote:Pa onda se nauči kulturi i ne upadaj drugima u riječ. Nisu vas to na vranduku učuili haman.beni-bu-man wrote: Ja nisam sarajlica nego iz vranduka a mislio sam da si ti iz rogatice pa te zato pita dal valja ta samousluzna na izlazu rogatice jer cesto prolazima kroz tu metropolu, i sto si odma tako mapadan, cemu odma ad hominem
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#199 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
sumLJaj ti i dalje Ćobaninedjkurt wrote: Ne ulazi onda u traNvaj na sredMja i zadMja vrata, nekulturno je. I plati kartu nemoj bit parazit.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#200 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
moraces se prebacit na brzi net,nije vam protok na selu dobardjkurt wrote: To mi je nova informacija.