Aliexpress- all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Papucarec

#176 Re: Aliexpress- all about

Post by Papucarec »

Raja prvi put narucujem sa Aliexpress. Narucio bi skuplji MIŠ sad tamo pise Free Shipping to Bosnia And Herzegovina via AliExpress Standard Shipping. Kad kliknem na to pise 31-56 days Free Shipping AliExpress Standard Shipping ali na TRACKING ispod stoji X. Hocu li dobiti taj tracking kod za pratiti ili moram kontaktirat prodavca da mi dadne on jer mis nije jeftiniji ili dobijem automatski taj kod... Hvala puno na odg.
freelancerBIH

#177 Re: Aliexpress- all about

Post by freelancerBIH »

Papucarec wrote:Raja prvi put narucujem sa Aliexpress. Narucio bi skuplji MIŠ sad tamo pise Free Shipping to Bosnia And Herzegovina via AliExpress Standard Shipping. Kad kliknem na to pise 31-56 days Free Shipping AliExpress Standard Shipping ali na TRACKING ispod stoji X. Hocu li dobiti taj tracking kod za pratiti ili moram kontaktirat prodavca da mi dadne on jer mis nije jeftiniji ili dobijem automatski taj kod... Hvala puno na odg.

Koliko ja znam hoces. Obicno napisu da nema trackinga i da shipping traje 31-56 dana, ali u 99% slucajeva dobijes RE************SE tracking (Nekakva svedska posta) i shipping u vecini slucajeva traje 10-15 dana max...

Ja sam 4-5 posiljki sa alija dobivao u roku od 7-10 dana nekad tamo iza nove godine :D
ferratilis

#178 Re: Aliexpress- all about

Post by ferratilis »

Jeste li ikad otvarali dispute na aliju? Zavlaci me prodavac vec dva mjeseca za paket, a tracking kaze "accepted by local courier for return", ima vec skoro dva mjeseca kako se tracking status nije promijenio. Nije mi problem otvoriti dispute, ali me zanima kolika mi je sansa da dobijem refund?
zlo zlo

#179 Re: Aliexpress- all about

Post by zlo zlo »

ferratilis wrote:Jeste li ikad otvarali dispute na aliju? Zavlaci me prodavac vec dva mjeseca za paket, a tracking kaze "accepted by local courier for return", ima vec skoro dva mjeseca kako se tracking status nije promijenio. Nije mi problem otvoriti dispute, ali me zanima kolika mi je sansa da dobijem refund?
bez problema, ako je prošlo 60 dana, ono što odbrojava fino ideš da nisi primio, i to je to, ostalo će sami.
hordash

#180 Re: Aliexpress- all about

Post by hordash »

Sta je sa power bankovima, skoro na svakom pise: This product can't be shipped to the selected region.
I ne samo na aliexpressu.
Ima li kakva alternativa za narucivanje?
Mehemed
Vozim: automobil

#181 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

hordash wrote:Sta je sa power bankovima, skoro na svakom pise: This product can't be shipped to the selected region.
Dosta aviokompanija je banovalo slanje uređaja sa Litijumskim baterijama, ne znam ni kako mobiteli prolaze jer i oni imaju isti tip baterije.
Humljanin

#182 Re: Aliexpress- all about

Post by Humljanin »

zlo zlo wrote:
ferratilis wrote:Jeste li ikad otvarali dispute na aliju? Zavlaci me prodavac vec dva mjeseca za paket, a tracking kaze "accepted by local courier for return", ima vec skoro dva mjeseca kako se tracking status nije promijenio. Nije mi problem otvoriti dispute, ali me zanima kolika mi je sansa da dobijem refund?
bez problema, ako je prošlo 60 dana, ono što odbrojava fino ideš da nisi primio, i to je to, ostalo će sami.
Pozdrav. Mene zanima sta se moze uraditi prije roka od 60 dana? Narucen je paket i vec 30 dana nije izasao iz Kine i ne radi tracking broj. Ovigledno je neki problem sa posiljkom jer mi se odavno nije desilo ovako nesto. Obicno posiljke dodju u roku 20 dana. Bojim se da je zapelo negdje pa da cu prvo morati cekati puni rok od 60 dana da bi otvorio dispute pa trazio da mi vrate pare pa tek onda ponovo narucivati.

Je li iko uspio rijesiti problematicnu posiljku prije isteka 60 dana?
zlo zlo

#183 Re: Aliexpress- all about

Post by zlo zlo »

ako ti je ispravan tn, registrirana pošta a ne radi, tada je pošiljka 100posto izgubljena, desilo mi se par puta, otvori dispute i to riješi, trebat će par dana za pretragu pošiljke od trgovca a nakon toga će ti ponudit povrat para ili da ti odmah ponovno pošalje.

Ja prije isto čekala 60 dana ali za takve registrirane pošiljke kojima tg nikad ne proradi, nakon 20+dana kad je sigurno da nece radit, javim se i svaki put je to, da je izgubljena pošiljka.
Humljanin

#184 Re: Aliexpress- all about

Post by Humljanin »

zlo zlo wrote:ako ti je ispravan tn, registrirana pošta a ne radi, tada je pošiljka 100posto izgubljena, desilo mi se par puta, otvori dispute i to riješi, trebat će par dana za pretragu pošiljke od trgovca a nakon toga će ti ponudit povrat para ili da ti odmah ponovno pošalje.

Ja prije isto čekala 60 dana ali za takve registrirane pošiljke kojima tg nikad ne proradi, nakon 20+dana kad je sigurno da nece radit, javim se i svaki put je to, da je izgubljena pošiljka.
Ma kako si to uspjela???

Meni pise da je placeno, i prodavac kaze da je placeno, kaze da je posiljka otpremljena, ali nijedan tracking service osim onog na Aliexpressu ne prepoznaje tracking broj i kaze da ne postoji.
Proslo vec mjesec dana al sve isto. Prodavac kaze da je poslano, ali TN ne radi i posiljka ne dolazi. A na Aliexpresuu pise da je u tranzitu (šta god to značilo)

Potegao sam dispute prije nekih 10 dana jer vidim i ja gdje sve ovo vodi (čekat ću 60 dana i onda ce mi uvazit zalbu i refundirat pare, i tek poslje toga moram opet narucivati i cekati... Znaci oduzelo bi mi jos 2 mjeseca dok dobijem posiljku).

Međutim Aliexpress je presudio da mi žalba nije osnovana jer još nije blizu 60 dana i kazu da moram cekati do kraja 7 mjeseca i tek onda ako ne dodje da ce mi vratiti pare :shock:

Mislim i ja da je posiljka negdje izgubljena, ali nije mi to toliki problem, nego mi je problem sto traze od mene da bespotrebno cekam jos mjesec dana, pa tek onda vracanje para pa opet narucivanje...

Kako si ti uspjela odmah dobiti presudu u svoju korist i dobiti pare nazad??
zlo zlo

#185 Re: Aliexpress- all about

Post by zlo zlo »

Humljanin wrote:
zlo zlo wrote:ako ti je ispravan tn, registrirana pošta a ne radi, tada je pošiljka 100posto izgubljena, desilo mi se par puta, otvori dispute i to riješi, trebat će par dana za pretragu pošiljke od trgovca a nakon toga će ti ponudit povrat para ili da ti odmah ponovno pošalje.

Ma kako si to uspjela???

Meni pise da je placeno, i prodavac kaze da je placeno, kaze da je posiljka otpremljena, ali nijedan tracking service osim onog na Aliexpressu ne prepoznaje tracking broj i kaze da ne postoji.
Proslo vec mjesec dana al sve isto. Prodavac kaze da je poslano, ali TN ne radi i posiljka ne dolazi. A na Aliexpresuu pise da je u tranzitu (šta god to značilo)

Potegao sam dispute prije nekih 10 dana jer vidim i ja gdje sve ovo vodi (čekat ću 60 dana i onda ce mi uvazit zalbu i refundirat pare, i tek poslje toga moram opet narucivati i cekati... Znaci oduzelo bi mi jos 2 mjeseca dok dobijem posiljku).

Međutim Aliexpress je presudio da mi žalba nije osnovana jer još nije blizu 60 dana i kazu da moram cekati do kraja 7 mjeseca i tek onda ako ne dodje da ce mi vratiti pare :shock:

Mislim i ja da je posiljka negdje izgubljena, ali nije mi to toliki problem, nego mi je problem sto traze od mene da bespotrebno cekam jos mjesec dana, pa tek onda vracanje para pa opet narucivanje...

Kako si ti uspjela odmah dobiti presudu u svoju korist i dobiti pare nazad??
započinješ porukom prodavaču, ne s zahtjevom nego s molbom o informacijama, ono imate li info kakav o pošiljci, tn ne radi, a trebao bi jer je regularan,nekoliko puta uzela novac, a nekoliko puta se dogovorili da pošalje opet i produžite rok,

Ja nikad kada mi regularan tn nije radio, nisam primila tu pošiljku, jednostavno da je ima skenirali bi je barem jednom i radilo bi.
Humljanin

#186 Re: Aliexpress- all about

Post by Humljanin »

zlo zlo wrote: započinješ porukom prodavaču, ne s zahtjevom nego s molbom o informacijama, ono imate li info kakav o pošiljci, tn ne radi, a trebao bi jer je regularan,nekoliko puta uzela novac, a nekoliko puta se dogovorili da pošalje opet i produžite rok,

Ja nikad kada mi regularan tn nije radio, nisam primila tu pošiljku, jednostavno da je ima skenirali bi je barem jednom i radilo bi.
A možda to zavisi i od prodavača? Meni ovaj ne odgovara na poruke. I kada odgovori to su sve generičke poruke kao da je bot. Svaka poruka počinje jedna "greetings, sorry for late reply, please be patient, best regards..."

Nema živa čovjeka s kim bi se mogao dogovoriti nešto. Ili bar da mi je sa živim čovvjekom iz Aliexpressa stupit u kontakt, i oni tekstovi kad povuces dispute su kao botovski.

Doslovno ae nemam kome obratiti da mu kazem da TN ne radi mjesec dana i da najvjerojatnije nece nikad ni raditi a da sa posiljkom nesto nije u redu i neka mi vrate pare da narucim sevi ponovo...

Al jok, tjeraju me da cekam 60 dana ... katastrofa
deny_s

#187 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

Pozzz...Imam problema isto sa ovim debilskim alijem..
U roku od 4-5 dana sam naručio 3 proizvoda..
Za prvi dobivam uredno imejl da je plaćanje prošlo pa poslije da je prodavač poslao artikl..
Za ovaj drugi naručen 23.6 sam samo dobio imejl da je plaćanje prošlo u redu..
Na mobilnoj aplikaciji aliexpress za taj artikal mi stoji status:closed
Ovaj treći je posebna priča...platio sinoć,u my orders je artikal bio uveden ,nisam dobio nikakav imejl da je plaćanje prošlo..
Danas odem u my orders,artikla nema tamo,takođe ni kakva imejla..
Otišao do banke da vidim šta se dešava,pare uredno skinute sa kartice.
Zna li iko kakve su ovo zajebancije,šta se dešava sa ovim alijem,hebo ga onaj ko ga stvori
betametazon

#188 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

deny_s wrote:Pozzz...Imam problema isto sa ovim debilskim alijem..
U roku od 4-5 dana sam naručio 3 proizvoda..
Za prvi dobivam uredno imejl da je plaćanje prošlo pa poslije da je prodavač poslao artikl..
Za ovaj drugi naručen 23.6 sam samo dobio imejl da je plaćanje prošlo u redu..
Na mobilnoj aplikaciji aliexpress za taj artikal mi stoji status:closed
Ovaj treći je posebna priča...platio sinoć,u my orders je artikal bio uveden ,nisam dobio nikakav imejl da je plaćanje prošlo..
Danas odem u my orders,artikla nema tamo,takođe ni kakva imejla..
Otišao do banke da vidim šta se dešava,pare uredno skinute sa kartice.
Zna li iko kakve su ovo zajebancije,šta se dešava sa ovim alijem,hebo ga onaj ko ga stvori
Sta si narucivao i od koga? Ja upravo narucio telefon, jbt isprepada me sad...sreca u nesreci nije preskup ali opet valjda nece biti bacanje para. Pise tamo negdje da Aliexpress stoji iza klijenata (kao u smislu njihove zastite), ako kontakt sa prodavacem ne urodi plodom onda se njima mozes direktno obratiti :$
deny_s

#189 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

Mislim da nećeš imati problema ako si naručivao preko laptopa/kompjutera.
Ja inače uvijek naručujem preko laptopa i bude o.k.
Ova 2 što imam problema sa njima oba naručio preko njihove mobilne aplikacije i odmah problemi.
Za proizvod što piše da je status closed bi trebao dobiti pare na račun u roku od 3-20 dana ali ne znam šta sa ovim zadnjim.
Ispade da nisam ni naručio a digli mi pare sa računa,ko će to sad njima dokazati,mater im kinesku
Mehemed
Vozim: automobil

#190 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

Probaš dokazati izvodom(listom transakcija) iz banke.
betametazon

#191 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

deny_s wrote:Mislim da nećeš imati problema ako si naručivao preko laptopa/kompjutera.
Ova 2 što imam problema sa njima oba naručio preko njihove mobilne aplikacije i odmah problemi.
Za proizvod što piše da je status closed bi trebao dobiti pare na račun u roku od 3-20 dana ali ne znam šta sa ovim zadnjim.
Ispade da nisam ni naručio a digli mi pare sa računa,ko će to sad njima dokazati,mater im kinesku
Ja sam narucio preko moba, nije mi naumpalo da bi moglo biti nekih problema sto je tako a ne preko racunara/laptopa :roll:
Opet kazem vidjecemo ali meni je brzo nakon kupovine doslo na mail potvrda od Aliexpress o uspjesnom placanju i vidim da mi je skinulo i sa racuna taj iznos. Jesi li ti dobio takvu potvrdu? Valjda bi mi to bio dokaz u slucju kakvih problema...
ferratilis

#192 Re: Aliexpress- all about

Post by ferratilis »

Prihvatili su mi dispute nakon 24 sata, nije bilo nikakvih problema. :thumbup:
Image
Kad sam pitao prodavca zasto nema paketa vise od 2 mjeseca, samo je napisao "you have to wait" i da niposto ne otvaram dispute i ako zelim da dam manje od 5 zvjezdica da ih prvo pitam jer ne prihvataju nista manje od 5 zvjezdica. Ma jedite govna :D
Naslovnica

#193 Re: Aliexpress- all about

Post by Naslovnica »

betametazon wrote:
deny_s wrote:Mislim da nećeš imati problema ako si naručivao preko laptopa/kompjutera.
Ja sam narucio preko moba, nije mi naumpalo da bi moglo biti nekih problema sto je tako a ne preko racunara/laptopa :roll:
Opet kazem vidjecemo ali meni je brzo nakon kupovine doslo na mail potvrda od Aliexpress o uspjesnom placanju i vidim da mi je skinulo i sa racuna taj iznos. Jesi li ti dobio takvu potvrdu? Valjda bi mi to bio dokaz u slucju kakvih problema...
Preko 100 transakcija na Aliju, 99% naručeno preko mob, nikada nije bilo problema u vezi plaćanja.
Gray

#194 Re: Aliexpress- all about

Post by Gray »

Nikad nisam ni ušao na web site, samo mobilna app.
betametazon

#195 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

To je onda do njega nesto specificno, istina u ovom mom slucaju nije preko aplikacije nego preko web stranice ali isti klinac, sve je tamo zabedeno uredno :)
deny_s

#196 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

betametazon wrote:
Jesam,dobio sam poruku o uspješnom plaćanju za artikal na kojem mi sada stoji status:closed.
Prodavač kaže da platim nečim drugim ili da se obratim aliju..
odem na ali customer service i na onaj njihov chat..kaže eva da je nekakav sigurnosni problem i tek nakon sat vremena je skontala šta ja hoću..
kaže da imaju sve pred sobom i da očekujem refund u roku od 3-20 dana..
Može neki iskusniji forumaši da napišu kako i gdje riješavaju probleme sa ovim alijem..
Ja sam "nabaso" na ovaj chat i mislim da sam fulio totalno mjesto gdje da se obratim
deny_s

#197 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

ferratilis wrote:Prihvatili su mi dispute nakon 24 sata, nije bilo nikakvih problema. :thumbup:
Image
Kad sam pitao prodavca zasto nema paketa vise od 2 mjeseca, samo je napisao "you have to wait" i da niposto ne otvaram dispute i ako zelim da dam manje od 5 zvjezdica da ih prvo pitam jer ne prihvataju nista manje od 5 zvjezdica. Ma jedite govna :D
Sad si ga naljutio :D
Očekuj uskoro" do not ship to bosnien"..
nivla

#198 Re: Aliexpress- all about

Post by nivla »

meni je tako poslao nepotpunu posiljku i ja trazim refund 5$ jer artikal koji nije stavio vrijedi toliko ili da posalje artikal koji je falio,doslo do zadnjeg dana za njegovu reakciju i on hladno napise evo zi 3$ samo prvo cancel dispute, ja mu naapisem da prihvatam samo 5 usd ili arikal, na kraju se aliexpress umijesa i rijesi u moju korist a on mi napise da sam mu debelo nastetio zbog dispute-a, 10ak dana poslije refund na racunu
ni slucajno kinezima cancel dispute
deny_s

#199 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

Mehemed wrote:Probaš dokazati izvodom(listom transakcija) iz banke.
Morati ću tako..
Problem po meni je ovaj izvod što dobijem u banci..
Ono piše ko je skino lovu,koliko je skino (u KM),datum,i nekakvi brojevi pod nekakvim Ček/Slip..
Ne znam,mislim da ni ovi u banci ne znaju šta su mi dali a kamoli da zna aliexpres
deny_s

#200 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

nivla wrote:meni je tako poslao nepotpunu posiljku i ja trazim refund 5$ jer artikal koji nije stavio vrijedi toliko ili da posalje artikal koji je falio,doslo do zadnjeg dana za njegovu reakciju i on hladno napise evo zi 3$ samo prvo cancel dispute, ja mu naapisem da prihvatam samo 5 usd ili arikal, na kraju se aliexpress umijesa i rijesi u moju korist a on mi napise da sam mu debelo nastetio zbog dispute-a, 10ak dana poslije refund na racunu
ni slucajno kinezima cancel dispute
Mafija je to..
Preko ebaya uzeo hard disk..kaže kinez u opisu artikla, disk je nov novcat
Kad je došo u baznia,vidim da je sastavljan iz dijelova..
Kontaktiram ga,kaže lik hladno,morel li da mi vrati 50% od vrijednosti..
More,reko kako ne more,hebem ti kineskinju
Post Reply