Draško Stanivuković

Post Reply
Thorgerson

#176 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Dobro je da ima i Stanivukovic. Pa cisto da se vise probudimo iz tog nekakvog sna gdje ce postojati nekakva normalna i umjerena politika u RS-u. Jer ovo sto je Drasko, to je najumjerenije sto moze.

A sta ocekivati u buducnosti - to su pokazali oni studenti iz IS.
mO k3

#177 Re: Draško Stanivuković

Post by mO k3 »

Thorgerson wrote:Dobro je da ima i Stanivukovic. Pa cisto da se vise probudimo iz tog nekakvog sna gdje ce postojati nekakva normalna i umjerena politika u RS-u. Jer ovo sto je Drasko, to je najumjerenije sto moze.

A sta ocekivati u buducnosti - to su pokazali oni studenti iz IS.
vrijeme ce da pokaze , samo ja u to ne vjerujem
dembele

#178 Re: Draško Stanivuković

Post by dembele »

Ova ekipa iz PC-a neodoljivo podsjeća na ove dečke iz Matrixa, što će reći da svi u istu frulu sviraju.
Image
Ommadawn

#179 Re: Draško Stanivuković

Post by Ommadawn »

Ako je Drasko mjerilo umjerenosti... :| :|
Thorgerson

#180 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Intervju na N1.
- Draško, kako komentarišete presudu ratnom zločincu Radovanu Karadžiću?

- Pa ne bih ja sad o tome, mi trebamo...bla bla....ja sam citao o njemu ja znam da je on uradio i nesto dobro i nesto lose za nas narod...
Zacrvenio se odjednom ko paprika. Jer je prije toga bila lagana prica. I onda odjednom mu voditeljica lupi ovo pitanje.

I naravno odmah ide kontraglupiargument - Sta je sa Orićem? Pa jebo majku, znaci uslov ovih budala da priznaju ratne zlocine Karadzica i ekipe jeste da se i kod nas neko osudi. Pa nazor, nazor.

Ako je sud u Hagu rekao to sto je rekao, pa sta ovaj balavac ima Orića uzimati u usta. Ja da sam Orić ja bih podigao tuzbu. Jos balavac kaze mozete vidjeti dokaze na youtube.

Na prigovor voditeljice, da s ukazne u Hagu logicno valjda srazmjerne i pocinjenim zlocinima od strane pojedinih naroda...debil kaze sljedece:
-Nemojte da se bavimo s tim sta se desilo, da se bavimo historijom.

Pa glupane bas zato sto se nismo bavili historijom, sto ne rijesimo jednom zauvijek - ovo nam se i desava! Eto jbg nama historija ne odgovara, pa cemo mi uciti alternativnu historiju.

I to je kao ta katarza, to je ta mladost, buducnost? Za svakog naseg koji je osudjen i koji je smatran zlocincem ja licno ga se odricem. Pa bio to Rasim Delić, Caco il bilo ko drugi. Mi smo se u samom jeku rata dok ste pucali po nama sa takvima bavili. Vi ste svoje nagradjivali! Oni se nijednog nisu odrekli, niti to od njihovog normalnog puka mozes cuti. Ko je pocinio zlocin neka odgovara, i mi se moramo ograditi od toga!

I volio bih da mi neko iz tog RS-a objasni kako to da mi bosnjaci imamo toliki utjecaj na jedan Medjunarodni sud!? Pa mislim da nema smotanijeg i neorganizovanije naroda od nas, al eto jebiga, imamo utjecaj na taj sud, ne moze nam tu niko nista - kakav mi lobi tu imamo i koliko se para ulaze u to. To nikad necu shvatiti ni skotnati, ali eto oni znaju valjda.

Iako mi je Drasko smrdio od pocetka, jer sam gledao sta prica anamo s one strane, pa sam znao da ova prica koju prosipa po federaciji nije dosljedna tome. Ali sad je otkrio ko je i sta je. Da to nije nikakva mlada alternativa. Sarene laze za glupe balije, sirimo ljubav, budimo prijatelji, dobre komsije...

Ako se on ne moze pomiriti sa onim sto je neko pocinio u njegovo ime. Pa sta mi tu imamo pricati? Po cemu se on razlikuje od Dodika i slicnih? Dakle, matrica ponasanja mu je ista. Negiraj, lupaj glupe kontraargumente, nemojmo se bavit s tim...

E pa moramo se baviti s tim. Jer sutra il kad tad kad udjemo u EU donijet ce se zakon o zabrani negiranja genocida, o zabrani podrzavanja ratnih zlocinaca, pa neces moci mamlaze reci nemojmo se bavit s tim. Odnosno moci ces, ali iza resetaka.

http://ba.n1info.com/Video/Vecernji-stu ... kovic.html
problemnatravunu

#181 Re: Draško Stanivuković

Post by problemnatravunu »

:cry:

Image
Kikibombona

#182 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Drasko Stanivukovic je srpski politicar, pretendira na srpske glasove.

Mislim da bi za bosanske Srbe bilo odlicno kada bi ovaj momak sa svojim istomisljenicima preuzeo vlast. Njegova politika se svodi na zivotna pitanja sto je Srbima potrebno.

S druge strane, iz perspektive BiH, bilo bi dobro kada bi Srbe predstavljao neko ko ne siri mrznju i neko ko je zainteresovan za razvoj privrede. Od toga bi imala korist cijela drzava.

Dodik i njegov rezim niti zna niti zeli raditi. SNSD, HDZ I SDA ce raseliti cijelu drzavu.
Ommadawn

#183 Re: Draško Stanivuković

Post by Ommadawn »

Kikibombona wrote:Drasko Stanivukovic je srpski politicar, pretendira na srpske glasove.

Mislim da bi za bosanske Srbe bilo odlicno kada bi ovaj momak sa svojim istomisljenicima preuzeo vlast. Njegova politika se svodi na zivotna pitanja sto je Srbima potrebno.

S druge strane, iz perspektive BiH, bilo bi dobro kada bi Srbe predstavljao neko ko ne siri mrznju i neko ko je zainteresovan za razvoj privrede. Od toga bi imala korist cijela drzava.

Dodik i njegov rezim niti zna niti zeli raditi. SNSD, HDZ I SDA ce raseliti cijelu drzavu.
Koristiti 9 januar da bi pridobio jos glasova ga ne razlikuje od ostalih politicara koji se vode politikom "Prvo nacija - pa poslije sta bude".
Pametnije bi mu bilo da pretendira na vecinu glasova bez obzira na naciju glasackog tijela.
Tu se i povlaci linija koliko se njegova politika svodi na zivotna pitanja.
bunk

#184 Re: Draško Stanivuković

Post by bunk »

...
Kikibombona

#185 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Ommadawn wrote:
Kikibombona wrote:Drasko Stanivukovic je srpski politicar, pretendira na srpske glasove.

Koristiti 9 januar da bi pridobio jos glasova ga ne razlikuje od ostalih politicara koji se vode politikom "Prvo nacija - pa poslije sta bude".
Pametnije bi mu bilo da pretendira na vecinu glasova bez obzira na naciju glasackog tijela.
On svoj govor mora prilagoditi glasackoj bazi na koju pretenduje. Nije on Dragan Bursac niti Srdjan Puhalo. Dragan i Srdjan mogu jebavati cetnicku majku do iznemoglosti, svakako nece izaci na izbore. Drasko vec ima etiketu balije i britanskog spijuna.

Drasku je vjerovatno stalo do 9. Januara kao sto je vecini Srba u RS. On kaze da voli RS. Ne treba gajiti iluzije da on zeli nastetiti RS.

Ono sto je kod njega pozitivno je da se radi o momku koji se zeli fokusirati na zivotna pitanja. Ne siri mrznju. Ne vrijedja. Ne zeli politicki profitirati na ratnoj prici. Puno normalnija licnost od zlikovaca iz zlocinackog SDS-a i kriminalno-sovinistickog SNSD-a.

Da je idealan za Bosnjake ili Bosance - nije, ali je bolja opcija od Dodika i Govedarice.
insomnia78

#186 Re: Draško Stanivuković

Post by insomnia78 »

Dodik je imao puno vise “jugoslovensku” retoriku od njega pa sta bi?
zavrzlama

#187 Re: Draško Stanivuković

Post by zavrzlama »

Kikibombona wrote:
Ommadawn wrote:

On svoj govor mora prilagoditi glasackoj bazi na koju pretenduje. Nije on Dragan Bursac niti Srdjan Puhalo. Dragan i Srdjan mogu jebavati cetnicku majku do iznemoglosti, svakako nece izaci na izbore. Drasko vec ima etiketu balije i britanskog spijuna.

Drasku je vjerovatno stalo do 9. Januara kao sto je vecini Srba u RS. On kaze da voli RS. Ne treba gajiti iluzije da on zeli nastetiti RS.

Ono sto je kod njega pozitivno je da se radi o momku koji se zeli fokusirati na zivotna pitanja. Ne siri mrznju. Ne vrijedja. Ne zeli politicki profitirati na ratnoj prici. Puno normalnija licnost od zlikovaca iz zlocinackog SDS-a i kriminalno-sovinistickog SNSD-a.

Da je idealan za Bosnjake ili Bosance - nije, ali je bolja opcija od Dodika i Govedarice.
Pa uloga politicara je da mijenja svijest glasackog tijela a ne obrnuto...politicki stav srpskog naraoda u BIH da podrzavaju najgori fasiza i sovinizam je bas nametnuto od predhodnih politicara,pa ako Drasko misli dobro svom narodu i drugim narodima ,onda mora da svojim politickim angazovanjem mijenja to stanje,a ne da odrzava stanje naroda koje je zatrovano politickim i vojnim vodjama koji su vec osudjeni za najgore zlocine i genocid...Drasko je samo jedan u nizu razumnijih srba koji su svjesni da ce manji entitet nestat ako se ne promijeni politika koju vodi dodik,a taj isti Drasko nema nista protiv nacina nastanka tog entiteta i odnosa ostog prema drzavi BIH i nesrbima...on bi BIH rusio u rukavicama i sa vise stila od dodikovog krkanluka.
neon-x

#188 Re: Draško Stanivuković

Post by neon-x »

Dodikova jedina ideologija su moc i pare a jedina zivotna zelja je da bude sto veci baja. Srpski nacionalizam je sredstvo kojim ostvaruje oboje. Za razliku od njega ovaj mali iskreno vjeruje u srpske mitove i jako bi zelio da jednoga dana i sam zauzme zasluzno mjesto casnoga junaka u istima. Za moj ukus seljakast, plitak, nezanimljiv ali bolesno ambiciozan momcic sa ogromnom zeljom da bude srpski narodni heroj. Svjestan je da ne moze nacionalizmom pobijediti Dodika ali sam ubijedjen da ce ga ponuditi svome narodu jos jace i ponosnije kada to bude trebalo.
Kikibombona

#189 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

neon-x wrote:Dodikova jedina ideologija su moc i pare a jedina zivotna zelja je da bude sto veci baja. Srpski nacionalizam je sredstvo kojim ostvaruje oboje. Za razliku od njega ovaj mali iskreno vjeruje u srpske mitove i jako bi zelio da jednoga dana i sam zauzme zasluzno mjesto casnoga junaka u istima. Za moj ukus seljakast, plitak, nezanimljiv ali bolesno ambiciozan momcic sa ogromnom zeljom da bude srpski narodni heroj. Svjestan je da ne moze nacionalizmom pobijediti Dodika ali sam ubijedjen da ce ga ponuditi svome narodu jos jace i ponosnije kada to bude trebalo.
Jes' malo seljast :D , ali to ne mora biti losa stvar. Vecina Bosanaca i Hercegovaca su 'seljasti'.

Ovaj dio sa srpskim mitovima je tvoje predubjedjenje ili osjecaj. Nemam takav utisak. Drasko kaze da je njegov prvi saradnik i najbolji prijatelj Hrvat Ivan Begic, sto ce reci da od njega nema velikog Srbina. Pravi cetnik nikad nece imati Hrvata za najboljeg prijatelja. Svojevrstan oksimoron. Zivjeti u Banjaluci i biti najbolji drug sa Hrvatom...!?

Momak jeste ambiciozan sto ne mora biti lose. Svaki veliki drzavnik i reformator je bio izrazito ambiciozan. Drugacije ne mozes doci na vrh i mijenjati procese.

Veoma je mlad, ima svega 25 godina. Ne bih rekao da je plitak u odnosu na godine. Ima dobre nastupe, dobro govori, uz veliko samopouzdanje. Malo je ljudi sa 25 godina da mogu govoriti kao on. Mudrost i dubina dolaze sa godinama.

Misljenja sam da je iskren i da zeli uraditi dobre stvari za svoj narod. Misljenja sam da ne mrzi druge narode, da nije taj profil covjeka. Neke stvari je nemoguce odglumiti. U njegovom govoru se osjeti iskrenost i dobra namjera.

Da li je Drasko RS patriota? Jeste sigurno. On to nije krije. Kao takav naravno da nije idealan za Bosnjake i Bosance. Nema u RS idealnog za Bosnjake, Bosance ili Hrvate. Svako ko misli da ce doci Srbin koji ce reci: 'RS je genocidna tvorevina i treba je ukinuti' - je u velikoj zabludi. To je nemoguce u narednih makar 50 godina. Za sve treba vrijeme, promjene ne dolaze preko noci. Za pocetak bi bilo dobro u RS imati nekoga ko ce se boriti za zivotna pitanja, ko ce razmisljati o buducnosti, ko ce pomoci da cijela drzava krene putem ekonomskog oporavka. Za BiH bi bilo ljekovito da splasnu nacionalisticke tenzije i da fokus predje na privredni razvoj. Ljudi izludise od negativne price i proslosti. Kriminal i korupcija razaraju mentalitet naroda.

Drasko bi bio iskorak za BiH u odnosu na Dodika. A nakon njega mozda dodje neko bolji itd. Proces.
dezurni_ucenik

#190 Re: Draško Stanivuković

Post by dezurni_ucenik »

Govorio je i Dodik jos bolje stvari od Draska pa gle sada kakav je.
Kikibombona

#191 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

dezurni_ucenik wrote:Govorio je i Dodik jos bolje stvari od Draska pa gle sada kakav je.
Dodik je podmukli kriminalac i ratni profiter. Covjek bez ikakvih principa. Svercer i prevarant.

Sutra ce govoriti nesto trece ako bude potrebe.

Dodik nema ekonomske rezultate i zato vlada strahovima.
Ommadawn

#192 Re: Draško Stanivuković

Post by Ommadawn »

Kikibombona wrote:
Jes' malo seljast :D , ali to ne mora biti losa stvar. Vecina Bosanaca i Hercegovaca su 'seljasti'.

1. Ovaj dio sa srpskim mitovima je tvoje predubjedjenje ili osjecaj. Nemam takav utisak. Drasko kaze da je njegov prvi saradnik i najbolji prijatelj Hrvat Ivan Begic, sto ce reci da od njega nema velikog Srbina. Pravi cetnik nikad nece imati Hrvata za najboljeg prijatelja. Svojevrstan oksimoron. Zivjeti u Banjaluci i biti najbolji drug sa Hrvatom...!?

2. Momak jeste ambiciozan sto ne mora biti lose. Svaki veliki drzavnik i reformator je bio izrazito ambiciozan. Drugacije ne mozes doci na vrh i mijenjati procese.

3. Veoma je mlad, ima svega 25 godina. Ne bih rekao da je plitak u odnosu na godine. Ima dobre nastupe, dobro govori, uz veliko samopouzdanje. Malo je ljudi sa 25 godina da mogu govoriti kao on. Mudrost i dubina dolaze sa godinama.

4. Misljenja sam da je iskren i da zeli uraditi dobre stvari za svoj narod. Misljenja sam da ne mrzi druge narode, da nije taj profil covjeka. Neke stvari je nemoguce odglumiti. U njegovom govoru se osjeti iskrenost i dobra namjera.

5. Da li je Drasko RS patriota? Jeste sigurno. On to nije krije. Kao takav naravno da nije idealan za Bosnjake i Bosance. Nema u RS idealnog za Bosnjake, Bosance ili Hrvate. Svako ko misli da ce doci Srbin koji ce reci: 'RS je genocidna tvorevina i treba je ukinuti' - je u velikoj zabludi. To je nemoguce u narednih makar 50 godina. Za sve treba vrijeme, promjene ne dolaze preko noci. Za pocetak bi bilo dobro u RS imati nekoga ko ce se boriti za zivotna pitanja, ko ce razmisljati o buducnosti, ko ce pomoci da cijela drzava krene putem ekonomskog oporavka. Za BiH bi bilo ljekovito da splasnu nacionalisticke tenzije i da fokus predje na privredni razvoj. Ljudi izludise od negativne price i proslosti. Kriminal i korupcija razaraju mentalitet naroda.

Drasko bi bio iskorak za BiH u odnosu na Dodika. A nakon njega mozda dodje neko bolji itd. Proces.
1. I Dodik danas dan kaze da ima masu prijatelja Bosnjaka. Cak je i pomogao nekim ljudima tokom rata. Ali vidis ga kakav je danas. To sto Drasko ima prijatelja Hrvata - jarane, ni ja nisam imao problema sa svojim prvim komsijama u BL tokom rata ali ljudi su na majicama nosali cetiri S (neki bogami i kokarde) i to ponosno isticali. I ratni zlocinac Dusan Tadic je do zadnjeg dana se druzio sa Bosnjakom ali je zato masu njih mucio i ubijao u logorima oko Prijedora.

2. Svako gleda kakvu ce pricu pricati da bi se docepao fotelje. To da ce on mijenjati nesto kada bi dosao na vlast - vrlo malo, ukoliko i to.
3. Mrznja je velika stvar i to se fakat ne moze kod Draska vidjeti, barem ne za sada. Ali ukoliko bi Drasko dosao na vlast, pa se docepao fotelje, pa mu se ista pocela trzati i da mu jedini nacin da opstane na vlasti je da pocne sa govorom mrznje protiv drugih - spreman je i na to. Vidjeli smo na Dodiku. A ljubav se itekako da odglumiti.
4. Ne ocekuje se ni od koga da odmah sada kaze "RS je genocidna tvorevina i treba je ukinuti" ali ne mora ni spominjati deveti januar. Je li Drasko igdje spomenuo da bi put prosperiteta bio kada bi se ukinuli entiteti i drzava bila u cijelosti? Nije i nece.
Ljudi nisu izludili od negativne price i proslosti, pogotovo ne u RS. Oni koji su ratovali mozda se nece tako lako latiti puske ali je tu nova snaga i nova nada koji su rodjeni poslije rata. Njih su indoktrinirali romantizmom o vojevanju i takvi su spremni uzeti kalash i kamu pa krenuti.
Kurac bi iko prodavao na standovima majice sa Mladicem i Karadzicem i okupljao se oko onog Daneta Cankovica koji hoce da slavi Karadzicev rodjendan.
Kikibombona

#193 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Ommadawn wrote:1. I Dodik danas dan kaze da ima masu prijatelja Bosnjaka. Cak je i pomogao nekim ljudima tokom rata. Ali vidis ga kakav je danas. To sto Drasko ima prijatelja Hrvata - jarane, ni ja nisam imao problema sa svojim prvim komsijama u BL tokom rata ali ljudi su na majicama nosali cetiri S (neki bogami i kokarde) i to ponosno isticali. I ratni zlocinac Dusan Tadic je do zadnjeg dana se druzio sa Bosnjakom ali je zato masu njih mucio i ubijao u logorima oko Prijedora.

2. Svako gleda kakvu ce pricu pricati da bi se docepao fotelje. To da ce on mijenjati nesto kada bi dosao na vlast - vrlo malo, ukoliko i to.
3. Mrznja je velika stvar i to se fakat ne moze kod Draska vidjeti, barem ne za sada. Ali ukoliko bi Drasko dosao na vlast, pa se docepao fotelje, pa mu se ista pocela trzati i da mu jedini nacin da opstane na vlasti je da pocne sa govorom mrznje protiv drugih - spreman je i na to. Vidjeli smo na Dodiku. A ljubav se itekako da odglumiti.
4. Ne ocekuje se ni od koga da odmah sada kaze "RS je genocidna tvorevina i treba je ukinuti" ali ne mora ni spominjati deveti januar. Je li Drasko igdje spomenuo da bi put prosperiteta bio kada bi se ukinuli entiteti i drzava bila u cijelosti? Nije i nece.
Ljudi nisu izludili od negativne price i proslosti, pogotovo ne u RS. Oni koji su ratovali mozda se nece tako lako latiti puske ali je tu nova snaga i nova nada koji su rodjeni poslije rata. Njih su indoktrinirali romantizmom o vojevanju i takvi su spremni uzeti kalash i kamu pa krenuti.
Kurac bi iko prodavao na standovima majice sa Mladicem i Karadzicem i okupljao se oko onog Daneta Cankovica koji hoce da slavi Karadzicev rodjendan.
1. Dodik je kriminalac. Ljudi poput njega su spremni na sve. Mene od njega nista ne cudi. On sutra moze ponovo okrenuti pricu i furati nesto drugo ako u tome vidi interes. Ljudi bez karaktera.

Sto se tice Dusana Tadica, radi se o sociopati. Tesko je normalno covjeku dokuciti logiku umobolnika. Svako ko muci ljude ima poremecaj u glavi. Radi se o tome da su ta prijateljstva stecena u vremenu 'bratstva i jedinstva'. Drasko je poslijeratno dijete. On je sklopio prijateljstvo u vremenu kada su takve vrste prijateljstva nepopularne u nacionalistickim drustvima.

2. On vec sada mijenja drustvo stavljajuci u prvi plan zivotna pitanja i buducnost umjesto rata i proslosti. I ja mislim da je iskren u tome. Mislim da ima zelju boriti se za bolju buducnost. Pogledaj Sarajevo i recimo Konakovica. Covjek je napravio zaokret u odnosu na bivsu stranku. SDA prica samo o proslosti, na tome vlada. Konakovic 90% energije trosi na pricu o sadasnjosti i buducnosti. Narodu je muka od proslosti, postaje nepodnosljivo.

3. Dodik je kriminalac i spletkaros, opet ponavljam. To je vrsta ljudi koja ce sve uraditi za licni interes. Pozitivno u njegovom slucaju je cinjenica da je na vlast dosao pomirljivom politikom. Dakle, srpski narod ipak zeli normalizaciju odnosa. Posto je Dodik krimos i entitet zavio u crno, shvatio je da je jedini nacin ostanka na vlasti manipuliranje strahovima srpskog naroda. Da je sposoban i dobronamjeran, da je razvio ekonomiju, mogao je graditi drugaciju politiku.

4. Slazem se sa tobom. Zato i kazem, Drasko je pro-RS politicar. On nije idealan za Bosnjake, Bosance ili Hrvate. Svako ko gaji iluzije da ce Drasko raditi nesto protiv institucija RS je u zabludi. Uopste se ne radi o tome.

Zelim u RS na vlasti nekoga ko ce raditi na zivotnim pitanjima. RS i F su dio BiH. Sranje iz RS se prenosi na nas. Bilo bi dobro da se tamo pojavi snaga koja ce reci: 'Bosnjaci i Hrvati, ne moramo se voljeti, ali hajmo raditi na zivotnim pitanjima od opsteg znacaja...'.

Trecina mojih drugova je otisla u ratu, trecina poslije rata. Imam vise jarana vani nego u svom gradu. Ako se ovo ludilo nastavi niko nece ostati.

Trebaju nam nove snage u politici, narocito kod Bosnjaka i Srba. Samo da se otarasimo SDA sa jedne i SNSD/SDS sa druge strane.

Pogledaj ovaj video:

https://www.youtube.com/watch?v=zfm_LJFMHHA

Pogledaj koliko vise normalnosti.
El_comadante

#194 Re: Draško Stanivuković

Post by El_comadante »

kao i svi tako i on ima dobrih i loših osobina, kakav bi bio da je vlast neznamo. recimo dodik je lijepo pričao dok nije došao na vlast i promjenio se. da li bi Draško neznamo...
Ommadawn

#195 Re: Draško Stanivuković

Post by Ommadawn »

Lik spominje 9 januar sto je dakle populizam i koliko god to bagatelizirali, on je spreman na sve da bi pridobio glasove.
Nemoj da vas iznenadi ako sutra negira i genocid u Srebrenici.
neon-x

#196 Re: Draško Stanivuković

Post by neon-x »

Kikibombona wrote:...

Apsolutno da mu sudim na osnovu licnog osjecaja i onih nekoliko informacija koje imam o njemu. Meni strasno iritantan, populista, tajkunski bekgraund, samopouzdanje bazirano na neznanju da ne zna i milionima na banci, govori o opcepoznatim stvarima podilazeci pricom o pravdi, casti i (tradicionalnom srpskom) cojstvu, samopromocija na granici apsurdnosti, itd.. Nisam fan. Sve mi je to nekako banalno, onako seljacki mainstream.. Ako bi doprinio relaksaciji medjuetnickih odnosa naravno da je bolja opcija od Dodika. Medjutim vec dozira nacionalizam po potrebi i to sa podtekstom da je za razliku od Dodikovog njegov onaj izvorni, pravi, dostojanstveni.., a jednom kad se profitira na toj prici lako se navuci.
Kikibombona

#197 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

neon-x wrote:
Kikibombona wrote:...

Apsolutno da mu sudim na osnovu licnog osjecaja i onih nekoliko informacija koje imam o njemu. Meni strasno iritantan, populista, tajkunski bekgraund, samopouzdanje bazirano na neznanju da ne zna i milionima na banci, govori o opcepoznatim stvarima podilazeci pricom o pravdi, casti i (tradicionalnom srpskom) cojstvu, samopromocija na granici apsurdnosti, itd.. Nisam fan. Sve mi je to nekako banalno, onako seljacki mainstream.. Ako bi doprinio relaksaciji medjuetnickih odnosa naravno da je bolja opcija od Dodika. Medjutim vec dozira nacionalizam po potrebi i to sa podtekstom da je za razliku od Dodikovog njegov onaj izvorni, pravi, dostojanstveni.., a jednom kad se profitira na toj prici lako se navuci.
Sa druge teme znam da podrzavas Hadzikadica, jednako kao ja. Hadzikadic otvoreno kaze da je bosanski nacionalista. Cesto govori da je Bosni i Hercegovini potreban nacionalni program kao sto imaju Srbija i Hrvatska. BiH je podijelio na pet regija od kojih svaka prelazi entitetske granice. Zagovara ukidanje entiteta itd. Mnogo toga iz njegovog politickog djelovanja ce zavrijediti aplauz naradikalnijih Bosnjaka poput recimo Fatmira Alispahica.

Ja prezirem bilo kakav oblik nacionalizma. Zestoko sam protiv svega sto ima etnicki ili vjerski predznak. Iako se tako ne deklarisem, od svega na politickoj ponudi, najblize sa liberalizmu. Iako takav, sa zadovoljstvom sam glasao za Mirsada Hadzikadica iako se u dosta toga ne slazem sa njim. Glasao sam jer je gospodin prefinjenih manira. Glasao sam jer je posten. Glasao sam jer je obrazovan i sposoban. Zazmirio sam na pojave nacionalizma i populizma. Bez toga ne moze u politici. Cak se Pedja Kojovic razguli da bude zesci u osudi cetnika od bilo kojeg Bosnjaka. Mora tako, biraci traze.

E isto je sa Stanivukovicem. On je RS patriota. Neka niko ne gaji iluzije da nije. Neka iz moje perspektive ima sto mana, od Dodika ne moze biti gori. U to sam 99% siguran.

Na 10:45 kaze: 'ja sam Drasko i imam svoja uvjerenja, Damir je Damir... ali hajmo pricati o zivotnim pitanjima pobosljati ekonomiju....'

https://m.youtube.com/watch?v=zfm_LJFMHHA

Koliko poznajem ljude, a skoro da se mogu pohvaliti da me niko u zivotu nije zajebao, momak je iskren. Zasto je cudno da neko zeli promijeniti stvari na bolje, uraditi nesto pozitivno za svoj narod? Istu zelju vidim kod Konakovica. Koliko su sposobni, veliko je pitanje, ali je pozitivno ako imaju dobru namjeru. Dodik definitivno nema dobru namjeru, kao ni Izetbegovic. Ko nije skontao nema mu pomoci.

Drasko i ljudi poput njega mogu biti dobar prelaz dok ne dodje nesto bolje. Radi se o procesu. Ne moze RS dati Vilija Branta. Ko to ocekuje, moram reci da je naivan, blago receno. Bio bih zadovoljan da se otarasimo laktaskog goveda i da u RS dobijemo partnera koji ce raditi na ekonomiji, taman preko cijelih ledja imao istetoviran 9. Januar.

A nece ni ovo sranje dovijeka. Buduce generacije ce se cuditi nasoj zatucanosti. Doci ce vrijeme kada u Evropi nece biti ni granica, ni nacija, ni vjera, ni jezika... zapravo, neke druge stvari ce biti neuporedivo vaznije. Svijet nije poceo niti ce zavrsiti sa nama.

Mene zanima danas i sutra. Hajde da djeci ostavimo MAKAR MALO NORMALNIJE ljude od Dodika, Covica i Izetbegovica. Pa neka oni nastave proces, neka dovedu jos bolje ljude, pa oni naredni jos bolje...
insomnia78

#198 Re: Draško Stanivuković

Post by insomnia78 »

:lol:
Ommadawn

#199 Re: Draško Stanivuković

Post by Ommadawn »

Ne može RS dati Vilija Brandta?
Dok to ne bude mogla, neće tu biti nekog napretka ni po bilo kojem pitanju.
mayab

#200 Re: Draško Stanivuković

Post by mayab »

Ommadawn wrote:Ne može RS dati Vilija Brandta?
Dok to ne bude mogla, neće tu biti nekog napretka ni po bilo kojem pitanju.
:thumbup: :thumbup:
Post Reply