polemika oko Bijelog Dugmeta

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Brega. Medjutim nadao sam se da je covjek ipak trunku intaligentniji, naprotiv, Brega je rjecnikom kocijasa pokazao da nije nista bolji od onih koji su 4 godine ubijali Sarajevo. Jer jebo Aliju, Alija balija, Alijini Srbi, jebo vas Alija, je isti onaj rijecnik koji se i dan danas koristi na cetnickim sajtovima. To "jebo Aliju" se kao i 1992. godine polako ali sigurno pretvara u ubij Aliju, ubij Turcina, poceraj Turke, pokradi, siluj, pucaj u ledja djeci od 15-16 godina, ubij kao u Bratuncu dijete od godinu dana... Da je kojim slucajem Braga diplomatski rekao jebo Aliju ali i jebo Radovana pa covjek bi rekao hajde, ali ovako je to samo tipican mentalni sklop covjeka zadojenim mrznjom prema svemu sto ima veze sa ljudima koji su od 1992-1995 branili Sarajevo. Pa nisu nas cetiri godine gađali bombonama prelivenim cokoladom ili Braga misli da smo mi svi ludi.

Sa druge strane Brega nije DUGME, DUGME nije Brega, to je fakat, ali covjek ne moze ostati ravnodusan na takvu nisku i hinjsku spiku Gorana Bregovica.

Zato Gorane Bregovicu da ti uzvratim istim rijecnikom jer izgleda jedino to razumijes-
JEBO TI SAM SEBE I SVOJE BLIZNJE!

BREGOVICU GO HOME. :x

Sorry za zesce izraze.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Jasho wrote:E i viste nasjeli na Pečaninove nebuloze.
Nismo nasjeli nego se na BHT1 dnevniku mogao cuti dio snimljenog razgovora sa Bregom gdje ovaj doslovno kaze - "ma jebo Aliju".
Frutek

Post by Frutek »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Jasho wrote:E i viste nasjeli na Pečaninove nebuloze.
Nismo nasjeli nego se na BHT1 dnevniku mogao cuti dio snimljenog razgovora sa Bregom gdje ovaj doslovno kaze - "ma jebo Aliju".
Šta on ima protiv Alije pizda bjelosvjetska :x
Dok je Alija bio ovdje s narodom, on je okolo svirucko i živio ko kralj :x
I sad još ima obraza šta reć. Ako bude pun stadion još poslije ovoga, ja stvarno ne znam kakav smo mi to narod :(
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i Brega. Medjutim nadao sam se da je covjek ipak trunku intaligentniji, naprotiv, Brega je rjecnikom kocijasa pokazao da nije nista bolji od onih koji su 4 godine ubijali Sarajevo.

Zato Gorane Bregovicu da ti uzvratim istim rijecnikom jer izgleda jedino to razumijes-
JEBO TI SAM SEBE I SVOJE BLIZNJE!

BREGOVICU GO HOME. :x
Sorry za zesce izraze.
Drvosjeca, .... jes` se to ti nesto nasekir`o? Ma daj ba, ..... jebo te Goran Bregovic. :zzzz:
cheguevara

#180 odgovor...

Post by cheguevara »

Sta reci jednom izdajniku... mislim da nema rijeci. Pomislio sam kako bih sad napisao jedan post u kojem bi mu sapsovao sve sto ima i sto je ikad imao, ali to ne bi imalo smisla i onda bih se samo stavio na njegov nivo....

Samo zelim poruciti onima koji idu na koncert da malo razmisle da li je to vrijedno... da li stvarno zelite biti dio tog ne znam ni kako da ga vise nazovem...
Carl_Cox

Post by Carl_Cox »

fakat su mu izjeve zesce supacke ali ruku na srce misim da ce biti ugodjaj vidjeti tu postavu ponovo skupa cista viza vid mjuze!
iggy_pop

#182 e pa naserem...........

Post by iggy_pop »

.....se ja usta bregovicu i svima onima koji ce poletiti da gledaju koncert kao jaooooo super b. dugme. od sveg srca zelim da padne kisa,snijeg, grad, zabe i sve sto moze padati sa neba tu noc koncerta., i da neki clanovi neke radikalno bosanske stranke ili sl zaprijete bombom na noc odrzavanja koncerta.:x

svi koji nisu procitali dane a ici ce na koncert od srca preporucujem da procitaju. ako nakon toga kazu da ce ici na koncert.........nemam rijeci, zasluzuju da odu na isti. ovo mi nije samo senad pecanin "prosvijetlio" um, nego je samo potvrdio moje misljenje stvorenom neke 1993 godine da se radi o jednom enciklopedijskom primjerku "supka".............

e sad da ne bi bilo glupih komentara kako sam papak i sl....da rezimiram
rodjen sam kao djete mjesanog braka u sarajevu na logavini gdje sam i odrastao. roditelji takodje. u radosnici mi pise kako sa 3 godine znam sve pjesme dj.balasevica, b.dugmeta i z.colica. na sve to sam i dan danas ponosan. bijelo dugme je bilo dio mog odrastanja kao i velikog broja ljudi u ovoj drzavi. i dan danas imam puno LP b.dugmeta koje cuvam u svojoj kolekciji iako nemam gramofon. rat sam pregargao u sarajevu i ratovao i vrlo sam ponosan na to. neki se toga stide, ja ne. svaki put kad se vozim preko nisicke visoravni najezim se jer mi naumpadne da je moj otac(koji je usput srbin po imenu ali se u svim papirima izjasnjava kao punokrvni bosanac i tako se i osjeca) tuda nekuda cuvao linije, isao u akcije, par puta upadao u minska polja, ratovao i vratio se ziv i zdrav nakon svega toga. vrlo sam ponosan na njega. i sve to me cini vlro ponosnim drzavljaninom BOSNE i HERCEGOVINE. neki ce reci da sam papak i sl. ali ja mogu reci punih usta da sam Patriota. i dan danas za mi srce zaigra kad vidim nasu bosansku zastavu sa ljlljanima. zasto? zato sto je to zastava pod kojom sa se borio i za koju sam se borio, i zato sto je ta zastava simbolizirala drzavu koju smo trebali izgraditi. svi znamo sta se desilo i necemo o tome sada.

proteklih dana me na svakom mjestu docekivalo nasmjeseno lice bregovica i ostalih supaka sa jumbo plakata. nedavno sam u par nekih tabloida citao smjesne prepiske izmedju ostale troice supaka koji su se castili onako socno. da mi je znati kako ih smiri "papa supak". vjerovatno je nasao odredjenu cjenu svoj troici koja je bila dovoljna da kaze "e hajmo sad viljsku noz u sake stavite coca-colu pred sebe sjedite ispred wc solje i hajmo fino jesti svoja govna koja smo posrali". bas me interesuje o kojoj cjeni je rijec. vidjeti cemo u kojoj ce se sumi raditi kad tifa prodje u autu kroz sarajevo nakon koncerta par dana.
prije desetak dana slusam hari-mata-harija na RSG radiju. kaze najdrazi koncert mu je bio onaj koji je odrzao za djecu srebrenice. svaka cast. narastao je u mojim ocima te sekunde dobrih metar, iako mi je mrzak kao pjevac i sve sto se desavalo sa njim i sa srbijom i sa cecom, ali ja mu halalih sve to cim je uradio takav gest(ja nisam znao za taj cin da budem iskren). zasto bregovic ne uradi slicnu stvar pa ne rece da ce dati 10% od inkasirane sume od sarajevskog koncerta za neku humanitarnu stvar. ja bih prvi otisao i kupio sebi i svojoj porodici karte i jos bih poveo par djece iz ljubica ivezic doma sa sobom(hvala dragom bogu i svom zdravlju pa radim i nekako bih sebi to priustio). hoce u kurcu. treba natrpati para jos u dzep. malo mu da bog da mu malo bilo u grobu. 20 maraka karta. pa da mi je znati kako li Bono odrza koncert. svi znamo koliko je karta bila. kako li dino merlin odrza koncert(znamo da je nakupio bio donacija ali mislim da se dino po bankovnom racunu ipak ne moze mjeriti sa bregovicem)
na kraju svka cast senadu pecaninu na intervjuu. postavio mu je extra pitanja koja su ga ostavila malo bez texta. nije se ponasao kao 80% novinara-supaka koji svrsavaju u gace kad im se neko iz svjeta "slavnih" nadje pred mikrofonom. zaslusuje prvoaprilsku nagradu
kaze bregovic "jebo aliju" u intervjuu. pa jebo on nanu mrtvu sebi i svoj svojoj familiji blizoj. ja aliju nisam nikad volio niti smatrao licnoscu vrijednom funkcije koju je obavljao, ali htjeli mi to priznati ili ne, alija je bio lik koji je neki nacin obiljezio istoruju BIH. na pozitivan ili negativan nacin? vrijeme ce pokazati. i to je cinjenica. ako nista alija da nista nije bio i da je bio naaaajgori, makar je bio u sarajevu za vrijeme rata i borio se na neki nacin za svoj narod. i to aliju stavlja svjetlosnu godinu ispred bregovica.
a o nasim medijima koji lizu supak bregovicu nije vrijedno ni govoriti. na svakom radiju sad stalno ljudi traze muzicke zelje b.dugmeta. ahaaaaaaaa sigurno. Isus je ljude taknuo prstom pa su svi "progledali" i probudili se iz mraka pa sad znaju sta je b.dugme i svi bi da slusaju njihove pjesme. jes' u kurcu.
eto ja toliko. ako ima ko kakav pametan komentar na ovo moje volio bih da cujem. volio bih isto tako i znati da ima istomiljenika kao ja. vratilo bi mi vjeru u ljude koji koriste ovaj vid komunikacije da nismo "waste of space and air"
hvala
Igor Iz SARAJEVA Bosna I Hercegovina.
pape

Post by pape »

8) Evo, sad sam se cuo sa Tifom. Covjek kaze da ce, ako mu skupimo i uplatimo na racun samo jednu milju vise nego sto dobija od organizatora, ... odmah otkazati ucesce u projektu. :)
hananah

Post by hananah »

Tifi treba lova za alkohol, drogu i podmirivanje dugova. Oprosti Tifa, volim te i kao muzicara i covjeka i dragog mi poznanika ali to je fakat istina. Nije tebi mjesto medju supcima, bolje ti je i praznih dzepova ali s rajom.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

karanana wrote:Hej Brega ispeglaj tu majicu, ne bi otisao da mi Cola da i ulaznicu i jos 30 maraka.

Nece da pjeva za Alijino Sarajevo a hoce za Slobin Beograd.
Bregović je održao zadnji koncert u Sarajevu meni se čini 2001 u BKC-u i čitav bošnjački intelektualni krug je prisustvovao, od doktora nauka pa do muzičara.
Ovo je čista laž i koliko čujem Bregović je najavio tužbu protiv Pećanina, a na kraju krajeva to nije toliko ni bitno. On je umjetnik a ne političar.
Čovjek je toliko toga napravio i spada u sam vrh svjetske muzike, jedan od najpoznatijih kompozitora današnjice, nekoliko puta počasni gost Sanrema, dalje da ne nabrajam.
ČOVJEK JE JEDNOSTAVNO UMJETNIK, a koga boli šta je rekao za ALIJU,
Svaki dan na ovom forumu Alija se opsuje milion puta, pa to i nije neki problem.
pape

Post by pape »

hananah wrote: Nije tebi mjesto medju supcima, bolje ti je i praznih dzepova ali s rajom.
:-) Joj supljikanja, ...... supljikanje preko masica. :zzzz:
tita

Post by tita »

Vi koji sumnjate u izjave u novinama, sve se na BHT-u moglo lijepo cuti, dio intervjua je emitovan i sve je tacno, nema izvlacenja iz konteksta. Svako ima pravo da bira, ali ne mogu da shvatim kako ljudi mogu pustiti da ih prave budalama, kako mogu platiti da slusaju nekoga ko vrlo promisljeno, u odgovarajucem politickom trenutku, blati grad i zemlju u kojima smo se mi patili u tom ratu iz kojeg se taj isti izdajnik ispalio da pjeva za necije tudje gradove? Dragi moji Bosanci i Hercegovci, koji planirate na Kosevo, prodali ste to malo patriotizma za 20 KM, nadam se da ce vrijediti.
Tariq_rambo

#188 Re: e pa naserem...........

Post by Tariq_rambo »

iggy_pop wrote:.....se ja usta bregovicu i svima onima koji ce poletiti da gledaju koncert kao jaooooo super b. dugme. od sveg srca zelim da padne kisa,snijeg, grad, zabe i sve sto moze padati sa neba tu noc koncerta., i da neki clanovi neke radikalno bosanske stranke ili sl zaprijete bombom na noc odrzavanja koncerta.:x

svi koji nisu procitali dane a ici ce na koncert od srca preporucujem da procitaju. ako nakon toga kazu da ce ici na koncert.........nemam rijeci, zasluzuju da odu na isti. ovo mi nije samo senad pecanin "prosvijetlio" um, nego je samo potvrdio moje misljenje stvorenom neke 1993 godine da se radi o jednom enciklopedijskom primjerku "supka".............

rodjen sam kao djete mjesanog braka u sarajevu na logavini gdje sam i odrastao. roditelji takodje. u radosnici mi pise kako sa 3 godine znam sve pjesme dj.balasevica, b.dugmeta i z.colica. na sve to sam i dan danas ponosan. bijelo dugme je bilo dio mog odrastanja kao i velikog broja ljudi u ovoj drzavi. i dan danas imam puno LP b.dugmeta koje cuvam u svojoj kolekciji iako nemam gramofon. rat sam pregargao u sarajevu i ratovao i vrlo sam ponosan na to. neki se toga stide, ja ne. svaki put kad se vozim preko nisicke visoravni najezim se jer mi naumpadne da je moj otac(koji je usput srbin po imenu ali se u svim papirima izjasnjava kao punokrvni bosanac i tako se i osjeca) tuda nekuda cuvao linije, isao u akcije, par puta upadao u minska polja, ratovao i vratio se ziv i zdrav nakon svega toga. vrlo sam ponosan na njega. i sve to me cini vlro ponosnim drzavljaninom BOSNE i HERCEGOVINE. neki ce reci da sam papak i sl. ali ja mogu reci punih usta da sam Patriota. i dan danas za mi srce zaigra kad vidim nasu bosansku zastavu sa ljlljanima. zasto? zato sto je to zastava pod kojom sa se borio i za koju sam se borio, i zato sto je ta zastava simbolizirala drzavu koju smo trebali izgraditi. svi znamo sta se desilo i necemo o tome sada.

proteklih dana me na svakom mjestu docekivalo nasmjeseno lice bregovica i ostalih supaka sa jumbo plakata. nedavno sam u par nekih tabloida citao smjesne prepiske izmedju ostale troice supaka koji su se castili onako socno. da mi je znati kako ih smiri "papa supak". vjerovatno je nasao odredjenu cjenu svoj troici koja je bila dovoljna da kaze "e hajmo sad viljsku noz u sake stavite coca-colu pred sebe sjedite ispred wc solje i hajmo fino jesti svoja govna koja smo posrali". bas me interesuje o kojoj cjeni je rijec. vidjeti cemo u kojoj ce se sumi raditi kad tifa prodje u autu kroz sarajevo nakon koncerta par dana.
prije desetak dana slusam hari-mata-harija na RSG radiju. kaze najdrazi koncert mu je bio onaj koji je odrzao za djecu srebrenice. svaka cast. narastao je u mojim ocima te sekunde dobrih metar, iako mi je mrzak kao pjevac i sve sto se desavalo sa njim i sa srbijom i sa cecom, ali ja mu halalih sve to cim je uradio takav gest(ja nisam znao za taj cin da budem iskren). zasto bregovic ne uradi slicnu stvar pa ne rece da ce dati 10% od inkasirane sume od sarajevskog koncerta za neku humanitarnu stvar. ja bih prvi otisao i kupio sebi i svojoj porodici karte i jos bih poveo par djece iz ljubica ivezic doma sa sobom(hvala dragom bogu i svom zdravlju pa radim i nekako bih sebi to priustio). hoce u kurcu. treba natrpati para jos u dzep. malo mu da bog da mu malo bilo u grobu. 20 maraka karta. pa da mi je znati kako li Bono odrza koncert. svi znamo koliko je karta bila. kako li dino merlin odrza koncert(znamo da je nakupio bio donacija ali mislim da se dino po bankovnom racunu ipak ne moze mjeriti sa bregovicem)
na kraju svka cast senadu pecaninu na intervjuu. postavio mu je extra pitanja koja su ga ostavila malo bez texta. nije se ponasao kao 80% novinara-supaka koji svrsavaju u gace kad im se neko iz svjeta "slavnih" nadje pred mikrofonom. zaslusuje prvoaprilsku nagradu
kaze bregovic "jebo aliju" u intervjuu. pa jebo on nanu mrtvu sebi i svoj svojoj familiji blizoj. ja aliju nisam nikad volio niti smatrao licnoscu vrijednom funkcije koju je obavljao, ali htjeli mi to priznati ili ne, alija je bio lik koji je neki nacin obiljezio istoruju BIH. na pozitivan ili negativan nacin? vrijeme ce pokazati. i to je cinjenica. ako nista alija da nista nije bio i da je bio naaaajgori, makar je bio u sarajevu za vrijeme rata i borio se na neki nacin za svoj narod. i to aliju stavlja svjetlosnu godinu ispred bregovica.
a o nasim medijima koji lizu supak bregovicu nije vrijedno ni govoriti. na svakom radiju sad stalno ljudi traze muzicke zelje b.dugmeta. ahaaaaaaaa sigurno. Isus je ljude taknuo prstom pa su svi "progledali" i probudili se iz mraka pa sad znaju sta je b.dugme i svi bi da slusaju njihove pjesme. jes' u kurcu.
eto ja toliko. ako ima ko kakav pametan komentar na ovo moje volio bih da cujem. volio bih isto tako i znati da ima istomiljenika kao ja. vratilo bi mi vjeru u ljude koji koriste ovaj vid komunikacije da nismo "waste of space and air"
hvala
Jedno je Bijelo dugme, i jedan je Goran Bregović, a vi levati slušajte te laži,
Šta ja da kažem JEBO ALIJU; jel to neki problem.
JEBO ALIJU: Problem je vama što je Brega otišaoo iz SARAJEVA, više bi balije voljele da je ostao ovdje nego što je ovako uspio. Bolje bi bilo da je Brega ostao u ratu i pjevao našem tržištu, nego što je otišao u svijet i napravio veliku karijeru. Da je došao u Sarajevo i rekao da vas sviju voli, svi bi trčali i pravili BOga od njega. Pa čovjek je skroz realan. On nije mogao ostati ovdje, inače bi sad ko i tifa i Alen, postao tezgaš ili bi osnovali neke asove.
TIPIČAN PRIMJER KAKO BALIJE RAZMIŠLJAJU:
ISTA GOVNA: Više volim Bregu ko muzičara nego Aliju ko političara.
A inače kad već kakiš Brega se već oglasio i izjavio da je Pećanin sve to slagao i da će ga tužiti.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

tita wrote:Vi koji sumnjate u izjave u novinama, sve se na BHT-u moglo lijepo cuti, dio intervjua je emitovan i sve je tacno, nema izvlacenja iz konteksta. Svako ima pravo da bira, ali ne mogu da shvatim kako ljudi mogu pustiti da ih prave budalama, kako mogu platiti da slusaju nekoga ko vrlo promisljeno, u odgovarajucem politickom trenutku, blati grad i zemlju u kojima smo se mi patili u tom ratu iz kojeg se taj isti izdajnik ispalio da pjeva za necije tudje gradove? Dragi moji Bosanci i Hercegovci, koji planirate na Kosevo, prodali ste to malo patriotizma za 20 KM, nadam se da ce vrijediti.
JEBO ALIJU JA ĆU IĆI NA KONCERT, šta jel to neki problem.
CECA DA DOĐE VI TAKVI KOJI SE PRAVITE SVI BI PTIŠLI U PRVE REDOVE; zato nemojte politizirati tamo gdje ne treba.
Pored Brege, bit će i Alen, Tifa, Bebek, I onaj narkos.
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Tariq_rambo wrote:
tita wrote:Vi koji sumnjate u izjave u novinama, sve se na BHT-u moglo lijepo cuti, dio intervjua je emitovan i sve je tacno, nema izvlacenja iz konteksta. Svako ima pravo da bira, ali ne mogu da shvatim kako ljudi mogu pustiti da ih prave budalama, kako mogu platiti da slusaju nekoga ko vrlo promisljeno, u odgovarajucem politickom trenutku, blati grad i zemlju u kojima smo se mi patili u tom ratu iz kojeg se taj isti izdajnik ispalio da pjeva za necije tudje gradove? Dragi moji Bosanci i Hercegovci, koji planirate na Kosevo, prodali ste to malo patriotizma za 20 KM, nadam se da ce vrijediti.
JEBO ALIJU JA ĆU IĆI NA KONCERT, šta jel to neki problem.
CECA DA DOĐE VI TAKVI KOJI SE PRAVITE SVI BI PTIŠLI U PRVE REDOVE; zato nemojte politizirati tamo gdje ne treba.
Pored Brege, bit će i Alen, Tifa, Bebek, I onaj narkos.

Tarik do kojeg si ti Ramba došo I II ili III.... bog ti pamet dao.
fadil schtil

#191 Re: e pa naserem...........

Post by fadil schtil »

iggy_pop wrote:.....se ja usta bregovicu i svima onima koji ce poletiti da gledaju koncert kao jaooooo super b. dugme. od sveg srca zelim da padne kisa,snijeg, grad, zabe i sve sto moze padati sa neba tu noc koncerta., i da neki clanovi neke radikalno bosanske stranke ili sl zaprijete bombom na noc odrzavanja koncerta.:x

hvala
potpisujem, ne zato sto smo slicnog pedigrea, i ne samo zato sto sam ti mozda sa babom(sala), znaci tatom, rame uz rame bio na nisickoj, nego i sto si otkucao ono sto misli i osjeca iskrena bosanska hercika.
ima nas, ne brini, koji nisu kratke pameti.
a usiju i smradova je bilo, ima i bice. i daju se prepoznat. brega sebi (misli da) moze to priustiti javno, a drugi su suptilniji.
a prava, skromna raja se pozna po djelima - prvi su samo kad navali barbari.
a u ovom slucaju - BREGAGATE - samo sjetno i sa salom komentarisu i cude se naivcinama - kojima je malo i to da nam doticni u sred sarajva psuje rahmetli predsjednika i mog vrhovnog komandanta - u gergi za karte za kosevsko sijelo.
tita

Post by tita »

Pa s politiziranjem je poceo sam Bregovic, moze tuziti koga god hoce, kad je sve lijepo snimljeno i dokumentovano, a ovce nek idu na Kosevo... bolje ni ne zasluzuju kad mozga nemaju.
hananah

Post by hananah »

Nije stvar u tome sto je otisao nego je stvar sto se nije osvrnuo i ni rijeci podrske uputio, stvar je u tome sto je izdao. Mnogi su otisli pa su ostali "nasi", no Brega je ipak seosko dijete, on kao mali nije hodao ovim asfaltom te od njega ne cudi. Mene samo cudi kako neko moze na koncert na stadion pored koga lezi mladost Sarajeva i zao mi te iste mladosti koja ce se okretati u grobovima/mezarima za vrijeme koncerta. Zao mi mene, sestre jednog od onih iz Lava, zao mi majki, sestara, zena, rodica, prijatelja, oceva, kcerki, sinova...toga mi zao.
Brega nije Sarajlija, on je ipak dosljo, ali koga je ovaj grad prihvatio i koji je ovom gradu zabio noz u ledja svojom ignorancijom. A nekad gore boli cutnja "prijatelja" nego grozne rijeci i djela neprijatelja. O tome se radi i to je sva poenta sto su mnogi ogorceni na ovaj Bregovicev "usud". Kad je gostovao u BKC bilo je ok, ali na ovom stadionu nije i ne smije da bude ok.
Jasho

Post by Jasho »

Tu recenicu je prvi izgovorio Pecanin i bukvalno je utrpao Bregi u usta! A i boli me ustvari briga da li je rekao ili nije, jer nije Alija bio nikakava cvjecka, vec obicni mudrac koji najvise gledao interes sebe, svoje porodice i šačice kriminalaca koje je okupio oko sebe dok je obični narod i građane bezbroj puta prevario. Niko nije savršen, pa ni Brega ni Alija svi oni imaju svojih loših poteza, neko manje, a neko više!
Last edited by Jasho on 10/06/2005 23:54, edited 1 time in total.
Prince

Post by Prince »

Tariq, idi na koncert i lijepo se provedi, imaš izgleda i razloga jer se Alija psuje, a to tebi valjda godi. Nakon toga se najedi krmetine, napij se rakije, opsuj Aliju i ti nekoliko puta. Ujutro dok mahmuraš kupi Avaz, pogledaj jutarnji na Hayatu, i divi se insertima i tekstovima s koncerta.
supersonic

Post by supersonic »

sreca pa covjek ne cita samo ove forume i slicna sranja. inace, ja mislim da bi sutra izbio rat zbog jebenog koncerta. svi ste sjekli vene za BD, a sad glumite neke nazovi bosnjake i neke moralne likove. a da se u prodaju pusti jos 50 000 karti, opet bi sve planule, a vi biste se prvi laktali da ih kupite. ja idem na dugme iz '70, '80, i pokusacu da se vratim u proslost, da malo zivim izvan dometa ovih nacionalistickih kretena. znam sta cete reci na ovo i naravno, volio bih tamo i ostati(barem sto se tice ovih ranije spomenutih kretena)
da ja biram, draze bi mi bilo da je stulic dosao. al pametan covjek, evo sta bi ga docekalo. a nasi bi ga "bosnjaci" docekali sa plakatom "ubij ustasu" ili da je nekad negdje nesto rekao za bosnu ili nedo bog aliju.
jebo nas balkance, ljudi uzivaju dok se mi zamaramo glupostima.
iggy_pop

#197 Re: e pa naserem...........

Post by iggy_pop »

Tariq_rambo wrote:
iggy_pop wrote:
Više volim Bregu ko muzičara nego Aliju ko političara.
A inače kad već kakiš Brega se već oglasio i izjavio da je Pećanin sve to slagao i da će ga tužiti.
brega kao muzicar proteklih 10-ak godina samo kopira samog sebe. bas interesantno. uzmes malo one njegove "uradke" instrumentalne i preslusas pa vidis koliko je sati. svako ko ima imalo sluha ce cuti puuuuno kopiranja samog sebe. e bas je to muzicar. iskupio je oko sebe horove muske i zenske, iskupio bugarke sa glasovima dobrim, iskupio par dobrih izvodjaca i onda uzme na svojim koncertima i opali po koji akord na gitarici malo zapjeva, lupka nogom u taktu muzike i to je muzicar. najljepsa mi je bila ona njegoava izvedba cuvene "GARE" sto izvodi ona seljacina sa romanije. e stvarno vrstan muzicar. nemam rijeci.
a koga ti vise volis u to ne ulazim. vidim po ovom "BALIJE"
a o tuzbi se mogu samo nasmijati. bas se fino culo ono na BHTV1
slusah neki dan Bakira Hadziomerovica na temu bd.. svaka cast potvrdio je da je momak na mjestu.
Lace

#198 Re: e pa naserem...........

Post by Lace »

iggy_pop wrote:..... i dan danas za mi srce zaigra kad vidim nasu bosansku zastavu sa ljlljanima. zasto? zato sto je to zastava pod kojom sa se borio i za koju sam se borio, i zato sto je ta zastava simbolizirala drzavu koju smo trebali izgraditi. .

i meni :)
fadil schtil

Post by fadil schtil »

Jasho wrote:Tu recenicu je prvi izgovorio Pecanin i bukvalno je utrpao Bregi u usta! A i boli me ustvari briga da li je rekao ili nije, jer nije Alija bio nikakava cvjecka, vec obicni mudrac koji najvise gledao interes sebe, svoje porodice i šačice kriminalaca koje je okupio oko sebe dok je obični narod i građane bezbroj puta prevario. Niko nije savršen, pa ni Brega ni Alija svi oni imaju svojih loših poteza, neko manje, a neko više!
pazi, ja ne znam sta je istina u spornom intervjuu, cisto sumnjam da su svi navodi tacni jer brega ja svasta nesta samo ne obicna naivna budala tipa sto na umu to i na drumu

a ako 'ljubiteljima djela i lika g. bregovica' ne smeta njegov citav ratni i poratni (ne)angazman, ne bi im trabalo smetati ni da im brega jebe sestru i nanu u oci, a pogotovo tamo nekog aliju. aliju???

ma da to je onaj sto nas je granatirao, zatvaro vodu i struju, uzivo u blagodetima komunizma kao clan CK KPBIH, hodo po svijetu sa karom, milosevicem i tudzmanom i srao kako je bosna od juce i traba je poslati na historijsko smece, mrzio ameriku i amerikance i kako je suzivot ljudi razlicitih vjera i nacija iluzija, i kao je SUDAR CIVILIZACIJA njegovo omiljeno stivo, i zajedno sa davorinom hranio tigrove u pionirskoj srpskim mesom, ocistio sarajevo, tuzlu, zenicu, bihac & co. od posljednjeg nemoslimanskog uha.............. .

vidis, mozda ne ti licno, ali neprijatelji rahmetli alije su ga i mrzili upravo zbog toga sto nije bio sve ono sto sam gore pobrojao i sto se moralno i postenjem izdigao od nivoa barbarizma svojih savremenika i caunterparts.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Image

Ovo je sve sto je njemu bitno.

A licno nikad nisam previse volio Aliju, ali kad mi ljugavci poput Brege diraju u njega VOLIM GA JAKO.
Post Reply