.....se ja usta bregovicu i svima onima koji ce poletiti da gledaju koncert kao jaooooo super b. dugme. od sveg srca zelim da padne kisa,snijeg, grad, zabe i sve sto moze padati sa neba tu noc koncerta., i da neki clanovi neke radikalno bosanske stranke ili sl zaprijete bombom na noc odrzavanja koncerta.
svi koji nisu procitali dane a ici ce na koncert od srca preporucujem da procitaju. ako nakon toga kazu da ce ici na koncert.........nemam rijeci, zasluzuju da odu na isti. ovo mi nije samo senad pecanin "prosvijetlio" um, nego je samo potvrdio moje misljenje stvorenom neke 1993 godine da se radi o jednom enciklopedijskom primjerku "supka".............
e sad da ne bi bilo glupih komentara kako sam papak i sl....da rezimiram
rodjen sam kao djete mjesanog braka u sarajevu na logavini gdje sam i odrastao. roditelji takodje. u radosnici mi pise kako sa 3 godine znam sve pjesme dj.balasevica, b.dugmeta i z.colica. na sve to sam i dan danas ponosan. bijelo dugme je bilo dio mog odrastanja kao i velikog broja ljudi u ovoj drzavi. i dan danas imam puno LP b.dugmeta koje cuvam u svojoj kolekciji iako nemam gramofon. rat sam pregargao u sarajevu i ratovao i vrlo sam ponosan na to. neki se toga stide, ja ne. svaki put kad se vozim preko nisicke visoravni najezim se jer mi naumpadne da je moj otac(koji je usput srbin po imenu ali se u svim papirima izjasnjava kao punokrvni bosanac i tako se i osjeca) tuda nekuda cuvao linije, isao u akcije, par puta upadao u minska polja, ratovao i vratio se ziv i zdrav nakon svega toga. vrlo sam ponosan na njega. i sve to me cini vlro ponosnim drzavljaninom BOSNE i HERCEGOVINE. neki ce reci da sam papak i sl. ali ja mogu reci punih usta da sam Patriota. i dan danas za mi srce zaigra kad vidim nasu bosansku zastavu sa ljlljanima. zasto? zato sto je to zastava pod kojom sa se borio i za koju sam se borio, i zato sto je ta zastava simbolizirala drzavu koju smo trebali izgraditi. svi znamo sta se desilo i necemo o tome sada.
proteklih dana me na svakom mjestu docekivalo nasmjeseno lice bregovica i ostalih supaka sa jumbo plakata. nedavno sam u par nekih tabloida citao smjesne prepiske izmedju ostale troice supaka koji su se castili onako socno. da mi je znati kako ih smiri "papa supak". vjerovatno je nasao odredjenu cjenu svoj troici koja je bila dovoljna da kaze "e hajmo sad viljsku noz u sake stavite coca-colu pred sebe sjedite ispred wc solje i hajmo fino jesti svoja govna koja smo posrali". bas me interesuje o kojoj cjeni je rijec. vidjeti cemo u kojoj ce se sumi raditi kad tifa prodje u autu kroz sarajevo nakon koncerta par dana.
prije desetak dana slusam hari-mata-harija na RSG radiju. kaze najdrazi koncert mu je bio onaj koji je odrzao za djecu srebrenice. svaka cast. narastao je u mojim ocima te sekunde dobrih metar, iako mi je mrzak kao pjevac i sve sto se desavalo sa njim i sa srbijom i sa cecom, ali ja mu halalih sve to cim je uradio takav gest(ja nisam znao za taj cin da budem iskren). zasto bregovic ne uradi slicnu stvar pa ne rece da ce dati 10% od inkasirane sume od sarajevskog koncerta za neku humanitarnu stvar. ja bih prvi otisao i kupio sebi i svojoj porodici karte i jos bih poveo par djece iz ljubica ivezic doma sa sobom(hvala dragom bogu i svom zdravlju pa radim i nekako bih sebi to priustio). hoce u kurcu. treba natrpati para jos u dzep. malo mu da bog da mu malo bilo u grobu. 20 maraka karta. pa da mi je znati kako li Bono odrza koncert. svi znamo koliko je karta bila. kako li dino merlin odrza koncert(znamo da je nakupio bio donacija ali mislim da se dino po bankovnom racunu ipak ne moze mjeriti sa bregovicem)
na kraju svka cast senadu pecaninu na intervjuu. postavio mu je extra pitanja koja su ga ostavila malo bez texta. nije se ponasao kao 80% novinara-supaka koji svrsavaju u gace kad im se neko iz svjeta "slavnih" nadje pred mikrofonom. zaslusuje prvoaprilsku nagradu
kaze bregovic "jebo aliju" u intervjuu. pa jebo on nanu mrtvu sebi i svoj svojoj familiji blizoj. ja aliju nisam nikad volio niti smatrao licnoscu vrijednom funkcije koju je obavljao, ali htjeli mi to priznati ili ne, alija je bio lik koji je neki nacin obiljezio istoruju BIH. na pozitivan ili negativan nacin? vrijeme ce pokazati. i to je cinjenica. ako nista alija da nista nije bio i da je bio naaaajgori, makar je bio u sarajevu za vrijeme rata i borio se na neki nacin za svoj narod. i to aliju stavlja svjetlosnu godinu ispred bregovica.
a o nasim medijima koji lizu supak bregovicu nije vrijedno ni govoriti. na svakom radiju sad stalno ljudi traze muzicke zelje b.dugmeta. ahaaaaaaaa sigurno. Isus je ljude taknuo prstom pa su svi "progledali" i probudili se iz mraka pa sad znaju sta je b.dugme i svi bi da slusaju njihove pjesme. jes' u kurcu.
eto ja toliko. ako ima ko kakav pametan komentar na ovo moje volio bih da cujem. volio bih isto tako i znati da ima istomiljenika kao ja. vratilo bi mi vjeru u ljude koji koriste ovaj vid komunikacije da nismo "waste of space and air"
hvala
Igor Iz SARAJEVA Bosna I Hercegovina.