Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
vryzas
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#177 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Neki dan legla u Hr, točenavryzas wrote:
![]()
Sad ne znam je li do pive ili konobarice
- -storm-
#178 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Samo sliciSaraFina wrote:Ja ne jedem paštete. Odvikla sam se..Perfeta " liči kutijom na argetu" koji joj je ukus?shape of despair wrote:Ja "bojkotujem" tako da ako postoji kvalitetan domaći proizvod njega i kupujem, a ako nema nema mi druge nego uvoz kupiti.
U svim marketima je npr. argeta na policama zastupljena 90% a bajra i perfeta 10%. Kakav bojkot kad lanci trgovina to ne fermaju ni 5%
- SaraFina
#179 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:Elektroprenos puni Čovićevim uhljebima budžet.SaraFina wrote:
BiH je podijeljena na kantone. Violeta puni Čovićevim uhljebima budžet. Moraš to razgraničiti . ....
Trgovina nije okosnica ekonomije? To što se Violetin guzni papir ili omekšivač prodaju po trgovinskim lancima diljem BiH... nije nikakav adut.
Apsolutno nije. Uzela sam primjer minimalac, jer po tim trgovinskim lancima plate su mizerne.. Dakle Violeta puni budžet Čovićevom kantonu odakle se plaćaju ljudi iz HDZ-A koji s Dodikom žele rastaliti državu, a trgovinski lanac plaća penziono i socijalno za svoje radnike i puni budžet kantona gdje egzistira..
I ko je tu na dobitku?
Zato ti i kažem da Čovića treba pozvati na red onaj ko njemu puni budžet.
A kad Bošnjaci ne budu kupovali... Onda nema plasmana ni zarade... Ne znam što nije jasno?
Federalno ministarstvo finansija.
Onda, na konto zakona o raspodjeli sredstava indirektnih poreza, ide nekih 200 miliona RS i Dodiku iz Federacije.
Kako da ovo riješimo?
Međutim, problem je šta će jesti Mujo, Jovo i Josip...neće ništa, sve su prilike.
Relativiziraš s tim "budžetlijama" kojih ima na sve strane..
Ovdje se ne radi o tome da ja imam fetiš sjebati pogon Violete u Hercegovini i njene radnike.... Nego bojkotom dokazati da mnogobrojniji Bošnjaci (koji su ciljana skupina) trgovine, svojim bojkotom mogu vlasnike takvih postrojenja poput Violete od kojih zavise Čovićevi uhljebi "pozvati na red", zastupništava i sl.
Kao da pišem zidovima
Last edited by SaraFina on 17/10/2018 13:24, edited 1 time in total.
-
Blackbird
#180 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jao šaljivdžija na temi
. Rekao sam ja, bošnjo neka pravi ćavape i baklavu, nije za njega država.
-
Fudo387
#181 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Opet jedni za, drugi protiv, drz nedaj...
Najgori su ovi partizani, odmah se svi u hvo prijavili.
Najgori su ovi partizani, odmah se svi u hvo prijavili.
-
Nivelacija
#182 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Aluminij je od SIP-a, između ostalog, naručivao Swarovski kristale, satove, svijećnjake, vaze, Swarovski manžetne, stolne satove i privjeske za mobitele. Ukupna razlika u cijeni naručenih Swarovski proizvoda iznosi 16.902,94 KM.
Aluminiji je također naručivao i dekorativnu kozmetiku i parfeme Armani, Boss, D&G, Gucci i J.Lo koji su očito percipirani kao vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda u BiH.
jeKo dobavljac za swarovski kristale ??
Aluminiji je također naručivao i dekorativnu kozmetiku i parfeme Armani, Boss, D&G, Gucci i J.Lo koji su očito percipirani kao vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda u BiH.
-
vryzas
#183 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nista bojkot a?Tomahawk11 wrote:Neki dan legla u Hr, točenavryzas wrote:
![]()
![]()
Sad ne znam je li do pive ili konobarice
Do konobarice garant
- SaraFina
#184 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-storm- wrote:Samo sliciSaraFina wrote:Ja ne jedem paštete. Odvikla sam se..Perfeta " liči kutijom na argetu" koji joj je ukus?shape of despair wrote:Ja "bojkotujem" tako da ako postoji kvalitetan domaći proizvod njega i kupujem, a ako nema nema mi druge nego uvoz kupiti.
U svim marketima je npr. argeta na policama zastupljena 90% a bajra i perfeta 10%. Kakav bojkot kad lanci trgovina to ne fermaju ni 5%embalažom
Vidiš ti ovo stromaga.... Voli Bošnjo da bude vickast pa i na svoju štetu
- SaraFina
#185 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Blackbird wrote:Jao šaljivdžija na temi. Rekao sam ja, bošnjo neka pravi ćavape i baklavu, nije za njega država.
Bože baci ciglu i budi preCizan!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#186 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Zato si zaobišla onu priču o običnim ljudima i proizvodnjiSaraFina wrote:
Ovdje se ne radi o tome da ja imam fetiš sjebati pogon Violete u Hercegovini i njene radnike.... Nego bojkotom dokazati da mnogobrojniji Bošnjaci (koji su ciljana skupina) trgovine, svojim bojkotom mogu vlasnike takvih postrojenja poput Violete od kojih zavise Čovićevi uhljebi "pozvati na red", zastupništava i sl.
Kao da pišem zidovima
Ne pišeš zidovima, ali pišeš o stvarima koje baš i nisu toliki problem.
Imamo mi puno većih problema.
Dalje, mene kao bh građanina fakat ne zanima više ni ko je ko ni šta je odakle, zanima me ko je čovjek i da li to što kupujem valja ili ne valja.
Nemam ni vremena ni živaca da se bavim Hrvatima, Bošnjacima, Srbima, sranjima ovog društva. Sve je to sizifov posao.
Neće se ništa bitno promijeniti u narednih 20 godina, sad ja ganjati nekakvu akciju bojkota hr ili hercegovačkih firmi.
Bolje pokrenuti kakvu akciju za nogiranje uhljeba
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#187 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Imala je izuzetno lijepe...očivryzas wrote:
Nista bojkot a?![]()
Do konobarice garant
I bila je prijatna
Neću dalje, ionako sam prodana duša
- SaraFina
#188 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nivelacija wrote:Aluminij je od SIP-a, između ostalog, naručivao Swarovski kristale, satove, svijećnjake, vaze, Swarovski manžetne, stolne satove i privjeske za mobitele. Ukupna razlika u cijeni naručenih Swarovski proizvoda iznosi 16.902,94 KM.
Garant nije Hazim iz Zenice. Hazim jedino može potokati Žuju uz Gavrilovićev kulen.. Njemu je to simbol statusa.
A neće Sarajevsko niti kulen iz Menproma.
Jer Hazim je....
Nemoj biti kao Hazim!
- -storm-
#189 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kupujte slovensko...iste smo seronjeSaraFina wrote:
-storm- wrote: Samo sliciembalažom
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#190 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nekad je ono laško bilo dobro, ali se, čini mi se, pokvarilo...-storm- wrote: Kupujte slovensko...iste smo seronje
Ili je došla njemačka piva, pa batalio lašku
-
Nivelacija
#191 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
preminger 0,33 staklena, nema bolje pive na dunjaluku
- SaraFina
#192 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:Zato si zaobišla onu priču o običnim ljudima i proizvodnjiSaraFina wrote:
Kao da pišem zidovima![]()
Ne pišeš zidovima, ali pišeš o stvarima koje baš i nisu toliki problem.
Imamo mi puno većih problema.
Dalje, mene kao bh građanina fakat ne zanima više ni ko je ko ni šta je odakle, zanima me ko je čovjek i da li to što kupujem valja ili ne valja.
Nemam ni vremena ni živaca da se bavim Hrvatima, Bošnjacima, Srbima, sranjima ovog društva. Sve je to sizifov posao.
Neće se ništa bitno promijeniti u narednih 20 godina, sad ja ganjati nekakvu akciju bojkota hr ili hercegovačkih firmi.
Bolje pokrenuti kakvu akciju za nogiranje uhljeba
Eto dala sam odgovor Nivelaciji. Nemam volje ponavljati. Ne zaobilazim ništa... Jbg, ne znam kako doprijeti do tebe... ili ne razumiješ ili ne želiš.
- SaraFina
#193 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-storm- wrote:Kupujte slovensko...iste smo seronjeSaraFina wrote:
-storm- wrote: Samo sliciembalažom
NiJesi ti! Bože sačuvaj!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#194 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nivelacija je drugi forumaš, čisto sumnjam da taj odgovor ima veze s mojim komentarom na tvoj post.SaraFina wrote:
Eto dala sam odgovor Nivelaciji. Nemam volje ponavljati. Ne zaobilazim ništa... Jbg, ne znam kako doprijeti do tebe... ili ne razumiješ ili ne želiš.
U kom smislu doprijeti do mene? Ono, otvoriti mi oči da trebam bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih brenova u BiH?!
Nije ti to pošteno...bojkotuješ li ti šta tamo gdje si?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#196 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kažu, to je kocka. Narod se mora kockati, zaraza, bolest.Bobi wrote:Zaboravili ste kladionice.
- Alfons Kauders
#197 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nisu, već ne mogu bez tiketa, sve ovisniciBobi wrote:Zaboravili ste kladionice.
- MarlboroGold
#198 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bolje bojkotovati medije (i klix između ostalog) zbog promovisanja nazadne politike i političara na dnevnoj bazi i ne davanja dovoljno prostora sposobnim ljudima u tom segmentu. To je vrijedno bojkotovanja, a ne ovo.
- -storm-
#199 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I lasko i union su u vlasnistvu heinekena...tako da je to jos samo embalaza ostala za nostalgicare, kako tu, tako i drugdjeTomahawk11 wrote:Nekad je ono laško bilo dobro, ali se, čini mi se, pokvarilo...-storm- wrote: Kupujte slovensko...iste smo seronje
Ili je došla njemačka piva, pa batalio lašku![]()
Kvalitet si i sam skuzio onda
- SaraFina
#200 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tomahawk11 wrote:Kažu, to je kocka. Narod se mora kockati, zaraza, bolest.Bobi wrote:Zaboravili ste kladionice.
Nisam zaboravila. Kladare su ubačene još na temu o Alminijumu jbg.
Rekla sam Tomice da ne znam koliko se ovisnost može kontrolisati. To je sve... A kladare i oporezivanje su tema za pokrovanje gubitaša još bile...
Da ti EVO još jednom pojednostavim...
HDZ uhljebi kao i uhljebi svih stranaka zavise od budžeta? Je li to ok?
Obzirom da ljudi po Hercegovini profitiraju plasmanom robe široke potrošnje diljem BiH, FBIH Posebno (A Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod su ciljana grupa) a zastupništva i pogon Violete recimo su u kantonu gdje HDZ ima apsolutnu vlast.... Oni su HDZ-OVIM uhljebima infuzija... Slažeš se?
Jasno do ove tačke?
Sad mi bojkotujemo proizvode i "budžetska infuzija" uhljebima HDZ-A je sve manja..
Koga će koga tu pozvati na odgovornost??
Ljudi Čovića koji su svojim pogonima i zastupništvima punili budžet njemu i HDZ uhljebima.
Je li ok?